استفاده از خمیر دندان برای پاکسازی دندانها و جلوگیری از آسیب به آنها ضروری است. خمیر دندانها انواع مختلفی دارند و برای تهیه هر یک از آنها از ترکیبات و مواد تشکیلدهنده متفاوتی استفاده میشود. برخی از خمیر دندانها حاوی فلوراید و برخی دیگر فاقد آن هستند و انتخاب یک محصول مناسب به شما کمک میکند تا بهتر از دندانهای خود محافظت کنید. در این مقاله از مجله درمانکده میتوانید با انواع خمیر دندان و تفاوتهای آنها آشنا شوید.
فهرست محتوا:
انواع خمیر دندان
استفاده از خمیر دندان برای پاکسازی پلاکهای روی دندانها و جلوگیری از آسیب به آنها و بیماریهای مربوط به لثه مفید است. استفاده از فلوراید در اکثر خمیر دندانها موجب تقویت مینای دندانها و جلوگیری از پوسیدگی آنها میشود و اضافه کردن عصاره نعنا در آنها نیز موجب خوشبو و خوشطعم شدن دهان میشود.
اگر برای خرید خمیر دندان به فروشگاهها سر بزنید، با تنوع زیادی از انواع این محصول روبهرو میشوید؛ اما چطور میتوانید بهترین خمیر دندان را انتخاب کنید؟ به طور کلی خمیر دندان خارجی تفاوت خاصی با خمیر دندان ایرانی ندارد و در زمان خرید آن بهتر است به جای توجه به محل تولید و برند، به مواد تشکیلدهنده و ترکیبات محصول و همچنین نوع آن دقت کنید. در ادامه این بخش میتوانید با رایجترین انواع خمیر دندانها آشنا شوید.
۱- خمیر دندان حاوی فلوراید
خمیر دندانهای حاوی فلوراید از رایجترین انواع این محصول است که سالانه حدود ۵۰۰ میلیون نفر از مردم سراسر دنیا به صورت روزانه از آن استفاده میکنند. در ترکیبات این محصول ماده فعالی به نام فلوراید وجود دارد که برای سلامت دندانها و تقویت مینای دندانها مفید است. این محصول از بین برنده جرم و پلاک است و روند پوسیدگی دندانها را متوقف میکند.
بیشتر بدانید: رفع زردی دندان در یک روز
۲- خمیر دندان گیاهی
برای تهیه خمیر دندانهای گیاهی معمولا از ترکیبات گیاهی مثل عصاره درخت چای، ریحان، عصاره میخک و نعنا استفاده میشود. بسیاری از این خمیر دندانها بدون هیچگونه مواد شیمیایی و تنها با استفاده از مواد طبیعی و گیاهی تولید میشوند و در ترکیبات بسیاری از آنها نیز در کنار عصارههای گیاهی از مواد شیمیایی استفاده میشود. این خمیر دندانها انواع مختلفی دارند و برای انواع دندانها مناسب هستند.
بیشتر بدانید: درمان خانگی سرد شدن دندان
۳- خمیر دندان بدون فلوراید
یکی از بهترین خمیر دندانها برای انواع دندانها که اتفاقا طرفداران زیادی نیز دارد، خمیر دندان بدون فلوراید است. بهتر است بدانید که فلوراید یک ماده معدنی طبیعی است که در آب، خاک و برخی غذاها یافت میشود. استفاده از این ماده در پیشگیری از پوسیدگی دندانها و سلامت لثه و دندانها اهمیت زیادی دارد؛ اما مصرف زیاد این ماده میتواند برای سلامت ما مضر باشد. هر چند دوز فلوراید در خمیر دندانهایی که روزانه مصرف میکنیم محدود است، اما بسیاری از افراد ترجیح میدهند از خمیر دندانهای فاقد فلوراید به صورت روزانه استفاده کنند.
در ترکیبات اکثر خمیر دندانهای بدون فلوراید معمولا از مواد گیاهی و ترکیبات غیر شیمیایی استفاده میشود. از همین رو بسیاری از افراد ترجیح میدهند برای محافظت از دندانهای خود از این محصول استفاده کنند. اگر به این موضوع فکر میکنید که کدام خمیر دندان فلوراید ندارد یا کدام خمیر دندان فلوراید دارد، بهتر است قبل از خرید این محصول حتما روی بستهبندی محصول را به دقت بررسی کنید.
۴- خمیر دندان ضد حساسیت
این خمیر دندانها برای افرادی که دندانهای حساسی نسبت به گرما، سرما و مواد شیرین دارند، طراحی شده است. در ترکیبات انواع خمیر دندان برای دندانهای حساس معمولا از موادی مثل نیترات پتاسیم یا کلرید استرانسیوم استفاده میشود. مصرف این محصول موجب کاهش حساسیت دندانها و کاهش درد و ناراحتی بعد از مصرف غذاهای گرم و سرد میشود.
۵- خمیر دندان سفید کننده
این محصول به صورت تخصصی برای از بین بردن جرم روی دندانها و روشن شدن سطح دندانها طراحی شده است. به خاطر داشته باشید که این محصول، جرم و لکههای روی دندانها را محو میکند، اما نمیتواند رنگ طبیعی دندانهای شما را تغییر دهد. اکثر این خمیر دندانها به خاطر سایشی که روی دندانها ایجاد میکنند، نباید به صورت هر روزه استفاده شوند.
بیشتر بدانید: سریع ترین روش سفید شدن دندان در خانه
بهترین خمیر دندان سفید کننده، حاوی زغال فعال است که بدون ایجاد سایش و آسیب به دندانها ظاهری یکدست و درخشان به دندانهای شما میبخشد. به خاطر داشته باشید که این خمیر دندان برای بوی بد دهان نیز مفید است و بعد از استفاده نیازی نیست از خمیر دندانهای معمولی نیز استفاده کنید.
۶- خمیر دندان ضد جرم و تارتار
این محصول ضد پوسیدگی از تشکیل جرم روی دندانها جلوگیری میکند و مانع پوسیدگی آنها میشود. در ترکیبات این محصول موادی وجود دارد که موجب از بین بردن رسوبات و جرمهای روی دندانها میشود و از ایجاد جرم روی آنها نیز جلوگیری میکند.
بیشتر بدانید: علت پوسیدگی دندان
استفاده از خمیر دندان از چه سنی ضروری است؟
به طور کلی توصیه میشود که همه کودکان بالای سه سال در زمان مسواک زدن، از مقداری خمیر دندان استفاده کنند. بهتر است در این سن برای کودکان از محصول مخصوص کودکان که فاقد مواد شیمیایی و فلوراید است استفاده کنید.
بهترین خمیر دندان برای کامپوزیت
افرادی که دندانهای خود را کامپوزیت کردهاند، باید از محصول مخصوص که فاقد مواد ساینده، سفید کننده و حساسیتزا است استفاده کنند. خمیر دندانهای حاوی فلوراید یا خمیر دندانهای ضد حساسیت برای دندانهای کامپوزیت شده مناسب هستند.
در پاسخ به این سوال که کدام خمیر دندان خوب است و آسیبی به کامپوزیت وارد نمیکند، باید بگوییم که خمیر دندانهای مخصوص دندانهای حساس و خمیر دندانهای مخصوص کامپوزیت از بهترین گزینههایی هستند که میتوانید برای جلوگیری از آسیب و تغییر رنگ دندانهای کامپوزیت شده استفاده کنید.
سخن نهایی
استفاده از خمیر دندان مناسب تاثیر زیادی بر سلامت دندانها دارد. اگر در مورد نوع و برند محصولی که استفاده میکنید، مطمئن نیستید یا برای رفع مشکلات مربوط به دهان و دندانها، به دنبال یک دندانپزشک مجرب هستید، میتوانید در اولین فرصت به صورت آنلاین یا حضوری با یکی از دندانپزشکهای درمانکده ارتباط برقرار کنید. برای این کار میتوانید از طریق سایت درمانکده اقدام کنید و با بهترین پزشکان متخصص از جمله دندانپزشک آنلاین مشورت کنید. همچنین، درمانکده این امکان را برای شما فراهم کرده تا از طریق سیستم نوبتدهی اینترنتی جهت مراجعه حضوری دندانپزشک از متخصص مورد نظر خود نوبت بگیرید.
سوالات متداول
در دوران بارداری سعی کنید از خمیر دندانهای گیاهی و فاقد مواد شیمیایی استفاده کنید.
در ترکیبات سفید کننده معمولا از مقداری پراکسید استفاده میشود که مقداری سایش روی مینای دندانها ایجاد میکند؛ اما این ماده در خمیر دندانهای معمولی وجود ندارد.
اگر به این محصول دسترسی ندارید، میتوانید از مقداری جوششیرین یا روغن نارگیل برای تمیز کردن دندانها استفاده کنید.
بهترین خمیر دندان دنیا برای سفید کردن دندانهای شما محصولی است که موجب حساس شدن دندانها نشود و بدون سایش شدید دندانها، ظاهری روشنتر به آنها ببخشد. از محبوبترین برندهای خمیر دندان سفید کننده میتوان به کلوزآپ، سیگنال و کلگیت اشاره کرد.
در معرفی بهترین خمیر دندانها میتوان به برندهایی مثل سنسوداین، آکوافرش، سیگنال و کلوزآپ اشاره کرد.
در ساختار اکثر خمیر دندانها از موادی مثل متیل سلولز، بنتونیت و سیلیکاتهایی مثل سدیم متا سیلیکات، سیلیکات آلومینیوم و منیزیم استفاده میشود.
منابع: brushfreshco، myidealdental، dentalpartnersofnewburyport