تاثیر ویتامین b12 بر بدن شما! فواید و علائم کمبود ویتامین ب 12

مقاله توسط پزشک درمانکده تایید شد
دکتر زهرا خدامی
تخصص: عمومی

برای بررسی سطح ویتامین b12 از آزمایش خون یا ادرار استفاده می‌شود. ویتامین b12 که به آن کوبالامین هم می‌گویند، برای بسیاری از فرآیندهای مهم بدن از جمله عملکرد اعصاب و تولید DNA و گلبول‌های قرمز ضروری است.فردی که سطح کوبالامین او خارج از محدوده طبیعی است، به درمان نیاز دارد. غالبا کمبود این ویتامین به دلیل رژیم غذایی نامناسب یا سوء جذب رخ می‌دهد. در مقابل، سطوح بالای آن از زیاده‌روی در مصرف مکمل ناشی می‌شود یا نشان‌دهنده بیماری‌هایی مثل دیابت یا مشکلات کبدی است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تست کوبالامین و نحوه تفسیر آن، این مقاله از مجله درمانکده را تا انتها بخوانید.

توضیحات دکتر زهرا خدامی، پزشک عمومی، درباره ویتامین B12

فواید ویتامین b12 برای سلامتی

ویتامین b12 فواید زیادی برای سلامتی دارد. به عنوان مثال، به بدن در تولید گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند و در حفظ سلامت مغز و حافظه نقش دارد. همچنین برای زنان باردار ضروری است و خطر زایمان زودرس را کاهش می‌دهد.

ویتامین b12 برای مو مفید است و باعث تحریک رشد آن‌ می‌شود. علاوه بر این، از سلامت استخوان حمایت می‌کند و روی خلق و خو تاثیر مثبت دارد.

شواهد نشان می‌دهد که بین ویتامین b12 و لاغری ارتباط وجود دارد و این ماده مغذی مهم باعث افزایش چربی‌سوزی می‌شود. البته برای تایید این موضوع به تحقیقات بیشتری نیاز است.ورزشکاران هم می‌توانند از فواید این ویتامین بهره‌مند شوند. بر اساس تحقیقات، ویتامین b12 در بدنسازی و سایر ورزش‌ها باعث تقویت تولید انرژی می‌شود و عملکرد عضلات را بهبود می‌بخشد.

فردی که وزن خود را با ترازو اندازه می‌گیرد
کوبالامین ممکن است به چربی‌سوزی و کاهش وزن کمک کند.

تمام ویتامین‌های گروه ب برای سلامتی ضروری هستند. اگر می‌خواهید درباره این مواد مغذی مهم و ویتامین ب اطلاعات بیشتری کسب کنید، توصیه می‌کنیم مقاله «قرص ویتامین b6 را چند روز یکبار بخوریم» و «قرص ویتامین ب ۱ ۳۰۰ برای چیست» را بخوانید.

ویتامین B12 مورد نیاز بدن چقدر است؟

نیاز روزانه به ویتامین b12 برای کودکان بسته به سن بین ۰/۴ تا ۱/۸ میکروگرم اعلام شده است. افراد بالای ۱۴ سال باید هر روز ۲/۴ کوبالامین دریافت کنند تا به کمبود این ویتامین مبتلا نشوند. نیاز به ویتامین b12 در بارداری و شیردهی به ترتیب ۲/۶ و ۲/۸ میکروگرم است. شما با خوردن غذاهای غنی از کوبالامین یا در صورت لزوم مصرف مکمل می‌توانید نیاز خود به این ویتامین را تامین کنید.

علائم بالا بودن ویتامین b12 در زنان و مردان

از آنجا که افزایش کوبالامین معمولا به دلیل بیماری زمینه‌ای رخ می‌دهد، علائم و عوارض بالا بودن ویتامین ب 12 به نوع بیماری شما بستگی دارد.

گاهی‌اوقات هم مصرف زیاد مکمل کوبالامین ممکن است مشکل‌ساز شود. زیاده‌روی در مصرف مکمل‌های خوراکی یا تزریقی کوبالامین به طور موقت باعث سرگیجه، اضطراب، سردرد و حالت تهوع می‌شود. در موارد نادر ممکن است تزریق این ویتامین به گرفتگی عضلات، ضعف و ضربان قلب نامنظم منجر شود؛ چون کوبالامین تزریقی می‌تواند سطح پتاسیم را در خون کاهش دهد. بنابراین احتمال دارد که علائم مرتبط با کمبود پتاسیم را تجربه کنید.

علائم کمبود ویتامین b12 در زنان و مردان

اگر آزمایش کوبالامین نشان‌دهنده کمبود این ویتامین باشد، ممکن است با گذشت زمان دچار کم‌خونی شوید. کمبود خفیف کوبالامین به احتمال زیاد هیچ علامتی ایجاد نمی‌کند. اما در موارد شدید می‌تواند با علائم یا عوارض مختلفی همراه باشد. عوارض کمبود ویتامین ب عبارت‌اند از:

  • ضعف، خستگی یا سبکی سر
  • تپش قلب و تنگی نفس
  • پوست رنگ‌پریده
  • صاف‌تر به نظر رسیدن زبان
  • یبوست، اسهال یا از دست دادن اشتها
  • مشکلات عصبی (مانند بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن اندام‌ها، ضعف عضلانی و مشکل در راه رفتن)
  • از دست دادن بینایی
  • مشکلات سلامت روان (مانند افسردگی، از دست دادن حافظه یا تغییرات رفتاری)

در صورت داشتن چنین علائمی لازم است با متخصص داخلی مشورت کنید. شما می‌توانید به وب‌سایت درمانکده سر بزنید و با بهترین پزشکان متخصص از جمله متخصص داخلی آنلاین مشورت کنید. همچنین، درمانکده این امکان را برای شما فراهم کرده تا از طریق سیستم نوبت‌دهی اینترنتی جهت مراجعه حضوری متخصص داخلی از متخصص مورد نظر خود نوبت بگیرید.

اینفوگرافی درباره علائم کمبود ویتامین b12
کمبود کوبالامین به ضعف، خستگی، مشکلات گوارشی، مشکلات روانی و… منجر می‌شود.

بیشتر بدانید: میزان نرمال ویتامین دی در بزرگسالان

عوامل خطر کمبود ویتامین b12

بعضی از افراد به‌خصوص کسانی که اسید کمی در معده آن‌ها وجود دارد یا به سایر مشکلات گوارشی مبتلا هستند، بیشتر از سایرین در معرض خطر کمبود کوبالامین قرار دارند. اسید معده کوبالامین را از غذا جدا می‌کند تا بدن بتواند آن را به راحتی جذب کند.

گروه‌های زیر بیشتر از سایر افراد کمبود این ویتامین را تجربه می‌کنند و به آزمایش کوبالامین نیاز دارند:

  • سالمندان
  • کودکان
  • افراد گیاه‌خوار
  • افراد مبتلا به دیابت
  • افراد مبتلا به بیماری‌هایی که جذب کوبالامین را کاهش می‌دهند (از جمله بیماری سلیاک و بیماری کرون)
  • کسانی که جراحی بای‌پس معده انجام داده‌اند
  • زنان شیرده
  • افرادی که از بعضی داروها مانند کلرامفنیکل، مهارکننده‌های پمپ پروتون یا مسدودکننده‌های H2 استفاده می‌کنند

هدف از انجام تست ویتامین b12 چیست؟

هدف از انجام این تست ارزیابی وضعیت تغذیه‌ای افراد و تشخیص علت کم‌خونی است. همچنین کسانی که سطح کوبالامین آن‌ها خارج از محدوده طبیعی است، باید برای مشخص شدن اثربخشی درمان با استفاده از این آزمایش پایش شوند.

به طور کلی، در موارد زیر ممکن است پزشک آزمایش کوبالامین را توصیه کند:

  • سوزن سوزن شدن دست‌ها و پاها
  • مشکل در حفظ تعادل
  • تپش قلب
  • گیجی
  • زوال عقل
  • ضعف
  • از دست دادن اشتها

۱. کم‌خونی پرنیشیوز 

اگر پزشک به کم‌خونی پرنیشیوز (Pernicious anemia) مشکوک باشد، آزمایش کوبالامین را تجویز می‌کند. کم‌خونی پرنیشیوز که با کاهش گلبول‌های قرمز خون همراه است، زمانی اتفاق می‌افتد که روده نمی‌تواند کوبالامین را جذب کند. میانگین سن افراد در هنگام تشخیص این بیماری ۶۰ سال است. بنابراین علائم کم‌خونی پرنیشیوز اغلب در افراد کمتر از ۳۰ سال دیده نمی‌شود. علائم کم‌خونی پرنیشیوز عبارت‌اند از:

  • اسهال یا یبوست
  • از دست دادن اشتها
  • ضعف
  • پوست رنگ‌پریده
  • زبان قرمز و ملتهب یا لثه‌هایی که خونریزی می‌کنند

۲. افزایش سطح فولات سرم

اگر سطح سرمی فولات (ویتامین b9) بالا باشد، ممکن است پزشک سطح ویتامین b12 را هم آزمایش کند. افزایش فولات سرم می‌تواند علائم کمبود کوبالامین را بپوشاند و باعث بدتر شدن مشکلات عصبی ناشی از آن شود. فولات برای رشد و نمو بدن و تولید سلول‌های خونی (پلاکت‌ها، گلبول‌های قرمز و گلبول‌های سفید) ضروری است.

بیشتر بدانید: علائم کمبود ویتامین دی

روش انجام تست کوبالامین

پزشکان معمولا از آزمایش خون برای بررسی وضعیت کوبالامین استفاده می‌کنند. با این حال، می‌توان سطح این ویتامین را در خانه با استفاده از نمونه ادرار هم اندازه‌گیری کرد.

فردی که از او در آزمایشگاه خون‌گیری می‌شود
پزشک سطح کوبالامین را با آزمایش خون اندازه می‌گیرد.

قبل از آزمایش کوبالامین باید ۶ تا هشت ساعت ناشتا باشید. اگر پزشک آزمایش‌های دیگری هم برای شما تجویز کرده باشد، ممکن است لازم باشد برای مدت زمان بیشتری از خوردن و آشامیدن بپرهیزید. بنابراین بهتر است در مورد شرایط انجام آزمایش با پزشک خود مشورت کنید.

در مورد عوامل تاثیرگذار بر تست کوبالامین باید به این نکته توجه کرد که بعضی از داروها و مکمل‌های غذایی می‌توانند نتیجه آن را تغییر دهند. به همین دلیل، توصیه می‌شود فهرست تمام داروها و مکمل‌های مصرفی خود را در اختیار پزشک قرار دهید و از او بپرسید که آیا لازم است قبل از آزمایش خون مصرف آن‌‌ها را به طور موقت قطع کنید یا خیر.

بیشتر بدانید:ferritin در آزمایش خون

ویتامین b12 باید چند باشد؟

میزان نرمال ویتامین b12 در آزمایش خون ممکن است از آزمایشگاهی به آزمایشگاه دیگر متفاوت باشد؛ اما به طور کلی می‌توان سطوح آن را به صورت زیر طبقه‌بندی کرد:

وضعیت ویتامین ب۱۲مقدار ویتامین ب۱۲ برحسب پیکوگرم در میلی‌لیتر (pg/mL)
پایینکمتر از ۲۰۰
طبیعی۲۰۰ تا ۹۰۰
بالابیشتر از ۹۰۰

سطوح بالا و پایین کوبالامین ممکن است نشان‌دهنده یک مشکل اساسی باشد. کم‌خونی، انگل‌ها و پرکاری تیروئید همگی می‌توانند سطح این ویتامین را در خون کاهش دهند. از سوی دیگر، افزایش کوبالامین احتمال دارد با بیماری کبدی، انواع خاصی از سرطان خون، دیابت و نارسایی کلیه مرتبط باشد.

بیشتر بدانید: چه ویتامینی برای رشد مو خوبه؟

درمان سطوح غیر طبیعی کوبالامین

درمان به نتیجه آزمایش کوبالامین بستگی دارد. در ادامه بهترین راه‌کارها برای کنترل سطوح غیر طبیعی این ویتامین را معرفی می‌کنیم.

۱. درمان کمبود کوبالامین

افراد مبتلا به کمبود کوبالامین اغلب به تزریق منظم این ویتامین نیاز دارند. چرا که فرم تزریقی آن در مقایسه با مکمل‌ خوراکی در افزایش سطح ویتامین موثرتر است. این موضوع به‌خصوص در مورد کسانی صدق می‌کند که به دلیل بیماری نمی‌توانند به خوبی مکمل‌ها را جذب کنند.

استفاده از مکمل خوراکی کوبالامین با دوز بالا می‌تواند وضعیت این ویتامین را در بعضی از افراد بهبود ببخشد. مکمل خوراکی کوبالامین به شکل کپسول و قرص تولید می‌شود. همچنین امروزه قرص ویتامین b12 زیر زبانی هم در دسترس است.

یک بسته قرص ویتامین b12
بهتر است قرص کوبالامین را در ساعات ابتدایی روز بخورید.

دوز و روش مصرف ویتامین b12 باید توسط پزشک یا متخصص تغذیه مشخص شود. اما معمولا می‌توانید از قرص ویتامین  b12 همراه با غذا یا بدون آن استفاده کنید. اگر مصرف مکمل به بروز مشکلات گوارشی منجر می‎شود، آن را همیشه همراه با غذا بخورید. از آنجا که کوبالامین در تقویت انرژی و تحریک سیستم عصبی نقش دارد، بهتر است مکمل این ماده مغذی را صبح مصرف کنید تا روی خواب شما تاثیر نداشته باشد.

ویتامین b12 در چه غذاهایی است؟

در صورت ابتلا به کمبود کوبالامین باید در کنار مکمل از غذاهای حاوی این ویتامین هم استفاده کنید. اگر می‌پرسید برای کمبود ویتامین b12 چی بخوریم، باید بگوییم که می‌توانید از ماهی، گوشت قرمز، تخم‌مرغ، محصولات لبنی و غذاهای غنی‌شده استفاده کنید.

۲. درمان بالا بودن ویتامین b12 در آزمایش خون

در حال حاضر مشخص نیست که در طول روز می‌توانید حداکثر چه مقدار کوبالامین دریافت کنید. مصرف زیاد این ویتامین معمولا مشکل جدی ایجاد نمی‌کند. با این حال، افزایش غیر طبیعی آن در بدن ممکن است نگران‌کننده باشد؛ چرا که به احتمال زیاد نشان‌دهنده یک بیماری زمینه‌ای جدی است. در این شرایط، پزشک باید بیماری زمینه‌ای را درمان کند تا سطح کوبالامین به محدوده طبیعی برگردد.

بیشتر بدانید:fbs در آزمایش خون

کلام پایانی

کوبالامین یک ماده مغذی ضروری است که نقش حیاتی در حفظ سلامتی ایفا می‌کند. شما می‌توانید با پیروی از رژیم غذایی متعادل و متنوع که شامل غذاهای غنی از کوبالامین است یا در صورت لزوم مصرف مکمل از کمبود این ویتامین پیشگیری کنید.

اگر فکر می‌کنید ممکن است به کمبود کوبالامین مبتلا باشید، بهتر است سطح ویتامین b12 خون‌تان را اندازه‌گیری کنید. معمولا تست کوبالامین به کسانی توصیه می‌شود که علائم کمبود آن را تجربه می‌کنند یا در معرض خطر ابتلا به این مشکل قرار دارند.

برای درمان سطوح غیر طبیعی کوبالامین می‌توانید با متخصصان داخلی سایت درمانکده مشورت کنید. همچنین اگر در مورد نحوه مصرف مکمل این ویتامین به راهنمایی نیاز دارید، از متخصصان تغذیه برای ویزیت حضوری یا مشاوره آنلاین وقت بگیرید. پیشنهاد می‌کنیم به وب‌سایت درمانکده سر بزنید و با بهترین پزشکان متخصص از جمله متخصص تغذیه آنلاین مشورت کنید. همچنین، درمانکده این امکان را برای شما فراهم کرده تا از طریق سیستم نوبت‌دهی اینترنتی جهت مراجعه حضوری متخصص تغذیه از متخصص تغذیه مورد نظر خود نوبت بگیرید.

سوالات متداول

ویتامین b12 تو چی هست؟

این سوال که کدام مواد غذایی ویتامین b12 دارند از سوی بسیاری از مردم مطرح می‌شود. در پاسخ باید بگوییم که این ویتامین در غذاهای حیوانی مثل انواع گوشت و لبنیات به وفور یافت می‌شود. بعضی از غذاها هم ممکن است با آن غنی شده باشند.

کدام میوه ویتامین b12 دارد؟

اگر می‌خواهید بدانید که ویتامین b12 در چه میوه ای است، باید بگوییم که غذاهای گیاهی به طور کلی حاوی کوبالامین نیستند.

نحوه مصرف قرص ویتامین b12 چگونه است؟

در مورد ویتامین b12 بهترین زمان مصرف صبح اعلام شده است. چون باعث تقویت انرژی می‌شود و سیستم عصبی را تحریک می‌کند. بنابراین بهتر است شب قبل از خواب مصرف نشود.

آیا ویتامین b12 برای سرماخوردگی مفید است؟

این ویتامین به طور مستقیم به درمان سرماخوردگی کمک نمی‌کند. اما کمبود آن ممکن است باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن شود و خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی مثل سرماخوردگی را افزایش دهد.

چه ارتباطی بین ویتامین b12 و غلظت خون وجود دارد؟

کوبالامین به تولید گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند. بنابراین کمبود آن به کم‌خونی منجر می‌شود و اکسیژن‌رسانی به بافت‌ها را مختل می‌کند.

بهترین ویتامین b12 چیست؟

از بهترین برندهای تولیدکننده این ویتامین می‌توان به هلث اید (Health aid) و یوروویتال (Eurho vital) اشاره کرد.

منابع: medicalnewstoday, livestrong, webmd

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد رای‌ها 95

هنوز امتیازی ثبت نشده

elh.zamani@yahoo.com
الهام زمانی

الهام زمانی هستم. در رشته تغذیه در مقطع فوق لیسانس تحصیل کردم و به دلیل علاقه‌ای که به نوشتن دارم وارد حوزه تولید محتوا شدم. خوشحالم که با نوشتن مطالب به‌روز و قابل فهم، ضمن آموختن چیزهای جدید به افزایش آگاهی جامعه درباره بیماری‌ها و سبک زندگی سالم کمک می‌کنم.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

40 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها
زهراسلیمی
زهراسلیمی
1 ماه قبل

الان دوروزقرص منیزیم زینک د۳ استفاده میکنم ولی بهترنشده یک راه حلی بهم نشون بدید

زهراسلیمی
زهراسلیمی
1 ماه قبل

میشه یک راهنمایی کنیدکه من ازکارم نیفتم

شهر
تهران
زهراسلیمی
زهراسلیمی
1 ماه قبل

سلام من توشرکت کارمیکنم دستم چندروزه بی حس میشه وبه گزگزمیفته الان بایدچه ویتامینی مصرف کنم که دستم خوب بشه

شهر
تهران
M.amiry
M.amiry
2 ماه قبل

سلام من ۳۶ سالمه خانم هستم میتونم ب عنوان ی مکمل استفاده کنم B12و آیا میتونم ب دخترمم بدم ۱۵ سالشه؟

شهر
شیراز
فرح ناصری پور
فرح ناصری پور
2 ماه قبل

لطفا بفرمایید چه برندی استفاده کنیم که عوارض کمتری داشته باشه

شهر
تهران
معصومه
معصومه
3 ماه قبل

باسلام بالا بودن ویتامین ب۱۲ نشانه چیست؟

شهر
تهران
رضایی
رضایی
4 ماه قبل

سلام ازمایش ب۱۲ من ۱۱۷۰ شده و دوهفته نیم قبل ازمایش نوروبیون زدم از طرفی بسیار میترسم و همه آزمایشات خوبه فقط esr1شده ۱۵ نگرانم

رضایی
رضایی
4 ماه قبل

سلام ازمایش ب۱۲ من الان شده ۱۱۷۰ است و من دوهفته ونیم پیش نوروبیون زدم خیلی نگران esr۱ ساعته ۱۵ شده میترسم

شهر
کرج
زهرا
زهرا
4 ماه قبل

سلام ازمايش ب ١٢ من عددش٥٢٦ هست
خيلي بي انرژي و بي حوصله و بي جون هستم بقيه ازمايش نرمال هست ايا ممكنه كم باشه ميتونم قرصش و بخورم علائمم كمتر بشه چون يه رژيم هم داشتم كاهش وزن هم دارم
ممنون

شهر
تهران
ملیحه
ملیحه
7 ماه قبل

سلام مادرم سطح b12 خونش بالاست حدود ۱۹۰۰
یه روز قبل از آزمایش سرم تقویتی و bکمپلس دریافت کرده چه توصیه ای دارین

شهر
مشهد
تیم پزشکی درمانکده
تیم درمانکده
پاسخ به  ملیحه

سلام ملیحه عزیز

افرادی که کلیه سالم دارند مسمومیت با ویتامین بی مشاهده نمیشود چون این گروه از ویتامین‌ها با ادرار دفع میشود. اگر سطح این ویتامین رو در خون میخواید مشاهده کنید بهتر است دو هفته بعد مجددا آزمایش بدید و اگر آمپول ویتامین ب دارید که باید هرهفته تزریق کنید، بهتر است یه مدت استفاده نکنید.

برای دریافت راهنمایی های بیشتر میتوانید با مراجعه به لینک زیر ویزیت آنلاین با بهترین متخصص داخلی داشته باشید.

https://www.darmankade.com/c/internal-medicine/

مرجان نورانی
مرجان نورانی
8 ماه قبل

سلام خسته نباشید ۴۴ساله هستم مقدار ویتامین b12 در ازمایش اخیرم ۱۹۰۰ بوده ولی بقیه ازمایشم نرمال میشه کمی بهم اطلاعات بدین لطفا خیلی نگرانم ممنون

ماریا
ماریا
8 ماه قبل

احتمالا قبل از ازمایش از مکمل ب۱۲ یا امپول ب کمپلکس یا نوروبیون استفاده کردید

تیم پزشکی درمانکده
تیم درمانکده

سلام مرجان عزیز

این گروه از ویتامین ها با ادرار دفع میشوند. به همین دلیل افرادی که کلیه سالم دارند مسمومیت ویتامین ب را ندارند. اگر قرص های ویتامین ب و یا آمپول آن را مصرف میکنید بهتر است تا دو هفته مصرف آن را قطع کنید و مجددا آزمایش را تکرار کنید. تا این مدت سطح این ویتامین پایین تر میاد.

بهتر برای تفسیر آزمایش و راهنمایی بیشتر با مشاوره آنلاین متخصص داخلی مشورت کنید.

امیرمهدی
امیرمهدی
11 ماه قبل

سلام من ۱۹سالمه ازمایش دادمB12.130هستش ودکتر بهم ۳عدد امپولB12داده که هر ۱۵روز یک عدد تزریق کنم ایا این مقدار کافیه؟

شهر
تبریز
رضا
رضا
10 ماه قبل
پاسخ به  امیرمهدی

wbc و rbcو پلاکت چنده اگر قبلا کم خونی نداشتی ممکنه از رفلاکس معده و مشکل روده و یبوست باشه که باعث میشه روده نتونه ویتامین ها جذب کنه متخصص گوارشی یا متخصص داخلی معاینه بشید

شهر
شیراز
تیم پزشکی درمانکده
تیم درمانکده
پاسخ به  امیرمهدی

سلام امیرمهدی عزیز

بله میتونین بعدش یه سری نوروبین هر سه هفته یکبار تزریق کنید. اتفاقی نمیوفته. شما با تزریق ویتامین ب حالتون و توانتون بهتر میشه. ولی در کل گروه ویتامین های بی و سی دفعشون از ادراره بنابراین افرادی که کلیه سالم دارند مصرف این دو ویتامین رو زیاد داشته باشند از این طریق دفع میشود.

برای دریافت راهنمایی های بیشتر بهتر است با مراجعه به لینک زیر با بهترین مشاوره آنلاین متخصص داخلی مشورت کنید.
https://www.darmankade.com/c/internal-medicine/

لاله
لاله
1 سال قبل

سلام ویتامینB12من ۹۷۸هست چکاربایدبکنم

شهر
تهران
تیم پزشکی درمانکده
تیم درمانکده
پاسخ به  لاله

سلام لاله عزیز

لازم نیست کار خاصی انجام دهید. اگر این مدت تزریق ویتامین ب کمپلکس و یا مصرف قرص ویتامین ب داشتید بهتر است مصرف آن را برای مدتی متوقف کنید.

برای اطمینان بیشتر با مشاوره آنلاین دکتر داخلی مشورت کنید.

سارا
سارا
1 سال قبل

وقت بخیر
چند روز بعد خوردن مکمل ها(ویتامین) اثر ان را در بدن مشاهده می کنیم؟؟؟

تیم پزشکی درمانکده
تیم درمانکده
پاسخ به  سارا

سلام سارا عزیز

این عدد ثابتی نیست و خوردن این ویتامین ها باید به صورت مداوم باشه. معمولا در طی دو الی چهار هفته اثراتش در بدن ظاهر میشود و اثرات آن نسبت به افراد متقاوت است ممکن است در افرادی باعث کاهش ریز مو بشود و در دیگری تاثیر در اشتها داشته باشد. همچنین باید در نظر داشته باشیم در برخی از افراد اثر دهی یک هفته ای و در بعضی از افراد تا یک ماه نیز ممکن است تاثیری نداشته باشد.

اگر علائم خاصی دارید میتوانید با مراجعه به لینک زیر از بهترین متخصص داخلی مشاوره آنلاین بگیرید.

https://www.darmankade.com/c/internal-medicine/

مجید
مجید
1 سال قبل

سلام .من نوک انگشت دست چپ سوزن سوزن میشه یکم هم حس گیجی دارم فشارم جدیدا ۱۴هستش .سیگار تازه ترک کردم .علت گیجی سرم چیست؟

شهر
تهران
رضا
رضا
10 ماه قبل
پاسخ به  مجید

مشکل گوارشی (روده و یبوست) متخصص گوارش برای معاینه برید

شهر
شیراز
تیم پزشکی درمانکده
تیم درمانکده
پاسخ به  مجید

سلام مجید عزیز

علت سرگیجه میتواند علل طیف مختلفی از بیماری ها باشد که از این بیماری ها میتوان به بیماری های گوش داخلی و میانی تا افزایش چربی خون اشاره کرد. در قدم اول باید یه آزمایش چکاب کامل بدید و جواب آزمایش را به متخصص داخلی نشان دهید تا فشار خون مجدد چک شود. با این آزمایش علت اینکه چرا سرگیجه دارید معلوم میشود. شما میتوانید برای تفسیر آزمایش از مشاوره آنلاین متخصص داخلی ثبت نوبت کنید.

مهین کافی
مهین کافی
1 سال قبل

همسر من ۶۴ سالشه ویتامین B12 دادیم ۱۳۹ شده باتوجه به اینکه دوسال قبل هم ۱۴۸ بود قرص مصرف کرد وپارسال۱۹۱ شد امسال دوباره پایین اومده دلیلش میتونه مصرف لووتیروکسین هم باشه؟

شهر
تهران
رضایی
رضایی
1 سال قبل

سلام دوقلوهای من ۱۴ماهشونه ،ازمایش دادیم میزان B12 رو ۱۷۰۰ زده بود ،مولتی ویتامین و زینک و آهن هر روز می‌دادیم بهشون ،خیلی نگرانیم،میشه راهنمایی بفرمایید

تیم پزشکی درمانکده
تیم درمانکده
پاسخ به  رضایی

سلام رضایی عزیز

اگر مشکل کلیه ندارند مشکلی پیش نمیاد. با قطع کردن مولتی ویتامین ها دوزش پایین میاد ولی بهتر است حتما با یک مشاوره آنلاین متخصص اطفال مشورت کنید.

رامین
رامین
1 سال قبل

ویتامین ب ۱۲ در ازمایش من نوشته 31.8 pg این میزان نوشته شده H چون رنج درج شده 27_31 الان نیاز به مصرف ویتامین ب۱۲ دارم؟ ممنونم

تیم پزشکی درمانکده
تیم درمانکده
پاسخ به  رامین

سلام رامین عزیز

با توجه به دیتاهایی که گفتین به نظر میرسه رنج عدد آزمایشگاهی ویتامین ب که گفتید اشتباهه و این عدد یه عدد بالایی هست. بهتر است با مراجعه به لینک زیر آزمایش خود را برای تفسیر به مشاوره آنلاین دکتر داخلی بفرستید.
https://www.darmankade.com/c/internal-medicine/

پریسا
پریسا
1 سال قبل

سلام بالا بودن ویتامین ب 12وبالا بودن گلبول های قرمز خطرناک است یانه

تیم پزشکی درمانکده
تیم درمانکده
پاسخ به  پریسا

سلام پریسا عزیز

با انجام یک آزمایش خطرناک نیست و اگر در چند آزمایش بالا بود باید به متخصص داخلی مراجعه کنید. اگر هموگلوبین پایینی ندارید بهتر است مصرف ویتامین هایی که خیلی آهن دارند را قطع کنند.

برای اطلاعات بیشتر میتوانید با مشاوره آنلاین دکتر داخلی مشورت کنید.

حسین غزالی
حسین غزالی
1 سال قبل

ازمایش b12 از طریق خون دادم و ۲۴۸ بود
ایا خطر داره ممنون میشم راهنمائیم کنید
سنم ۵۸ سال

شهر
تهران
رضا
رضا
10 ماه قبل
پاسخ به  حسین غزالی

خیر
رنج نرمال ب۱۲ بین ۲۰۰ تا ۸۵۰ هستش

شهر
شیراز
تیم پزشکی درمانکده
تیم درمانکده
پاسخ به  حسین غزالی

سلام حسین عزیز

طبق رنج آزمایشگاهی مشکلی ندارد و به احتمال زیاد جا داره بالاترم باشه ولی برای اطمینان بیشتر بهتر است حتما یه ویزیت آنلاین از مشاوره آنلاین دکتر داخلی بگیرید. 

اسماعیل بامری
اسماعیل بامری
1 سال قبل

سلام خسته نباشید من پشت انگشتام زخم میشه

تیم پزشکی درمانکده
تیم درمانکده

سلام اسماعیل عزیز

زخم شدن پشت انگشتان علل مختلفی دارد از علل خونی گرفته تا کمبود ویتامین ها، اگزماها و بیماری الرژیک که باید بررسی شوند. نوع مدل این زخم، پوسته پوسته شدن و خارش آن بسیار اهمیت دارد و حتما باید به متخصص پوست مراجعه کنید.

سوفیا
سوفیا
1 سال قبل

میزان ویتامین ب۱۲ خون دختر ۱۷ ساله من بالا هست تقریبا سه سال متوالی هست که که چک اپ‌ سالیانه انجام میده و هر بار بالاتر از حد نرمال ه بار اول و دوم دکتر گفت به خاطر مکمل های اهن و فروس سولفات ی ه که مصرف میکنه اما امسال که آزمایش داد مدتها بود مصرف نکرده بود و فقط یکروز قبل مقدار ۱۳۰ mg همراه غذا خورده بود آیا اینبار هم دلیلش اونه یا اینکه مشکل جدی هست ؟لطفا راهنمایی بفرمایید ما کانادا هستیم و اینجا سیستم درمانی خوب نیست من به پزشک های اینجا هم خیلی اعتماد ندارم همینطور که گفتم بیشتر از سه ساله متوجه این موضوع شدن و سرسری ازش گذشتن

شهر
تهران
تیم پزشکی درمانکده
تیم درمانکده
پاسخ به  سوفیا

سلام سوفیا عزیز

بهتر بود که قبلش مصرف نمیکردن ولی اگر سه سال متوالی هست که هی میره بالا بهتر است با مشاوره آنلاین متخصص هماتولوژی مشورت کنید تا برای شما یه آزمایش تکمیلی تر بنویسند. چرا که علت بالا رفتن آن اهمیت دارد. 

بهار
بهار
1 سال قبل

,سلام من 30سال سن دارم آزمایش دادم و دکترم بهم گفت آزمایشb12خیلی بالاست آیا خطرناک است؟

تیم پزشکی درمانکده
تیم درمانکده
پاسخ به  بهار

اگر بیماری کلیوی ندارید نیاز نیست نگران باشید چون این ویتامین از ادرار دفع میشود ولی علت بالا بودنش مهمه اگر شما مصرف ویتامین و یا آمپول های گروه ب را دارید باید قطع کنید. چون این اضافه است. سعی کنید آب زیادی مصرف کنید و بعد از سه ماه ازمایش خودتون رو تکرار کنید.

اگر با تمام این موارد بعد از سه ماه دیگر بالا بود بهتر است با مشاوره آنلاین دکتر هماتولوژی مشورت کنید.