قرص روکین؛ دارویی مهم برای تنظیم هورمون‌‌‌های زنان

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

قرص روکین برای پیشگیری از بارداری است. این دارو با تنظیم هورمون‌های بدن، به ویژه استروژن و پروژسترون، به کنترل چرخه قاعدگی کمک می‌کند و مانع از تخمک‌گذاری می‌شود. این قرص همچنین در تنظیم سیکل پریود و قطع خونریزی ماهانه نیز کاربرد دارد. در این مقاله از مجله سلامت درمانکده به معرفی قرص جلوگیری روکین (Rokin)، کاربرد، عوارض و نحوه مصرف آن می‌پردازیم.

قرص روکین چیست؟

قرص Rokin یک داروی ضدبارداری خوراکی است. در ترکیبات این قرص هورمون‌های استروژن و پروژسترون وجود دارد که از تخمک‌گذاری و باروری پیشگیری می‌کنند. این دارو اغلب به صورت ورق‌های ۲۱ یا ۲۸ روزه عرضه می‌شود. ورق ۲۱ روزه شامل ۲۱ عدد قرص فعال و بسته ۲۸ روزه دارای ۲۱ قرص فعال (دارای هورمون) و ۷ قرص غیرفعال (بدون هورمون) است.

قرص روکین را می‌بینید.
قرص جلوگیری روکین به صورت بلیستر ۲۱ یا ۲۸ عددی عرضه می‌شود

قرص روکین برای چیست؟

به‌طور خاص قرص روکین برای پیشگیری از بارداری توصیه می‌شود. از دیگر کاربردهای این دارو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- تنظیم قاعدگی

قرص روکین برای تنظیم قاعدگی می‌تواند کاربرد داشته باشد. این دارو با تنظیم سطح هورمون‌ها باعث تنظیم چرخه قاعدگی می‌شود. اگر پریودهای نامنظم، خونریزی شدید یا درد قاعدگی دارید، مصرف منظم این قرص در طول ماه می‌تواند این مشکلات را کاهش دهد.

بیشتر بدانید: قرص سیپروترون کامپاند

نحوه مصرف این دارو برای تنظیم قاعدگی می‌تواند برای هر فردی متفاوت باشد. اما به‌طور کلی پزشکان مصرف آن را در اولین روز سیکل قاعدگی توصیه می‌‌کنند. پس از آن باید روزانه یک قرص را استفاده کنید تا بسته دارو تمام شود. بهتر است ساعت خاصی را برای مصرف دارو در نظر بگیرید تا همواره سطح مناسبی از آن در بدن وجود داشته باشد.

۲- قطع خونریزی ماهانه

قرص روکین برای قطع خونریزی عادت ماهانه نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ به ویژه در مواردی که خونریزی‌های غیرعادی یا شدید در دوران قاعدگی یا بین دوره‌های قاعدگی وجود دارد. این دارو با متعادل کردن سطح هورمون‌ها در بدن از رشد بیش از حد دیواره رحم جلوگیری می‌کند. وقتی دیواره رحم به‌طور متعادل رشد کند و ضخیم نشود، خونریزی کمتری در دوران قاعدگی اتفاق می‌افتد.

بیشتر بدانید: اسم قرص قطع پریود

۳- جلوگیری از پریود

قرص روکین برای جلوگیری از پریود نیز می‌تواند استفاده شود. برای این منظور لازم است مصرف این دارو را به صورت ممتد ادامه دهید؛ یعنی پس از پایان یک بسته، بسته بعدی را شروع کنید. به این ترتیب می‌توانید از قرص روکین برای عقب انداختن پریود استفاده کنید. برای این منظور مصرف قرص روکین از روز پنجم سیکل پریودی یا اولین روز آن توصیه می‌شود.

بیشتر بدانید: قرص اورژانسی برای پریود شدن سریع

۴- کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS)

منظور از PMS مجموعه‌ای از علائم فیزیکی و روانی است که ممکن است در روزهای قبل از قاعدگی آن‌ها را تجربه کنید. این علائم شامل تحریک‌پذیری، نوسانات خلقی، خستگی، سردرد و دردهای جسمانی مانند درد شکم و حساسیت سینه‌ها می‌شوند.

هرچند این دارو می‌تواند علائم PMS را کاهش دهد اما برای مصرف آن به توصیه پزشک نیاز دارید. زیرا بدن هر فرد به شکل‌های متفاوت به دارو واکنش نشان می‌دهد. شما می‌توانید از طریق پلتفرم نوبت‌دهی آنلاین درمانکده از بهترین پزشکان متخصص زنان و زایمان نوبت مشاوره اینترنتی دریافت کنید.

خانمی که دچار PMS شده است.
قرص (Rokin) علائم دوران PMS مانند نوسانات خلقی را کاهش می‌دهد.

۵- کاهش خطر ابتلا به کیست تخمدان

تخمدان‌ها هر ماه برای آزادسازی تخمک فعالیت می‌کنند. این فعالیت ممکن است باعث ایجاد کیست‌های تخمدانی شود که به دلیل تغییرات طبیعی در طول چرخه تخمک‌گذاری به وجود می‌آیند. این دارو به دلیل هورمون‌هایی که دارد باعث می‌شود تا تخمک‌گذاری انجام نشود. به همین دلیل احتمال تشکیل کیست‌های تخمدانی نیز کاهش می‌یابد.

بیشتر بدانید: قرص مفنامیک اسید

۶- درمان آکنه

اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که به دلیل نوسانات هورمونی با آکنه مواجه می‌شوند، مصرف این دارو می‌تواند به درمان آن کمک کند. این قرص با تنظیم سطح هورمون‌های استروژن و پروژسترون به کاهش تولید چربی (سبوم) در پوست کمک می‌کند. این امر در کاهش بروز آکنه موثر است زیرا چربی اضافی یکی از عوامل اصلی ایجاد آکنه است.

عوارض قرص روکین چیست؟

عوارض این دارو برای هر فردی می‌تواند متفاوت باشد. برای مثال در برخی زنان قرص روکین باعث لک صورت میشود. این مشکل اغلب ناشی از تغییرات هورمونی است. از شایع‌ترین عوارض این دارو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تغییر خلق و خو
  • سردرد
  • حالت تهوع و استفراغ
  • درد یا حساسیت در سینه‌ها
  • ورم بدن
  • کاهش یا افزایش وزن
  • تعریق غیر‌طبیعی
  • احساس ضعف در عضلات بدن

برخی زنان ممکن است عوارض زیر را نیز تجربه کنند:

  • خونریزی خفیف یا لکه‌بینی بین دوره‌های قاعدگی
  • افزایش ریسک لخته شدن خون
  • افزایش فشار خون

اگر سابقه مشکلات قلبی، فشار خون بالا یا لخته شدن خون دارید باید قبل از مصرف قرص جلوگیری روکین با پزشک مشورت کنید.

بیشتر بدانید: قرص اینوزیتول

چرا قرص روکین باعث ریزش مو میشود؟

هورمون‌های موجود در این دارو می‌توانند به طور غیرمستقیم بر فولیکول‌های مو تاثیر بگذارند و باعث ریزش مو شوند. این مشکل بیشتر در زنانی دیده می‌شود که در طولانی‌مدت از این دارو استفاده می‌کنند. اگر احساس می‌کنید ریزش مو ناشی از مصرف این دارو است با پزشک مشورت کنید. پزشک با توجه به وضعیت شما روند درمان را تغییر می‌دهد یا داروهای جایگزین را توصیه می‌کند. برای این منظور می‌توانید از طریق پلتفرم نوبت‌دهی درمانکده از بهترین پزشکان متخصص زنان و زایمان نوبت مشاوره اینترنتی و تلفنی دریافت کنید.

خانمی که ریزش مو دارد.
قرص ضد‌بارداری روکین به دلیل ایجاد تغییرات هورمونی می‌تواند باعث ریزش مو در زنان شود.

آیا قرص روکین باعث یبوست میشود؟

بله، هورمون‌های این دارو می‌توانند باعث یبوست شوند. پروژسترون هورمونی است که تحرک روده‌ها و انقباضات روده‌ای را کاهش می‌دهد. به همین دلیل فرآیند هضم مختل می‌شود و در نتیجه یبوست بروز می‌کند. همچنین احتباس آب در بدن که یکی از عوارض این نوع قرص‌ها است، توازن مایعات در روده را بر هم می‌زنند و زمینه را برای بروز یبوست فراهم می‌کنند.

بیشتر بدانید: عوارض قرص اورژانسی

آیا قرص روکین باعث نازایی میشود؟

به‌طور علمی ثابت نشده است که مصرف قرص‌های ضد‌بارداری مانند روکین باعث ناباروری می‌شوند. اما زنانی که طولانی‌مدت از این دارو‌ها استفاده می‌کنند نسبت به زنانی که از این دارو‌ها استفاده نمی‌کنند و سیکل قاعدگی منظمی دارند، دیرتر باردار می‌شوند. زیرا پس از قطع مصرف بدن به زمان نیاز دارد تا خود را با شرایط جدید سازگار کند. به همین دلیل این زنان با اختلال در چرخه قاعدگی مواجه می‌شوند و باروری در آن‌ها دیرتر اتفاق می‌افتد.

بیشتر بدانید: قرص لتروزول

روش مصرف قرص روکین چگونه است؟

چگونگی مصرف این قرص ضد‌بارداری به هدف شما بستگی دارد و به همین دلیل می‌تواند متفاوت باشد. به‌طور کلی می‌توانید این دارو را از اولین روز پریودی یا پنجمین روز آن شروع کنید. پس از آن باید هر روز یک قرص را مصرف کنید تا ۲۱ روز تمام شود. برای شروع دوز بعدی باید هفت روز صبر کنید، تا اینجا می‌شود ۲۸ روز. در روز ۲۹‌ام دوز بعدی دارو شروع می‌شود. در طی این هفت روز احتمالا خونریزی خواهید داشت، دوز بعدی را بدون توجه به اینکه خونریزی قطع شده است یا خیر، شروع کنید.

ساعت خاصی برای مصرف این دارو وجود ندارد، با این حال بهتر است با توجه به هدفی که دارید ساعت خاصی را برای آن نظر بگیرید تا همواره مقدار مناسبی از دارو در بدن وجود داشته باشد. به این ترتیب دارو بیشترین تاثیر خود را خواهد داشت. مصرف این دارو قبل از خواب می‌تواند بهترین زمان باشد.

برای کاهش عوارض گوارشی این دارو پزشکان توصیه می‌کنند قرص همراه غذا یا بعد از آن مصرف شود. همچنین اگر احساس کردید مدت و شدت خونریزی بیشتر از حالت طبیعی است برای بررسی‌های بیشتر باید به پزشک مراجعه کنید. اگر در این زمینه به مشاوره نیاز دارید، می‌توانید از طریق پلتفرم نوبت‌دهی درمانکده از بهترین پزشکان متخصص زنان و زایمان مشاوره اینترنتی یا تلفنی بگیرید.

اینفوگرافیکی که نشان می دهد مصرف قرص روکین به چه کسانی پیشنهاد نمی‌شود.
مصرف داروی روکین به زنان شیرده و زنانی که مشکلات قلبی و عروقی دارند، توصیه نمی‌شود.

بیشتر بدانید: قرص استرادیول والرات

آیا قرص روکین بعد از رابطه از بارداری پیشگیری می‌کند؟

این قرص را نمی‌توان به عنوان یک داروی ضدبارداری اورژانسی به حساب آورد. قرص Rokin برای پیشگیری از بارداری به صورت منظم و در طول دوره قاعدگی تجویز می‌شود.

آیا قرص روکین لاغر میکند؟

این دارو به طور خاص به عنوان دارویی برای لاغری نیست. برخی زنان با مصرف این دارو دچار کاهش اشتها می‌شوند و به همین دلیل ممکن است با کاهش وزن مواجه شوند. اگر می‌خواهید کاهش وزن داشته باشید بهتر است با پزشک متخصص تغذیه مشورت کنید تا برنامه‌ای مناسب برای شما طراحی کند. این دارو نمی‌تواند به عنوان یک راهکار اصلی برای کاهش وزن مورد استفاده قرار گیرد.

بیشتر بدانید: قاتل کیست تخمدان

آیا قرص روکین باعث چاقی میشود؟

یکی از عوارض جانبی قرص‌های هورمونی احتباس آب در بدن است. این عارضه می‌تواند به طور موقتی منجر به افزایش وزن شود.

واکنش به قرص Rokin در هر فرد متفاوت است. برخی زنان ممکن است افزایش وزن را تجربه کنند، در حالی که برخی دیگر با هیچ تغییری در وزن خود مواجه نمی‌شوند و حتی کاهش وزن را تجربه می‌کنند.

بیشتر بدانید: قرص wellwoman

قرص روکین در چند خط

قرص روکین به عنوان یک روش موثر برای پیشگیری از بارداری و مدیریت چرخه قاعدگی معرفی می‌شود. با این حال مانند هر داروی دیگری مصرف آن می‌تواند با عوارض جانبی همراه باشد. برای کاهش عوارض جانبی بهتر است قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.

برای این کار می‌توانید به وب‌سایت درمانکده سر بزنید و با بهترین پزشکان متخصص از جمله دکتر زنان آنلاین مشورت کنید. همچنین، درمانکده این امکان را برای شما فراهم کرده تا از طریق سیستم نوبت‌دهی اینترنتی جهت مراجعه حضوری دکتر زنان از متخصص مورد نظر خود نوبت بگیرید.

سوالات رایج

قرص روکین برای کیست؟

قرص روکین از بارداری جلوگیری میکند. همچنین این دارو برای کاهش علائم pms و تنظیم سیکل پریودی نیز به زنان پیشنهاد می‌شود.

قرص روکین بهتره یا ال دی؟

ماهیت و عملکرد این داروها یکسان است. نظرات مردم درباره قرص روکین نشان می‌دهد که این دارو عوارض کمتری نسبت به قرص LD دارد.

قرص روکین از کجا بخرم؟

این دارو را می‌توانید به صورت آنلاین یا حضوری از داروخانه‌ها تهیه کنید.

قرص روکین با چی تداخل دارد؟

از مهم‌ترین تداخلات دارویی این قرص می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
– آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند ریفامپین
– داروهای ضد‌قارچ مثل کتوکونازول و ایتراکونازول
– داروهای ضد‌ویروسی برای درمان HIV یا هپاتیت C
– برخی داروهای ضد افسردگی
– برخی داروهای فشار خون بالا

قرص روکین بهتره یا سیبل؟

انتخاب بین این ۲ دارو به شرایط پزشکی و چگونگی واکنش بدن شما به دارو بستگی دارد.

قرص روکین از روز چندم پریود مصرف کنم؟

بهتر است در اولین روز این دارو را مصرف کنید. با این حال تا روز پنجم سیکل پریودی نیز می‌توانید این دارو را استفاده کنید.

قرص روکین بهتره یا روجا؟

قرص روجا مانند روکین در جلوگیری از بارداری موثر است. به نظر می‌رسد میزان هورمون استروژن روجا کمی کمتر از روکین است.

بهترین زمان مصرف قرص روکین چه زمانی است؟

معمولا پزشکان توصیه می‌کنند مصرف قرص جلوگیری روکین از روز اول تا روز پنجم سیکل پریودی باشد.

قرص روکین بهتره یا مارولین؟

ترکیب این ۲ دارو تفاوت خاصی با هم ندارند و در عین حال می‌توان گفت عملکرد یکسانی دارند. اینکه کدام دارو برای شما است به واکنش بدن‌تان بستگی دارد.

آیا قرص روکین باعث جوش میشود؟

بله. تغییرات هورمونی ناشی از مصرف این دارو می‌تواند منجر به بروز جوش‌های پوستی شود.

آیا قرص روکین خارجی است؟

خیر. این دارو محصول شرکت داروسازی ابوریحان است.

آیا مصرف قرص روکین در شیردهی ایمن است؟

مصرف این دارو به مادران شیر‌ده توصیه نمی‌شود زیرا حجم شیر را کاهش می‌دهد.

منبع: webmd | mayoclinic |

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد رای‌ها 1

هنوز امتیازی ثبت نشده

yekta
زهرا الهی یکتا

زهرا الهی یکتا هستم؛ مترجم زبان انگلیسی با گرایش خبر. تحصیل در دانشکده خبر باعث شد تا مهارت‌‌های نوشتاری و تحلیلی من در زمینه‌های مختلف تقویت شود. من به‌طور خاص در حوزه سلامت و پزشکی فعالیت خبری داشته‌ام. در حال حاضر نیز در این زمینه تحقیق و مطالعه می‌کنم و مطلب می‌نویسم. سلامت مادر و کودک، روانشناسی و بیماری‌های زنان مهم‌ترین حوزه‌هایی هستند که در آن‌ها فعالیت دارم.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

1 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها
زاکری
زاکری
1 روز قبل

سلام قرص ال دی خوبه واسه جلوگیری یا روکین؟

شهر
تهران