بیماری پارکینسون یک اختلال عصبی پیشرونده است که با مشکلات حرکتی شروع میشود. این بیماری میتواند بخشی از مغز شما که حرکات بدن را کنترل میکند، تحت تاثیر قرار دهد. پارکینسون بهتدریج آغاز میشود؛ بنابراین اغلب افراد متوجه بیماری خود نمیشوند اما با گذشت زمان، لرزش جزئی در دست شروع شده و در نهایت این بیماری میتواند بر نحوه راه رفتن، صحبت کردن، خوابیدن و تفکر شما تاثیر بگذارد. در ادامه این مقاله از مجله سلامت درمانکده به بررسی علائم و روشهای پیشگیری از این اختلال میپردازیم.
فهرست محتوا
پارکینسون چیست؟
در عمق مغز، منطقهای به نام جسم سیاه (Substantia Nigra) وجود دارد و برخی از سلولهای آن دوپامین تولید میکنند. حرکات نرم و هماهنگ عضلات بدن به وسیله دوپامین امکانپذیر میشود. در بیماری پارکینسون، سلولهای جسم سیاه شروع به مردن میکنند و سطح دوپامین کاهش مییابد. وقتی سطح دوپامین ۶۰ تا ۸۰ درصد کاهش پیدا کند، علائم بیماری پارکینسون شروع میشوند.
بیماری پارکینسون از چیست؟
علت دقیق بیماری پارکینسون ناشناخته است. برخی از دانشمندان معتقدند که این بیماری به علت مشکلات ژنتیکی و محیطی بروز مییابد. همچنین، پروتئینهای غیرعادی به نام اجسام لویی (Lewy Bodies) در مغز افراد مبتلا به این بیماری یافت میشود. تحقیقات درباره نقش اجسام لویی در ایجاد این بیماری همچنان ادامه دارد.
بیشتر بدانید: عوارض یبوست بر اعصاب
چه افرادی در معرض خطر ابتلا به پارکینسون هستند؟
افرادی که بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند، عبارتاند از:
- جنسیت: مردان ۱.۵ برابر بیشتر از زنان به این بیماری مبتلا میشوند.
- نسل: طبق تحقیقات، شیوع این بیماری در افراد سفیدپوست بیشتر از افراد سیاهپوست یا آسیایی است. همچنین، موقعیت جغرافیایی ممکن است یکی از دلایل افزایش خطر ابتلا به این بیماری باشد.
- سن: این بیماری معمولا در بازه سنی ۵۰ تا ۶۰ سالگی بروز میکند.
- سابقه خانوادگی: افرادی که اعضای نزدیک خانوادهشان به این بیماری مبتلا هستند، بیشتر در معرض خطر ابتلا قرار دارند.
- سموم: تماس با برخی سموم ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد.
- آسیب به سر: افرادی که دچار آسیب به سر میشوند، ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری باشند.
از کجا بفهمیم پارکینسون داریم؟
پارکینسون با علائم مختلفی همراه است که به مرور زمان و با پیشرفت بیماری ظاهر میشوند. علائم این بیماری عبارتاند از:
بیشتر بدانید: درمان آب آوردن مغز در بزرگسالان
۱. اولین علائم پارکینسون
برخی از علائم اولیه بیماری میتوانند چندین سال قبل از بروز مشکلات حرکتی آغاز شوند. این علائم اولیه شامل موارد زیر هستند:
- کاهش توانایی بویایی (Anosmia)
- یبوست
- دستخط کوچک و فشرده
- تغییر در صدا
- وضعیت خمیده بدن
۲. علائم حرکتی بیماری
چهار مشکل حرکتی اصلی که در بیماری پارکینسون مشاهده میشوند، عبارتاند از:
- لرزش (ترمور): لرزش در حالت استراحت که معمولا در دستها، پاها یا سر رخ میدهد.
- کندی حرکات (برادیکینزی): حرکات آهسته که انجام فعالیتهای روزمره را دشوار میکند.
- سفتی در بازوها، پاها و تنه (ریجیدیتی): سفتی و سختی در عضلات این نواحی که ممکن است باعث محدودیت در حرکت و درد شود.
- مشکلات تعادل و تمایل به افتادن: مشکل در حفظ تعادل که ممکن است منجر به افتادن یا سقوط شود.
۳. علائم ثانویه بیماری
علائم ثانویه این بیماری عبارتاند از:
- حالت بیاحساس در چهره
- احساس فریز شدن و چسبیدن به زمین
- گفتار نامفهوم و با صدای پایین
- کاهش توانایی پلک زدن و بلعیدن
- تمایل به افتادن به سمت عقب
- کاهش حرکت بازوها هنگام راه رفتن
- راه رفتن پارکینسونی (تمایل به برداشتن قدمهای کوچک و کشیده هنگام راه رفتن)
بیشتر بدانید: بیماری میکروسفالی چیست؟
۴. سایر علائم این اختلال
سایر علائم مرتبط با این بیماری شامل موارد زیر است:
- ایجاد درماتیت سبورئیک روی پوست
- افزایش خطر ابتلا به ملانوما (نوعی سرطان پوست)
- ابتلا به اختلالات خواب از جمله صحبت کردن و حرکت در خواب
- افسردگی و اضطراب
- توهم و روانپریشی
- مشکل در توجه و حافظه
- دشواری در درک روابط فضایی-بصری
علائم پارکینسون در زنان مشابه با مردان است؛ اما شدت و نحوه بروز علائم ممکن است در آنها متفاوت باشد. برای مثال، زنان ممکن است بیشتر از مردان دچار علائم افسردگی و اضطراب شوند. در صورت تجربه هر یک از علائم بالا، توصیه میکنیم فورا به یک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.
مراحل بیماری پارکینسون
پارکینسون یک بیماری پیشرونده است و معمولا با گذشت زمان علائم آن بدتر میشوند. اغلب پزشکان از مقیاس هوهن و یاهر (Hoehn and Yahr Scale) برای طبقهبندی مراحل این بیماری استفاده میکنند. این مقیاس علائم را به پنج مرحله تقسیم کرده و به متخصصان سلامت کمک میکند تا بفهمند علائم و نشانههای بیماری چقدر پیشرفته هستند.
۱. مرحله اول بیماری
این مرحله آنقدر خفیف است که ممکن است فرد علائم قابل توجه نداشته باشد. علاوه بر این، ممکن است علائم بیماری فقط در یک طرف بدن احساس شوند.
۲. مرحله دوم بیماری
پیشرفت از مرحله اول به مرحله دوم ممکن است ماهها یا حتی سالها طول بکشد. علائم این مرحله عبارتاند از:
- سفتی عضلات
- لرزش
- تغییر در حالات چهره
در این مرحله علائم ممکن است در هر ۲ طرف بدن ظاهر شوند.
بیشتر بدانید: آنسفالیت مغزی چیست؟
۳. مرحله سوم بیماری
در این مرحله علائم به نقطهای مهم میرسند و ممکن است در وظایف روزمره فرد تداخل ایجاد کنند. کند شدن حرکات، مشکل در تعادل و زمین خوردن از علائم رایج این دوره هستند. با شروع درمان معمولا افراد در این مرحله میتوانند استقلال خود را حفظ کرده و فعالیتها را بدون کمک انجام دهند.
۴. مرحله چهارم بیماری
پیشرفت از مرحله سوم به مرحله چهارم تغییرات چشمگیری به همراه دارد. در این مرحله، ایستادن بدون واکر یا وسیله کمک حرکتی بسیار دشوار خواهد بود. واکنشها و حرکات عضلانی نیز بهطور قابل توجهی کند میشوند.
۵. مرحله پنجم بیماری
مرحله پنجم پیشرفتهترین قسمت این بیماری بوده و علائم به حدی شدید هستند که باعث میشوند فرد در تمام ساعت روز به کمک دیگران نیاز داشته باشد. در این مرحله ایستادن سخت خواهد بود و افراد ممکن است دچار سردرگمی، توهم و هذیان شوند.
بیشتر بدانید: بیماری گیلن باره چیست؟
پیشگیری از بروز پارکینسون در سالمندان
همانطور که اشاره شد، علائم اصلی و ثانویه این بیماری اغلب در سنین بالا بروز مییابند. علاوه بر این، پزشکان بهطور کامل نمیدانند چه چیزی باعث بیماری پارکینسون میشود؛ بنابراین چگونگی پیشگیری از این بیماری هنوز نامشخص است. تحقیقات اخیر نشان میدهد که عواملی مانند ورزش بدنی و رژیم غذایی غنی از آنتیاکسیدانها ممکن است اثر محافظتکننده در برابر این اختلال داشته باشند.
تشخیص بیماری پارکینسون
تست خاصی برای تشخیص این بیماری وجود ندارد و پزشک بر اساس تاریخچه پزشکی، معاینه فیزیکی و عصبی، و همچنین بررسی علائم و نشانهها بیماری را تشخیص میدهد. پزشک ممکن است برای تشخیص از آزمایشهای تصویربرداری، مانند سیتیاسکن (CT scan)، امآرآی (MRI) یا اسکن حملکننده دوپامین (DAT) استفاده کند. این آزمایشها پارکینسون را تایید نمیکنند؛ اما میتوانند به رد کردن سایر شرایط و بیماریها کمک کنند.
بیشتر بدانید: آزمایش مایع نخاعی برای چیست؟
همچنین در نظر داشته باشید که ممکن است سکته مغزی باعث آسیب به نواحیای از مغز شود که با حرکت و هماهنگی بدن مرتبط هستند. این آسیبها ممکن است علائم مشابه پارکینسون را ایجاد کنند. ویژگیهای پارکینسون بعد از سکته مغزی عبارتاند از:
- لرزش
- سفتی عضلات
- کندی حرکت
درمان علائم حرکتی پس از سکته مغزی، توانبخشی و فیزیوتراپی میتواند به بهبود عملکرد حرکتی افراد کمک کند.
درمان بیماری پارکینسون
بهبود این بیماری به فاکتورهای مختلفی از جمله شدت بیماری، زمان تشخیص بیماری و سن فرد بستگی دارد. بهطور کلی روشهای درمان این بیماری عبارتاند از:
۱. دارودرمانی
داروهایی که برای درمان این بیماری تجویز میشوند، شامل موارد زیر هستند:
الف) لوودوپا
لوودوپا (Levodopa) رایجترین درمان برای پارکینسون است. این دارو به تجدید سطح دوپامین کمک میکند. حدود ۷۵ درصد از بیماران به لوودوپا پاسخ میدهند؛ اما تمام علائم آنها بهبود نمییابند. معمولا لوودوپا همراه با کاربیدوپا تجویز میشود.
ب) کاربیدوپا
کاربیدوپا (Carbidopa) تخریب لوودوپا را به تاخیر میاندازد و باعث افزایش دسترسی لوودوپا در سد خونی-مغزی میشود.
پ) آگونیستهای دوپامین
آگونیستهای دوپامین (Dopamine Agonists) میتوانند عمل دوپامین را در مغز تقلید کنند. آنها کمتر از لوودوپا موثر هستند؛ اما میتوانند به عنوان داروهای واسطه در زمانی که لوودوپا تاثیر کمتری دارد، مفید باشند. داروهای آگونیستهای دوپامین شامل بروموکریپتین (Bromocriptine)، پرامی پکسول (Pramipexole)، و روپینیرول (Ropinirole) هستند.
ت) آنتیکولینرژیکها
آنتیکولینرژیکها (Anticholinergics) برای مسدود کردن سیستم عصبی پاراسمپاتیک استفاده میشوند. آنها میتوانند به کاهش سفتی عضلات کمک کنند. بنزتروپین (Benztropine) و تریهگزيفنيديل (Trihexyphenidyl) از آنتیکولینرژیکهایی هستند که برای درمان پارکینسون استفاده میشوند.
ث) آمانتادین (سیمترل)
آمانتادین (Amantadine) میتواند همراه با کاربیدوپا-لوودوپا استفاده شود. این دارو که مسدودکننده گلوتامات (NMDA) است به تسکین کوتاهمدت حرکات غیرارادی (دیسکینزی) که در اثر مصرف لوودوپا رخ میدهد، کمک میکند.
بیشتر بدانید: آناتومی مغز انسان
ج) مهارکنندههای COMT
مهارکنندههای کاتکول O-متیل ترانسفراز (COMT) اثر لوودوپا را طولانیتر میکنند.
چ) مهارکنندههای MAO-B
مهارکنندههای MAO-B آنزیم مونوآمین اکسیداز B را مهار میکنند. این آنزیم دوپامین را در مغز تجزیه میکند. سلژیلین (Selegiline) و راساژیلین (Rasagiline) نمونههایی از مهارکنندههای MAO-B هستند.
در نظر داشته باشید که با گذشت زمان، اثربخشی داروهای پارکینسون کاهش مییابد؛ بنابراین از مصرف خودسرانه این داروها بپرهیزید.
بیشتر بدانید: آناتومی سیستم عصبی
۲. جراحی پارکینسون
مداخلات جراحی برای افرادی که به دارو، درمان و تغییرات سبک زندگی پاسخ نمیدهند، در نظر گرفته شده است. جراحیهایی که برای درمان پارکینسون استفاده میشوند، عبارتاند از:
- تحریک عمقی مغز (DBS): در تحریک عمقی مغز، جراحان الکترودها را در نواحی خاصی از مغز کاشت میکنند. دستگاه تحریککننده عصبی (Neurostimulator)، پالسهای الکتریکی تولید و ارسال میکند تا به کاهش علائم کمک کند.
- درمان با پمپ: این پمپ نزدیک روده کوچک نصب شده و داروهای لوودوپا و کاربیدوپا از این طریق به بدن فرد تزریق میشوند.
۳. درمان پارکینسون با ورزش
ورزش یوگا اغلب برای مدیریت علائم حرکتی این بیماری به افراد توصیه میشود. یوگا با استفاده از حرکتهای هدفمند عضلات به تقویت ماهیچهها، افزایش تحرک و بهبود انعطافپذیری کمک میکند. افراد مبتلا به پارکینسون ممکن است متوجه شوند که یوگا حتی در مدیریت لرزش در برخی از اندامهای آسیبدیده نیز موثر است.
بیشتر بدانید: بیماری اس ام ای چیست؟
۴. برای پارکینسون چی بخوریم؟
اگرچه رژیم غذایی نمیتواند پارکینسون را درمان یا از پیشرفت آن جلوگیری کند؛ اما یک رژیم غذایی سالم میتواند به مدیریت علائم این بیماری کمک کند. غذاهای مناسب برای کنترل این بیماری عبارتاند از:
بیشتر بدانید: درمان سکته مغزی
- غذاهای سرشار از آنتیاکسیدان: غذاهای غنی از این مواد مانند آجیل، توتها و سبزیجات میتواند به جلوگیری از استرس اکسیداتیو و آسیب به مغز کمک کنند.
- لوبیای فاوا: این لوبیا حاوی لوودوپا است و مصرف آن برای درمان این بیماری میتواند مفید باشد.
- امگا-۳: این چربی مفید که در ماهی سالمون، صدف، دانه کتان و برخی از حبوبات یافت میشود، میتواند به محافظت از مغز در برابر آسیب کمک کنند.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنم؟
در این مقاله به بررسی علائم پارکینسون، سطوح بیماری و روشهای درمان آن پرداختیم. همانطور که اشاره شد، علت دقیق ابتلا به این بیماری هنوز ناشناخته است؛ بنابراین توصیه میکنیم، کوچکترین علائم خود را جدی گرفته و فورا به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.
شما میتوانید به وبسایت درمانکده سر بزنید و با بهترین پزشکان متخصص از جمله متخصص مغز و اعصاب آنلاین مشورت کنید. همچنین، درمانکده این امکان را برای شما فراهم کرده تا از طریق سیستم نوبتدهی اینترنتی جهت مراجعه حضوری متخصص مغز و اعصاب از متخصص مورد نظر خود نوبت بگیرید.
سوالات متداول
بیماری پارکینسون یک اختلال عصبی پیشرونده است که بر سیستم حرکتی تاثیر میگذارد و علائم آن شامل لرزش، سفتی عضلات و کندی حرکت میشود.
این بیماری به دلیل کاهش سطح دوپامین در مغز ایجاد میشود. دوپامین یک ماده شیمیایی است که به کنترل حرکت و هماهنگی عضلات کمک میکند و کاهش آن منجر به مشکلات حرکتی و علائم مختلف میشود.
مصرف دارو، ورزش، تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی میتواند به مدیریت علائم این بیماری کمک کند.
این بیماری معمولا بهعنوان یک بیماری عصبی مرتبط با پیری شناخته میشود؛ اما در برخی موارد میتواند در سنین جوانی نیز ظاهر شود. علائم این اختلال در جوانی مشابه علائم آن در سنین بالاتر است؛ اما شدت و نوع آنها میتواند متفاوت باشد.
بیماری پارکینسون بهطور مستقیم باعث مرگ نمیشود؛ اما میتواند به مشکلاتی منجر شود که بر کیفیت زندگی و طول عمر تاثیر میگذارند.
منبع:
سلام
من دچار لرزش دست شدیم و بخصوص در جاهای هیجان و امنیتی لرزش دستم و بدنم بیشتر میشود.
آیا راه حل دارد؟
مادر من تمام علایم پارکینسون را دارد و خیلی دکتر بردمش پاها بی جان بگونه ای که با واکر راه می رود بدن خشک و لرزش و بی جان شدن دست راست را دارد و هیچ گونه سابقه این بیماری در چهار نسل ما وجود نداشته . ایا پارکینسون دارد یا بیماری با علایم مشابه. کجا ببرم برای تشخیص لطفا راهنمایی.
سلام خاله من ام اس داره همینجوری تو حرکتش مشکل داشت اما جدیدا خشک میشه دستاش میلرزه تو حرف زدنش مشکل داره هزیون میگه میشه هم ام اس داشت هم پارکینسون
سلام اقای دکتر وقتتون بخیر ممنون از اطلاعات جامع و کامل
آیا راههای پیشگیری یا مقابله جهت از بین نرفتن نورون های مغزی که منجبر به مشکلات دمانس و یا پارکیسون باشه هست لطفا توضیح بفرمایند
ورزش، سیگار، نوشیدنی های کافئین دار
سلام بنده ۳۲سالمه متاسفانه مبتلا به بیماری پارکینسون هستم میخوام خدمت همه ی هموطنای عزیزم بگم که بیمارستان نمازی شیراز بهترین پزشک های این بیماری را دارد بنده رفتم و خداروشکر بهتر شدم هرکسی که مبتلا به این بیماری شد میتواند به پزشک بیمارستان نمازی شیراز سر بزند انشالله با توکل به خدا که سلامتی همه ی ما باز میگردد
سلام. کدوم دکتر
سلام اسم پزشکتون میفرمایید؟؟
سلام اگه بیماری پارکینسون داشته باشی و ازدواج کنی آیا فرزند هم به بیماری مبتلا میشود؟؟؟
سلام خسته نباشید مادر من ۱۰ سال پارکینسون داره و الان خیلی شدید شده دیگه کلا توانایی کاراشو از دست داده و الان مشکل ما اینه ۲۴ ساعتها فقط داد میزنه و جیغ میزنه فریاد میزنه اصلا یک لحظه آرامش نداریم لطفا تو را خدا کمک کنید اگر درمانی داره این بیقراری بر طرف بشه خسته شدیه
مامه شریعتونکه
با سلام و خسته نباشیپدر بنده به پارکینسون حاد دچار شده و توان راه رفتن هم ندارد پدر بستر خوابیدهمشکلی که ما داریم اینه که خیلی بی قراره و دم به دقیقه باید جا بجاش کنیم ،دو دقیقه باید بخوابونیمش بعد میگه بلندم کنید تا بشینم چند لحظه بعد میگه بخوابونیدم ،خلاصه داغون شدیم طوری که تحملش خیلی سخته ،
آیا دارویی هست برای بی قراریش
وضعیت جسمیش خوبه ،شما را به خدا راهنمایی بفرمائید، با تشکر
سلامخسته نباشید این بیماری برای افراد زیر 20 سال هم ممکنه اتفاق بیوفته؟
سلام
من حدود ۴ سال که متوجه شدم با ام ار ای که پارکینسون دارم
الان بزرگترین مشکل من عدم تعادل وظعف در کمرم است چکار کنم مشکل افسرگی و
بی حوصلگی و خواب نامنظم هستم من اهواز هستم
منم دقیقا.. میخابم پرش در خاب داره بدنم
باعرض سلام خسته نباشد ببخشید این بیماری پارکینسون چندماه طول میکشه وهیچ علاجی نداره
سلام خسته نباشید من مادرم چند سال است که دچار بیمآری پارکئنسون شده توهم میزنه ایا دچار زوآل عقل شده خوآهشا جواب بدهید
سلآمخسته نبآشید من مادرم مبتلا به پار کینسون است خیلی توهم میزنه ایا دچار زوال عقل شده
مادرمن ۵۸ساله،وهنگام حرف زدن، ناگهانی صدایش شروع به لرزیدن کرد.سردرد داره وصداش مکررامیلرزه.علت چیست؟نگرانم؟ایشون افسردگي ۷۰درصدری داره
لطفا مراکز فیزیوتراپی تخصصی بیماران پارکینسون دد منطقه قلهک را معرفی بکنید
سلام
ایا کوچک شدن مغز و همچنین بیماری آلزایمر با بیماری پارکینسون ارتباط دارد؟ لزوما کسی که پارکینسون داره الزایمر هم می گیره؟
سلام وقت بخیر
اگه پدر یه خانواده دچار بیماری روانی مثل اسکیزوفرنی و پارکینسون و بقیه بیماری های روانی ارثی باشد چقدر احتمال دارد که فرزند اول و دوم هم دچار این بیماری ها بشن؟
خواهش میکنم به کامنت اول و دومم جواب بدید
سلام وقت بخیر
راهی وجود داره که بشه بیماری های روانی که ارثی هستند،و ممکنه از کودکی وجود داشته باشه، اما علائمی نشون نداده باشه رو از همون کودکی یا مرحله های اولیه تشخیص داد که بشه درمانش کرد قبل از اینکه مشکلی به وجود بیاد؟
سلام ای کاش چند ماه پیش با این سایت آشنا میشدم ، بیچاره پدرم چه فشارهایی بهش میومد وقتی نمیتوانست غذا رو بخوره یا حرکتی انجام بده
سلام زن عموی من دیسک کمر عمل کرد الان هردو پاهاش فلج شده دوسه جلسه فیزیوتراپی کردن یکمی پاهاشو تکون میده ولی نمیتونه راه بره و هم یبوست داره هم نمیتونه ادرار کنه حیلی حالش بده میگه شکمم حیلی درد میکنه
سلام به نظرم خوبه که از یه طب سنتی مطمئن کمک بگیرید
یک دنیا تشکر با سبدی پر از گلهای بهاری بخاطر اطلاعات جامع و مفیدتان
در حقیقت چند سالست که بخاطر مشکلات مادرم گرفتارم ونزدیک یکسال هم هست تحقیق ودرمان گردی میکنم راستش مادر من تمامی علائم بالا رو داره و من الان یقین دارم که مشکلش پارکینسونه
یک سوال و راهنمایی میخواستم
لطف میکنید مرکزی رو راهنمایی کنید که مادرم را بعضی وقتها برای نگهداری انجا ببرم که زمان استراحت داشته باشم ؟ چون مادر من تمام مشکلات پارکینسون رو داره و من کاملا دست تنهام و بعضی وقتها از فشار کاری و روحی زیاد مریض میشم و مجبور میشم با امبولانس به بیمارستان منتقلش کنم که بتونم حداقل یروز بله حداقل یروز خدا هم بشه نفس بکشم و استراحت کنم
اگ از لحاظ درامد مشکلی نداری براش پرستار بگیر. منم مادرم همچون مشکلی داره خودمون هم مریض شدیم از بس جابه جاش کردیم
سلام
مادر من پارکینسون دارند و الان یکساله که دارند دارو مصرف میکنند آقای دکتر مهدی وحید دستجردی پزشکشون هستند بینهایت متبحر و عالی و انسان هستند مطبشون در ساختمان پرشکان دی هست
سلام من 33سالمه افسردگی شدید دارم دستهام گاهی میلرزه وقتی که خیلی عصبی میشم یبوست دارم بیشتر اوقات ودوست دارم خودکشی کنم ولی بازمیبینم زنده شدم بنظرتون پارکینسون بیماری من
سلام مصرف ویتامین های d3 هفتهای یک عدد ،قرص امگا 3 یا قرص امگا 3 همراه گل گاوزبان ،ب کمپلکس ب دوازده یکروز در میون، خوردن موز، سوپ جو، دمکرده روزانه یک یا دو لیوان مخلوط گل گاو زبان، بادرنجبویه، اسطوخودوس، سنبل الطیب، بهارنارنج همراه زعفران که با نبات یا عسل شیرین شود درمان کننده افسردگی است ،ورزش یوگا هم عالیه ،همیشه سلامت و شاد باشید
سلام اقای دکتر توروخدا کمک کنید توروخدا
ما 6سالی میشه درگیربیماری عجیبی شدیم شکل پوستمون هی عوض میشه نه ازنظررنگ ازنظر شکل ادمایی که تصادف میکنن دیدین بعد ظربه به مغزشون پوستشونم غیرعادی میشه مال ما اوایل این شکلا شد بعدبدترشد پناه برخدا شکل ادمهای عقب افتاده که سندرم ایکس شکننده دارن این مدلا وحتی شکل بدتر جن پوست میمون هم میشه خیلی عجیه وقتی میشه دیگه موهامون چشممون هم میشه. چشممون مثل پوستمون که شکلش ترسناک میشه همون شکل میشه میخوادازهدقه بزنه بیرون. موهامونم همون شکل پوست میشه یه کمم زبر میشه همون موقع تغییرپوست مثل دقیقان سیم ظرف شویی حتی شکل بدنمونم میشه. شکل اون پوست چهرمون حتی صدامونم عوض میشه کلفت میشه. وبابام وبرادرم تکلمشونم ناعادی میشه ولی خودم نه فقط صدام زیادکلفت میشه. ویه دفعه پوستمون اصلان صددرصد میشیم یه ادم دیگه بعدش یه دفعه برمیگرده پوستمون به شکل عادی خودمون درمیاد صدامونم عادی میشه این بیماری گاهی هس گاهی نیس
پدرمم همینطوره دقیقان همون شکلاکه پوستش میشه مال منم میشه. ولی تفاوتش بامن ودادشم اینه اون شکل بدنش عوض نمیشه حتی موقعی که چهرهش پوستش بدمیشه متسفانه داداش کوچیکترمم مثل خودم هس
میخواستم ببینم ایا میشه این بیماری بخاطر صدمات مغزی هس که میاد ومیره وصدالبته میدونیم ژنتیکی هس ولی ازمایش ندادیم فقط رفتیم دکتر بدون ازمایش گفت مال اعصابه یه مشت قرص دادهیچ اثری نکرد 6ساله دررنج هستیم زندگیمون عقب افتاده
وقتی این شکلی میشه پوستمون خیلی ترسناک میشیم به طوری که بچه ببینه میترسه وحتی در شریط خیلی بد که میرسه شایدادم بزرگم بترسه ایقدبدمیشیم ولی یه دفعه پوستمون دوباره شکلش عادی میشه وهمه هم چهره های خوبی داریم ولی چه فایده من خودم به شخصه که زیادجایی نمیرم بابام کناراومده دیگه باشرایط بدش همه جا میره ولی خب مردم یه فکری روش میکنن خب حق دارن نمیدونن بخاطربیماری هس لطفان راهنمایی کنین توروخدا
میشه بخاطر اسیب حملات بیماری مغزی باشن چون بخاطر دیدم ادمهای تصادفی پوستشون بعدتصادف بدمیشه این حدسو زدم واینکه مثلان اگر به خودمون فشاربیاریم مخصوص وقتی که اومده سراغمون حالایازیادبدویم یا کارفشارجسمی سریع حمله میکنه پوستون میشه اون طور میخوام بگم میتونه سریع بیاد وبره وبرعکس شده تا یکماه هم درگیرمون کرده بعدرفته ضمنان بیشتر گردنمون گوشامون وپیشانیمون بدشکلیش شکلش همون شکلهای ترسانک که گفتم میشه بیشتر جاهای دیگه هس وحتی گردنمون کمی کبودم میشه لطفان کمک کنین
سلام
مادر من٦٣ساله شه هم لرزش سر داره هم لرزش دست امروز برديم دكتر تشخيص پاركينسون دادن و گفتن بايد ببريم دكتر مغز و اعصاب واقعا ترسيديم
يه سوال داشتم بيماراني كه به مشگل دچار ميشن چند سال عمر ميكنن
سلام اون معلوم نیست چندسال عمردست خدا هست بایدمواظب باشید و روغن نارگیل ودارو دکترمیده بدین
پدر من پارکینسون دارد جوری که دیگه نمتونه حرکت کنه وچند وقته هزیون میگه ی بارم تشنج کرده دکتر میگه مغزش کوچیک شده خیلی اذیت تو خواب مرتب حرف میزنه ایا دیگه راهی هست ی دکتر خوب میخواستم خواهش مکنم معرفی کنید ایا دیگه مشه کاری کرد مرض قند هم دارد نمدونم چکار کنم خواهش مکنم کمکم کنید
مخوام بگم تو خونه پدر م تو رختخوابه نمتونه حرکت کنه با کمک چند نفر باید حرکتش بدیم برا پارکینسن فکر نکنم دیگه بشه کاری کرد اخه دکتر هم دیگه کاری نمیتونه بکنه هزار ی قرصم بهش میدهیم مرتب توگلوش میگیر غذاها
سلام دکتر موسوی رو پیشنهاد میکنم
سلام دکتر محمد روحانی سعادت آباد تهران
سلام
ممنون از محتواي خوبتون. اما اين فونت براي اين محتوا اصلا مناسب نيست و من به شخصه نتونستم بخونمش.
سلام واقعا خسته نباشید مطالب بسیار دقیق و کمک کننده هست خسته نباشید
پدر من پارکینسون دارن و داروی مادوپار استفاده میکنن
حافظه خوبی دارن و خاطرات و آدرس ها رو خوب به یاد دارن
آیا ممکن دچار حجر بشن؟
با سلام و تشکر بابت اطلاعات خوب تان بیزحمت یک متخصص مغز و اعصاب نام دار در حوزه پارکینسون معرفی کنید پدر زنم امروز فهمیدیم پارکینسون داره و شهرستان هم هستیم ممنون میشم راهنمایی کنید.
سلام
وقت بخیر
از این صفحه می تونید کمک بگیرید.
https://www.darmankade.com/neurologist/
سلام من هنوز نمیدونم خواهرم پارکینسون داره یا نه ولی یه سری علایم لرزش وافسردگی داره باید متخصص مغز و اعصاب بره درسته؟
دکتر محمد رضا نجفی
ادرسش اصفهان خیابان امادگاه ساختمان پزشکی بهبود
ایا در ایران هم انجمنی جهت کمک به بیماران پارکینسونی وجود داره
سلام
بله انجمن داره.
https://rasm.io/company/14006080100/%D8%A7%D9%86%D8%AC%D9%85%D9%86%20%D8%AD%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%AA%20%D8%A7%D8%B2%20%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D9%86%20%D9%BE%D8%A7%D8%B1%DA%A9%DB%8C%D9%86%D8%B3%D9%88%D9%86/
با اگاهی که امروز در مورد مریضی پدرم بدست اوردم کلی حساب کارم رو جلو انداختید واقعا که دست تک تک دست اندکاران این سایت رو باید بوسید
سلام دوست عزیز. امیدواریم که پدرتون سلامت باشند. باعث افتخار ماست.
اطلاعات جالبی بود پسیار سپاسگزارم
واقعا مفید بود ممنون
سلام روزخوش
پلکهای مادر من پس از مصرف نواستور۲۵۰ به شدت بهم میخوره آیا این بخشی از عوارض دارو هست؟
جهت رفع این حالت چه اقدامی باید صورت بگیره؟
سلام
پدر بنده ۷۸ سالشه و سه سالی هست که داروی پارکینسون استفاده میکنه، ولی اخیرا تا حدودی مبهم حرف میزنه و دچار توهم شده. البته این توهم فقط شب ها میاد سراغش. ظاهرا چیزهایی میبینه و شب ها نمیتونه بخوابه
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام
مادر شوهر من سه چهار سالی میشه به این بیماری دچار شده .خیلی هم دکتر بردیم و میبریم.وخیلی کم غذا میخوره وداخل گلوش گیر میکنه سرفه میکنه ودیگه نمیتونه اصلا صحبت کنه وپلک هم نمیزنه چشماش هم کامل باز وهمه رو هم میشناسه فقط اینکه با عصا میشینه و پا میشه ولی گردنش افتاده شده وقتی تکیه میده گردنش صاف میشه باز به مرور دوباره سرش بالا نمیره آیا علائم همین بیماریه؟؟
ممنون میشم توضیح بدید.
بسیار بسیار عالی بود
پدر من پارکینسون دارن و داروی مادوپار استفاده میکنن
حافظه خوبی دارن و خاطرات و آدرس ها رو خوب به یاد دارن حتی تعداد فرزندان و …
آیا ممکن دچار حجر بشن؟
خیلی عالی بود. ممنون