انواع روش‌های لیفت شکم؛ از جراحی تا تکنیک‌های غیر جراحی

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

داشتن شکم صاف و خوش‌فرم آرزوی بسیاری از افراد است؛ اما عوامل مختلف مانند کاهش وزن سریع، بارداری یا بالا رفتن سن همگی ممکن است ظاهر شکم را تغییر دهند و باعث ایجاد پوست اضافی یا افتادگی شوند. خوشبختانه، امروزه علم پزشکی راه‌حل‌های متعددی برای لیفت شکم ارائه داده است که اغلب می‌توانند نتایج قابل قبولی به ارمغان بیاورند.

در این مقاله از مجله سلامت درمانکده به بررسی انواع روش‌های جراحی و غیر جراحی لیفت شکم می‌پردازیم. اگر به دنبال مناسب‌ترین راه‌کار برای رسیدن به اندام دلخواه خود هستید، ادامه مطلب را از دست ندهید.

دلایل افتادگی شکم و شل شدن پوست آن

افتادگی شکم و شل شدن پوست آن می‌تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. این دلایل معمولا به تغییرات ایجادشده در ساختار پوست و عضلات، مربوط می‌شوند و شامل موارد زیر هستند:

  • بالا رفتن سن: با افزایش سن، پوست به دلیل کاهش تولید کلاژن و الاستین خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهد.
  • کاهش وزن شدید: کاهش حجم چربی در شکم باعث شل شدن آن می‌شود.
  • عوامل ژنتیکی: پوست بعضی از افراد به طور ژنتیکی خاصیت ارتجاعی کمی دارد و مستعد شل شدن است.
  • بارداری: پوست شکم در دوران بارداری به دلیل رشد جنین کشیده می‌شود. اما پس از زایمان ممکن است نتواند به حالت اولیه برگردد. گاهی‌اوقات هم فاصله گرفتن یا جدا شدن عضلات از یکدیگر باعث شل شدن شکم می‌شود.
  • سبک زندگی نادرست: کم‌تحرکی و دریافت ناکافی مواد مغذی ضروری به‌ویژه پروتئین می‌تواند باعث شل شدن پوست در ناحیه شکم شود.

انواع روش‌های لیفت شکم

لیفت به مجموعه‌ای از روش‌های جراحی یا غیر جراحی گفته می‌شود که برای حذف پوست و چربی اضافی، سفت کردن عضلات شکم و ایجاد ظاهر صاف‌تر و خوش‌فرم‌تر انجام می‌شوند. رایج‌ترین روش‌ها عبارت‌اند از:

۱. لیفت شکم با طب سوزنی

در این روش، نقاط خاصی از بدن با استفاده از سوزن‌های نازک تحریک می‌شوند تا فرآیندهای طبیعی برای سفت شدن پوست، کاهش چربی و بهبود ظاهر شکم فعال شوند. این نقاط معمولا در اطراف ناف، گوش، آرنج، زیر زانو و مچ پا قرار دارند و بعد از تحریک شدن جریان خون را در ناحیه شکم افزایش می‌دهند. همچنین عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشند، اشتها را کنترل می‎‌کنند و با رفع استرس جلوی پرخوری عصبی را می‌گیرند.

اینفوگرافی در مورد انواع روش‌های لیفت شکم
روش‌های مختلفی برای لیفت شکم وجود دارد که هر کدام برای افراد خاصی مناسب هستند.

طب سوزنی برای کسانی که می‌خواهند شکم‌شان را بدون جراحی و بدون دوره نقاهت طولانی لیفت کنند، مناسب است. اما به کسانی که به دنبال تغییرات سریع و چشمگیر هستند، توصیه نمی‌شود.

۲. لیفت شکم با نخ

در این روش، نخ‌های مخصوص که تقریبا شبیه نخ بخیه هستند به زیر پوست وارد می‌شوند و آن را به سمت بالا می‌کشند. این نخ‌ها به مرور زمان جذب بدن می‌شوند و تولید کلاژن را در پوست تحریک می‌کنند.

لیفت با نخ برای افرادی که دچار افتادگی ملایم تا متوسط پوست شکم هستند، مناسب است. مدت زمان ماندگاری این تکنیک به نوع و تعداد نخ استفاده‌شده، ویژگی‌های پوست بیمار و نحوه مراقبت پس از درمان بستگی دارد.

بیشتر بدانید: امبدینگ چیست؟

۳. لیفت شکم با لیزر

در این روش، از دستگاه‌های پیشرفته مانند اندولیفت استفاده می‌شود. اندولیفت یک تکنیک جدید است که فرآیند بازسازی کلاژن را با ارسال انرژی لیزر به لایه‌های عمقی پوست تحریک می‌کند و باعث سفت شدن پوست می‌شود. لیزر علاوه بر تقویت پوست می‌تواند چربی‌های موضعی را هم هدف قرار دهد و به کوچک‌تر شدن ناحیه شکم منجر شود.

۴. لیفت شکم با دستگاه

این دستگاه‌ها که با استفاده از فناوری‌های مختلف از جمله امواج رادیویی (RF) عمل می‌کنند، با تحریک تولید کلاژن در پوست باعث می‌شوند شکم صاف‎‌تر و خوش‌فرم‌‌تر به نظر برسد.

مزیت اصلی دستگاه‌ها عدم نیاز به جراحی، بخیه یا دوره نقاهت طولانی است. با این حال، آن‌ها برای افتادگی‌های شدید مناسب نیستند و برای ایجاد نتایج قابل قبول به جلسات متعدد نیاز دارند. در ادامه یک نمونه عکس لیفت شکم بدون جراحی و با استفاده از دستگاه آورده شده است:

بیشتر بدانید: لیپوساکشن

قبل و بعد لیفت شکم با دستگاه RF یا دستگاه لاغری
اگر افتادگی شکم شدید نباشد، می‌توانید از دستگاه برای رفع آن استفاده کنید.

۵. لیفت شکم با جراحی

ابدومینوپلاستی یا تامی تاک یک نوع جراحی زیبایی است که برای برداشتن پوست و چربی اضافی ناحیه شکم و سفت کردن عضلات دیواره شکم انجام می‌شود. این روش برای کسانی مفید است که به دلیل بارداری، بالا رفتن سن یا کاهش وزن زیاد دچار افتادگی شدید پوست شده‌اند.

ابدومینوپلاستی انواع مختلفی دارد که عبارت‌اند از:

  • ابدومینوپلاستی کامل: شامل برداشتن پوست و چربی از ناحیه وسیعی از شکم و سفت کردن عضلات دیواره شکم است.
  • ابدومینوپلاستی پارشیال (مینی ابدومینوپلاستی): به کسانی توصیه می‌شود که در ناحیه پایین شکم با مشکل افتادگی پوست و چربی اضافی مواجه هستند.
  • ابدومینوپلاستی گسترده: این نوع جراحی شامل برداشتن چربی و پوست از ناحیه شکم، پهلوها و پایین کمر است.

بیشتر بدانید: عمل لیپو

۶. لیفت شکم با ورزش

اگرچه ورزش نمی‌تواند پوست اضافی یا افتادگی شدید را از بین ببرد، اما برای تقویت عضلات شکم و بهبود وضعیت کلی آن مفید است. برای داشتن شکم صاف و خوش‌فرم می‌توانید تمرینات زیر را امتحان کنید:

  • پلانک: در وضعیت درازکش، بدن را با تکیه بر آرنج‌ها و انگشتان پا بالا نگه دارید. عضلات شکم را منقبض کنید و بدن خود را در یک خط مستقیم قرار دهید.
  • کرانچ: به پشت بخوابید، زانوها را خم کنید و دست‌ها را پشت سر بگذارید. بالاتنه را به سمت زانوها بلند کنید و به آرامی به حالت اولیه برگردید.
  • توئیست یا چرخش روسی: روی زمین بنشینید، پاها را کمی بالا نگه دارید و بالاتنه را به ۲ سمت بچرخانید.
  • حرکت کوهنوردی: در وضعیت پلانک قرار بگیرید و یکی از زانوها را به سمت قفسه سینه بکشید. سپس پاها را به سرعت جابه‌جا کنید.

برای کسب نتیجه مطلوب باید تمرینات فوق را با ورزش‌های هوازی مانند دویدن، دوچرخه‌سواری و شنا ترکیب کنید. این کار به کاهش چربی اضافی شکم کمک می‌کند. علاوه بر این، پیروی از رژیم غذایی سالم و سرشار از پروتئین و نوشیدن آب کافی هم برای تقویت عضلات شکم و حفظ خاصیت ارتجاعی پوست ضروری است.

بیشتر بدانید: ورزش برای لاغری شکم

یک زن جوان در حال انجام حرکت پلانک
ورزش به تقویت عضلات شکم و خوش‌فرم به نظر رسیدن آن کمک می‌کند.

عوارض و خطرات احتمالی لیفت شکم

عوارض لیفت شکم به نوع روش انتخابی شما و وضعیت سلامتی‌تان بستگی دارد. استفاده از روش‌های غیر جراحی ممکن است به تورم و کبودی بدن یا متقارن نبودن ۲ سمت شکم منجر شود. جراحی هم عوارض خاصی دارد که عبارت‌اند از:

  • عفونت
  • درد یا تورم
  • اسکار (جای زخم)
  • خونریزی
  • لخته شدن خون
  • بی‎‌حسی
  • نامتقارن بودن شکم

انتخاب پزشک باتجربه، پیروی از دستورالعمل‌های پزشک در مورد مراقبت‌های بعد از لیفت شکم و اجتناب از سیگار احتمال بروز عوارض فوق را به حداقل می‌رساند.

لیفت شکم برای چه کسانی مناسب است؟

افرادی که از ویژگی‌های زیر برخوردار هستند کاندیدای مناسبی برای این روش محسوب می‌شوند:

  • از نظر سلامت عمومی در وضعیت مناسبی هستند
  • وزن‌شان ثابت است و نمی‌خواهند آن را کاهش یا افزایش دهند
  • قصد باردار شدن ندارند
  • سیگار نمی‌کشند
  • از نتیجه لیفت انتظارات واقع‌بینانه دارند

بیشتر بدانید: پیکر تراشی

کلام پایانی

لیفت شکم نه‌ تنها به کاهش چربی اضافی و رفع شلی پوست کمک می‌کند؛ بلکه می‌تواند اعتمادبه‌نفس و کیفیت زندگی شما را بهبود بخشد. اما از آنجا که انتخاب روش مناسب به شرایط بدنی، انتظارات و سبک زندگی شما بستگی دارد، هر تصمیمی در این مسیر باید با آگاهی کامل و مشورت با پزشک متخصص گرفته شود.

اگر برای انتخاب بهترین روش لیفت شکم به راهنمایی نیاز دارید، می‌توانید با جراح پلاستیک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.

برای این کار می‌توانید به وب‌سایت درمانکده سر بزنید و با بهترین پزشکان متخصص از جمله دکتر زیبایی آنلاین مشورت کنید. همچنین، درمانکده این امکان را فراهم کرده تا از طریق سیستم نوبت‌دهی اینترنتی جهت مراجعه حضوری فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی از متخصص مورد نظر خود نوبت بگیرید. همچنین می‌توانید با دکتر تغذیه آنلاین مشاوره داشته باشید و یا از طریق سیستم نوبت‌دهی اینترنتی جهت مراجعه حضوری دکتر تغذیه از متخصص مورد نظر خود نوبت بگیرید.

سوالات متداول

برای لیفت شکم چه باید کرد؟

چنانچه از شلی و افتادگی شکم خود ناراضی هستید، به پزشک مراجعه کرده و با او درباره انواع لیفت شکم مشورت کنید. امروزه روش‌های مختلفی برای حل این مشکل وجود دارد که بعضی از آن‌ها تهاجمی هستند و بعضی دیگر بدون جراحی انجام می‌شوند.

برای لیفت شکم بعد از سزارین چه کنیم؟

برای لیفت شکم بعد از زایمان می‌توانید از روش‌های جراحی یا غیر جراحی استفاده کنید. البته لازم است ابتدا چند ماه صبر کنید تا زخم سزارین بهبود پیدا کند. در این مدت تغذیه سالم داشته باشید و ورزش را بعد از مشورت با پزشک شروع کنید.

چه روشی برای لیفت شکم در خانه مناسب است؟

مصرف غذاهای پرپروتئین، نوشیدن آب کافی و انجام تمرینات تقویت‌کننده عضلات مثل پلانک و کرانچ برای بهبود ظاهر شکم و سفت شدن آن مفید است.

بهترین دستگاه لیفت شکم چیست؟

از آنجا که دستگاه‌های زیادی برای این کار وجود دارد، برای انتخاب بهترین گزینه باید با پزشک مشورت کنید. پزشک بهترین دستگاه را با توجه به شدت مشکل شما و شرایط بدنی‌تان معرفی خواهد کرد.

منبع: my.clevelandclinic

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 3 / 5. تعداد رای‌ها 1

هنوز امتیازی ثبت نشده

elh.zamani@yahoo.com
الهام زمانی

الهام زمانی هستم. در رشته تغذیه در مقطع فوق لیسانس تحصیل کردم و به دلیل علاقه‌ای که به نوشتن دارم وارد حوزه تولید محتوا شدم. خوشحالم که با نوشتن مطالب به‌روز و قابل فهم، ضمن آموختن چیزهای جدید به افزایش آگاهی جامعه درباره بیماری‌ها و سبک زندگی سالم کمک می‌کنم.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

0 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها