تبخال دهان چه علائمی دارد و چگونه به وجود می‌آید؟

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

ویروس هرپس سیمپلکس عامل اصلی ایجاد تبخال است. هرپس سیمپلکس نوع ۱ (HSV-۱) باعث ایجاد تبخال دهان و تبخال لب می‌شود و هرپس سیمپلکس نوع ۲ (HSV-۲) در بروز تبخال تناسلی زنان و مردان موثر است. نوع یک این ویروس به راحتی از طریق تماس مستقیم با فرد آلوده مانند بوسیدن و استفاده از لوازم آرایشی یا غذای مشترک منتقل می‌شود. 

ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک ممکن است پس از ورود به بدن و ایجاد عفونت اولیه، به صورت خاموش در بدن باقی بماند و در مواقعی مانند استرس، خستگی یا ضعف سیستم ایمنی دوباره فعال شود. اگر شما هم دائما دچار تبخال دهانی می‌شوید، در این مقاله از مجله درمانکده همراه ما باشید تا علت، روش درمان و راه‌کارهای پیشگیری از آن را بررسی کنیم.

تبخال دهانی چیست؟

ورود ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک در بدن می‌تواند باعث بروز تبخال در هر ناحیه‌ای شود. بهترین ناحیه برای رشد این ویروس، قسمت‌های مخاطی و مرطوب بدن مانند داخل دهان و اطراف لب هستند. در واقع، می‌توان تبخال دهان را یک عفونت ویروسی ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس نوع ۱ (HSV-۱) دانست که باعث ایجاد زخم‌های کوچک و دردناک روی لب‌ها، زبان، داخل دهان یا اطراف آن می‌شود. در ادامه می‌توانید عکس تبخال دهانی را مشاهده کنید: 

این تبخا‌ل‌ها که به آن‌ها زخم سرد (Cold Sore) هم می‌گویند، ابتدا به صورت تاول‌های کوچک قرمز رنگ بروز پیدا می‌کنند. در اغلب موارد تبخال دهانی یا تبخال زبان به زخم‌هایی تبدیل می‌شوند که ممکن است با خارش، حس سوزش، گزگز یا درد همراه باشند.

تصویری از تبخال داخل دهان
تبخال‌های دهانی معمولا درد و ناراحتی زیادی ایجاد می‌کنند و بر کیفیت زندگی فرد تاثیر منفی می‌گذارند.

تفاوت تبخال دهانی با آفت

تبخال‌های دهانی بیشتر در داخل دهان یا اطراف آن به وجود می‌آیند و آفت‎ها داخل دهان و حتی روی لثه ظاهر می‌شوند. به همین دلیل خیلی از افراد آفت را با تبخال داخل دهان اشتباه می‏‌گیرند. آفت مسری نیست و ارتباطی هم با ویروس هرپس سیمپلکس ندارد، اما تبخال به شدت مسری است و با یک بی‌احتیاطی می‌تواند چند نفر را درگیر کند. 

آفت‎ها معمولا به صورت ناگهانی و بعد از یک زخم یا آسیب دهانی به وجود می‎آیند، اما تبخال را می‌توان از چند ساعت یا چند روز قبل به راحتی تشخیص داد.

مراحل تبخال دهانی

یک تبخال در پنج مرحله ایجاد می‌شود که آن‌ها را در جدول زیر توضیح می‌دهیم:

مراحل ایجاد تبخال دهانیتوضیحات
مرحله اول؛ سوزن سوزن شدن و خارشاین احساس را یک تا ۲ روز قبل از بروز تاول‌ها در ناحیه آسیب‌دیده تجربه می‌کنید.
مرحله دوم؛ بروز تاولتاول قرمز نسبتا بزرگ و پر از مایع تشکیل می‌شود که نسبت به لمس حساس و دردناک است.
مرحله سوم؛ تشکیل زخمتاول‌ها می‌ترکند و زخم دردناک ایجاد می‌شود.
مرحله چهارم؛ خارش و پوسته پوسته شدنبه دلیل خشک شدن زخم تبخال، خارش و ترک‌خوردگی ایجاد می‌شود. این مرحله تا ۲ هفته ادامه دارد و تا قبل از پوسته پوسته شدن همچنان مسری است.
مرحله پنجم؛ بهبودیزخم‌ها از بین می‌روند و پوست ترمیم می‌شود.
جدول مراحل تبخال‌های دهانی

راه‌های انتقال ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک

تبخال داخل دهان هم مثل هر بیماری ویروسی دیگری واگیردار است. اگر به این نوع تبخال مبتلا شده‎اید، وسایلی که با آن‏‎ها غذا می‏‌خورید به ویژه قاشق و چنگال را از بقیه افراد جدا کنید و تا از بین رفتن علائم، با کسی روبوسی نکنید. استفاده از هرگونه وسیله مشترک مثل حوله صورت، مسواک یا تیغ اصلاح و بزاق فرد آلوده به ویروس می‌تواند باعث ابتلا به این نوع تبخال شود؛ بنابراین بهتر است احتیاط کنید.

علل و عوامل تحریک‌کننده تبخال دهان

اینفوگرافیک عوامل تحریک‌کننده تبخال‌های دهانی
ویروس HSV-۱ معمولا به صورت خاموش در بدن باقی می‌ماند و در مواقع خاص به شکل تبخال‌های دهانی بروز پیدا می‌کند.

ویروس HSV-۱ از طریق تماس مستقیم با زخم‌ها یا ترشحات دهانی فرد مبتلا منتقل می‌شود. ویروس‌ها پس از ایجاد عفونت اولیه در سلول‌های عصبی به صورت نهفته باقی می‌مانند و ممکن است در مواقعی که سیستم ایمنی بدن به دلیل استرس، خستگی، قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا بیماری‌های دیگر ضعیف شده، مجدد فعال شوند و به شکل تبخال دهانی بروز پیدا کنند.

بیشتر تبخال‎های دهانی بعد از تمام شدن رشدشان از بین می‌روند و با کمی مراقبت، حتی جای آن‌ها روی صورت باقی نمی‌ماند، اما گاهی‌اوقات تبخال‏‌ها نشانه بیماری‌های جدی‌‏تر یا نوعی ضعف شدید در سیستم ایمنی بدن هستند. اگر هر کدام از این علائم را دارید به متخصص پوست مراجعه کنید:

  • تبخال‏‌های ماندگار (مواردی که بعد از ۲ هفته از بین نمی‎روند.)
  • بروز تبخال در دهان و اطراف آن به طور مکرر
  • ایجاد علائم شدید بیماری مثل گسترش بی‌دلیل تبخال، تب، بی‌حالی یا ضعف
  • ایجاد ضایعات و تبخال چشمی

تبخال دهانی کودکان چگونه است؟

این عارضه در کودکان هم بر اثر ویروس هرپس سیمپلکس نوع ۱ (HSV-۱) ایجاد می‌شود. ویروس HSV-۱ که بسیار مسری است، می‌تواند از طریق بوسیدن نوزاد یا استفاده از لوازم شخصی مشترک مانند حوله صورت انتقال پیدا کند. 

معمولا کودکان، تبخال دهان را با علائمی همچون درد دهانی، ایجاد توده‌های کوچک قرمز یا سفید اطراف دهان، گلو درد، تب، تورم گره‌های لنفاوی و التهاب لثه تجربه می‌کنند. در صورت مشاهده چنین علائمی باید بلافاصله نوزاد را نزد پزشک متخصص اطفال ببرید. چرا که ویروس عامل تبخال‌های دهانی می‌تواند به چشم‌ها سرایت کند و باعث بروز عفونتی همچون کراتیت HSV یا عفونت قرنیه در کودکان شود. 

متخصصان معتقدند، ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک برای کودکان زیر ۶ ماه به دلیل داشتن سیستم ایمنی ضعیف‌تر بسیار خطرناک است و والدین مبتلا به تبخال دهان باید در مواجهه با نوزاد بیشتر مراقب باشند.

عوارض ویروس HSV-۱

عفونت اولیه ویروس تبخال دهانی باعث بروز عوارضی همچون موارد زیر می‌شود:

  • تب بالا
  • اختلال در تنفس
  • مشکل در بلع
  • التهاب و قرمزی چشم‌ها
  • انتشار عفونت به سایر قسمت‌های بدن
  • عود مکرر تاول‌های دهانی در طی یک سال
  • بهبود نیافتن تاول‌های دهانی در طول ۲ هفته
اینفوگرافیک عوارض تبخال‌های دهانی
عفونت اولیه ویروس HSV-۱ به دلیل عدم مقاومت بدن در برابر آن، عوارض شدیدی ایجاد می‌کند.

این عوارض معمولا در کودکان، افراد دارای اگزما و آن‌هایی که به دلیل سرطان یا ابتلا به ویروس HIV سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بروز پیدا می‌کنند. در صورت مشاهده هر یک از علائم بالا باید سریعا بیمار پزشک معالج را در جریان قرار دهید.

تشخیص تبخال‌های دهانی

پزشکان می‌توانند این عارضه را با مشاهده علائم بالینی، معاینه فیزیکی و بررسی تاریخچه پزشکی فرد تشخیص دهند. با این حال، در برخی موارد، مخصوصا زمانی که فرد سیستم ایمنی بسیار ضعیفی دارد، علائم غیر عادی ایجاد شده‌ یا تبخال‌ها به طور مکرر عود می‌کنند، به نتایج ازمایش تبخال دهانی نیاز است تا وجود ویروس عامل آن تایید شود. این آزمایشات معمولا شامل آزمایش خون، آزمایش مستقیم فلورسنت آنتی‌بادی و بیوپسی هستند.

بیشتر بدانید: دانه های قرمز دور دهان در کودکان و بزرگسالان

روش درمان تبخال دهانی

در حال حاضر، درمان قطعی برای تبخال‌های دهانی وجود ندارد، اما می‌توان با راه‌کارهای مختلف به کاهش علائم و تسکین زخم‌های دهانی کمک کرد. این راه‌کارها شامل موارد زیر می‌شوند:

دارو درمانی

پزشک معمولا برای درمان تبخال داخل دهان بزرگسالان، داروهای ضد ویروسی مانند آسیکلوویر (Zovirax)، والاسیکلوویر (Valtrex) و فامسیکلوویر (Famvir) تجویز می‌کند. این داروها باعث حذف ویروس از بدن نمی‌شوند، اما نقش مهمی در جلوگیری از خطر انتقال به دیگران، کاهش دوره بیماری، شدت و تعداد دفعات ابتلا به آن دارند. 

همچنین، ممکن است پزشک برای کاهش درد و تسریع روند بهبود از پماد تبخال مانند پنسیکلوویر (دناویر) و دوکوزانول (Abreva) استفاده کند. از دیگر داروها و کرم‌های موثر در تسکین درد و بهبود تبخال دهانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استامینوفن
  • ایبوپروفن
  • کرم‌های حاوی لیدوکائین یا بنزوکائین
  • کرم زینک اکسید

درمان خانگی

تصویر تبخال روی لب
در اغلب موارد می‌توان به کمک درمان خانگی، درد و ناراحتی ناشی از تبخال‌های روی لب و داخل دهان را تسکین بخشید.

روش‌های درمان خانگی تبخال داخل دهان در کنار داروهای شیمیایی به بهبود سریع‌تر این عارضه کمک می‌کنند. این روش‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • کمپرس سرد را برای کاهش التهاب و درد روی تبخال‌های دهان بگذارید.
  • می‌توانید از ژل خنک‌کننده آلوئه‌ورا برای تسکین درد استفاده کنید.
  • روی تبخال‌های بیرونی دهان وازلین بمالید تا از خشکی بیش از حد و ترک‌خوردگی آن‌ها جلوگیری شود.
  • پودر سدر را با آب مخلوط کنید و ترکیب به دست آمده را روی تبخال داخل دهان بگذارید.
  • از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های تند، اسیدی یا شور که باعث تحریک تبخال‌ها می‌شوند، اجتناب کنید.
  • برای جلوگیری از تورم و ایجاد عفونت، به آرامی لیمو را روی نواحی دارای تبخال بمالید.
  • استرس و اضطراب روزانه خود را به کمک روش‌های آرام‌بخش مانند مدیتیشن، یوگا و تنفس عمیق کنترل کنید.

برای پیشگیری از ابتلا به تبخال دهانی چه کار کنیم؟

با توجه به اینکه در حال حاضر درمان قطعی برای تبخال‌های دهانی وجود ندارد، بهتر است نکات مهم در پیشگیری از ابتلا به آن را با دقت رعایت کنید:

  • وسایل شخصی مانند لیوان، حوله، ظروف غذاخوری، لباس و لوازم آرایشی که می‌توانند باعث انتقال ویروس عامل این عارضه شوند را با دیگران به طور مشترک استفاده نکنید.
  • فرد دارای تبخال دهانی را نبوسید.
  • از لمس زخم‌های دهانی بپرهیزید و در صورت تماس اتفاقی حتما دست‌های خود را سریعا با آب و صابون بشویید.

اگر به تبخال‌های دهانی مبتلا شدید، برای جلوگیری از تشدید این عارضه و عود مجدد آن، علاوه بر موارد بالا، نکات زیر را هم رعایت کنید:

  • بدون زدن ضد آفتاب در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرید.
  • از غذاهای تند و پرادویه استفاده نکنید.
  • زخم‌های دهانی خود را با آب نمک بشویید تا از انتشار آن‌ها و بروز عفونت جلوگیری شود.
  • اگر پس از قرار گرفتن در موقعیت استرس‌زا بلافاصله دچار تبخال دهان می‌شوید، تکنیک‌های مدیریت استرس را بیاموزید.

راهنمای مراجعه به پزشک

تبخال دهان از طریق ویروس هرپس سیمپلکس نوع ۱ (HSV-۱) ایجاد می‌شود. این ویروس روی لب‌ها، داخل دهان یا اطراف آن زخم‌های کوچک و دردناکی به وجود می‌آورد که شاید مشکل جدی پزشکی محسوب نشوند، اما معمولا می‌تواند برای فرد مبتلا ناراحتی زیادی به همراه داشته باشد. اگر تبخال‌های دهانی شما پس از ۲ هفته بهبود نیافتند یا با علائمی همچون گلو درد، تب بالا و مشکل در بلع همراه شدند، حتما به پزشک متخصص عفونی مراجعه کنید.

ما در این مقاله از مجله درمانکده شما را به طور مفصل با شکل ظاهری، علت و روش‌های درمان تبخال دهانی آشنا کردیم. اگر همچنان سوالاتی درباره این عفونت ویروسی دارید، می‌توانید به وب‌سایت درمانکده سر بزنید و با بهترین پزشکان متخصص مشورت کنید. 

برای این کار می‌توانید به وب‌سایت درمانکده سر بزنید و با بهترین پزشکان متخصص از جمله متخصص پوست آنلاین مشورت کنید. همچنین، درمانکده این امکان را برای شما فراهم کرده تا از طریق سیستم نوبت‌دهی اینترنتی جهت مراجعه حضوری متخصص پوست از متخصص مورد نظر خود نوبت بگیرید.

سوالات متداول

آیا احتمال تبخال دهانی در بارداری وجود دارد؟

تبخال‌های دهانی بر اثر ویروس هرپس سیمپلکس نوع ۱ (HSV-۱) ایجاد می‌شوند. با این حال، بارداری می‌تواند باعث نوسانات هورمونی، ضعف سیستم ایمنی و تجربه استرس بیشتر شود. در چنین شرایطی، ممکن است زنانی که قبلا تبخال دهانی را تجربه کرده‌اند، در معرض ابتلا به تبخال‌های دهان در بارداری قرار بگیرند.

آیا تبخال دهانی باعث تبخال تناسلی می‌شود؟

بله. اگر فرد مبتلا به این عارضه، رابطه جنسی دهانی برقرار کند، می‌تواند باعث انتقال ویروس عامل تبخال‌های دهانی به ناحیه تناسلی شریک جنسی خود و ایجاد تبخال تناسلی شود.

آیا تبخال دهان مسری است؟

بله. ویروس هرپس سیمپلکس نوع ۱ (HSV-۱) نوعی عفونت ویروسی است که از طریق تماس مستقیم با زخم‌های فعال یا بزاق دهان فرد آلوده منتقل می‌شود.

منابع: mayoclinic | healthline

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 3.5 / 5. تعداد رای‌ها 112

هنوز امتیازی ثبت نشده

r@dmanesh-salllam
دریا رادمنش

دریا رادمنش هستم کارشناس ارشد رشته روانشناسی بالینی. حدود پنج سال می‌شه که در کنار مشاوره روانشناسی در زمینه اختلالات روانشناختی، به دلیل علاقه شخصیم به نوشتن، در حوزه پزشکی، سلامت روان و... تولید محتوا می‌کنم.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

40 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها
علییزاده
علییزاده
2 سال قبل

هر وقت دکتور را دکتر نوشتی خوب میشه حالا متسافانه بماند ✌️

میثم موسوی
میثم موسوی
4 سال قبل

سلام، من اخیراً در سه ماه گذشته دوبار داخل دهانم تبخال زده و بیشتر دوطرف کناره های زبان، و داخل بینی، سوزش و درد زیادی هم دارم، تقریباً یکهفته ده روز هست و کم کم خوب میشه، او این دوره از درد هیچی نمیتونم بخورم جز مایعات، قبل از تبخال زدن تب میکنم لب ها و صورتم ورم میکنه و بعد از زدن تبخال ورم و پف صورتم و لبام میخوابه، علت این مشکل چیه ؟ من ۳۷ سالمه و هیچ وقت این مشکل رو‌ نداشتم.

دکتر حامد باباخانیان
دکتر حامد باباخانیان
4 سال قبل
پاسخ به  میثم موسوی

سلام
وقت بخیر
این مشکلتون ممکنه به دلیل استرس بیش از حد یا افت ایمنی بدن رخ بده. بهتره اول به متخصص داخلی مراجعه کنید تا مشکلتون کامل بررسی بشه.

sama
sama
4 ماه قبل

سلام من دیشب متوجه دوتا چیز سیاه شبیه خال داخل دهنم شدم نمی‌دونم چیه درد ندارع سوزش نداره چیز خطرناکی نیست ؟

هادی
هادی
5 ماه قبل

سلام خسته نباشید من چند ماهی است دهان وزبانم میسوزه ولبام سوزسوز یادمان گزگز میکنه ولی تابحال ندیدم تبخال بزنه ازچی میتونه باشه

احسان فامیلی
احسان فامیلی
6 ماه قبل

سلام من پسر هشت ساله دارم وقتی تب کرد روی گونه اش تب خال زد بعد چند سال دوباره تکرار شد تب خالش بزرگه خوب شد ولی جایش تو صورتش مانده چه پمادیمصرف کنم جایش ازبین بره

یگانه
یگانه
9 ماه قبل

سلام وقتتون بخیر سوال من در مورد آفتهای زبان و تبخالهای داخل دهان روی کامم هست داروهای مخصوص روماتیسم مفصلی هم مصرف میکنم در مورد بهبود راهنمایی میفرمایید؟ سپاسگذارم

شهر
تهران
امیر
امیر
10 ماه قبل

سلام ممنون میشم جواب بدهید حدود دو هفته میشه جوش یا تبخال نمیدانم ولی خیلی ریز داخل دهان طرفین پشت گونه ها اذیت میکنه مثل پرز مانند هست واز داروخانه قطره گیاهی ابی رنگ دادن زدم ولی خوب نشده

صبا
صبا
1 سال قبل

سلام وخسته نباشید.. خیلی‌ سال پیش تا الان میشه دندون عقلم خراب شده..ماهاس بین دوتا دندون عقل بالا و پایین یه چیزی شبیه تاول ویا جوش هستش میره و باز بعد مدت کوتاهی میاد دوبار ترکوندم تا حالا ویکی زیر زبانم ازانتها زد که ترکوندم..دردنداره اما زبر هرزگاهی..دکتر جراح و دندانپزشک نشون دادم گفتن چیزی نیست اما میترسم..ممنونم اگه جواب بدید

شهر کرج

صبا
صبا
1 سال قبل

سلام وخسته نباشید.. خیلی‌ سال پیش تا الان میشه دندون عقلم خراب شده..ماهاس بین دوتا دندون عقل بالا و پایین یه چیزی شبیه تاول ویا جوش هستش میره و باز بعد مدت کوتاهی میاد دوبار ترکوندم تا حالا ویکی زیر زبانم ازانتها زد که ترکوندم..دردنداره اما زبر هرزگاهی..دکتر جراح و دندانپزشک نشون دادم گفتن چیزی نیست اما میترسم..ممنونم اگه جواب بدید

شهر
کرج
ناشناس
ناشناس
1 سال قبل
پاسخ به  صبا

من هم همین مشکل رو دارم و خیلی نگرانم شما علت رو فهمیدید؟

ناشناس
ناشناس
1 سال قبل

جواب سوالم نگرفتم و جواب بصورت کلی گفته شد منشا اصلی تبخال دهانی نگفتید

خسرجی
خسرجی
1 سال قبل

چیکارکنم لطفا راهنماییم کنید خیلی عطسه میکنم ازبینیم خون درمیاد

خسرجی
خسرجی
1 سال قبل

سلام آقای دکتر من تبخال وسط زبانه ورم کرده

شهر
تهران
طاهره
طاهره
1 سال قبل

سلام جناب دکتر!۴۷ ساله هستم ب مدت ۴۰ روز است که داخل بافت گونه ام از داخل دهان تبخال زده و ۲۱ روزاست که تریادنت استفاده میکنم ازشدت درد و سوزشم کاسته شده ولی بهبودی کامل حاصلدنشده لطفا راهنمایی و کمکم کنید.باتشکر

مهراد
مهراد
1 سال قبل

ما که چهارمحال هستیم تهران نمیتونیم بیایم دکتر

جمال
جمال
1 سال قبل

آیا تتب خال دارو دارد یانه

esmailmim112@gmail.com
2 سال قبل

Slam

esmailmim112@gmail.com
2 سال قبل

سلام

S
S
2 سال قبل

Bb

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل
پاسخ به  S

۹

اسماعیل
اسماعیل
2 سال قبل

سلام من بعد از دو سه روز تب شدید داخل دهنم تمامش زبون گلوم. کنار دندونام تب خال زده باید چکار کنم

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل

من بعد دندانپزشکی در دهانم یک برآمدگی بدون رنگ ایجاد شد مثل تاول و فرداش سفید شد و فروکش کرد. آیا این تب خال هست ؟

احمدی
احمدی
2 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

سلام . آیا تبخال داخل گوش هم امکان بروز دارد .

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل

سلام دکتر خسته نباشید ممنون میشم به سؤال من پاسخ بدید پسر ۷ساله دارم که در داخل دهان قسمت گونه ها تبخال می زنه ممنون میشم راهنمایی کنید

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

سلام من چند وقت میشه داخل دهانم دقیقا بغل لوزه تیخال میزنه داخلش آب هست ولی سفید نمیشه همیشه مثل تابل سوختگی موقع غذا خوردن اذیتم میکنه و همیشه سوزش داره بعضی وقتا خوبه ولی بیشتر وقتا اذیتم میکنه ممنون میشم راهنماییم کنید

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

سلام من دخترم ۱۵ سالشه داخل دهانش تبخال داره

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل

سلام دکتر خسته نباشید پسر ۷ساله دارم که مدام. در دهانش قسمت گونه ها تبخال میزنه ممنون میشم راهنمایی کنید

سیدعیسی
سیدعیسی
2 سال قبل

سلام خدمت تان غلام سعید قتالی هستم جناب دوکتور مدت دوسال شده که از تب خال دهان رنج میبرم همیشه یاروی زبانم است یا داخل دهان چندین بار به دوکتور هم مراجعه نمودم وچندین بار هم از دوایی سنتی استفاده کردم متسافانه چند روز بیشتر دوام نکرد بازهم مکررا تب خال شد اگر لطف بفرماید مرا رهنمایی کنید ممنون تان خواهم شد

علییزاده
علییزاده
2 سال قبل
پاسخ به  سیدعیسی

هر وقت دکتور را دکتر نوشتی خوب میشه حالا متسافانه بماند

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل
پاسخ به  علییزاده

این لحظه فارسی دری هست ب دکتر میگن داکتر..احتمالا افغانی هست

Mohammad
Mohammad
1 سال قبل
پاسخ به  علییزاده

توهم هر موقعه متسافانه را متاسفانه نوشتی بعد بیا غلط کلمات از بقیه بگیر حالا دیگه بماند

شهر
تهران
علی محمدی
علی محمدی
2 سال قبل

سلام من در دعهانم یه دایره کوچک یکم هم سفید هست علتش چیست روی لسه پایینم هست تقریبا نزدیک به کف دهان

سارااکبرزاده
سارااکبرزاده
4 سال قبل

سلام خسته نباشید من یک زن 40 ساله هستم 2ماه است که یک تبخال یک سانتي سفید رنگ زده که دکتر نرفتم وبا آب نمک دهانم شستشو می دهم. هیچ درد وسوزشی هم نداره به نظرشما ممکنه خطرناک باشه؟ هیچ داروی هم استفاده نمی کنم وبیماری هم ندارم.

دکتر حامد باباخانیان
دکتر حامد باباخانیان
4 سال قبل

سلام
وقت بخیر
حتما مسواک بزنید مرتب.
و چون دو ماه طول کشیده و بزرگ هم هست حتما به پزشک مراجعه کنید.

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل

من در دهانم هر یک هفته در میان تبخال میزند
راهی برای درمان تبخال داخل دهان
درمدت کم وجود داره؟

لیناز عسگری
لیناز عسگری
1 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

من هر چند وقت یکبار داخل سقف دهانم شروع به سوزش میکنه و زخم میشه بطوری که حتی غذا خوردن برام مشکل میشه تقریبا یک هفته طول میکشه واقعا آزار دهنده است چرا این اتفاق میفته؟؟

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل

دلیل تبخال های مکرر داهل دهان چیه

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل

احتمال خطرناکی داره حتما پزشک متخصص مراجعه کنید

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل

سلام داکتر صاحب تقریبا سه سال میشه از تب خال داخل زبانم و لب رنج میبرم زیاد داکتر رفت نفهیدم که چی است زیاد درد داره چی قسم تدوین کنم که بر همیشه خوب شوه