مصرف همه ویتامینها و مواد معدنی برای سلامت موها ضروری است و کمبود هر یک از آنها میتواند موجب ریزش مو شود. برای داشتن موهای پرپشت و سالم، قبل از هر چیزی باید رژیم غذایی متعادل و سالمی داشته باشید و استرس را از خودتان دور کنید. به خاطر داشته باشید که مصرف برخی ویتامینها و مواد معدنی به صورت مستقیم روی رشد و تقویت موها موثر است و اگر بدن شما با کمبود این ویتامینها مواجه شود، لازم است زیر نظر پزشک از مکملهای رژیمی برای درمان استفاده کنید. در این مقاله از مجله سلامت درمانکده به این سوال پاسخ میدهیم که برای مو چه ویتامینی خوبه.
فهرست محتوا
۱- بیوتین؛ اصلیترین ویتامین برای بهبود رشد مو
بیوتین یا B۷ یکی از اصلیترین ویتامینها برای رشد موها است که کمبود آن موجب نازک شدن تار مو و کاهش رشد موها میشود. کمبود این ویتامین بسیار نادر است، اما بسیاری از افراد به صورت ژنتیکی به کمبود آن مبتلا هستند. از طرف دیگر افرادی که از تخممرغ خام و الکل و انواع آنتیبیوتیک استفاده میکنند، ممکن است به کمبود این ویتامین مبتلا شوند. معمولا خانمهای باردار نیز به کمبود این ویتامین مبتلا میشوند. برای تامین بیوتین مورد نیاز بدن میتوانید از منابع غذایی سرشار از بیوتین مثل تخممرغ، جگر، گندم، جو دوسر و برنج استفاده کنید. استفاده از مکمل بیوتین نیز یک راهکار ساده برای تامین این ویتامین و بهبود رشد موها است.
بیشتر بدانید: قرص بیوتین
۲- ویتامین D؛ جلوگیری از ریزش مو
ویتامین D نقش مهمی در رشد موهای سالم و جلوگیری از ریزش مو دارد. مطالعات نشان میدهد که کمبود این ویتامین به طور مستقیم بر ریزش مو تاثیر میگذارد. اگر به کمبود ویتامین D مبتلا هستید، میتوانید از مکمل این ویتامین زیر نظر پزشک متخصص پوست و مو استفاده کنید.
۳- ویتامین A
اگر هنوز نمیدانید که برای مو چه ویتامینی خوبه باید بگوییم که یکی دیگر از ویتامینهای ضروری برای بهبود رشد مو، ویتامین A است. کمبود این ویتامین موجب ریزش مو و خشکی پوست سر میشود. برای تامین این ویتامین به طور طبیعی میتوانید از گوشت، ماهی، انواع سبزیجات مثل هویج، اسفناج، کلم بروکلی، کدو حلوایی، فلفل دلمهای، طالبی و انبه استفاده کنید. اگر به کمبود این ویتامین مبتلا هستید میتوانید از مکمل آن نیز استفاده کنید. مقدار توصیهشده این ویتامین برای مردان ۹۰۰ میکروگرم و برای زنان ۷۰۰ میکروگرم در روز است.
۴- ویتامین C؛ موثر بر تقویت موها
یکی دیگر از ویتامینهای مهم که در سنتز پروتئینها و همچنین کلاژنسازی نقش مهمی دارد، ویتامین C است. از مهمترین منابع سرشار از ویتامین C میتوان به مرکبات، فلفل دلمهای، گوجهفرنگی، کلم بروکلی، کلم بروکسل، سیبزمینی، اسفناج، توتفرنگی و طالبی اشاره کرد. مردان در طول روز به ۹۰ میلیگرم ویتامین C و زنان به ۷۵ میلیگرم از این ویتامین نیاز دارند. برای تامین این ویتامین میتوانید در کنار میوهها و سبزیجات تازه، از مکمل آن نیز استفاده کنید.
۵- ویتامین E
ویتامین E یکی از ویتامینهای مهم برای سلامت بدن است که به صورت غیرمستقیم بر سلامت موها نیز تاثیر میگذارد. برای تامین این ویتامین میتوانید از روغن جوانه گندم، آووکادو، بادام، انبه، تخمه آفتابگردان و ماهی استفاده کنید. از آنجایی که مقدار ویتامین E موجود در مواد غذایی محدود است، سادهترین راه برای جلوگیری از کمبود این ویتامین مصرف مکمل آن است.
۶- فولیک اسید
فولیک اسید یک نوع ویتامین B است که مصرف آن به تنظیم تولید کراتین کمک میکند. کراتین پروتئین اصلی ساقه مو است و کمبود آن موجب نازک شدن ساقه مو و ریزش موها میشود. بررسیها نشان میدهد که همه افراد مبتلا به کمبود اسیدفولیک از ریزش مو رنج میبرند. برای تامین اسیدفولیک مورد نیاز بدن میتوانید از سبزیجاتی که برگ سبزه تیرهای دارند، آجیلها، لوبیا، نخود، غذاهای دریایی، تخممرغ و فرآوردههای لبنی استفاده کنید. همه مردان و زنان روزانه به ۴۰۰ میکروگرم فولیک اسید نیاز دارند. اگر به کمبود اسیدفولیک مبتلا هستید میتوانید زیر نظر پزشک از مکمل آن استفاده کنید.
بیشتر بدانید: بهترین روغن برای مو
۷- آهن
کمبود آهن یکی از شایعترین کمبودهای تغذیهای در جهان است که به طور مستقیم موجب ریزش مو میشود. پایین بودن سطح فریتین یا ذخیره آهن در بدن موجب کاهش اکسیژنرسانی به فولیکولهای مو میشود و در این شرایط فرد دچار ریزش مو خواهد شد. برای جلوگیری از کمبود آهن میتوانید از گوشت، ماهی، میوهها و سبزیجات متنوع استفاده کنید. زنان قبل از یائسگی به ۱۸ میلیگرم آهن و مردان و خانمهای یائسه به ۸ میلیگرم آهن در روز نیاز دارند. در صورتی که به کمبود آهن مبتلا هستید، حتما از مکمل آهن زیر نظر پزشک استفاده کنید.
بیشتر بدانید: قرص آهن
۸- منیزیم
منیزیم یکی از ضروریترین مواد معدنی است که در رشد طبیعی ساقه مو و تولید کراتین مو نقش مهمی دارد. کمبود این ویتامین موجب ریزش مو و همچنین سفید شدن موها میشود. از مهمترین منابع این ماده معدنی میتوان به موز، سبزیجات برگ سبز، میوهها، لوبیا، سویا و غذاهای دریایی اشاره کرد. مردان باید روزانه از ۴۰۰ تا ۴۲۰ میلیگرم منیزیم در روز استفاده کنند و زنان نیز روزانه به ۳۱۰ تا ۳۲۰ میلیگرم منیزیم در روز نیاز دارند.
بیشتر بدانید: خواص منیزیم
۹- روی
روی یک عنصر کمیاب و ضروری در بدن است که کمبود آن به صورت مستقیم بر ریزش مو موثر است. از مهمترین منابع سرشار از روی میتوان به صدف، گوشت، تخممرغ، ماهی، آجیل و شکلات تلخ اشاره کرد. زنان روزانه به ۸ میلیگرم و مردان به ۱۱ میلیگرم روی در روز نیاز دارند. برای تامین روی یا زینک مورد نیاز بدن میتوانید از مکمل آن نیز استفاده کنید.
بیشتر بدانید: بهترین ماسک مو برای موهای خشک
۱۰- سلنیوم
سلنیوم یکی از عناصر کمیاب و ضروری برای سلامت موها است که کمبود آن موجب خاکستری شدن موها و ریزش مو میشود. برای تامین این ماده معدنی میتوانید از گوشت، سبزیجات و مغزها به مقدار کافی استفاده کنید.
۱۱- ویتامین B۱۲؛ از بهترین ویتامینها برای مو
هر چند هیچ مدرکی دال بر ارتباط بین سطح ویتامین B۱۲ و ریزش مو وجود ندارد، اما برخی شواهد نشان میدهد که کمبود این ویتامین موجب ریزش مو میشود. برای تامین ویتامین B۱۲ مورد نیاز بدن میتوانید از گوشت و لبنیات استفاده کنید. افرادی که گیاهخوار هستند یا از گوشت و لبنیات استفاده نمیکنند، بهتر است زیر نظر پزشک متخصص از مکمل این ویتامین استفاده کنند.
بیشتر بدانید: بهترین موس مو برای موهای فر
سخن نهایی
در این مقاله به این سوال که برای مو چه ویتامینی خوبه، پاسخ دادیم. کمبود ویتامینها و مواد معدنی به صورت مستقیم موجب ضعیف شدن فولیکولهای مو و ریزش مو میشود. برای جلوگیری از بروز این مشکل باید رژیم غذایی سالم و متعادلی داشته باشید و در صورت نیاز از مکملهای رژیمی استفاده کنید. اگر در مورد مصرف مکملهای ویتامین سوال دارید، میتوانید به وبسایت درمانکده سر بزنید و با بهترین پزشکان متخصص از جمله دکتر پوست آنلاین مشورت کنید. همچنین، درمانکده این امکان را برای شما فراهم کرده تا از طریق سیستم نوبتدهی اینترنتی جهت مراجعه حضوری دکتر پوست از متخصص مورد نظر خود نوبت بگیرید.
سوالات متداول
کمبود ویتامین D، ویتامین C و همچنین روی موجب ریزش مو میشود.
قبل از مصرف انواع مکملها، ابتدا باید آزمایش خون بدهید و مطمئن شوید که بدن شما به کمبود چه ویتامین و ماده معدنی خاصی مبتلا است و بعد زیر نظر پزشک متخصص برای یک دوره از مکمل استفاده کنید.
منابع: ishrs، medicalnewstoday