تقویت اسپرم در ۱۰ روز امکان‌پذیر است؟ روش‌های تقویت اسپرم

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

یک افسانه قدیمی در مورد تقویت اسپرم در مردان وجود دارد که می‌گوید، اگر برای مدتی از رابطه جنسی اجتناب کنید، کیفیت اسپرم‌ها و تعداد آن‌ها بیشتر می‌شود. در واقع برخی افراد گمان می‌کنند که اگر برای ۱۰ روز از رابطه جنسی خودداری کنند، بعد از آن کیفیت اسپرم‌ها بیشتر می‌شود و شانس بچه‌دار شدن بیشتری دارند. اما مطالعات نشان می‌دهد که اجتناب از رابطه جنسی موجب افزایش حجم مایع منی می‌شود و هیچ تاثیری بر کیفیت آن ندارد. 

در یک مطالعه که روی ۲۷ مرد سالم انجام شد، مشخص شد که مایع منی مردها بعد از ۴ روز امتناع از رابطه جنسی، به بیشترین حد خود می‌رسد و بعد از آن دوباره کاهش پیدا می‌کند. در این مطالعه مشخص شد که اجتناب از رابطه جنسی هیچ تاثیری بر کیفیت اسپرم‌ها ندارد و تنها موجب افزایش مقدار مایع منی در مردان می‌شود. نکته جالبی که باید در این مورد بدانید این است که عدم انزال منظم می‌تواند بر کیفیت و تحرک اسپرم‌ها موثر باشد و میزان باروری را در مردان کاهش دهد. برای تقویت اسپرم در ۱۰ روز می‌توانید از روش‌های مختلفی استفاده کنید. در این مقاله از مجله سلامت درمانکده به بهترین روش‌های تقویت اسپرم در ده روز اشاره شده است.

آیا بهبود کیفیت اسپرم در ده روز امکان‌پذیر است؟

به طور کلی برای تقویت اسپرم در مردان حداقل به ۲ تا ۳ ماه زمان نیاز است. چرخه تولید اسپرم در مردان حدود ۷۰ روز است و برای تقویت اسپرم باید به عوامل متعددی مثل سبک زندگی، رژیم غذایی و مصرف مکمل‌ها و خوراکی‌های مفید در کنار هم توجه کنید. به طور کلی برای تقویت کیفیت اسپرم به بیشتر از ۱۰ روز زمان نیاز است، اما در بسیاری از افراد تغییرات اولیه بعد از ۱۰ روز نیز قابل‌مشاهده خواهند بود.

فرآیند تولید اسپرم در مردان چقدر طول می‌کشد؟

برای تولید اسپرم در بدن مردان، تقریبا به ۷۴ روز زمان نیاز است. به طور متوسط ۵۰ تا ۶۰ روز طول می‌کشد تا اسپرم در بیضه رشد و به سمت اپیدیدیم (مجاری پشت بیضه) حرکت کند. در مجاری پشت بیضه نیز حدود ۱۴ روز طول می‌کشد تا اسپرم‌ها بالغ شوند. برای ترشح اسپرم، هورمون گنادوتروپین در بخش هیپوتالاموس مغز ترشح می‌شود. این هورمون موجب ترشح هورمون لوتئینیزه کننده (LH) و هورمون محرک فولیکول (FSH) از غده هیپوفیز می‌شود. این ۲ هورمون از طریق خون به بیضه‌ها می‌روند و فرآیند اسپرم‌سازی در بیضه‌ها آغاز می‌شود.

۱۲ راهکار موثر برای تقویت اسپرم‌ها در مدت زمان کوتاه

داشتن رابطه جنسی یک روش ساده برای تقویت اسپرم‌ها است. از طرف دیگر برای تقویت اسپرم‌ها باید استرس و اضطراب را کنار بگذارید و سبک زندگی سالمی داشته باشید. مصرف برخی مکمل‌ها نیز می‌تواند به افزایش توان باروری در مردان کمک زیادی کند. در ادامه این بخش می‌توانید با روش‌های موثر برای تقویت اسپرم در ده روز آشنا شوید.

اینفوگرافی روش‌های تقویت اسپرم در ده روز
برای تقویت اسپرم باید ورزش کنید و در کنار آن از ویتامین C و E کمک بگیرید.

۱- مصرف مکمل اسید دی اسپارتیک

مکمل اسید دی اسپارتیک (D-AA) در واقع نوعی اسیدآمینه است که در حالت طبیعی در بیضه‌ها، منی و همچنین سلول‌های اسپرم وجود دارد. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف این مکمل می‌تواند به افزایش سطح هورمون تستوسترون در مردان کمک کند و قدرت باروری را افزایش دهد. یک مطالعه که روی مردان مبتلا به ناباروری انجام شد، نشان داد که مصرف این مکمل می‌تواند تا ۶۰ درصد به افزایش سطح تستوسترون و تا 100 درصد به افزایش تعداد و تحرک اسپرم‌ها کمک کند. به خاطر داشته باشید که قبل از مصرف این مکمل باید با یک پزشک متخصص اورولوژی مشورت کنید.

بیشتر بدانید: قویترین داروی تقویت اسپرم

۲- ورزش کردن

تحقیقات نشان می‌دهد که فعالیت بدنی منظم می‌تواند به افزایش سطح تستوسترون و بهبود کیفیت مایع منی کمک زیادی کند. بررسی مطالعات نشان می‌دهد مردانی که به صورت مرتب ورزش می‌کنند، توانایی باروری بیشتری دارند و کمتر با مشکلات ناباروری مواجه می‌شوند. به خاطر داشته باشید که ورزش بیش از حد نتیجه عکس دارد و موجب کاهش کیفیت اسپرم‌ها می‌شود.

۳- مصرف ویتامین C

افزایش سن، قرار گرفتن در معرض هوای آلوده و آلاینده‌ها موجب آسیب رادیکال‌های آزاد به سلول‌های بدن می‌شود. مصرف ویتامین C یک راهکار موثر برای محافظت از بدن در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد است که به افزایش توان باروری و بهبود کیفیت اسپرم‌ها نیز کمک زیادی می‌کند. برخی شواهد نشان می‌دهد که مصرف ویتامین C می‌تواند با بهبود کیفیت مایع منی، شانس بارور کردن تخمک را افزایش دهد.

۴- کاهش استرس

استرس در مردان موجب بروز اختلالات نعوظ و کاهش رضایت جنسی می‌شود. از طرف دیگر استرس به صورت مستقیم بر کیفیت اسپرم‌ها موثر است و موجب افزایش سطح هورمون کورتیزول و کاهش سطح هورمون تستوسترون می‌شود. برای کاهش استرس می‌توانید هر روز قدم بزنید، مدیتیشن و ورزش کنید و نفس عمیق بکشید.

۵- مصرف ویتامین D

برخی مطالعات نشان می‌دهد که پایین بودن سطح ویتامین D موجب کاهش سطح تستوسترون در بدن می‌شود و بر قدرت باروری مردان موثر است. قبل از مصرف ویتامین D حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

۶- مصرف مکمل شنبلیله

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف مکمل شنبلیله به طور قابل‌توجهی بر بهبود سطح تستوسترون در مردان موثر است و موجب تقویت اسپرم و بهبود عملکرد نعوظ می‌شود. یک مطالعه که روی ۱۲۰ نفر انجام شد، نشان داد که مصرف ۶۰۰ میلی‌گرم از مکمل عصاره دانه شنبلیله به مدت ۳ ماه می‌تواند تاثیر زیادی بر بهبود عملکرد جنسی و تقویت اسپرم در مردان داشته باشد.

به خاطر داشته باشید که این مطالعات روی عصاره شنبلیله انجام شده است و مصرف دانه شنبلیله چنین تاثیری ندارد.

۷- مصرف زینک

زینک یا روی، یک ماده معدنی ضروری است که در غذاهای حیوانی مثل گوشت، ماهی و تخم‌مرغ یافت می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که کمبود این ماده معدنی موجب کاهش سطح تستوسترون و همچنین کاهش کیفیت اسپرم‌ها می‌شود و خطر ناباروری را در مردان افزایش می‌دهد. برخی تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف مکمل زینک در افزایش سطح تستوسترون و تعداد اسپرم‌ها تا حد زیادی موثر است.

تصویر غذاهای سرشار از زینک و مکمل آن
مصرف زینک موجب افزایش توان باروری در مردان می‌شود.

۸- مصرف ریشه ماکا

ماکا یک گیاه دارویی قوی برای افزایش میل جنسی، تقویت اسپرم و افزایش تعداد اسپرم‌ها است. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف هر روز ۱/۷۵ گرم پودر ریشه ماکا به مدت ۳ ماه می‌تواند به افزایش تعداد و تحرک اسپرم‌ها در مردان کمک کند. مصرف ریشه ماکا بر کیفیت و کمیت اسپرم‌ها، افزایش میل جنسی و رفع اختلالات نعوظ موثر است.

۹- داشتن رابطه جنسی متعادل

رابطه جنسی روزانه و همچنین پرهیز از رابطه جنسی به مدت طولانی، هر دو بر تعداد و کیفیت اسپرم‌ها موثر هستند. به طور کلی برای تقویت اسپرم‌ها بهتر است یک روز در میان یا هر چند روز یک بار رابطه جنسی داشته باشید.

۱۰- مصرف مکمل ویتامین E

ویتامین E یک نوع آنتی‌اکسیدان محلول در چربی است که مصرف آن از سلول‌های اسپرم در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند و در بهبود عملکرد اسپرم و کاهش آسیب DNA نیز موثر است.

بیشتر بدانید: ویتامین E برای مردان

۱۱- مصرف کوآنزیم Q۱۰

کو آنزیم Q۱۰ یا کوآنزیم کیوتن یک آنتی‌اکسیدان قوی است که در بهبود پارامترهای اسپرم نقش مهم دارد. مصرف مکمل کوآنزیم کیوتن موجب بهبود حرکت و تراکم اسپرم‌ها می‌شود.

۱۲- مصرف گیاه خارخاسک

خارخاسک یک گیاه دارویی قوی برای بهبود حرکت اسپرم و افزایش توان باروری در مردان است. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف عصاره این گیاه بعد از ۱۲ هفته موجب بهبود عملکرد نعوظ و افزایش تحرک اسپرم‌ها می‌شود.

سخن نهایی

برای تقویت اسپرم‌ها و افزایش توان باروری در مردان روش‌های متعددی وجود دارد. به خاطر داشته باشید که هیچ راهکار تضمین‌شده‌ای برای تقویت اسپرم‌ها در ده روز وجود ندارد و برای افزایش توان باروری باید به طور کلی زمان بیشتری لازم است. اگر در مورد روش‌های تقویت اسپرم و درمان ناباروری سوال دارید، می‌توانید به وب‌سایت درمانکده سر بزنید و با بهترین پزشکان متخصص از جمله دکتر اورولوژی آنلاین مشاوره داشته باشید و یا از طریق سیستم نوبت‌دهی اینترنتی جهت مراجعه حضوری دکتر اورولوژی به متخصص مد نظر خود مراجعه کنید.

سوالات متداول

بهترین روش‌های طبیعی برای تقویت اسپرم چیست؟

مطالعات نشان می‌دهد که مصرف مواد غذایی مفید، حفظ وزن در محدوده نرمال، فعالیت بدنی منظم، ترک کردن سیگار و الکل و همچنین کاهش استفاده از لوازم الکترونیکی به صورت مستقیم بر کیفیت اسپرم موثر هستند.

بهترین غذاها برای تقویت اسپرم چیست؟

برای تقویت اسپرم سعی کنید از سبزیجات و میوه‌های تازه، مغزها و پروتئین‌های حیوانی بدون چربی استفاده کنید.

مقدار طبیعی اسپرم در مردان چقدر است؟

تعداد اسپرم‌ها در هر فرد به عوامل مختلفی بستگی دارد. به طور کلی تعداد طبیعی اسپرم‌ها بین ۳۹ میلیون تا ۹۲۸ میلیون است.

سلامت اسپرم به چه عواملی بستگی دارد؟

عوامل مختلفی مثل تعداد، حرکت و ساختار اسپرم‌ها در سلامت آن‌ها موثر است.

منابع: agoraclinic، healthline، healthxchange

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای‌ها 0

هنوز امتیازی ثبت نشده

مژده عاشوری
مژده شرف عاشوری

من مژده شرف عاشوری هستم؛ لیسانس مترجمی زبان انگلیسی و فوق لیسانس فیزیولوژی ورزش که سال‌هاست به صورت تخصصی می‌نویسم و ترجمه می‌کنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت می‌برم و علاقه زیادی به ترجمه و نوشتن محتوا در حوزه سلامت، تغذیه و پزشکی دارم.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

0 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها