بهترین قرص معده درد چیست؟ نجات شما از درد معده با این لیست

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

معده یکی از مهم‌ترین اجزای دستگاه گوارش است که با تولید آنزیم و اسید به هضم غذاها و جذب مواد مغذی موجود در آن‌ها کمک می‌کند. از این‌رو اختلال عملکرد آن تاثیر زیادی روی تغذیه و سلامتی شما دارد. معده درد یکی از شایع‌ترین مشکلاتی است که مردم به دلیل ابتلا به آن به پزشک مراجعه می‌کنند. این عارضه دلایل مختلفی دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به زخم معده و گاستریت (ورم معده) اشاره کرد. خوشبختانه، این بیماری‌ها اغلب با اصلاح سبک زندگی و مصرف دارو درمان می‌شوند. اگر می‌خواهید بدانید که کدام قرص معده درد خوب است، ما را تا انتهای این مقاله از مجله درمانکده همراهی کنید.

بهترین قرص برای معده درد

انتخاب دارو برای معده درد به سن و وضعیت پزشکی شما و همچنین علت زمینه‌ای بروز درد بستگی دارد. پزشکان از داروهای زیادی برای درمان بیماری‌های معده استفاده می‌کنند که در این بخش به تعدادی از پرمصرف‌ترین قرص‌ها اشاره می‌کنیم.

۱. آنتی‌بیوتیک‌ها

اگر عفونت هلیکوباکتری پیلوری علت معده درد باشد، پزشک احتمالا ترکیبی از آنتی‌بیوتیک‌ها را برای از بین بردن باکتری توصیه می‌کند. این داروها عبارت‌اند از: آموکسی‌سیلین، کلاریترومایسین، مترونیدازول، تینیدازول، تتراسایکلین و لووفلوکساسین.

حتما دوره درمان با آنتی‌بیوتیک را که معمولا هفت تا ۱۴ روز طول می‌کشد، کامل کنید و مصرف دارو را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید. پس از درمان، پزشک دوباره آزمایش انجام می‌دهد تا مطمئن شود که باکتری از بین رفته است.

۲. امپرازول

وقتی از بهترین قرص معده درد صحبت به میان می‌آید، امپرازول یکی از مهم‌ترین داروهایی است که باید از آن نام برد. امپرازول به دسته‌ای از داروها به نام مهارکننده‌های پمپ پروتون تعلق دارد که تولید اسید را در معده کاهش می‌دهند. از این داروها برای درمان زخم معده، گاستریت و رفلاکس اسید (برگشت اسید معده به سمت مری) استفاده می‌شود.

امپرازول معمولا یک بار در روز قبل از غذا مصرف می‌شود؛ اما گاهی‌اوقات بسته به شرایط ممکن است دکتر گوارش از شما بخواهد که آن را ۲ تا سه بار در روز همراه با سایر داروها بخورید.

از رایج‌ترین عوارض این دارو می‌توان به حالت تهوع، استفراغ، سردرد، اختلال نعوظ، اسهال یا یبوست اشاره کرد. اگر علائمی مثل تپش قلب، ضربان قلب نامنظم، سرگیجه، اسپاسم عضلانی یا اسهال شدید را تجربه کردید، فورا با پزشک خود تماس بگیرید.

اینفوگرافی در مورد انواع قرص معده درد
آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهایی که روی اسید معده تاثیر می‌گذارند به درمان معده‌درد کمک می‌کنند.

۳. پنتوپرازول

پنتوپرازول یک مهارکننده پمپ پروتون است که با کاهش تولید اسید در معده باعث تسکین درد آن می‌شود. بسته به علت معده درد باید از این دارو یک یا ۲ بار در روز استفاده کنید.

مصرف پنتوپرازول ممکن است در بعضی از افراد به عوارض جانبی مثل حالت تهوع، استفراغ، درد مفاصل، اسهال، سرگیجه یا اختلال نعوظ منجر شود. اگر این علائم برای مدت طولانی ادامه داشتند یا مشکلاتی مثل اسهال شدید، تنگی نفس، ضربان قلب نامنظم یا تورم صورت، لب‌ها، دهان گلو و زبان را تجربه کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

در صورتی که سن‌ شما بالای ۷۰ سال است، سطح منیزیم، پتاسیم یا کلسیم خون‌تان پایین است یا سابقه ابتلا به اختلالات غده پاراتیروئید، پوکی استخوان، کمبود ویتامین B12 یا بیماری‌های خود ایمنی را دارید، قبل از مصرف این دارو با پزشک مشورت کنید.

۴. فاموتیدین

فاموتیدین یک قرص برای درد معده است که جزء مسدودکننده‌های گیرنده H2 طبقه‌بندی می‌شود و تولید اسید معده را کاهش می‌دهد. این دارو معمولا یک یا ۲ بار در روز مصرف می‌شود. بدون مشورت با پزشک بیشتر از ۱۴ روز متوالی از فاموتیدین استفاده نکنید؛ چون ممکن است به عوارض جانبی جدی دچار شوید.

اگر بعد از مصرف فاموتیدین برای مدت طولانی با مشکلاتی مثل سردرد، سرگیجه، یبوست یا اسهال روبه‌رو بودید، با پزشک صحبت کنید. همچنین در صورت بروز عوارض جدی از جمله کهیر، بثورات پوستی، تورم صورت، دهان، لب‎ها، زبان، گلو، دست یا پا و مشکل در تنفس یا بلع فورا نزد پزشک بروید.

۵. سایمتیدین

سایمتیدین هم مثل فاموتیدین یک مسدودکننده گیرنده H2 است که می‌تواند تولید اسید را در معده کاهش دهد. از این دارو باید طبق دستور پزشک همراه با غذا یا بدون آن استفاده کنید. اگر از سایمتیدین بدون نسخه استفاده کردید و بعد از ۱۴ روز علائم شما بهبود پیدا نکرد، به پزشک مراجعه کنید.

سردرد، سرگیجه، خواب‌آلودگی، اسهال و بزرگ شدن سینه‌ها از رایج‌ترین عوارض سایمتیدین هستند. در صورتی که این عوارض برای مدت طولانی ادامه داشتند، با پزشک تماس بگیرید. همچنین اگر علائمی مثل گیجی، افسردگی یا توهم را تجربه کردید، به دنبال کمک پزشکی اورژانسی باشید.

یک جعبه قرص سایمتیدین
سایمتیدین با کاهش تولید اسید باعث درمان معده‌درد می‌شود.

۶. بیسموت ساب‌سیترات

بیسموت ساب سیترات داروی دیگری است که در بزرگسالان و کودکان بالای ۱۲ سال برای درمان سوزش سر دل و ناراحتی معده استفاده می‌شود. دوز بیسموت ساب‌سالیسیلات بر اساس سن و وضعیت پزشکی شما مشخص می‌شود. خودسرانه دوز دارو را افزایش ندهید یا از آن برای مدت طولانی استفاده نکنید.

بیسموت ساب‌سیترات ممکن است در بعضی از افراد عوارض جانبی ایجاد کند. اگر با عوارض شدید از جمله وزوز گوش مواجه شدید، فورا به پزشک مراجعه کنید. این دارو می‌تواند با بعضی از آنتی‌بیوتیک‌ها مانند دمکلوسایکلین، داکسی‌سایکلین، مینوسیکلین و تتراسایکلین تداخل داشته باشد. این داروها را حداقل یک ساعت قبل یا سه ساعت پس از خوردن بیسموت ساب‌سالیسیلات مصرف کنید.

بیشتر بدانید: بهترین قرص سرماخوردگی بزرگسالان

۷. میزوپروستول

از میزوپروستول هم می‌توان به عنوان بهترین قرص معده درد نام برد. میزوپروستول در هنگام مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مثل آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن از ایجاد زخم معده جلوگیری می‌کند. این دارو ترشح اسید معده را کاهش می‌دهد و از پوشش داخلی معده محافظت می‌کند.

میزوپروستول معمولا چهار بار در روز مصرف می‌شود. زنان نباید اولین دوز دارو را تا روز دوم یا سوم قاعدگی خود مصرف کنند (برای اینکه مطمئن شوند باردار نیستند). سوء هاضمه، دل درد، سردرد، استفراغ، اسهال یا یبوست از عوارض رایج این دارو هستند. اگر این عوارض با گذشت زمان برطرف نشدند یا علائم شدید مثل استفراغ خون‌آلود یا مدفوع خونی را تجربه کردید، حتما نزد پزشک بروید.

بیشتر بدانید: قرص متوکلوپرامید

کدام قرص برای معده درد در بارداری و شیردهی مناسب است؟

در حال حاضر، تحقیقات کافی در مورد فواید و مضرات قرص معده درد برای زنان باردار و شیرده وجود ندارد. از این‌رو توصیه می‌شود در دوران بارداری و شیردهی بدون مشورت با پزشک از این داروها استفاده نکنید. همچنین اگر در حین مصرف آن‌ها باردار شدید، فورا این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید. پزشک می‌تواند با در نظر گرفتن وضعیت سلامتی شما، بهترین قرص معده درد بزرگسالان را برایتان تجویز کند.

یک زن جوان که به فرزند خود شیر می‌دهد
اگر در دوران بارداری یا شیردهی به‌سر می‌برید، بدون مشورت با پزشک از قرص معده‌درد استفاده نکنید.

کلام پایانی

شما با خوردن غذاهای سالم، ورزش منظم و کنترل استرس می‌توانید معده و دستگاه گوارش خود را سالم نگه دارید. با این حال اگر دچار معده درد شدید، نگران نباشید. چون داروهای زیادی برای درمان این عارضه وجود دارد که می‌توانید تحت نظر دکتر گوارش و کبد از آن‌ها استفاده کنید.

اگر برای انتخاب بهترین قرص معده خارجی یا ایرانی به راهنمایی نیاز دارید، می‌توانید به وب‌سایت درمانکده سر بزنید و با بهترین پزشکان متخصص از جمله متخصص گوارش آنلاین مشورت کنید. همچنین، درمانکده این امکان را برای شما فراهم کرده تا از طریق سیستم نوبت‌دهی اینترنتی جهت مراجعه حضوری متخصص گوارش از متخصص مورد نظر خود نوبت بگیرید.

بیشتر بدانید: اسم قرص قطع پریود

سوالات متداول

برای درد معده چه قرصی بخوریم؟

انتخاب قرص مناسب برای درمان معده درد به علت بروز این عارضه، سن شما و وضعیت سلامتی‌تان بستگی دارد. آنتی‌بیوتیک‌هایی که عفونت هلیکوباکتر پیلوری را در معده از بین می‌برند و داروهایی که تولید اسید معده را کاهش می‌دهند یا آن را خنثی می‌کنند، از رایج‌ترین داروهایی هستند که برای درمان معده درد مورد استفاده قرار می‎گیرند.

کدام قرص ورم معده عصبی را درمان می‌کند؟

برای گاستریت ناشی از استرس از داروهای مختلفی مثل سوکرالفیت و مسدودکننده‌های گیرنده H2 استفاده می‌شود. برای انتخاب داروی مناسب باید با پزشک مشورت کنید.

بهترین قرص معده برای هضم غذا چیست؟

برای هضم بهتر غذا از قرص‌های دایجستیو که حاوی آنزیم‌های گوارشی هستند استفاده می‌شود. بعضی از این داروها بدون نسخه به فروش می‌رسند و بعضی دیگر به نسخه پزشک نیاز دارند.

بهترین زمان مصرف قرص برای معده چه موقع است؟

بهترین زمان مصرف دارو به نوع آن بستگی دارد و توسط پزشک مشخص می‌شود. در بعضی موارد باید قرص معده درد قبل از صبحانه یا سایر وعده‌های غذایی مصرف ‌شود. گاهی‌اوقات هم می‌توانید از قرص برای معده درد بعد از غذا استفاده کنید.

منابع: mayoclinic, mayoclinic, medlineplus

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 3.9 / 5. تعداد رای‌ها 19

هنوز امتیازی ثبت نشده

elh.zamani@yahoo.com
الهام زمانی

الهام زمانی هستم. در رشته تغذیه در مقطع فوق لیسانس تحصیل کردم و به دلیل علاقه‌ای که به نوشتن دارم وارد حوزه تولید محتوا شدم. خوشحالم که با نوشتن مطالب به‌روز و قابل فهم، ضمن آموختن چیزهای جدید به افزایش آگاهی جامعه درباره بیماری‌ها و سبک زندگی سالم کمک می‌کنم.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

1 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها
علیرضا
علیرضا
9 ماه قبل

دل درد دارم سردل دردمیکنه حالت استفراغ دارم

شهر
اصفهان