درونگرایی (Introversion) یک ویژگی شخصیتی است که مشخصه آن تمرکز کردن روی احساسات درونی است و نه منابع محرک خارجی. در حالی که درونگراها ۲۵ تا ۴۰ درصد جمعیت را تشکیل میدهند، هنوز هم تصورات غلط زیادی درباره آنها وجود دارد. به همین دلیل، تصمیم داریم در این مقاله از مجله درمانکده به این سوال که درونگرا یعنی چی پاسخ دهیم و شما را با نشانههای این نوع شخصیت آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
فهرست محتوا
- منظور از درونگرا چیست؟
- علل درونگرا یا برونگرا بودن افراد
- درونگرا کیست؟ مهمترین علائم درونگرایی چیست؟
- ۱. بودن در کنار تعداد زیادی از مردم انرژی شما را تمام میکند
- ۲. از تنهایی لذت میبرید
- ۳. یک گروه کوچک از دوستان صمیمی دارید
- ۴. مردم معتقدند که شناختن شما دشوار است
- ۵. تحریک بیش از حد باعث میشود احساس پریشانی کنید
- ۶. بسیار خودآگاه هستید
- ۷. دوست دارید با تماشا کردن یاد بگیرید
- ۸. به سمت مشاغلی جذب میشوید که بتوانید مستقل باشید
- مشکلات افراد درونگرا و تصورات نادرست درباره آنها
- درمان درونگرا بودن چیست؟
- کلام پایانی
- سوالات متداول
منظور از درونگرا چیست؟
درونگرایی یکی از اصلیترین موضوعاتی است که در روانشناسی شخصیت به آن پرداخته میشود. افراد دارای این شخصیت اغلب به جای دنبال کردن محرکهای بیرونی، متمایل به درون خود هستند یا بیشتر روی افکار و احساسات درونیشان متمرکز میشوند.
درونگرایی معمولا به عنوان بخشی از یک زنجیره در کنار برونگرایی (Extroversion) مشاهده میشود. Introversion یک انتهای طیف را نشان میدهد؛ در حالی که برونگرایی نشاندهنده انتهای دیگر آن است.
اصطلاحات Introversion و برونگرایی توسط Carl Jung محبوبیت یافت و بعدها به یکی از بخشهای اصلی نظریه پنج بزرگ (پنج بعد اساسی شخصیت) تبدیل شد. همچنین به تست MBTI راه پیدا کرد.
بر اساس بسیاری از نظریههای شخصیتی، هر فردی ممکن است درجاتی از Introversion و برونگرایی را داشته باشد. با این حال، بیشتر مردم به یکی از این جهات متمایل میشوند.
علل درونگرا یا برونگرا بودن افراد
برای اینکه با دلایل این بعد شخصیت آشنا شوید باید نقشی که فیزیولوژی بدن شما بازی میکند را درک کنید. نحوه پاسخ بدن شما به محیط بیرون نقش زیادی در تعیین سطح برونگرایی و Introversion دارد.
در سطح فیزیولوژیکی، شبکهای از سلولهای عصبی در ساقه مغز موسوم به سیستم فعالکننده مشبک (RAS) وظیفه تنظیم سطوح برانگیختگی (تحریک شدن) از جمله هوشیاری را بر عهده دارد.
بیشتر بدانید: روانشناسی چیست؟
در صورت مواجهه با تهدیدات احتمالی در محیط،RAS سطح برانگیختگی را افزایش میدهد تا شما برای مقابله با خطر آماده شوید. هر فردی از نظر سطح برانگیختگی دارای یک نقطه تنظیمی پایه است. بعضی از افراد به طور طبیعی نقطه تنظیم بالاتری دارند؛ در حالی که دیگران دارای نقطه تنظیمی پایینتری هستند.
یک روانشناس به نام Hans Eysenck اعلام کرد که این سطوح برانگیختگی را میتوان به عنوان یك زنجیره پیوسته تصور كرد. براساس تئوری Eysenck:
- ۱۵ درصد افراد دارای یک نقطه تنظیمی حداقلی هستند و سطح تحریک پایینی دارند.
- ۱۵ افراد دارای نقطه تنظیمی بالایی هستند، به این معنی که تمایل بیشتری به برانگیختگی دارند.
- ۷۰ درصد افراد در جایی در وسط زنجیره قرار میگیرند.
افراد با ویژگی Introversion به طور طبیعی از سطح بالایی از برانگیختگی برخوردارند. به همین دلیل، به دنبال فعالیتها و محیطهایی میروند که بتوانند از تحریک بیش از حد فرار کنند.
درونگرا کیست؟ مهمترین علائم درونگرایی چیست؟
شما ممکن است شخص درونگرا را به عنوان یک فرد خجالتی تصور کنید که به جای معاشرت ترجیح میدهد در خانه بماند. اما چنین فردی در حقیقت میتواند دارای ویژگیهای شخصیتی متنوعی باشد. موارد زیر علائمی هستند که نشان میدهند شما یا یکی از اطرافیانتان احتمالا از ویژگی Introversion برخوردار هستید.
۱. بودن در کنار تعداد زیادی از مردم انرژی شما را تمام میکند
آیا بعد از وقت گذراندن با دیگران احساس خستگی میکنید یا میخواهید به یک مکان آرام بروید و مدت زمانی طولانیای را فقط به خودتان اختصاص دهید؟ یكی از مهمترین خصوصیات شخصیت درونگرا این است كه باید در موقعیتهای اجتماعی انرژی مصرف كند؛ یعنی دقیقا برعكس افراد برونگرا كه از چنین تعاملاتی انرژی میگیرند.
البته این ویژگی به این معنی نیست که همه درونگراها به طور کلی از وقایع اجتماعی دوری میکنند. بسیاری از آنها از وقت گذراندن با دیگران لذت میبرند. اما ترجیح میدهند در کنار دوستان نزدیک خود باشند.
۲. از تنهایی لذت میبرید
شما دوست دارید یک بعد از ظهر آرام را به خودتان اختصاص دهید تا از سرگرمیهای مورد علاقهتان لذت ببرید. فعالیتهایی مانند مطالعه، پیادهروی در طبیعت یا تماشای تلویزیون به شما در شارژ شدن و انرژی گرفتن کمک میکنند.
البته افراد با ویژگی Introversion همه اوقات خود را به تنهایی سپری نمیکنند. بسیاری از آنها عاشق تعامل با دوستان و آشنایان خود هستند. اما بعد از یک روز فعالیت اجتماعی طولانی تمایل دارند برای تفکر، تامل و شارژ مجدد به یک مکان آرام بروند.
بیشتر بدانید: خجالت چیست؟
۳. یک گروه کوچک از دوستان صمیمی دارید
یک تصور غلط رایج درباره خصوصیات اخلاقی افراد درونگرا این است که آنها مردم را دوست ندارند. اگرچه این افراد معمولا در گروههای اجتماعی زیاد معاشرتی نیستند، اما از داشتن گروه کوچکی از دوستان بهویژه آنهایی که صمیمی هستند لذت میبرند. این افراد به جای داشتن یک حلقه بزرگ اجتماعی از مردمی که آنها را فقط به صورت سطحی میشناسند، روابط عمیق و طولانیمدت که ویژگی آن نزدیکی و صمیمیت است را ترجیح میدهند. در مقابل، برونگراها عموما دایره وسیعی از دوستان و آشنایان دارند.
۴. مردم معتقدند که شناختن شما دشوار است
بسیاری از مردم کمحرف بودن را از ویژگی افراد درونگرا میدانند و حتی گاهیاوقات ممکن است آنها را به اشتباه خجالتی تصور کنند. بعضی از این افراد ممکن است واقعا خجالتی باشند، اما مردم نباید تودار بودن را با خجالتی بودن اشتباه بگیرند. در بسیاری از موارد، افراد با این نوع شخصیت ترجیح میدهند کلمات خود را با دقت انتخاب کنند و وقت و انرژیشان را برای گفتگوهای غیر ضروری هدر ندهند.
۵. تحریک بیش از حد باعث میشود احساس پریشانی کنید
هنگامی که افراد با ویژگی Introversion وقت خود را در فعالیتها یا محیطهای پرجنبوجوش میگذرانند، در نهایت ممکن است احساس عدم تمرکز و پریشانی کنند. در مقابل، برونگراها در موقعیتهایی که مستلزم فعالیت زیاد است، رشد میکنند.
بر اساس تحقیقات، حواس کسانی که ویژگی Introversion دارند در مقایسه با برونگراها راحتتر پرت میشود. به همین دلیل، این افراد تمایل به یک محیط ساکتتر و امنتر دارند.
۶. بسیار خودآگاه هستید
از آنجا که افراد با ویژگی Introversion به سمت درون خود متمایل هستند، زمان زیادی را صرف بررسی تجربیات درونیشان میکنند. این افراد از فکر کردن و بررسی مسائل در ذهن خود لذت میبرند. بنابراین اغلب وقت زیادی را برای شناخت خودشان اختصاص میدهند.
۷. دوست دارید با تماشا کردن یاد بگیرید
برونگراها دوست دارند هر چیزی را به طور عملی یا با آزمون و خطا یاد بگیرند. اما افراد با ویژگی Introversion معمولا یادگیری از طریق مشاهده را ترجیح میدهند.
یکی از خصوصیات زن درونگرا یا مرد درونگرا این است که دیگران را مرتبا در حین انجام کار تماشا میکند تا مطمئن شود که میتواند آن کار به تنهایی انجام دهد. چنین فردی سعی میکند در یک مکان خصوصی تمرین کند تا مهارتها و تواناییهای خود را بدون نیاز به اجرا برای دیگران بهبود بخشد.
۸. به سمت مشاغلی جذب میشوید که بتوانید مستقل باشید
وقتی از بهترین شغل برای درونگراها صحبت به میان میآید، باید به این نکته اشاره کرد که مشاغل نیازمند تعاملات اجتماعی گسترده معمولا برای آنها جذاب نیست. به عبارت دیگر، مشاغلی که مستلزم کار مستقل هستند مثل نویسندگی، حسابداری، برنامهنویسی و داروسازی به احتمال زیاد انتخاب خوبی برای این افراد محسوب میشوند.
مشکلات افراد درونگرا و تصورات نادرست درباره آنها
در یک مطالعه محققان تصورات نادرست درباره Introversion را بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که مردم به افراد با این ویژگی شخصیتی معمولا برچسب خجالتی بودن، گوشهگیر بودن یا متکبر میزنند. این برداشتهای غلط از این موضوع ناشی میشود که برونگراها نمیتوانند Introversion را به خوبی درک کنند. برونگراها تصور میکنند که همکاری کردن بهخصوص با خودشان همیشه خوشایند است. آنها نمیتوانند تصور كنند كه چرا شخصی به تنها بودن نیاز دارد. در حقیقت، برونگراها اغلب در این موارد دچار سوء تفاهم میشوند.
درمان درونگرا بودن چیست؟
درونگرایی یک ویژگی شخصیتی طبیعی است و بهخودیخود به درمان نیاز ندارد. با این حال، اگر فکر میکنید این ویژگی باعث محدودیتهایی در زندگی شما شده است، سعی کنید مهارتهای اجتماعیتان را تقویت کنید.
بیشتر بدانید: انواع اختلالات شخصیتی
کلام پایانی
درونگرایی همراه با برونگرایی در یک زنجیره قرار دارد و بیشتر مردم در جایی بین آنها هستند. افراد میانگرا بسته به موقعیت و نیازهای لحظهای خود هم از وقت گذراندن با دیگران لذت میبرند و هم دوست دارند گاهیاوقات تنها باشند.
مهمتر از همه، به یاد داشته باشید که هیچکدام از این ویژگیهای شخصیتی بر دیگری برتری ندارد. هر نوع شخصیتی بسته به شرایط میتواند مزایا و معایب خاص خود داشته باشد. بنابراین با درک بهتر شخصیت خود میتوانید نقاط قوتتان را تقویت کنید.
اگر درباره این موضوع به راهنمایی بیشتری نیاز دارید یا از مشکلات سلامت روان مثل افسردگی، اضطراب و وسواس رنج میبرید، به روانشناس مراجعه کنید. شما میتوانید به وبسایت درمانکده سر بزنید و با بهترین پزشکان متخصص از جمله روانشناس آنلاین مشورت کنید. همچنین، درمانکده این امکان را برای شما فراهم کرده تا از طریق سیستم نوبتدهی اینترنتی جهت مراجعه حضوری روانشناس از روانشناس مورد نظر خود نوبت بگیرید.
سوالات متداول
از فیلمهایی که به بررسی این بعد شخصیت میپردازند میتوان به X+Y، The Edge of Seventeen، England Is Mine و PrIncess Cyd اشاره کرد.
جین ایر، والدن و سکوت از بهترین کتاب های درونگرایی هستند.
برای فهمیدن این موضوع باید به روانشناس مراجعه کنید. افراد درونگرا از نظر روانشناسی دارای ویژگیهای خاصی هستند که متخصص سلامت روان میتواند آنها را با استفاده از تستهای مختلف تشخیص دهد.
این افراد معمولا خشم خود را با به حداقل رساندن ارتباطات و رسمی رفتار کردن نشان میدهند. همچنین ممکن است با کار کردن زیاد خشم خود را فراموش کنند یا وانمود کنند همه چیز خوب است.
این افراد عشق خود را به طور عملی نشان میدهند. همچنین در مقابل فرد مورد علاقه خود صبور هستند و میتوانند به راحتی در مورد موضوعات خصوصی زندگی خود با او صحبت کنند.
ازدواج درونگرا با برونگرا ممکن است با چالشهای زیادی همراه باشد. بنابراین توصیه میشود این افراد مشاوره پیش از ازدواج را جدی بگیرند. ازدواج درونگرا با میانگرا اغلب با درصد موفقیت بیشتری همراه است؛ چون میانگراها به طور همزمان از ویژگیهای Introversion و برونگرایی برخوردارند.
منبع: verywellmind
مطلبتون عالی بود.. الان متوجه شدم من آدم غیرعادی نیستم.. و این یه ویژگی شخصتیه..
ببخشید منبع این مقاله کجاست؟
و منی که خیلی وقته میدونستم درونگرام اما الان مطمئن شدم
به عنوان یک درونگرا خودم تلاش میکنم از درون خودم رو بشناسم و برام مهم نیست بقیه چه تعریفی از درونگرا بودن دارند.
حسم میگه با این همه حرف دیگه درون گرا نیستم ولی این یه کمک بود فقط.. .
سلام واقن ممنو از مطلبتون
منم یه درونگرام و هیچ دوستی ندارم معمولن وقتی میخام حرفی بزنم یا کسی گوش نمیده یا این ک بهشون بر میخوره و واقن نمیدونم چرا اینجورین وقتیم میخام باهاشون ارتباط بر قرار کنم به حرفام گوش نمیدن و این از بیشخصیتی شونه خیلی دوص دارم تایپم عوض شه واقن دیگه خسته شدم
سلام مطلبتون عالی بود من یک آدم درونگرا هستم ولی هیچوقت کسی منو درک نکرد حتی مادرم در این مورد که تنهایی را خیلی دوست دارم
مطلبتون خیلی عالی بود. با خیلی از ویژگی های خودم به صورت واضح تری آشنا شدم و از الان به بعد راحت تر قبولش میکنم و خودخوری نمیکنم که چرا فلان رفتارو ندارم یا… به نظرم همه درونگرا ها باید به خوبی ویژگی های خودشونو بشناسن تا هم قبولش کنن هم رو نقاط قوتشون ک کم هم نیست تمرکز کنن تا در راستای رسیدن به خواسته هاشون از پیشرفت کردنشون لذت ببرن.
سلام امیر جان
من هم مثل شما یه درونگرام و کم کم بعد گذشت سال ها یاد گرفتم که چطور میتونه هم نقطه قوتم باشه و هم نقطه ضعفم. ولی با خودم کنار اومدم 🙂
منم ی فرد درونگرا هستم از این ناراحت نیستم ولی درک دیگران خیلی سخته تنهایی رو بیشتر ترجیح میدم تا بودن درجمع همیشه ساکت هستم بیشتر درجمع شنونده هستم تا گوینده
دقیقا منم بیشتر شنونده هستم