قرص والسارتان؛ دارویی موثر برای فشار خون بالا و مشکلات قلبی

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

قرص والسارتان یا والزارتان یک داروی پرکاربرد است که معمولا توسط پزشکان برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا تجویز می‌شود تا از بروز مشکلات جدی مانند حمله قلبی و سکته مغزی جلوگیری کند. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری در مورد نحوه عملکرد قرص والسارتان و عوارض احتمالی آن داشته باشید و با نحوه مصرف این دارو آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم ادامه این مقاله از مجله سلامت درمانکده را مطالعه کنید.

اطلاعات شناسنامه‌ای قرص والسارتان

عناوین مرتبط با شناسنامه داروتوضیحات
چکیده راهگشای دارووالسارتان یک مسدودکننده گیرنده آنژیوتانسین است که به ‌تنهایی یا در کنار سایر داروها برای مدیریت فشار خون بالا استفاده می‌شود. این دارو همچنین ممکن است برای بعضی از بیماران مبتلا به نارسایی قلبی تجویز شود.
نام دارواین دارو با نام والسارتان (Valsartan) شناخته می‌شود.
بک‌گراند داروقرص Valsartan در سال ۱۹۹۶ در اروپا و در سال ۱۹۹۷ در آمریکا برای درمان فشار خون بالا در بزرگسالان تایید شد. این دارو به طور کلی به خوبی تحمل می‌شود و معمولا عوارض جانبی کمتری در مقایسه با سایر داروهای ضد فشار خون دارد.
نوع دارواین دارو از نوع مولکول کوچک (Small molecule) است.
گروه داروقرص Valsartan یک داروی تایید شده است.
ساختار داروقرص والسارتان
فرمول شیمیاییC24H29N5O3
داروهای هم گروهلوزارتان، ایربسارتان و تلمیزارتان
فرم‌های موجود داروقرص و کپسول

نام برندهای قرص والسارتان

این قرص با نام‌های تجاری مختلف به فروش می‌رسد که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • والساکور
  • والزودک
  • واسکوران
  • وابر
  • بلووان

بیشتر بدانید: قرص لیزینوپریل

کاربردهای قرص والسارتان

این قرص در بزرگسالان و کودکان بالای یک سال به تنهایی یا همراه با سایر داروها برای درمان فشار خون بالا استفاده می‌شود. همچنین پزشکان ممکن است آن را در بزرگسالان برای درمان نارسایی قلبی (شرایطی که در آن قلب قادر به پمپاژ خون کافی به سایر نقاط بدن نیست) و بهبود بقا پس از حمله قلبی تجویز کنند.

قرص والسارتان برای کلیه هم مفید است. از این‌رو گاهی‌اوقات برای درمان نفروپاتی دیابتی (بیماری کلیوی در افراد مبتلا به دیابت و فشار خون بالا) مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این قرص در دوزهای مختلف از جمله ۴۰، ۸۰ و ۱۶۰ میلی‌گرم در دسترس است. در ادامه می‌توانید عکس قرص والسارتان 80 میلی‌گرمی را مشاهده کنید:

یک جعبه قرص والسارتان ۸۰ میلی‌گرمی
قرص Valsartan برای درمان فشار خون بالا، نارسایی قلبی و نفروپاتی دیابتی تجویز می‌شود.

بیشتر بدانید: قرص کاپتوپریل

نحوه مصرف قرص والسارتان

در مورد بهترین زمان مصرف قرص والسارتان باید با پزشک معالج خود مشورت کنید. در صورت ابتلا به فشار خون بالا احتمالا باید این دارو را یک بار در روز همراه با غذا یا بدون آن مصرف کنید. اگر به نارسایی قلبی یا حمله قلبی مبتلا باشید، پزشک به شما توصیه می‌کند آن را ۲ بار در روز بخورید.

سعی کنید قرص Valsartan را هر روز در زمان‌های مشخص مصرف کنید. به‌علاوه، دوز دارو یا مدت زمان مصرف آن را خودسرانه تغییر ندهید.

پزشک ممکن است دارو را با دوز کم شروع کند و به تدریج میزان مصرف آن را افزایش دهد. به یاد داشته باشید که Valsartan پرفشاری خون و نارسایی قلبی را کنترل می‌کند، اما آن‌ها را به طور کامل درمان نمی‌کند. فشار خون شما ممکن است در طی ۲ هفته اول درمان کاهش یابد. با این حال، احتمالا چهار هفته طول می‌کشد تا اثربخشی کامل دارو مشخص شود. حتی اگر احساس خوبی دارید، به مصرف Valsartan ادامه دهید و بدون مشورت با پزشک، استفاده از آن را متوقف نکنید. عوارض قطع قرص والسارتان می‌توان به افزایش ناگهانی فشار خون اشاره کرد که می‌تواند به حمله قلبی یا سکته مغزی منجر شود.

بدون مشورت با پزشک در حین استفاده از قرص فشار خون بالا والسارتان از جایگزین‌های نمک حاوی پتاسیم استفاده نکنید. همچنین اگر پزشک برای شما رژیم غذایی کم‌سدیم (کم‌نمک) تجویز کرده است، از این دستورالعمل به دقت پیروی کنید.

عوارض جانبی قرص والسارتان

این قرص مانند هر داروی دیگری ممکن است در بعضی از افراد عوارض جانبی ایجاد کند. اگر علائم زیر شدید بودند یا با گذشت زمان از بین نرفتند، موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید:

  • سردرد
  • خستگی مفرط
  • حالت تهوع
  • اسهال
  • معده‌درد
  • کمردرد
  • درد مفاصل
  • تاری دید
  • سرفه
  • کهیر
اینفوگرافی درباره عوارض قرص والسارتان
مصرف قرص Valsartan ممکن است به مشکلات گوارشی، سردرد، خستگی و… منجر شود.

بیشتر بدانید: قرص پروپرانولول

بعضی از عوارض جانبی ممکن است جدی باشند. اگر علائم زیر را تجربه کردید، فورا با پزشک خود تماس بگیرید:

  • تورم صورت، گلو، زبان، لب‌ها، چشم‌ها، دست‌ها و پاها
  • گرفتگی صدا
  • مشکل در تنفس یا بلع
  • افزایش وزن ناخواسته

قرص Valsartan ممکن است آسیب کلیوی ایجاد کند. از علائم این عارضه می‌توان به کاهش حجم ادرار، تورم پاها، ضعف یا خستگی غیر عادی، مشکل در تنفس یا احساس درد و فشار در قفسه سینه، گیجی حالت تهوع و تشنج اشاره کرد.

هیپرکالمی (افزایش پتاسیم) هم یکی از عوارض جدی قرص Valsartan است که می‌تواند به مرگ منجر شود. به همین دلیل، پزشک سطح پتاسیم خون شما را به طور منظم بررسی می‌کند. علائم هیپرکالمی عبارت‌اند از: ضعف عضلانی یا خستگی غیر عادی، ضربان قلب آهسته، حالت تهوع یا استفراغ، مشکل در تنفس و ریتم غیر طبیعی قلب.

داروی Valsartan ممکن است عوارض جانبی دیگری هم ایجاد کند. در صورت بروز هر گونه مشکل غیر عادی در حین مصرف این دارو حتما با پزشک خود تماس بگیرید.

بیشتر بدانید: بهترین زمان مصرف قرص لوزارتان

موارد احتیاط یا منع مصرف

برای محافظت از خود در برابر عوارض جانبی قرص والسارتان باید نکات زیر را رعایت کنید:

  • اگر به Valsartan یا هر داروی دیگری حساسیت دارید، موضوع را به پزشک اطلاع دهید.
  • به پزشک خود بگویید که از چه داروها، مکمل‌های غذایی یا محصولات گیاهی استفاده می‌کنید. چون ممکن است لازم باشد پزشک دوز داروهایتان را تغییر دهد یا شما را به دقت از نظر بروز عوارض جانبی تحت نظر بگیرد.
  • اگر دیابت دارید و داروی آلیسکیرن مصرف می‌کنید، درباره این موضوع با پزشک صحبت کنید. در این شرایط احتمالا پزشک به شما می‌گوید که از Valsartan استفاده نکنید.
  • سابقه ابتلا به به هر نوع بیماری به‌خصوص انسداد مجرای صفراوی، بیماری قلبی، بیماری کلیوی یا مشکل کبدی را به پزشک اطلاع دهید.
  • وقتی خیلی سریع از جای خود بلند می‌شوید، قرص Valsartan ممکن است باعث سرگیجه، سبکی سر و غش شود. این مشکل به‌خصوص زمانی رخ می‌دهد که برای اولین بار مصرف دارو را شروع می‌کنید. به همین دلیل، توصیه می‌شود ابتدا در تختخواب بنشینید و سپس بعد از چند دقیقه پاهای خود را روی زمین بگذارید.
  • اگر قرص والسارتان هیدروکلروتیازید استفاده می‌کنید، سابقه ابتلا به بیماری‌های پوستی را به پزشک اطلاع دهید یا در صورت ایجاد هر گونه تغییر در پوست خود نزد پزشک بروید. همچنین برای مدت طولانی زیر نور خورشید قرار نگیرید و همیشه از کرم ضد آفتاب استفاده کنید. داروی ترکیبی والسارتان هیدروکلروتیازید برای بیمارانی مناسب است که فشار خون‌شان با یک دارو کنترل نمی‌شود.
  • به طور منظم به پزشک مراجعه کنید. چون فشار خون شما باید برای بررسی میزان اثربخشی دارو به طور مداوم چک شود.
یک بیمار در مطب که پزشک فشار خون او را اندازه می‎‌گیرد
قبل از تجویز قرص Valsartan با پزشک درباره وضعیت سلامتی خود و داروهایی که مصرف می‌کنید، صحبت کنید.

بیشتر بدانید: قرص آملوپرس

تداخلات دارویی قرص والسارتان

این قرص می‌تواند با بعضی از داروها از جمله آسپرین، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مثل ایبوپروفن و ناپروکسین و مکمل‌های پتاسیم تداخل داشته باشد. توصیه می‌شود فهرست تمام داروها و مکمل‌های مصرفی خود را قبل از تجویز Valsartan در اختیار پزشک قرار دهید. همچنین بدون مشورت با پزشک استفاده از هیچ محصولی را در حین خوردن این قرص شروع نکنید.

فعل و انفعالات قرص والسارتان در بدن

قرص Valsartan در دسته‌ای از داروها به نام آنتاگونیست‌های گیرنده آنژیوتانسین II قرار دارد. این دارو گیرنده‌هایی که معمولا به هورمون آنژیوتانسین II متصل می‌شوند را مهار می‌کند.

آنژیوتانسین II بعد از اتصال به این گیرنده‌ها باعث تنگ شدن عروق خونی و آزاد شدن هورمونی می‌شود که به کلیه‌ها دستور می‌دهد سدیم را در بدن حفظ کنند. مهار این گیرنده‌ها باعث شل شدن عروق خونی می‌شود. بنابراین خون می‌تواند به ‌راحتی از از داخل آن‌ها عبور کند. این اثرات به بهبود عملکرد قلب و کاهش فشار خون منجر می‌شود و خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی را به حداقل می‌رساند.

بیشتر بدانید: قرص هیدروکلروتیازید

افراد آسیب‌پذیر

مصرف قرص والسارتان در بارداری توصیه نمی‌شود. چون به‌خصوص در ۶ ماهه آخر باردار ممکن است باعث مرگ جنین شود یا به آن آسیب جدی وارد کند. اگر در حین از استفاده از Valsartan باردار شدید، مصرف دارو را قطع کنید و فورا با پزشک خود تماس بگیرید.

معمولا توصیه می‌شود از قرص والسارتان در شیردهی هم استفاده نکنید. اگر به فرزند خود شیر می‌دهید، این موضوع را قبل از تجویز Valsartan به پزشک اطلاع دهید.

یک زن باردار که کنار پنجره ایستاده است
اگر در دوران بارداری یا شیردهی به‌سر می‌برید، از قرص Valsartan استفاده نکنید.

کلام پایانی

فشار خون بالا یک بیماری شایع است که در صورت درمان نشدن می‌تواند به مغز، قلب، عروق خونی، کلیه‌ها و سایر قسمت‌های آسیب برساند. آسیب این اندام‌ها ممکن است به بیماری قلبی، سکته مغزی، نارسایی کلیه، از دست دادن بینایی و سایر مشکلات منجر شود. بنابراین مهم است که فشار خون خود را با مصرف دارو و اصلاح سبک زندگی کنترل کنید.

اگر در مورد نحوه مصرف داروهای پرفشاری خون از جمله قرص Valsartan به راهنمایی نیاز دارید، می‌توانید از طریق وب‌سایت درمانکده ویزیت آنلاین متخصص قلب و عروق بگیرید. همچنین، درمانکده این امکان را برای شما فراهم کرده تا از طریق سیستم نوبت‌دهی اینترنتی جهت مراجعه حضوری دکتر قلب از متخصص مورد نظر خود نوبت بگیرید.

سوالات متداول

قرص والسارتان برای درمان چیست؟

قرص والسارتان ۴۰، قرص والسارتان ۱۶۰ و قرص والسارتان ۸۰ خارجی و ایرانی (از جمله قرص والسارتان حکیم ۸۰) همگی برای درمان پرفشاری خون و نارسایی قلبی تجویز می‌شوند. قرص والسارتان برای دفع پروتئین و نفروپاتی دیابتی هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

قرص والسارتان ۴۰ برای چیست؟

این دارو به دلیل دوز پایین ممکن است در شروع درمان برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا، نارسایی قلبی و نفروپاتی دیابتی تجویز شود. بعد از آن، پزشک می‌تواند دوز دارو را بسته به واکنش بیمار تغییر دهد یا از قرص‌ با دوز بالاتر استفاده کند.

قرص والسارتان بهتره یا لوزارتان؟

در مورد فرق قرص والسارتان با لوزارتان باید بگوییم که هر ۲ دارو جزء مهارکننده‌های گیرنده آنژیوتانسین II هستند. با این حال، در بعضی موارد ممکن است Valsartan از لوزارتان کمی قوی‌تر باشد. از آنجا که انتخاب داروی مناسب به شرایط فرد بستگی دارد، باید درباره این موضوع با پزشک مشورت کنید.

فرق قرص والسارتان با والزومیکس در چیست؟

والزومیکس یک داروی ترکیبی شامل Valsartan و آملودیپین است. این دارو نه تنها گیرنده آنژیوتانسین II را مهار می‌کند؛ بلکه مهارکننده کانال‌ کلیسمی است. بنابراین می‌تواند تاثیر بیشتری روی فشار خون داشته باشد.

آیا قرص والسارتان باعث چاقی میشود؟

این دارو باعث چاقی نمی‌شود. اگر وزن‌تان در حین مصرف آن ناخواسته بالا رفت، فورا نزد پزشک بروید. چون این علامت ممکن است نشانه ادم یا آسیب کلیوی باشد.

منابع: go.drugbank, medlineplus, webmd

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای‌ها 0

هنوز امتیازی ثبت نشده

elh.zamani@yahoo.com
الهام زمانی

الهام زمانی هستم. در رشته تغذیه در مقطع فوق لیسانس تحصیل کردم و به دلیل علاقه‌ای که به نوشتن دارم وارد حوزه تولید محتوا شدم. خوشحالم که با نوشتن مطالب به‌روز و قابل فهم، ضمن آموختن چیزهای جدید به افزایش آگاهی جامعه درباره بیماری‌ها و سبک زندگی سالم کمک می‌کنم.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

0 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها