آیا سرطان کبد درمان دارد

علائم سرطان کبد چیست؟ بررسی نشانه های آن در هنگام ابتلا

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

اگر می‌خواهید سرطان کبد را بشناسید در ابتدا بهتر است از کبد بدانید که بزرگترین اندام داخلی است و توسط سمت راست دنده های شما محافظت می‌شود. هپاتوسیت یک سلول اولیه در بافت کبد است که بیش از نیمی از جرم اندام را تشکیل می‌دهد. کبد حاوی رگ‌های خونی و مجاری صفراوی است که صفرا را از کبد به کیسه صفرا یا دستگاه گوارش می‌رسانند. کبد تجزیه می‌شود، متابولیزه می‌شود و مواد مغذی حیاتی مانند چربی‌ها را از روده شما ذخیره می‌کند. همچنین فاکتورهای انعقادی را برای کنترل خونریزی ایجاد می‌کند و مواد زائد سمی موجود در خون (مانند: مواد مخدر یا الکل) را که به ادرار و مدفوع می رود، تجزیه می‌کند.

موسسه ملی سرطان تخمین می‌زند که در سال 2021، بیش از 42000 نفر به سرطان کبد مبتلا خواهند شد. علاوه بر این، تعداد موارد در حال افزایش است: از سال 1980، بروز این سرطان بیش از سه برابر شده است. سرطان کبد می‌تواند افراد در هر سنی را مبتلا کند، اما در افراد بالای 55 سال شایع‌تر است. افرادی که در معرض بالاترین خطر ابتلا به این بیماری هستند، مبتلا به سیروز یا زخم کبد هستند، وضعیتی که می‌تواند ناشی از مصرف زیاد الکل، هپاتیت ویروسی و بیماری کبد چرب غیر الکلی باشد.

سرطان کبد چیست؟

این نوع سرطان زمانی رخ می‌دهد که سلول‌های کبد با سرعت غیر‌طبیعی رشد می‌کنند و توموری را تشکیل می‌دهند که می‌تواند بدخیم (سرطانی) یا خوش خیم (غیر سرطانی) باشد. هنگامی که این سلول های سرطانی در کبد شروع می‌شوند، به عنوان سرطان اولیه کبد شناخته می‌شوند.

کارسینوم هپاتوسلولار یک سرطان کبد با سلول‌های کبدی تمایز نیافته است. اکثر افراد مبتلا به HCC تا زمانی که بیماری پیشرفته نشده باشد، علائمی ندارند.

بیشتر بدانید: آناتومی کبد را بهتر و بیشتر بشناسید + بیماری های شایع کبد

عکس سرطان کبد

مراحل پیشرفت سرطان کبد

یکی از افکاری که ممکن است با شنیدن این که سرطان دارید به ذهن‌تان خطور کند این است که “آیا گسترش یافته است؟” پزشک از فرآیندی به نام مرحله بندی استفاده می‌کند تا به تشخیص سرطان عددی از I تا IV بدهد. هرچه این تعداد بیشتر باشد، سرطان شانس بیشتری برای گسترش دارد. سرطان ها همچنین با نحوه درمان آنها تعریف می‌شوند، عمدتاً با تصمیم گیری در مورد این که آیا سرطان را می‌توان با جراحی برداشت.

مراحل سرطان کبد شامل موارد زیر است:

1.      مرحله اول

تومور فقط در کبد یافت می شود.

2.      مرحله 2

یک تومور یافت می شود، اما به رگ های خونی گسترش یافته است، یا بیش از یک تومور وجود دارد، اما همه آنها کوچکتر از 3 سانتی متر هستند.

بیشتر بدانید: آیا خارش پوست نشانه سرطان کبد است؟

3.      مرحله 3

سرطان کبد، بیش از یک تومور وجود دارد و حداقل یکی از آنها بزرگتر از 5 سانتی متر است، یا سرطان به خارج از کبد به عروق خونی بزرگ، اندام دیگر یا به غدد لنفاوی منتقل شده است.

4.      مرحله 4

 سرطان به سایر نقاط بدن مانند ریه ها یا استخوان ها و همچنین غدد لنفاوی گسترش یافته است. سرطان کبد که بازگشته است ممکن است عود کننده نیز نامیده شود. سرطان مکرر کبد می تواند در کبد یا هر جای دیگری از بدن عود کند.

سرطان کبد چه علائمی دارد؟

سرطان کبد و علائم آن دارای دو مرحله می باشد

بیشتر بدانید: آدنوم کبدی چیست؟

علائم اولیه سرطان کبد

  •  احساس درد در ناحیه فوقانی شکم در سمت راست، یا نزدیک کتف راست
  •  بزرگ شدن کبد (هپاتومگالی) که می‌توان آن را به شکل توده ای در زیر دنده های سمت راست بدن احساس کرد
  •  تورم شکم (آسیت) یا نفخ شکم که به صورت یک توده، گسترش می‌یابد
  • یرقان، که به صورت زردی پوست و چشم ها و در اثر اختلال در عملکرد کبد به وجود می‌آید
  • غده سرطانی در کبد
  • خستگی و ضعف عمومی
  • زرد شدن پوست و چشم‌ها (یرقان) 

بیشتر بدانید: آبسه کبدی چیست؟

علائم ثانویه سرطان کبد

  • کاهش وزنی که ارتباطی با تغییرات رژیم غذایی نداشته باشد
  •  کاهش اشتها یا احساس سیری، تنها پس از خوردن مقدار کمی غذا
  • حالت تهوع و استفراغ، در صورتی که ناشی از بیماری دیگری نباشد
  • ضعف عمومی و یا خستگی مداوم؛ ضعف و خستگی ادامه دار
  • تبی که ناشی از بیماری دیگری نباشد.
  • بزرگی کبد
  • بزرگ شدن طحال که به شکل توده ای زیر دنده های سمت چپ احساس می‌شود

بیشتر نشانه‌های سرطان کبد ممکن است مشابه علائم دیگر انواع عفونت‌ها و بیماری‌های خوش خیم کبد باشد. در سرطان کبد، علائم بیماری همگام با رشد تومورها و گسترش بیماری، تشدید می‌یابند. در صورت داشتن هر یک از علائم ذکر شده در بالا، لازم است به پزشک متخصص گوارش مراجعه کنید.

در موارد نادر و به‌خصوص در مراحل اولیه بیماری، ممکن است در اثر سرطان کبد، اختلالات دیگری به وجود بیاید. سندرم های پارانئوپلاستیک منجر به بروز علائمی در قسمت های دیگر بدن می‌شوند. اطلاع از این دست علائم می‌تواند در روند تشخیص این نوع سرطان کمک کننده باشد.

بیشتر بدانید: آنزیم کبدی بالا چه خطراتی دارد؟ بررسی راه‌کارهای کاهش آنزیم کبدی

 بعضی از علائم پارانئوپلاستیک سرطان کبد عبارت اند از:

  • هایپرکلسمی؛ سطح بالای کلسیم خون
  • هیپوگلیسمی؛ سطح پایین قند خون
  • اریتروسیتوز؛ تعداد زیاد گلبول‌های قرمز خون
  • هایپرکلسترولمی؛ سطح بالای کلسترول
  •  ژنیکوماستی؛ بزرگ شدن سینه‌ها [در مردان]
  •  کوچک شدن بیضه ها در مردان

اگر هریک از علائم بالا را در بدن خود حس کردید بهتر است با دکتر آنلاین گوارش به صورت مشاوره تلفنی، تصویری و متنی در ارتباط باشید و شرایط خود را برای دکتر کبد شرح دهید.

علائم سرطان کبد در سونوگرافی

علت سرطان کبد چیست؟

در ابتدا بهتر است بدانید که علت دقیق سرطان کبد ناشناخته است، اما بیشتر موارد با آسیب و اسکار کبد به نام سیروز همراه است. شایع‌ترین عوامل خطر ابتلا به این نوع سرطان، هپاتیت مزمن B یا ویروس هپاتیت C است. با توجه به ACS، پیشگیری از هپاتیت می‌تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به این نوع سرطان را کاهش دهد و به طور بالقوه بروز آن را به نصف کاهش دهد. محافظت از بیماران در برابر هپاتیت از بیماری که منجر به سیروز کبدی می‌شود و خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش می‌دهد، جلوگیری می‌کند.

بیشتر بدانید: سندرم کبدی چیست؟ تاخیر در درمان طول عمر بیماران را کاهش می‌دهد

عوامل خطر سرطان کبد 

چه کسانی بیتشر در معرض ابتلا به سرطان کبد قرار دارند. در ادامه به عوامل خطر ابتلا به این نوع سرطان اشاره می کنیم:

سن

در ایالات متحده، میانگین سن شروع سرطان کبد 63 سال است.

جنسیت

 مردان بیشتر از زنان به سرطان کبد مبتلا می‌شوند، به نسبت 2 به 1.

نژاد و قومیت

 در ایالات متحده، نرخ سرطان کبد در آمریکایی‌های آسیایی و جزایر اقیانوس آرام بالاترین میزان است. سفید پوستان آمریکایی کم‌ترین خطر ابتلا به این نوع سرطان را دارند. هر دو ویروس هپاتیت B و C ممکن است از طریق استفاده مشترک از سوزن های آلوده (مانند مصرف مواد مخدر)، رابطه جنسی محافظت نشده یا زایمان از فردی به فرد دیگر منتقل شوند. ویروس‌ها ممکن است از طریق انتقال خون نیز منتقل شوند، اگرچه این خطر از زمان شروع آزمایش خون برای این ویروس‌ها در ایالات متحده بسیار کاهش یافته است.

اضافه وزن بیش از حد

 چاقی ممکن است شانس ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد، احتمالاً از طریق ایجاد استئاتوهپاتیت غیر‌الکلی در نهایت سیروز.

مصرف زیاد الکل

 سوء مصرف الکل یکی از علل شایع سیروز کبدی است که خطر ابتلا به این نوع سرطان را افزایش می‌دهد.

سیگار کشیدن

مصرف دخانیات ممکن است خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد.

بیشتر بدانید: همانژیوم کبدی چیست؟

استروئیدهای آنابولیک

که توسط ورزشکاران برای افزایش قدرت و توده عضلانی استفاده می شود، استفاده طولانی مدت از استروئیدهای آنابولیک (هورمون های مردانه) ممکن است کمی خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد. استروئیدهای شبه کورتیزون مانند هیدروکورتیزون، دگزامتازون و پردنیزولون خطر یکسانی ندارند.

آرسنیک

 قرار گرفتن مزمن در معرض آرسنیک طبیعی از طریق آب آشامیدنی (آلودگی در برخی از چاه ها) خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان کبد را افزایش می‌دهد.

آفلاتوکسین ها

اینها مواد سرطان زا هستند که توسط قارچی ساخته می شوند که گندم، ذرت، سویا، برنج و برخی از انواع آجیل را آلوده می‌کند. آلودگی معمولاً به دلیل نگهداری مواد غذایی در یک محیط مرطوب و گرم اتفاق می افتد که در کشورهای گرم‌تر و گرمسیری رایج‌تر است. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آفلاتوکسین‌ها یکی از عوامل خطر اصلی سرطان کبد به خصوص در افراد مبتلا به عفونت های هپاتیت B یا C است. آزمایشات منظم توسط دولت فدرال، محتوای آفلاتوکسین در غذاها را در ایالات متحده تنظیم می‌کند.

قرار گرفتن در معرض برخی مواد شیمیایی

قرار گرفتن در معرض وینیل کلرید (ماده شیمیایی مورد استفاده در ساخت برخی پلاستیک‌ها) و دی اکسید توریم (ماده شیمیایی که قبلاً برای آزمایش اشعه ایکس استفاده می‌شد) ممکن است خطر ابتلا به آنژیوسارکوم کبدی را افزایش دهد. در سال‌های اخیر مقررات سختگیرانه‌ای در مورد قرار گرفتن در معرض این مواد شیمیایی در ایالات متحده وضع شده است.

بیشتر بدانید: تفسیر سونوگرافی کبد چیست؟ چه کسانی به این آزمایش نیاز دارند؟

سیروز کبدی

سیروز زمانی رخ می‌دهد که سلول2های کبدی آسیب ببینند و با بافت اسکار جایگزین شوند. افراد مبتلا به سیروز در معرض خطر ابتلا به سرطان کبد هستند. در بیشتر موارد (تا 90 درصد موارد در ایالات متحده)، افرادی که به HIV مبتلا می شوند سیروز زمینه‌ای دارند. سیروز در اثر عوامل مختلفی ایجاد می شود. علاوه بر سوء مصرف الکل و عفونت‌های مزمن هپاتیت B یا C، استئاتوهپاتیت غیر الکلی (NASH، یک بیماری کبد چرب که اغلب در افراد چاق که الکل مصرف میکنند یا اصلا الکل مصرف نمی کنند دیده می شود)، انواع خاصی از بیماری‌های متابولیک ارثی و بیماریهای خود ایمنی ممکن است باعث سیروز شوند.

بیماری‌های متابولیک

انواع خاصی از بیماری‌های متابولیک ارثی ممکن است باعث سیروز و افزایش شانس ابتلا به این نوع سرطان شوند. هموکروماتوز ژنتیکی (اختلال بیش از حد آهن که باعث ایجاد ذخایر آهن در سراسر بدن از جمله کبد می‌شود)، تیروزینمی (افزایش سطح اسید آمینه تیروزین)، کمبود آلفا-1-آنتی تریپسین، پورفیری پوستی تاردا (کمبود سنتز هم)، گلیکوژن. بیماری ذخیره سازی و بیماری ویلسون (افزایش سطح مس در کبد) بیماری‌های نادری هستند که ممکن است به کبد آسیب برسانند و خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهند.

دیابت

 ابتلا به دیابت ممکن است خطر ابتلا به سرطان کبد را نیز افزایش دهد.

بیشتر بدانید: آزمایش عملکرد کبدی چیست و چه کاربردی دارد؟

روش های تشخیص سرطان کبد

روش های مختلفی برای تشخیص سلول های سرطانی کبد وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

سونوگرافی از کبد

سونوگرافی معمولا اولین روش تشخیصی است که برای تشخیص این نوع سرطان به کار می رود. دقت سونوگرافی بستگی به میزان تجربه شخصی است که این کار را انجام می دهد.

آزمایش AFP

این آزمایش میزان پروتئین آلفا-فتوپروتئین را اندازه گیری می کند.

سی تی اسکن کبد

در این روش نیازی به تجربه تکنسین نمی باشد و میزان دقت آن ممکن است بیشتر باشد و تشخیص را راحت تر کند.

آنژیوگرافی کبد

در این روش ماده ای از طریق ورید به کبد تزریق می شود

بیوپسی یا نمونه برداری از کبد

در اکثر سرطان ها نمونه برداری به تشخیص دقیق کمک می کند. در این روش میزان خوش خیم بودن یا بدخیم بودن سرطان مشخص می گردد؛ به همین دلیل یکی از روش‌های تشخیص این نوع سرطان روش بیوپسی کبد است.

راهکار های درمان سرطان کبد  

بیشتر پزشکان معتقدند درمانی برای سرطان کبد وجود ندارد و بیماری را می توان با رژیم غذایی کنترل کرد و از پیشرفت آن جلوگیری نمود. در ادامه به برخی از روش های درمانی که پزشکان استفاده می کنند اشاره می کنیم:

1.      دارو درمانی

 از جمله روش درمانی فوری و ابتدایی که توسط متخصص متبحر جهت جلوگیری از شدت بیماری تجویز می‌شود، نام دارو‌های سرطان کبد هم بر اساس شدت و ضعف بیماری برایتان در قالب نسخه ای ارائه می‌دهند.

2.      جراحی

جراحی بهترین درمان در سرطان قابل برداشت موضعی است.

3.      تزریق الکل

در این روش الکل خالص توسط متخصص گوارش از طریق پوست یا جراحی مستقیما به داخل تومور تزریق می‌شود. الکل سلول‌های سرطانی را خشک کرده و باعث مرگ آن‌ها می‌شود.

4.      تخریب سلول سرطانی از طریق امواج رادیویی

در این روش از جریان الکتریکی رادیویی برای تخریب سلول های سرطانی استفاده می‌شود. با استفاده از سونوگرافی یا سی تی اسکن به عنوان راهنما جراح از طریق برش‌های پوستی چندین سوزن نازک را وارد شکم می‌کند هنگامی که سوزن ها به سلول سرطانی رسیدند با جریان الکتریکی گرم می‌شوند و سلول‌های سرطانی را تخریب می‌کند‌.

5.      ایجاد آمبولی شیمیایی

 ایجاد آمبولی شیمیایی روشی از درمان شیمی‌درمانی است از داروهای شیمی درمانی قوی مستقیما در کبد استفاده می‌شود.

6.      کرایوتراپی

در این روش با استفاده از سرمای شدید سلول‌های سرطانی تخریب می‌شوند.

7.      پرتو‌درمانی

 در این درمان با استفاده از امواج انرژی بالا سلول‌های سرطانی تخریب شده و تومور جمع می‌شود. پرتو تابی از طریق یک وسیله خارج بدن یا از طریق مواد حاوی اشعه که به داخل کبد فرستاده شده انجام می‌شود.

8.      شیمی‌درمانی سرطان کبد

در این درمان با استفاده از داروهای قوی شیمی درمانی سلول های سرطانی کشته می‌شوند.

9.      پیوند کبد

 در این روش کبد بیمار برداشته شده و یک کبد اهدایی جایگزین آن می‌‌شود. پیوند کبد در بعضی افراد با تومور‌های کوچک در مرحله اولیه یا در بعضی افراد با تومورهای مجاری کبدی کاربرد دارد.

10.  سورافنیب (نکساوار)

این دارو توانایی تومور را در تولید عروق خونی جدید هدف قرار می‌دهد.

بیشتر بدانید: نارسایی حاد کبدی چگونه است؟

روش های پیشگیری از سرطان کبد

عفونت‌های هپاتیت B و هپاتیت C با هم مسئول 85 تا 90 درصد سرطان‌های کبدی هستند، بنابراین اتخاذ تدابیری برای پیشگیری از این عفونت‌ها و جستجوی درمان برای آن ها در صورت وجود، راهی عالی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان کبد است.

واکسیناسیون

متاسفانه، هیچ واکسنی برای هپاتیت C وجود ندارد. واکسن هپاتیت B، با این حال، برای همه کودکان در ایالات متحده توصیه می‌شود و مدارس برای پذیرش لازم است.

اگر یک بزرگسال جوان هستید، سوابق پزشکی خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که در دوران کودکی به درستی واکسینه شده‌اید. اگر آن سوابق را ندارید، با پزشک متخصصی در مورد این که آیا دریافت واکسن هپاتیت B برای شما مناسب است یا خیر صحبت کنید. سایر بزرگسالانی که واکسینه نشده‌اند، ممکن است بخواهند واکسینه شوند، به‌ویژه اگر عوامل خطری برای ابتلا به این بیماری داشته باشند.

واکسن hpv

تغییر در سبک زندگی

تمرینات ورزشی را به طور منظم دنبال کنید.

تناسب اندام و حفظ وزن متناسب

اگر وزن فعلی شما در محدوده سالم است، آن را حفظ کنید. اگر نیاز به کاهش وزن دارید، روی یک رژیم غذایی سالم تمرکز کنید و فعالیت خود را افزایش دهید.

اگر به مصرف مشروبات الکلی یا استعمال مواد مخدر اعتیاد دارید آن‌ها را محدود و به حداقل برسانید.

رژیم غذایی سالمی داشته باشید

 به عنوان مثال بر اساس تحقیقاتی که انجام شده است محققین به این نتیجه رسیده‌اند بهترین میوه برای سرطان کبد، گریپ فروت، زغال اخته، زغال اخته، انگور، سبزیجات چلیپایی، آجیل، دانه ها، ماهی و روغن زیتون است که می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های کبدی را کاهش دهد. برای بهبود سلامت کبد از مصرف غذاهای چرب خودداری کنید.

بیشتر بدانید: آبسه کبدی چیست؟ انواع آبسه های کبدی کدامند؟

آیا سرطان کبد کشنده است؟

در مورد عوارض سرطان کبد می‌توان گفت که هم سرطان اولیه و هم سرطان ثانویه کبد اغلب کشنده‌اند، هم‌چنین ممکن است بالا آوردن خون در این بیماری را فرد مبتلا به تجربه کند، به خصوص نوع ثانویه آن، زیرا نشانه از گسترش یک سرطان اولیه است. تشخیص زود هنگام، بیشترین شانس درمان موفق را به دنبال دارد.

نتیجه گیری

هم‌چون دیگر سرطان‌ها، در مراحل اولیه سرطان کبد نیز اثری از علائم این بیماری مشاهده نمی‌شود؛ در نتیجه، تومورهای کبد در مراحل پیشرفته‌تر بیماری تشخیص داده می‌شوند. از آن‌جایی که تست‌های غربالگری مناسبی جهت گزینش بیماران مبتلا به این نوع سرطان وجود ندارد، لازم است در صورت داشتن سابقه خانوادگی یا ریسک فاکتورهای دیگر این بیماری، با پزشک خود جهت اطلاع از اقداماتی که می‌توان برای کاهش خطر ابتلا به این سرطان یا کنترل آن انجام داد، صحبت کنید. مرکز جامع ملی سرطان به افراد در معرض خطر ابتلا به سرطان کبد پیشنهاد می‌کند هر 6 تا 12 ماه، سونوگرافی و آزمایش خون آلفا فتوپروتئین را انجام دهند.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.1 / 5. تعداد رای‌ها 493

هنوز امتیازی ثبت نشده

zahra
زهرا پارسای

زهرا پارسای، دانش‌آموخته رشته فلسفه و مسلط به خبرنگاری، نشریه‌نویسی، نقد ادبی، سئو و تولید محتوا است. او تجربه زیادی در زمینه تولید محتوای تخصصی حوزه سلامت و پزشکی دارد و در حال حاضر یکی از اعضای تیم تحریریه مجله پزشکی درمانکده است که به نوشتن مقالات تخصصی در حوزه پزشکی، به‌خصوص سلامت روان و روان‌درمانی، می‌پردازد.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

36 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها
شهروند درحال ابتلا به این مورد
شهروند درحال ابتلا به این مورد
2 سال قبل

Rest in peace 93/93

ناهید
ناهید
2 ماه قبل

سلام سرطان کبدوسیروزکبذی وریوی دارم اسال هزینه درمان ندارم درددارم شبوذوز

شهر
مشهد
محمد مهدی
محمد مهدی
4 ماه قبل

دوستی گفتند خواهرم سرطان کبد داشته و از عسل استفاده کردم خوب شد چطور میتونم شمارشو بدست بیارم
؟ یکی راهنمایی کنه

محمد مهدی
محمد مهدی
4 ماه قبل

سلام دوستان کسی بودکه تاحالا سرطان کبد داشته باشه و خوب بشه؟

امین
امین
6 ماه قبل

چرا یکی نیست بتونه تمام این سرطانها و درمان کنههر مریضی میگیریم همش ترس از سرطان داریم به خدا.هرچی میشه تهش سرطانه خب بابا یکی بیاد یه جواب بده این بیماری رو ریشه کن کنن دیگه مگه همشون یه وجه مشترک ندارن‍♂️والا من تو بعضی ویدئوها دیدم که یک دانشمند تونسته درمانشون کنه ولی یک سری ها نزاشتن کشفش شناخته بشه. چرا بعد این همه سال باید یک بیماری کشنده باشه!

شهر
شیراز
دانیال
دانیال
6 ماه قبل

سلام خسته نباشید، مادرم56 سالشه، بهش گفتن 4عدد توده روی کبدش هست، آیا درمان میشود؟

شهر
تهران
احمد
احمد
7 ماه قبل

من سمت راستم هرازچندی گاهی تیر میکشد آیا مبتلا هستم؟

شهر
شیراز
ملکا
ملکا
10 ماه قبل

سلام لخته خون که دفع میشه که انگارروش غده های ریزچربی است دربیماری که دچارسرطان روده وکبداست علتش چیه؟

Majid
Majid
11 ماه قبل

باسلام وخسه نباشی خدمت یکایک عزیزان ک برای آگاهی واطلاع داشتن از هرنوع بیماری از جمله بیماری های خاص وانواع سرطانها برای عموم مردم عزیز وقت میزارن وزحمت میکشن رو جا داره ک مراتب قدر دانی وتشکرخودم رو ازهمگی شما بزرگواران داشته باشم.وازهمین جا دستان پرمهر وگرم شمارا ب رسم ادب ودوستی میفشارم.امیدوارم همیشه سالم.موفق.سربلند.و خوش باشین ب همراه خانواده های محترمتان. خداونداجر وپاداش کسانی ک ب دیگران خدمت میکنند را چندبرابر ب آنها عطامیکند.((دستان پرمهرخداوندیاور وپناه شما)).

شهر
اصفهان
یسنا
یسنا
1 سال قبل

معده درد و حالت تهوع دارم وکمر درد باید چکار کنم خیییییلی میترسم

شهر
کرج
احمد
احمد
7 ماه قبل
پاسخ به  یسنا

آدم آخر میمیرد پس نگران نباش.

حمید
حمید
1 سال قبل

سلام ۳۲ سالمه و تو یک ماه ۲۰ کیلو وزن به یکباره کم کردم و زبونم کلا حالت برش خوردن داره و هیچ طعم غذایی رو حس نمیکنم مدام احساس خستگی دارم اشتهام خیلی کم شده اصلا دلم نمیخواد غذا بخورم روی بازو هام و پشت کمرم کلا جوش زده حتی شکمم و جایی که کبدم هست چنتا جوش زده و احساس سوزش دارم در ضمن بیضه هامم خیلی کوچیک شده همه این اتفاقا یهویی افتاده برام لطفا راهنماییم کنید و بهم بگین که آیا سرطان گرفتم ؟ هیچ آزمایشی ندادم و دکترم نرفتم لطفا جواب بدین ممنونم

شهر
تهران
خدیجه
خدیجه
1 سال قبل
پاسخ به  حمید

بله حتما آزمایش بدین

اکبر
اکبر
6 ماه قبل
پاسخ به  حمید

سلام یه تماس بامن بگیرصفرنهصدسی پنج صفرپنجاه هزاروششصد یااس ام اس بده

شهر
کرج
معصومه عقابی سفیدان
معصومه عقابی سفیدان
1 سال قبل

سلام بابای من سرطان همه وجودش رو گرفته چیکار کنیم حالت تهوع هم داره هیجی نمیخوره لطفا راهنمایی کنید

شهر
تبریز
پریسا
پریسا
1 سال قبل

باسلام خدمت شمامامان من سرطان کبدداره وپیش خودم دردمیکشه ودردش خیلی شدیده باهیچ دارویی دردش اصلا کم نمیشه نمیدونین پیش چشممون داره هلاک میشه توروخدا یه درمانی یادارویی بگین من براش تهیه کنم یکم دردش کم بشه ممنونم ازشما

یوسف سمیع پور
یوسف سمیع پور
1 سال قبل
پاسخ به  پریسا

آیا دارویی برای کنترل رشد سرطان کبد هست؟

شهر
شیراز
شمیم
شمیم
1 سال قبل

ببرید دکتر راسخی تو فراپرتو و قرص نکساوار هم خوبه

شهر
شیراز
صدیق
صدیق
1 سال قبل
پاسخ به  پریسا

سلام پدرم منم همینشکلی بود. یک نوع چسب جذبی پوست هستش که بایستی دکترش نسخه کنه و تا بتونید تهیه کنید . عالی هستش بهتر از امپول مورفین

شهر
تهران
محمد
محمد
6 ماه قبل
پاسخ به  پریسا

خیلی ناراحت شدم اميدوارم خوب بشه

شهر
شیراز
فریبا علیپور فطرتی
فریبا علیپور فطرتی
1 سال قبل

یکماه پیش سرما خوردم خوب شدم اما صدام گرفته وهرچه بگین استفاده کردم حتی دیروز دگزامتازون زدم کامل باز نمیشه وتک سرفه هم دارم برای درمان باید چه کنم ممنون

محمد همائی
محمد همائی
1 سال قبل

من 6 سال قبل مبتلا به هپاتیت B بدون عوارص شدم وبهبود پیدا کردم متاسفانه پزشکانی که مراجعه کردم راهنمایی نکردند باید از نطر کبد سالیانه کنترل کنی امروز مبتلا به سرطان کبد شدم بدون هیچ پیش آگهی مرضی لاعلاج ووحشتناک بدون درمان شیمی درمانی راهکار موقت برای 6ماه زندگی در زجر ودرده ارزشش را نداره خداحافظ زندگی

شهر
تهران
سیده فاطمه مولایی
سیده فاطمه مولایی
1 سال قبل

فقط سری با حرفای بعضی ها سیستم مغزم بهم میریزه کنترلمو از دست میدم پرخاشگری میکنم انقد که اعصابی میشم قلب درد با سرم میخواد بترکه لطفاً راهنماییم کنید ممنون میشم

سیده فاطمه مولایی
سیده فاطمه مولایی
1 سال قبل

سلام عرض ادب
ببخشید این ساعت مزاحم میشم
منی که سرطان کبد دارم وهیچ وقت شیمی درمانی نکردم یه کوچولو حالم بهتر میخواستم بدونم اشکال نداره که شیمی درمانی نکردم همین

نوفرست
نوفرست
1 سال قبل

سلام خواهرم
اطبا گفتند پدر بنده هم سرطان کبد دارن، و باید پیوند کبد انجام بدند، با دوستانی که مشورت کردم گفتند بالای ۷۰ سال پیوند نمیکنن،
چون خودم زنبوردار هستم و تجربه مصرف ژل رویال رو دارم ، با توکل بر خدا،مدتی هست که با ژل رویال صبح و شام بصورت مرتب میگم بخورن ، الحمدااله حالشون خوبه و علائم رو ندارند.
انشاءالله به حق عید مبعث همه مریضا به خصوص شما رو هم شفا بده آمین

مسی
مسی
2 سال قبل

سلام.من شدیدا معتاد به مصرف متادون شده ام ینی روزی ۶ عدد چهل میخورم و هشت ساله که ادامه دادم الان شبها نمیتونم بخابم دست راستم دوماهه که درد میکنه امکانش که هست میدونم ولی هنوز علائم فقط همین درد دستمه آیا اگه قطع مصرف کنم این همه مصرف قبلیم بی خطر میشن؟

FADAKAR
FADAKAR
2 سال قبل

مطالب شما عالی بود.مرسی

FADAKAR
FADAKAR
2 سال قبل

با سلام ودعای خیر
یکی از آشنایان ما چند سال است که به سرطان کبد مبتلاست
چکار میشه براش کرد
از لحاظ مالی هم ودر وضعیت خوبی نیست…
موسسه ای است که هزینه های درمان را قبول کنند…

کبری بیگم محمدی پور
کبری بیگم محمدی پور
2 سال قبل

سلام خسته نباشی آیا کسی که سرطان سینه داره می‌تونه سرطان کبد هم داشته باشه چون مادر من سرطان سینه دارن یکی از سینه هاشون برداشتن الان شکمشون بزرگ شده علتش چی می‌تونه باشه ممنون میشم من را راهنمایی کنید متشکرم

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل

بله خواهر من هم سرطان سینه داشت الان ازمایشات انجام داده زده به کبد وریه هاش

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل

سلام‌ من از خارج کشور مزاحم میشم من خواهر م سرطان رحم داشت رحم را بیرون آوردن. کفتن ‌‌‌وپیشرفت کرده وباید شیمی. مانی بشه ولی خواهر ون قبول. نکرد چون خیلی ترسو وضبف است ر ضمن ۷۵ساله است الان‌شکمش آب او ه و دکتر گفته امیدی پیست. حداکثر. تا یکسال. زنده می‌توان باشه. خواهش می‌کنم مرا راهنمایی فرمایید ممنون

ناشناس
ناشناس
2 سال قبل

ممنون

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل

بسیار خوب بود

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل

سلام خیلی عالی بود

ناشناس
ناشناس
2 سال قبل

سلام. اگر کسی در کودکی مبتلا به سرطان کبد باشه و شش تا هشت سال درمان طول بکشد و بعد بهبودی پیدا کند آیا امکان برگشت بیماری وجود دارد. .‌‌‌‌‌ایا این بیماری ژنتیکی است و امکان انتقال دارد،؟

علی
علی
1 سال قبل
پاسخ به  ناشناس

بله