پیوند کبد

همه چیز درباره ی پیوند کبد

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

پیوند کبد عملی است که طی آن کبد بیمار یک نفر با همه یا بخشی از کبد سالم شخص دیگری که فرد اهدا کننده نامیده می شود، جایگزین می شود.

چه زمانی نیاز به پیوند کبد است؟

کبد بزرگترین ارگان داخلی شما است. وزن آن در یک بزرگسال حدود 3 پوند است. این ارگان درست در زیر دیافراگم در سمت راست شکم قرار دارد و عملکردهای مهم بسیاری، مانند تولید پروتئین و تجزیه مواد مغذی غذا برای کمک به تأمبن انرژی مورد نیاز بدن را انجام می دهد.

اگر کبد شما آنطور که باید کار نمی کند، ممکن است به پیوند نیاز داشته باشید. به این حالت نارسایی کبدی گفته می شود.

نارسایی کبدی می تواند به طور ناگهانی و در نتیجه هپاتیت ویروسی، آسیب ناشی از دارو یا عفونت رخ دهد. چنین شرایطی نارسایی حاد یا کامل کبدی نامیده می شود.

بیشتر بدانید: درمان کبد چرب چیست؟

همچنین می تواند دستاورد یک مشکل بلند مدت (مزمن) باشد. شرایطی که می تواند نارسایی مزمن کبدی را در پی داشته باشند، شامل موارد زیر هستند:

  • هپاتیت مزمن همراه با سیروز
  • کلانژیت صفراوی اولیه؛ بیماری نادری که در آن سیستم ایمنی بدن مجاری صفراوی را از بین می برد.
  • کلانژیت اسکلروزان، زخم و تنگ شدن مجاری صفراوی در داخل و خارج کبد، که موجب بازگشت صفرا می شود.
  • آترزی صفراوی؛ بیماری نادر کبدی که نوزادان را تحت تأثیر قرار می دهد
  • مصرف بیش از حد الکل
  • سرطان های کبد مانند کارسینوم سلول های کبدی
  • بیماری ویلسون، که منجر به تولید سطح غیرمعمول مس در بدن، از جمله در کبد می شود
  • هموکروماتوز، که در آن بدن حاوی آهن بیش از حد معمول است
  • نقص آنتی تریپسین آلفا -1، ساختار غیرمعمول پروتئینی به نام آنتی تریپسین آلفا -1 در کبد، که منجر به سیروز می شود.

بیشتر بدانید: درمان آدنوم کبدی چیست؟

پیوند کبد
چه مشکلاتی ممکن است برای کبد پیش آید؟

چگونه افراد برای پیوند کبد انتخاب می شوند؟

در صورتی که پزشکان سایر روش های درمانی در مورد بیماری شما را رد کرده باشد و معتقد باشند از سلامتی کافی برای انجام جراحی برخوردار هستید، ممکن است پیوند کبد را توصیه کنند. آنها شما را به یک مرکز پیوند ارجاع می دهند. در آنجا شما با متخصصان صحبت خواهید کرد و برای فهمیدن اینکه آیا می توانید پیوند دریافت کنید یا خیر، آزمایشاتی انجام خواهید داد.

هر مرکز قوانین متفاوتی در مورد اینکه چه کسی می تواند پیوند انجام دهد، دارد. در صورت داشتن هریک از موارد زیر ممکن است نتوانید تحت پیوند قرار بگیرید:

  • عفونت شدید
  • بیماری های ناشی از مصرف الکل یا مواد مخدر
  • سرطان خارج از کبد
  • بیماری قلبی یا ریوی جدی

شما یا همراهانتان نیز باید به دستورالعمل های پزشک پس از جراحی، از جمله داروهایی که باید تا آخر عمر مصرف کنید، توجه کرده و آن ها را دنبال کنید.

تیم پیوند کبد

تیمی از متخصصان در هر مرحله از شما حمایت خواهند کرد. اعضای تیم عبارتند از:

  • متخصص کبد
  • یک جراح پیوند
  • یک هماهنگ کننده پیوند، که معمولاً پرستاری است که در زمینه ی مراقبت از بیماران پیوند کبد تخصص دارد. این شخص رابط اصلی شما با تیم پیوند خواهد بود.
  • یک مددکار اجتماعی برای درمیان گذاشتن شبکه پشتیبانی شما با خانواده و دوستان، اشتغال و نیازهای مالی
  • یک روانپزشک که به شما در کنار آمدن با مسائلی مانند اضطراب و افسردگی، که ممکن است با پیوند همراه باشند، کمک می کند.
  • متخصص بیهوشی
  • یک مشاور اعتیاد برای کمک به شما در زمینه مصرف الکل یا مواد مخدر
  • یک مشاور مالی برای شما و شرکت بیمه تان به عنوان یک راه حل کلیدی عمل خواهد کرد

چه آزمایشاتی پیش از پیوند کبد مورد نیاز است؟

تمام پرونده های پزشکی، گرافی ها، لام های بیوپسی کبد و سوابق دارویی را برای ارزیابی پیوند کبد به همراه داشته باشید. این تیم ممکن است آزمایشاتی مانند موارد زیر را انجام دهند:

  • CT، که برای گرفتن عکس از کبد از اشعه ایکس و کامپیوتر استفاده می کند. CT و گرافی اشعه ایکس از قفسه سینه نیز برای ارزیابی قلب و ریه ها گرفته می شود.
  • سونوگرافی داپلر برای دیدن وجود یا عدم وجود رگ های خونی در داخل و خارج کبد.
  • اکوکاردیوگرام برای بررسی قلب
  • بررسی های عملکرد ریوی برای ارزیابی میزان تبادل اکسیژن و دی اکسید کربن در ریه ها
  • آزمایشات خون برای دستیابی به اطلاعات بیشتر در مورد عملکرد خون و کبد. همچنین از نظر HIV، ویروس های دیگر (مانند هرپس و اپشتین بار) و هپاتیت نیز غربالگری خواهید شد.

 

پیوند کبد
آزمایش های کبدی

فعالیت لیست انتظار پیوند کبد به چه صورتی است؟

اگر معیارهای پیوند را داشته باشید اما در صف اهدا کنندگان نباشید، مرکز شما را در لیست انتظار قرار خواهد داد. این بیماران بر اساس گروه خونی، اندازه بدن و وضعیت پزشکی (درجه بیماری آنها) لیست شده اند. براساس سه آزمایش خون (کراتینین، بیلی روبین و INR) به هر بیمار نمره اولویت داده می شود. این نمره در بزرگسالان تحت عنوان MELD (مدل بیماری کبدی مرحله آخری) و PELD (بیماری کبدی مرحله آخری در کودکان) شناخته می شود.

بیشتر بخوانید: درمان انواع سندرم کبدی

بیماران دارای بالاترین امتیازات و بیماران مبتلا به نارسایی حاد کبدی بیشترین اولویت را در پیوند کبد دارند. در صورتی که وضعیت آنها بدتر شود، امتیازات آنها افزایش یافته و اولویت آنها برای پیوند بیشتر می شود. به این ترتیب پیوندها به افرادی می رسد که بیشترین اولویت را دارند.

تعیین مدت زمان انتظار دریافت کبد دشوار است. رابط شما همیشه آماده است تا در مورد جایی که در لیست انتظار هستید بحث و مذاکره کنید.

کبد پیوندی از کجا گرفته می شود؟

ممکن است کبد از اهدا کننده زنده یا متوفی گرفته شود.

اهدا کننده زنده

در پیوند کبد اهدا کننده زنده، پزشک بخشی از کبد شخص سالم را برداشته و در فرد پیوند می زند. در عرض چند هفته، هر دو قسمت کبد به حالت عادی بازمی گردند.

اهدا کننده متوفی

اهدا کننده متوفی ممکن است تصادف کرده باشد یا از ناحیه سر دچار آسیب شده باشد. قلب این افراد هنوز می تپد، اما چون مغز آنها برای همیشه از کار افتاده است، از نظر قانونی مرده اند. اهدا کننده معمولاً در بخش مراقبت های ویژه بستری است. این تیم حین پیوند، دستگاه پشتیبانی از زندگی را در اتاق عمل خاموش می کنند.

هویت اهدا کننده و جزئیات مرگ آنها محرمانه است.

بسته به شرایط بیمار، ممکن است پیوند “دومینو” کبد انجام گیرد. این حالت مربوط به زمانی است که یک فرد جوان مبتلا به بیماری متابولیک کبد، کبد را از یک اهدا کننده سالم دریافت می کند. اما با این حال، پزشکان به جای دور انداختن کبد شخص جوان، آن را به بیمار مسن تر با کبد بیمارتر می دهند. چندین سال طول می کشد تا فرد مسن علائم بیماری متابولیک را نشان دهد. یا ممکن است هرگز به آن مبتلا نشود. پیوندهای دومینو به طیف گسترده ای از افرادی اهدا کننده ی عضو کمک می کند.

چه کسی می تواند پیوند کبد اهدا کند؟

اهدا کننده زنده ممکن است خویشاوند، همسر، دوست یا یک “انسان نیکوکار” باشد. آنها آزمایشات پزشکی و روانشناسی کاملی انجام می دهند تا میزان خطرات را به حداقل برسانند. گروه خون و اندازه بدن برای مطابقت بسیار حائز اهمیت است. اهدا کننده زیر 60 سال گزینه ایده آلی است.

بیمارستان ها اهدا کنندگان احتمالی را از نظر مشکلات کبدی یا بیماری های دیگر، از جمله موارد زیر، بررسی می کنند:

  • بیماری کبد
  • مصرف بیش از حد از الکل یا مواد مخدر
  • سرطان
  • عفونت ها
  • هپاتیت
  • HIV

با پیدا شدن پیوند کبد سازگار چه اتفاقی روی می دهد؟

با پیدا شدن اهدا کننده احتمالی، هماهنگ کننده پیوند با شما تماس خواهد گرفت. پس از اعلام مراجعه کردن به بیمارستان، نباید چیزی نخورید و بیاشامید. پس از مراجعه به بیمارستان، احتمالاً آزمایشات خون، الکتروکاردیوگرام و گرافی از قفسه سینه انجام خواهد شد. همچنین ممکن است با متخصص بیهوشی و یک جراح ملاقات داشته باشید. در صورت تأیید کبد اهدا کننده، پیوند ادامه خواهد یافت. در غیر اینصورت به خانه باز خواهید گشت.

در حین عمل پیوند کبد چه اتفاقی روی می دهد؟

پیوند کبد معمولاً 6 تا 12 ساعت بطول می انجامد. جراحان کبد شما را خارج کرده و آن را با کبد اهدا کننده جایگزین می کنند. از آنجا که پیوند یک عمل بزرگ است، جراحان چندین لوله در بدن قرار خواهند داد. این لوله ها برای کمک به بدن در انجام کارهای خاصی در حین عمل و تا چند روز بعد لازم هستند.

پیوند کبد
مراجعه به پزشک برای معاینه ی کبد

عوارض جانبی همراه با پیوند کبد چیست؟

پیوند کبد روش پیچیده ای است که ممکن است بلافاصله بعد از جراحی یا سال ها بعد از آن عوارضی در پی داشته باشد.

رد پیوند

سیستم ایمنی بدن هر چیزی که بدن را مورد تهاجم قرار دهد، از بین می برد. اما نمی تواند تفاوت بین کبد پیوندی و مهاجمان ناخواسته مانند ویروس ها و باکتری ها را تشخیص دهد. از این سیستم ایمنی بدن ممکن است به کبد جدید حمله کند. این فرایند پديده

دفع پيوند نامیده می شود. در حدود 64٪ از بیماران پیوند کبد نوعی از رد عضو دیده می شود که عمده آن ها در 90 روز اول روی می دهد. برای جلوگیری از حمله ایمنی، داروهای ضد رد تجویز خواهد شد.

بیشتر بدانید: آبسه کبدی چیست؟

عفونت

داروهایی که مانع از رد کبد جدید توسط بدن می شوند، سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کنند. این داروها سرکوب کننده سیستم ایمنی نامیده می شوند. این ها احتمال ابتلا به عفنونت را افزایش می دهند. این مشکل با گذشت زمان برطرف می شود.

مشکلات عملکردی کبد

حدود 1٪ تا 5٪ کبد های جدید آنطور که باید کار نمی کنند یا اصلاً کار نمی کنند. اگر مشکل به سرعت بهبود نیابد ممکن است انجام پیوند دوم لازم باشد.

خطرات جراحی

عوارض ناشی از جراحی عبارتند از:

  • ایجاد لخته درشریانی که خون را از قلب به کبد می برد (که اصطلاحاً ترومبوز شریان کبدی نامیده می شود) یا در وریدی که خون را از روده، پانکراس و طحال به کبد می برد (ترومبوز ورید پورت)
  • نشت صفرا به خارج از مجاری صفراوی و به داخل شکم
  • تنگ شدن مجاری صفراوی
  • خون ریزی
  • عفونت زخم جراحی

بازگشت بیماری

برخی از بیماری ها که منجر به نارسایی کبدی می شوند همچنان می توانند کبد جدید را تحت تأثیر قرار داده یا از بین ببرند. این بیماری ها عبارتند از:

سرطان

افرادی که پیوند عضو انجام می دهند 25٪ بیشتر از سایر افراد در معرض سرطان پوست قرار دارند. داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی نیز می توانند احتمال ابتلا به سرطان های دیگر، از جمله بیماری نادری به نام اختلال لنفوپرولیفراتیو پس از پیوند (PTLD) را افزایش دهند.

مشاهده بیشتر : بهترین متخصص گوارش

پیوند کبد
عملکرد کبد بعد از پیوند

داروهای ضد رد شامل چه مواردی هستند؟

شما باید حداقل یک سرکوب کننده سیستم ایمنی بدن تا آخر عمر مصرف کنید. این دارو ممکن است ترکیبی از یک مهار کننده کلسینورین (CNI) مانند سیکلوسپورین (Neoral) یا تاکرولیموس (Prograf)؛ یک گلوکوکورتیکوئید مانند پردنیزون (با نام های تجاری Medrol ، Prelone ، Sterapred DS)؛ و یک عامل ثانویه مانند آزاتیوپرین (ایموران)، ائرولیموس (آفینیتور، زورترس)، مایکوفنولات موفتیل (CellCept) یا سیرولیموس (راپامون) باشد.

این داروها ممکن است عوارض جانبی جدی به همراه داشته باشند. این ها ضمن افزایش احتمال ابتلا به عفونت، می توانند موارد زیر را در پی داشته باشند:

سایر داروها و مکمل ها می توانند نحوه عملکرد این داروها را تحت تأثیر قرار دهند. قبل از مصرف هر چیز جدید یا در صورت داشتن نگرانی نسبت به عوارض جانبی، با پزشک خود صحبت کنید.

چه زمانی پس از پیوند کبد می توان به خانه بازگشت؟

میانگین زمان بستری در بیمارستان پس از پیوند کبد 2 تا 3 هفته است. برخی از بیماران زودتر مرخص می شوند، اما برخی دیگر باید مدت بیشتری بمانند.

پرسنل پرستاری و هماهنگ کننده پیوند، پس از انتقال شما از بخش مراقبت های ویژه (ICU) به بخش معمولی، به سرعت شما را برای ترخیص آماده می کنند. آنها یک کتابچه راهنما برای تخلیه به شما خواهند داد که بسیاری از مواردی را که باید قبل از رفتن به خانه بدانید، در آن شرح داده شده است.

شما نحوه مصرف داروهای جدید و چگونگی اندازه گیری فشار خون و نبض، وهمچنین علائم رد پیوند و عفونت را یاد خواهید گرفت؛ و یاد می گیرید چه زمانی تماس با پزشک ضروری و مهم است.

بسیاری از افراد، به ویژه در اولین سال پس از پیوند، مجبور می شوند مجدداً در بیمارستان بستری شوند. این امر معمولاً به دلیل درمان پدیده رد پیوند یا عفونت است.

پیوند کبد
مراقبت های بعد از پیوند کبد

پس از پیوند کبد

مراقبت های بعدی

اولین مراجعه شما احتمالاً حدود 1 تا 2 هفته پس از ترک بیمارستان خواهد بود. شما با جراح پیوند و هماهنگ کننده پیوند ملاقات خواهید کرد. یک مددکار اجتماعی یا یکی از اعضای تیم روانپزشکی نیز ممکن است حضور داشته باشند. پس از آن شما 3، 6، 9 و 12 ماه پس از پیوند، و سپس سالی یک بار در بقیه عمر تحت کنترل قرار خواهید گرفت.

پزشک مراقبت های اولیه باید از زمان پیوند و زمان ترخیص مطلع شود. اگرچه مرکز پیوند بیشتر مشکلات مربوط به پیوند را برطرف خواهد کرد، اما پزشک مراقبت های اولیه همچنان بخش مهمی از مراقبت های پزشکی فرد خواهد بود.

خودمراقبتی

برخی تغییرات سبک زندگی می‌توانند سلامت کلی شما را پس از پیوند کبد حفظ کنند:

  • رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید. نمک، کلسترول، چربی و قند را محدود کنید. یک متخصص تغذیه می تواند در تهیه برنامه غذایی به شما کمک کند.
  • گریپ فروت یا آب گریپ فروت میل نکنید. این ها می توانند نحوه عملکرد برخی از سرکوب کننده های سیستم ایمنی را تحت تأثیر قرار دهند.
  • محصولات حاصل از شیر غیر پاستوریزه یا تخم مرغ، گوشت یا ماهی خام مصرف نکنید.
  • در صورت داشتن سابقه اختلال در مصرف الکل، الکل مصرف نکنید و از آن در غذا استفاده نکنید.
  • به طور منظم ورزش کنید.
  • سیگار نکشید.
  • ارتباط خود با چیزهایی مانند خاک، پشه ها، کنه ها، جوندگان، خزندگان، پرندگان و آب دریاچه ها یا رودخانه ها که ممکن است حامل میکروب باشند، کم کنید.
  • اگر قصد سفر دارید (به خصوص به یک کشور در حال توسعه)، حداقل ۲ ماه پیش از رفتن با تیم مراقبت خود در مورد نحوه کاهش خطرات صحبت کنید.

چشم انداز پیوند کبد

چشم انداز شما پس از پیوند کبد به چیزهای مختلفی، از جمله شرایطی که موجب نارسایی کبد شما شده است، بستگی دارد. حدود 88٪ بیماران حداقل یک سال، و 73٪ حداقل 5 سال پس از پیوند زندگی می کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ی پیوند کبد می توانید از مشاوره با متخصصین داخلی درمانکده استفاده کنید.

 

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.1 / 5. تعداد رای‌ها 136

هنوز امتیازی ثبت نشده

امین بینایی
امین بینایی

تیم تحریریه درمانکده متشکل از نویسندگان باتجربه حوزه سلامت و پزشکی است که به صورت تخصصی به تحریر مقالات با موضوعات پزشکی، سلامت جسم و سلامت روان می‌پردازند. پیشنهاد می‌کنیم که محتوای تخصصی این نویسندگان را از دست ندهید.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

96 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها
علی
علی
2 سال قبل

سلام من الان بستری هستم واسه پیوندکبد واسم دعا کنید

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل
پاسخ به  علی

ان شاالله له حق امام حسین خوب میشی و سلامتی کاملت بدست میاری

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل
پاسخ به  علی

پسر 7سالم یک هفتست پیوند شده داخل این مقاله نوشته عمر پیوند کبد 5ساله یعنی اینقدر این بچه زجر کشید برا 5سال ،من خیلی استرس دارم از عوارض داروها میترسم از اینکه پسرم نباشه میترسم از اینکه دوباره پیوند بشه و زجر بکشه …. خیلی سخته مریض داری کردن

تیم پزشکی درمانکده
تیم درمانکده
تیم پزشکی درمانکده
2 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

سلام دوست عزیز
سعی کنید آروم باشید شما در مرحله اول باید آرامش خودتون رو حفظ کنید اینطوری باعث میشه فرزندتون امید و روحیه خودش رو از دست بده توی مقاله هم گفته شد در صورتی که نارسایی کبدی پیش بیاد و درصورت بروز مشکلات و موارد دیگه عمر کبد پیوندی کوتاه میشه پیشنهاد میکنم برای اینکه سوالاتتون دقیق برطرف بشه و آگاهیتون نسبت به پیوند کبد بالا بره با متخصص آنلاین گوارش کبد آندوسکوپی صحبت کنید متخصصین درمانکده میتونن شمارو در مسیر درمان بیماری فرزندتون همراهی کنن و نگرانی شما برطرف بشه.
آرزوی سلامتی برای شما

مسعود
مسعود
2 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

عزیزم اریک آبیدال بازیکن فوتبال و رضا داوود نژاد بازیگر سینما و تلويزيون سال ۹۱ پیوند کبد شدن هنوز زنده هستن نگران نباشید

ندیم پور
ندیم پور
1 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

سلام بنده هم پیوند شدم فقط دارو هایش را سر وقت بخوره اثلا داروهایش راترک نکنه ایشالا که همیشه سلامت باشه

Freshta
Freshta
1 سال قبل
پاسخ به  ندیم پور

ببخشیا جگر تان چی مشکل داشت

شهر
تهران
Mpng
Mpng
1 سال قبل
پاسخ به  ندیم پور

ببخشبد شما چه زمانی پیوند شدید؟ و جسارتا میتونم سنتون رو بپرسم؟

شهر
تبریز
آتنا
آتنا
1 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

به خدا توکل کنید من ۲۰ ساله پیوند کردم ۴ سال بعد پیوند ازدواج کردم و ۱۰ سال بعد پیوند زایمان کردم همه چیزم خوبه ،نگران نباشید حتما داروها قطع نشه ورزش و تغذیه مناسب فراموش نشه و تا میتونید از میکروب و بیماری دور نگهش دارید و به خدا بسپارید

Freshta
Freshta
1 سال قبل
پاسخ به  آتنا

من هم سیروز داشتم کبدم پیوند کردم آیا امکان دوباره مریضی نیست

Mpng
Mpng
1 سال قبل
پاسخ به  Freshta

ببخشید شما چه مدتی هست پیوند شدید؟ و جسارتا میتونم سنتون رو بپرسم؟

Freshta
Freshta
1 سال قبل
پاسخ به  Mpng

پنج ماه شده و سن من 24 ساله

شهر
تهران
جواد
جواد
11 ماه قبل
پاسخ به  Freshta

سلام وقت بخیر بنده هم همچین مشگلی دا رم میتونین راهنماییم کنین

شهر
تهران
ابوالفضل
ابوالفضل
9 ماه قبل
پاسخ به  Freshta

چقدر تو صف پیوند کبد بودید ؟!

شهر
اصفهان
عاطفه
عاطفه
5 ماه قبل
پاسخ به  آتنا

سلام میشه اسم دکترتون و بگید

شهر
تهران
بندانی
بندانی
1 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

نه این‌طور نیست
من 7 ساله پیوند شده‌ام هسچ مشکلی ندارم الان 47 سالمه

شیرین
شیرین
1 سال قبل
پاسخ به  بندانی

کی پیوندتون رو انجام داده و کجا؟

شهر
تبریز
پریسا
پریسا
1 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

دروغه من الان ۱۲سال پیوندشدم

شهر
تهران
ناشناس
ناشناس
2 ماه قبل
پاسخ به  پریسا

خداروشکر

سجاد
سجاد
1 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

خدا شفا عنایت بفرماید انشاالله خوب میشه

اکبری
اکبری
11 ماه قبل
پاسخ به  بدون نام

سلام خدا طول عمره بده ایشالله
الان پسرتون حالش خوبه

اصغر
اصغر
10 ماه قبل
پاسخ به  بدون نام

دروغ الکی گفتن بعضی هارو میشناسم الان بالای ۱۰سال پیوند شدن کاملا عادی سالم هستن

شهر
تبریز
بی نام‌
بی نام‌
2 روز قبل
پاسخ به  بدون نام

سلام چ مدت بعد از پیوند دیگه میشه خیالمون راحت باشه ک پیوند رد نمیشه

تیم پزشکی درمانکده
تیم درمانکده
تیم پزشکی درمانکده
2 سال قبل
پاسخ به  علی

سلام علی عزیز
آرزوی سلامتی برای شما رو دارم و اصلا جای نگرانی نیست دعای خیر ما پشت سر شماست
با توجه به مقاله اگر سلامت شما برای عمل مناسب نبود پزشک اجازه عمل و پیوند رو نمیداد پس مشکلی نیست و امیدتون به خدا باشه ولی برای آرامش بیشتر و اطمینان از شرایطتتون میتونید با متخصص آنلاین گوارش کبد آندوسکوپی درمانکده صحبت کنید و از درست بودن مسیر درمانی که در اون قرار دارید اطمینان پیدا کنید
آرزوی سلامتی برای شما

حکیم
حکیم
1 سال قبل

واقعا خجالن نمیکشید عمر پیوندی را ۵سال زدید من ۱۵سال پیوندم خیلیا هستمد بیشتر من‌این اطلاعات استباهتون خیلی از نیاز به پیوندیا را متردد میکنه و این تردید ممکنه بلای جانشون بشه اصلاح کنیدد این اطلاعاتحرامه

شهر
کرج
نرگس
نرگس
1 سال قبل
پاسخ به  حکیم

دقیقا .من مطالب رو خوندم الان تپش قلب گرفتم یعنی بعد پیوند عمر زیادی نمیکنیم؟؟

شهر
مشهد
اهورامزدا
اهورامزدا
9 ماه قبل
پاسخ به  نرگس

دقت کن گفته حدود ۷۳ درصد افراد عمر بالای پنج سال رو تجربه خواهند کرد یعنی روحیه خوب و توکل ب خدا ک همه چیز ب اراده و فرمان اوست استفاده از داروها عمر طولانی برای بیمار ب دنبال خواهد داشت و فرصتی برای شکر گذاری خواهد بود

اکبری
اکبری
11 ماه قبل
پاسخ به  علی

سلام
پیوند انجام دادین میشه راجع بش توضیح بدین ممنونم

الینا
الینا
10 ماه قبل
پاسخ به  علی

انشاالله زودی خوب بشی فقط لبخند زدن یادت نره هااا منو همین خنده هام خوبم کرد ❤️

ابوالفضل
ابوالفضل
9 ماه قبل
پاسخ به  علی

به سلامتی پیوند گرفتید ؟چقدر تو صف پیوند کبد منتظر موندید

شهر
اصفهان
ناشناس
ناشناس
2 ماه قبل
پاسخ به  علی

اسلام انشالله خدا بهتون سلامتی بده به حق امام حسین

زهرا حیدری
زهرا حیدری
22 روز قبل

سلام خواهر من کبدش کلا سیروس گرفته میشه من خودم پیوند انجام بدم یعنی کامل سیروس کبد رو گرفته

شهر
تهران
Maryami
Maryami
2 ماه قبل

سلام با ارزوی سلامتی برای همه ی کسانیکه پیوند انجام دادن و میخوان انجام بدن، یه سوال دارم مادر من 52سالشه و دکتر گفته که باید بره تو لیست پیوند و اینکه کیسه صفراش هم پر شده و واریس معده هم داره کسی هست که توی همین وضعیت مشابه عمل پیوند رو انجام داده باشه؟ با این وضعیت کیسه صفرا چی میشه در میارن متأسفانه دکتر خوب جوابمو نمیده

شهر
کرج
هادی جابری
هادی جابری
4 ماه قبل

سلام ببخشید مادر من ۵ الی ۶ ماه پیش پیوند کبد شده بود و یک ماه پیش هم حالش به خاطر بالا رفتن انزیم هاش بهم خورد و در بیمارستان بستری شد و الان هم بیلی روبین بالا هست و مجاری صفرا کیسه وصل کردن و دکتر گفت باید پیوند دوباره کبد بشه آیا خطری داره یا نه

شهر
تبریز
رامین
رامین
4 ماه قبل

سلام من ۲۰ سالمه تو لیست پیوند کبدم میخاستم اینو بدونم کسی که پیوند انجام داده میتونه ازدواج کنه مشکلی نداره؟ یا باید کلا غید تشکیل زندگیو بزنه؟

مریم محمدی
مریم محمدی
5 ماه قبل

سلام الان سمت راست شکم‌ درد شدید داره
یعنی قسمت کبدم

شهر
تهران
مریم محمدی
مریم محمدی
5 ماه قبل
پاسخ به  مریم محمدی

چیکار باید کرد

مریم محمدی
مریم محمدی
5 ماه قبل
پاسخ به  مریم محمدی

؟؟؟؟؟

نازنین
نازنین
7 ماه قبل

سلام علیکم شوهرم نیاز به پیوند دارد33ساله است از افغانسان هستم چهار ماه قبل به ایران رفت داکتر تهران گفت به دوا خوب میشود دو باره ٱمد وضعش خراب شد در بیهوشی رفت بعد پاکستان بوردیم دو بار معاینه اندوسکوپی کردن کمی خوب شد پسر عمه اش پیوند میداداما معاینه alt اش کمی بلند بود قبول نکردن دو باره افغانستان امدیم حال وضع شوهرم رو به خرابشدن است زیاد دل تنگی و ورم در پا هایش دارد و توانای زیاد و حوصله ندارد و کسی بیگانه را پیدا کردیم در بدل پول پیوند میدهد لطفامارا رهنمای کنید که ایا در مشهد یا شیراز انجام میکنند از بیگانه را که بیایییم ایران بخیر

شهر
تهران
زینب
زینب
5 ماه قبل
پاسخ به  نازنین

سلام دوست عزیزحتما بایدپیوند بشه ومریض تو ببر شیراز بهترین جا برای پیونده بیمارستان پیونداعضا ابوعلی سینا صدرا درشیراز

متین
متین
7 ماه قبل

سلام وقت بخیر کسانی که پیوند کبد انجام دادند می توانند ازدواج کنند وهیچ مشکلی برای زندگی وبچه دارشدن و۰۰۰ به وجود نمیاد

شهر
مشهد
فاطمه
فاطمه
7 ماه قبل

سلام خسته نباشید یه سوال داشتم مادرم ۵۰ سال سن داره و کبد چربه اگه خدای نکرده اتفاقی بیوفته میتونم پیوند کبد از خودم به مادرم بدم ۱۷ سالمه

شهر
تهران
الینا
الینا
10 ماه قبل

سلام من دو ساله پیوند شدم و کسی میدونه تا کی باید دارو مصرف کنم؟

الی
الی
10 ماه قبل
پاسخ به  الینا

سلام تا آخر عمر

شهر
کرج
رضا
رضا
11 ماه قبل

با سلام
افرادی که کار تحقیقاتی می کنند حداکثر ۵ سال پیوند گیرنده را تحت نظر گرفتندو نوشتند حداقل ۵سال .چون ازبعدش خبر ندارن

سعید
سعید
1 سال قبل

پیوند کبد چطور صورت میگیره؟

شهر
شیراز
حسن
حسن
1 سال قبل

سلام من ۳۳ سالم هست ۲۵ روز هست پیوندکبد انجام دادم و خدا رو شکر حالم از همیشه داره بهتر وبهتر هم میشه هیچ ناراحتی هم ندارم کارهای خودم را انجام میدم توی بیمارستان امام خمینی تهران انخام دادم خیلی هم رازی هستم دسته مهمی دکترارد نکنه

شهر
تهران
علیرضا سولگاه
علیرضا سولگاه
1 سال قبل

سلام. من سیروز کبد و آسم شدید دارم سطح اکسیژن خونم روی ۸۰ یا ۷۰ هست همیشه.ولی مشکل چیز دیگه ای است من اصلا در آمد ندارم تا بیفتم دنبال درمان دختر ۷ ساله دارم وسایل مدرسه نتونستم تهیه کنم براش .الان چیکار باید بکنم انتظار بکشم تا بمیرم.خدایا تو که میخاستی من مریض بشم واسه چه بچه دادی الان گناه این چیه طفل معصوم

شهر
تهران
آنا
آنا
1 سال قبل

خواهشا درست مطالعه بفرمایید نوشته حداقل ۵ سال ینی بیشتر زنده میمونن ننوشته حداکثر ک همه گارد گرفتن

شهر
شیراز
حمید
حمید
1 سال قبل

سلام من 5ساله پیوند کبد شدم یک سال دارو مصرف کردم الان هیچ دارویی مصرف نمیکنم سیگاری هم هستم خیلی نمیخاد حرف دکترا هم گوش بدید سالم باشید

شهر
شیراز
رویا
رویا
1 سال قبل
پاسخ به  حمید

سلام. واقعا هیچ داروی پیوندی استفاده نمی کنید. با ۲ روز استفاده نکردن داروهای پروگرف و مایفورتیک علایم پس زدگی ظاهر می شوند؟؟؟؟؟

شهر
شیراز
رها
رها
1 سال قبل

بعد‌ازیک‌هعته‌میتونه‌کارهای‌‌شخصیش‌‌انجام‌بدن

رویا
رویا
1 سال قبل
پاسخ به  رها

بستگی به شرایط هر بیماری داره. تقریبا ۲ هفته در بیمارستان بستری هستن. ولی بعد از مرخص شدن کارهای شخصی رو‌می تونن به تنهایی انجام بدن

شهر
شیراز
رها
رها
1 سال قبل

سلام وقت بخیر سن ۵۷ سال خانم برای پیوند مناسب هست؟؟ بعدازعمل حال بیمار خیلی بدست یا میتونه کارهای شخصیش راانجام بده بندازیم هفته؟

رویا
رویا
1 سال قبل
پاسخ به  رها

اره و روز به روز حال بیمار بهتر می شه.

شهر
شیراز
علی رضا
علی رضا
1 سال قبل

ببخشید عجله داشتم برای جواب دادن ممنون میشم جواب بدید ممنون

علی رضا
علی رضا
1 سال قبل

سلام ببخشید نوجوان هفده ساله سوالی داشتم خدمتتانی عموی من دچار سرطان هست الان باید پیوند سلول بنیادی که پدرم دهنده است نگرانم خیلی چون یک هفته است امپول تقویتی دکتر داده روزی چهارتا کمرش وبدن درد زیادی داره علت چیست آیا آمپول‌های تقویتی عوارضش دردایامشکلی نیست واینکه امید خداشنبه پیوندشروع میشه وایاپیوندسخت نیست برا پدرم برای عموم هم خیلی نگرانم پیوندهایی باشه راهنمایی بفرمائید ممنون دستتون هم درد نکنه جواب بدید خیرببینین

شهر
تبریز
جوادی
جوادی
1 سال قبل

اگر بیمار پیوند کبد بعداز چهار ماه بعد از پیوند تریاک مصرف کند چه اتفاقی می افتد

شهر
تهران
اهورامزدا
اهورامزدا
7 ماه قبل
پاسخ به  جوادی

هیچی فقط حق شخص دیگه ای رو ضایع کرده و قدر نعمت بزرگ و فرصت زندگی مجدد رو ندونسته و ب نظرم این انسان ناشکر و ناسپاس و کاملا نالایق بوده

منوچهر مرندی
منوچهر مرندی
1 سال قبل

ایا قرص ویاگرا برای شخص پیوند کبد خطرناک ات

مریم
مریم
1 سال قبل

سلام خسته نباشین کسانی که پیوند کبد شده اند دارویی ضد رد پیوند به نام آف کا استفاده میکنن؟

شهر
اصفهان
رویا
رویا
1 سال قبل
پاسخ به  مریم

سلام بله. داروی تاکرولیموس یا پروگرف هست که استفاده می کنند.

شهر
شیراز
پروانه
پروانه
1 سال قبل

یعنی بعد از پیوند کبد به این سختی، بیمار بین ۱ تا ۵ سال زندگی میکنه؟

شهر
تهران
زکیه
زکیه
6 ماه قبل
پاسخ به  پروانه

نه خیلی بیشتر

شهر
تهران
محدثه محمدی
محدثه محمدی
1 سال قبل

سلام ببخشید خواستگار من یک سالی هست ک عمل پیوند کبد داشته ب نظرتون احتمال برگشت بیماری وجود داره؟واینکه زندگی باهاش با ی آدم عادی فرق میکنه یان؟

شهر
کرج
رانپ
رانپ
1 سال قبل
پاسخ به  محدثه محمدی

دهنتو زن

اهورامزدا
اهورامزدا
7 ماه قبل
پاسخ به  محدثه محمدی

در ازدواج اگه معیار عشق نباشه و برا هرچیزی خط کش دستت بگیری و چرتکه بندازی حتما تجربه زندگی نرمال رو سخت احساس خواهی کرد ، اما از اونجا ک اگاهی در مورد سلامت طرف مقابل هم حق شماست و احتمالا ازدواج سنتی دارید بهتره تخم مرغهاتون تو سبد این آقا نچینید ولی فراموش نکنید هیچ ضمانتی برای نفس بعدی هیچ انسانی وجود نداره

الناز صفری
الناز صفری
1 سال قبل

آیا گل گوهری برای بچه که پیوند کبد شده مضر هست؟(خارمریم)البته ۶ماه هست پیوند شده

شهر
شیراز
بهرام
بهرام
1 ماه قبل
پاسخ به  الناز صفری

س پسرم سه ساله هست دیروز پیوند کبد شده حالا تواسیو هستش نگرانیم توضیح دهید اینکه بیهوشه یادکترا بیهوشش میکنند جوابمو بدید ممنون میشم

پگاه یعقوبی
پگاه یعقوبی
1 سال قبل

سلام مادرمن سیروز کبدداره چقد طول میکشه که کبد گیربیاد واسه پیوند

سعید بهرو
سعید بهرو
1 سال قبل

سلام بیماری هست که احتیاج به پیوند کبد دارد یا از فرد زنده می‌تواند کبد بگیرد

شهر
تهران
حسن احمدی
حسن احمدی
1 سال قبل

سلام پسرمن شش ماهه است مشکل کبد داره قراره جراحی بشه تو شیراز وگروه خونی من باپسرم یکی هستش حالا قراره من کبد بدم ولی من خودم خیلی لاغر هستم وزن هم پایینه وکم خون هستم علائم بیماری هم فقط کمی بعضی موقعه ها سردرد دارم یعنی مشکلی ایجاد نکنه برای من واسه کبد دادن؟

سجاد
سجاد
10 ماه قبل
پاسخ به  حسن احمدی

سلام دکترها بعد آزمایش تشخیص میدن که میتونی یا نه

سعید
سعید
1 سال قبل

سلام.بنده هم تو لیست پیوند کبدم،۲۹سالمه و بدلیل داشتم ویلسون (ژنتیکی ،وبخاطر اشباع مس در کبد),اینجوری بدون پیوند هم میتونم تا پنج سال دووم بیارم ،چرااینقدر بی روحیه و کم انرژی میگید تا پنج سال من خیلی هارو میشناسم ک انجام دادن و الان خیلی ساله بدون مشکل هستند و حتی ی پسری با کبد پیوندی قهرمانی کشوری و اسیایی داره.این حرفتون واقعاهیچ امیدی برای پیوندی ها ایجاد نمیکنع ک هیچ بلکه برعکسش بی روحیع هم میشن.پیشنهادمیکنم اون قسمت رو پاک کنید

محمد
محمد
1 سال قبل
پاسخ به  سعید

سلام سطح مس ازمایش ۲۴ ساعته ادرارتون چ میزانیه؟

شهر
کرج
اکبری
اکبری
11 ماه قبل
پاسخ به  سعید

سلام خسته نباشید ببخشید شما پیوند انجام دادید؟

شهر
تهران
سارا
سارا
7 ماه قبل
پاسخ به  سعید

سلام‌دکتراتولیست‌پیوندمیزارن‌یعنی‌همه‌بیمارستاناپیوندکبددرازران‌یاخودمونم‌بایدبریم‌براثبت‌پیوند‌کبد

شهر
تهران
تیم پزشکی درمانکده
تیم درمانکده
تیم پزشکی درمانکده
2 سال قبل

سلام دوست عزیز
ممنون از اینکه آرزوی سلامتی خودتون رو در درمانکده برای همنوعانتون قرار دادید

تیم پزشکی درمانکده
تیم درمانکده
تیم پزشکی درمانکده
2 سال قبل

سلام دوست عزیز
ممنون از ابراز آرزوی زیباتون در درمانکده برای همنوعانتون
همیشه این احساس ارامش و انتقال حال خوب نسبت به سایر موارد مثل مراجعه به متخصص حرف اول رو میزنه ولی بعد از این مرحله مراجعه و یا صحبت با متخصص آنلاین گوارش کبد آندوسکوپی بهترین و صحیح ترین کاری هست که باید انجام داد.
آرزوی سلامتی برای شما

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل

یکم انرژی مثبت
تا خدا نخواد اتفاقی نمیوفته
برادر منم بستری شده برای پیوند

تیم پزشکی درمانکده
تیم درمانکده
تیم پزشکی درمانکده
2 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

سلام دوست عزیز
خیلی عالیه که به خدا توکل کردید همیشه آرامش و آرامش خاطر دادن به بیمار باعث میشه از لحاظ روحی کم نیاره و قویتر با بیماری بجنگه با توجه به مقاله بالا پزشکان تا از صحت سلامت بیمار برای جراحی و پیوند مطمئن نشن اجازه به عمل جراحی نمیدن پس اصلا جای نگرانی نیست ولی اگر فکر میکنید که صحبت با یک پزشک ماهر دیگه خیالتون رو راحت میکنه من پیشنهاد میکنم با متخصص آنلاین گوارش کبد و آندوسکوپی درمانکده صحبت کنید تا از روند درمان صحیح اطمینان پیدا کنید
آرزوی سلامتی برای شما و برادر عزیزتان

مرجان
مرجان
1 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

سلام خداقوت …سوالی داشتم …آیا شخص اهدا کننده مشکلی بعداز عمل براش پیش نمیاد و آیا کبدش دوباره بازسازی میشه؟؟!؟

شهر
شیراز
مهسا مرادوند
مهسا مرادوند
1 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

سلام خوب شدن؟

شهر
اصفهان
زهرا امراللهی
زهرا امراللهی
2 سال قبل

سلام پسرم 18سال پیوند کبد کرد ول پنج ماه پیشاز داروخسته شد چون گیر نمیامدوبماهم نگفت و با سرماخوردگی بیمارستان تهران و شیراز بساتری شد وسپس فوت کرد خواهشا داروهاتوون را تا اخرعمر بخورید و عزیزاتون را داغدار نکنید

تیم پزشکی درمانکده
تیم درمانکده
تیم پزشکی درمانکده
2 سال قبل

سلام زهرا عزیز
بابت از دست دادن پسر عزیزتون متاسفم و تسلیت میگم همونطور که شما هم اشاره کردید و درمقاله هم کامل توضیح داده شد مصرف صحیح و مناسب داروها و مراقبت از بیماریهای دیگه که تاثیر منفی روی کبد پیوندی نزاره اهمیت بالایی داره به همین دلیل افراد دیگر در صورت صحبت با یک متخصص آنلاین کبد گوارش و آندوسکوپی میتونن آگاهی خودشون رو نسبت به پیوند کبد بالا ببرند که به موارد بعد از پیوند مسلط باشند و اتفاق ناگواری نیفته.
آرزوی سلامتی و صبر برای شما

Alireza(dahe hashtadi*)
Alireza(dahe hashtadi*)
1 سال قبل

سلام من نسبت به تمام ممبرای اینجا سنم خیلی کمترع ولی دارم تا هفته ی دیگه میرم برای پیوند کبد به آقایی و بفروش گذاشتم… که مشکل چنتا خانم و اقای بزرگتر از خودمو حل کنم،شما یبار پسر از دست دادین و خدا بیشتر حرفتونو گوش میدع
دعا کنید که سالم از عمل که هفته ی دیگس بیرون بیام چون اجازع نامه والدینمم صوریع و نتونستم بگم که چیکار میخوام کنم

محبوبه
محبوبه
1 سال قبل

در همه حال باید به خدای بزرگ توکل کرد.

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل

ما یه فامیل داریم الان ۱۲ ساله پیوند کبد انجام داده و هنوز سالم و قبراقه

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

چقدر خوب اینو گفتید من این مطلب رو خوندم فقط دارم گریه میکنم

تیم پزشکی درمانکده
تیم درمانکده
تیم پزشکی درمانکده
2 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

سلام دوست عزیز
خوشحالم از اینکه درمانکده رو برای مطالعه مقاله موردنظر انتخاب کردید
موردی که هست و اهمیت بالایی داره اینه که ما انسانها وقتی دانش کافی در مورد موضوع یا مشکلی رو داشته باشیم نحوه برخوردمون هم نسبت به اون موضوع متفاوت و حتی مثبت میشه و تاثیرگذاره مانند مطالعه این مقاله که آگاهی شمارو در خصوص پیوند کبد بالا برد ولی در شرایط لزوم و مهم میتونید با متخصص آنلاین گوارش کبد آندوسکوپی هم صحبت کنید تا به نتیجه مثبت برسید
آرزوی سلامتی برای شما

افسانه
افسانه
2 سال قبل

سلام وقت بخیر
مادرم سروز کبدی داره و دکترگفتن باید پیوند بشه ولی به علت اینکه هفت سال میش سرطان سینه داشتن می گن امکان پیوند نیست!

تیم پزشکی درمانکده
تیم درمانکده
تیم پزشکی درمانکده
2 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

سلام دوست عزیز
بله درسته ببینید حداقل و حداکثری که توی مقاله ذکر شد با توجه به شرایط هرفردی هست و بادرنظر گرفتن نارسایی کبدی یا عوامل دیگه بیان شده. عوامل زیادی میتونه از عمر کبد کم کنه پس با علم مراقبت های بعد از پیوند کبد میشه عمر پیوند رو بیشتر کرد و در همین خصوص و آگاهی از این موارد، صحبت با یک متخصص آنلاین گوارش کبد آندوسکوپی میتونه نقش بسزایی در بهبودی و طولانی شدن عمر داشته باشه و پیشنهاد من به شما متخصص درمانکده هست.
آرزوی سلامتی برای شما

هلن
هلن
2 سال قبل

یعنی کسانیکه پیوند کبد میکنند فقط یکسال زنده میمونند وا مگه میشه پس چه فایده داره یعنی یه بچه ی ۷ ساله که میخواد پیوند کنه چه بلایی سرش میاد

تیم پزشکی درمانکده
تیم درمانکده
تیم پزشکی درمانکده
2 سال قبل
پاسخ به  هلن

سلام هلن عزیز
ببینید حداقل و حداکثری که توی مقاله ذکر شد با توجه به شرایط هرفردی هست و بادرنظر گرفتن نارسایی کبدی یا عوامل دیگه بیان شده. عوامل زیادی میتونه از عمر کبد کم کنه پس با علم مراقبت های بعد از پیوند کبد میشه عمر پیوند رو بیشتر کرد و در همین خصوص و آگاهی از این موارد، صحبت با یک متخصص آنلاین گوارش کبد آندوسکوپی میتونه نقش بسزایی در بهبودی و طولانی شدن عمر داشته باشه و پیشنهاد من به شما متخصص درمانکده هست. درنتیجه در همه پیوندها و حتی بیماری ها وجود یک بیماری جدید میتونه از سلامت عضو اهدایی کم کنه و امری طبیعیه.
آرزوی سلامتی برای شما

سارا خانه ای
سارا خانه ای
10 ماه قبل
پاسخ به  هلن

باور نکنید عمر دست خداست این یک آمار هست .کی خبر از فردای خودش داره ؟