هپاتیت چیست؟ علائم، انواع و راه‌‌های تشخیص آن

مقاله توسط پزشک درمانکده تایید شد
دکتر جواد رستگارمقدم
تخصص: فوق تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی

هپاتیت (hepatitis) نوعی التهاب کبد است که مصرف الکل، عوارض داروها، بیماری خودایمن و برخی از سموم آن را به وجود می‌آورند. در بین تمامی موارد موثر عفونت‌های ویروسی شایع‌ترین علت بروز هپاتیت محسوب می‌شوند.

نظر دکتر جواد رستگار مقدم، فوق تخصص گوارش، کبد و آندوسکوپی، درباره هپاتیت

متخصصان ویروس هپاتیت را که عامل اصلی التهاب کبدی به‌شمار می‌آید در 5 گروه A، B، C، D و E دسته‌بندی می‌کنند. کبد در عملکردهای حباتی بدن همچون متابولیسم نقش مهمی دارد. این عضو بدن که در قسمت فوقانی راست شکم قرار گرفته با تولید صفرا برای هضم غذا، فیلتر کردن سموم، دفع کلسترول، هورمون‌ها و عوارض دارو، تجزیه کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها، فعال‌سازی آنزیم‌های ضروری، ذخیره گلیکوژن، مواد معدنی و ویتامین‌ها به عملکرد بهتر بدن کمک می‌کند. اگر شما هم کنجکاو شده‌اید هپاتیت چه نوع بیماری است همراه ما باشید تا در این مقاله از مجله درمانکده انواع hepatitis، علائم رایج و نحوه درمان آن را معرفی کنیم.

هپاتیت چیست؟

به وضعیت التهابی کبد hepatitis می‌گویند. عفونت ویروسی عامل اصلی بروز این بیماری است اما می‌توان عوامل دیگر همچون نتیجه ثانویه داروها، سموم، الکل و بیماری هپاتیت خودایمن را در ایجاد آن موثر دانست. نوع خودایمنی این بیماری زمانی رخ می‌دهد که بدن علیه بافت کبد آنتی‌بادی‌هایی تولید کند. سازمان بهداشت جهانی (WHO) تخمین زده در حال حاضر 354 میلیون نفر در سطح جهان به هپاتیت مزمن B و هپاتیت C مبتلا باشند.‌

تصویر کبد مبتلا به هپاتیت
هپاتیت یک بیماری التهابی کبدی است که در اثر ویروس ایجاد می‌شود

خوب است بدانید که هپاتیت (hepatitis) یک بیماری خاموش بوده و زمانی علائم آن بروز پیدا می‌کنند که کبد دچار آسیب شدیدی شده باشد. از همین‌رو می‌توانید برای تفسیر نتایج آزمایشات مرتبط و کوچکترین نشانه‌های بیماری از بهترین دکتر گوارش درمانکده نوبت بگیرید و یا به صورت متنی، تماس تلفنی یا تصویری با متخصص آنلاین گوارش ارتباط باشید یا به صورت آنلاین نوبت ویزیت رزرو کنید.

بیشتر بخوانید: آزمایش هپاتیت

انواع هپاتیت (hepatitis)

التهاب کبد به صورت 5 گروه A، B، C، D و E هپاتیت دسته‌بندی می‌شود که هر یک توسط ویروس متفاوتی ایجاد خواهند شد. در ادامه با انواع بیماری hepatitis ویروسی آشنا می‌شوید:

هپاتیت A

این نوع التهاب کبدی بر اثر عفونت ویروس هپاتیت A یا همان (HAV) ایجاد می‌شود و یک بیماری حاد کوتاه مدت به‌شمار می‌آید.

هپاتیت B

ویروس هپاتیت B یا (HBV) عامل اصلی بروز این بیماری است که به صورت عفونت مزمن و طولانی مدت ایجاد می‌شود. سازمان CDC (مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها) تخمین زده تا کنون حدود 826000 نفر در ایالت متحده و حدود 257 میلیون نفر در سراسر جهان با hepatitis B زندگی می‌کنند.

هپاتیت C

HCV ناشی از هپاتیت C است و در دسته شایع‌ترین بیماری عفونی منتقل شونده از طریق خون قرار می‌گیرد. این بیماری به صورت طولانی مدت و مزمن ظاهر می‌شود.

هپاتیت D

این بیماری که بسیار نادر است زمانی رخ می‌دهد که فرد به hepatitis B مبتلا شده باشد. درواقع فرد بدون التهاب کبدی از نوع B نمی‌تواند به HDV یا دلتا هپاتیت مبتلا شود. در حال حاضر تنها 5 درصد از افرادی که به HBV مبتلا هستند درگیر hepatitis D شده‌اند.

هپاتیت E

در مناطقی که بهداشت فردی و اجتماعی رعایت نمی‌شود، احتمال ابتلا به هپاتیت E یا همان HEV افزایش پیدا می‌کند. زیرا این نوع التهاب کبدی بر اثر انتقال از آب دارای ویروس hepatitis E خصوصا آب آلوده به مدفوع انسانی ایجاد می‌شود. این بیماری نوعی عفونت حاد است که برای زنان باردار بسیار خطرناک خواهد بود.

اینفوگرافی انواع هپاتیت

علل Hepatitis

در جدول زیر دلایل ایجاد التهاب کبدی ناشی از عفونت ویروسی را مشاهده می‌کنید:

نوع هپاتیتراه مشترک انتقال
Aقرار گرفتن در معرض آب و غذای آلوده به HAV
Bتماس با مایعات آلوده بدن به HBV همچون ترشحات واژن، خون و مایع منی
Cتماس با مایع منی، خون و ترشحات واژن آلوده به HCV
Dتماس با خون آلوده به HDV
Eقرار گرفتن در معرض آب و غذای آلوده به HEV
جدول علل hepatitis

علت ابتلا به هپاتیت غیرعفونی

این بیماری معمولا نتیجه یک عفونت است اما عوامل دیگری می‌توانند در بروز آن نقش داشته باشند. آن‌ها عبارتند از:

  • الکل: مصرف بیش از حد این ماده تاثیر مستقیمی بر سلول‌های کبدی می‌گذارد که در طولانی مدت منجر به ضخیم شدن یا ایجاد زخم بر روی کبد همچون سیروز کبدی و نارسایی کبدی خواهد شد.
  • سموم: استفاده نادرست از داروها و قرار گرفتن در معرض برخی سموم می‌تواند در بلندمدت باعث بروز Hepatitis شود.
  • پاسخ سیستم خودایمنی: در برخی مواقع سیستم ایمنی بر علیه بافت کبد حمله می‌کند و باعث بروز التهاب خفیف تا شدید می‌شود. این بیماری در زنان 3 برابر بیشتر از مردان گزارش شده است.
اینفوگرافی از علت ابتلا به هپاتیت غیرعفونی
التهاب کبدی غیرعفونی می‌تواند ناشی از مواردی غیر از عفونت ویروسی باشد.

علائم هپاتیت

hepatitis مزمن مانند B و C معمولا با علائمی همراه نیستند، مگر این‌که عملکرد کبد به‌دلیل آسیب شدید مختل شود. اما افراد مبتلا به هپاتیت حاد پس از گذشت مدت کوتاهی از ابتلا به این بیماری با علائم زیر مواجه می‌شوند:

  • خستگی
  • درد شکم
  • ادرار تیره
  • مدفوع رنگ پریده
  • از دست دادن اشتها
  • علائمی مشابه آنفولانزا
  • ماهش وزن غیرقابل توضیح
  • زردی پوست و چشم‌ها ناشی از بیماری زردی

هپاتیت مزمن به آرامی روی می‌دهد، بنابراین ممکن است این علائم و نشانه‌ها بسیار خفیف‌ باشند، از همین‌رو معمولا جدی گرفته نمی‌شوند.

بیشتر بخوانید: آیا هپاتیت درمان دارد؟

تصویر لوله آزمایشگاهی برای تست هپاتیت
هپاتیت C از طریق تماس مستقیم با مایعات آلوده بدن، عموماً از طریق داروهای تزریقی و تماس جنسی منتقل می‌شود.

تشخیص هپاتیت (Hepatitis)

پزشک متخصص عفونی برای درمان بیماری ابتدا باید علت آن را تشخیص دهد. برخی آزمایشات برای ارزیابی دقیق مورد استفاده قرار میگیرند که در جدول زیر مشاهده میکنید:

تست hepatitisتوضیحاتروش انجام
معاینه فیزیکیتشخیص اشکال مختلف هپاتیت و بررسی عوامل خطرفشار شکم به آرامی برای بررسی وجود درد یا حساسیت/بررسی میزان تورم کبد و تغییر رنگ زرد در چشم یا پوست
آزمایشات عملکرد کبد تعیین میزان کارآمدی کبددریافت نمونه خون که نتیجه غیرطبیعی آن اولین نشانه از مشکل در کبد است
آزمایشات خونبررسی عفونت یا ویروس هپاتیت و ارزیابی میزان آنتی‌بادی بدن برای مبارزه با آن‌هادریافت نمونه خون خصوصا پس از نتیجه غیرطبیعی آزمایش عملکرد کبد
بیوپسی کبدتعین عفونت یا التهاب و میزان اثرگذاری آن‌ها بر کبدنمونه‌برداری از بافت کبد توسط اسکن اولتراسوند، بدون نیاز به جراحی
سونوگرافیبررسی مایع در شکم، آسیب یا بزرگی کبد، تومورهای کبدی و ناهنجاری‌های کیسه صفراثبت تصویر از اندام‌های داخل شکم توسط امواج اولتراسوند
جدول روش تشخیص hepatitis

درمان هپاتیت

گزینه‌های درمانی بر اساس نوع هپاتیت، حاد یا مزمن بودن آن مشخص می‌شوند. جدول زیر شما را در خصوص درمان دارویی این بیماری راهنمایی می‌کند:

نوع hepatitisدرمان اولیهدرمان هپاتیت مزمن
AHAV بیماری کوتاه مدت است و معمولا نیاز به درمان ندارددر صورت اسهال و استفراغ برنامه غذایی اصولی برای هدراتاسیون بدن رعایت کنید
BHBV حاد به درمان نیاز نداردبا داروی ضدویروسی درمان می‌شود و به‌دلیل فرآیند طولانی پرهزینه است
Cداروی ضد ویروسیترکیبی از داروهای ضدویروسی و پیوند کبد ناشی از سیروز (تشکیل بافت اسکار در کبد)
Dداروی اینترفرون (interferon) تجویز می‌شود اما سازمان بهداشت جهانی آن را برای افراد مبتلا به سیروز، مشکلات روانی و بیماری خودایمنی به‌دلیل عوارض جانبی شدید توصیه نمی‌کند
Eدرمان پزشکی وجود ندارد/ این بیماری عفونت حاد است که معمولا خودبه‌خود برطرف می‌شوداستراحت کافی، نوشیدن مایعات فراوان، اجتناب از الکل (زنان باردار به مراقبت دقیق نیاز دارند)
هپاتیت خودایمنیکورتیکواستروئیدها (Corticosteroids)، مانند پردنیزون (prednisone) یا بودزونید (budesonide)آزوتیوپرین (Azathioprine) داروی سرکوب کننده سیستم ایمنی و جایگزین مناسب آن همچون مایکوفنولات (CellCept)، تاکرولیموس (Prograf) و سیکلوسپورین (Neoral)
جدول دارودرمانی انواع هپاتیت

راه‌کارهایی برای پیشگیری از Hepatitis

بهترین روش‌ها شامل موارد زیر هستند:

واکسن

  • برای پیشگیری از ابتلا به HAV واکسن هپاتیت A موجود است. این واکسن برای کودکان در 12 تا 18 ماهگی تزریق می‌شود و دارای دو مرحله است. بزرگسالان این واکسن را به صورت ترکیبی با نوع B دریافت می‌کنند.
  • مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) واکسن هپاتیتB را برای نوزادان توصیه می‌کند. این واکسن دارای 3 مرحله است که در 6 ماه ابتدایی زندگی نوزاد تزریق می‌شود. همچنین کادر درمانی و پزشکی ملزم به دریافت این واکسن هستند.
  • تاکنون برای Hepatitis C، E واکسنی ساخته نشده است.
  • دریافت واکسن HBV از ابتلا به هپاتیت D جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: علائم هپاتیت در زنان

تصویر واکسن راه‌کار پیشگیری از هپاتیت
یکی از مهمترین راه‌های پیشگیری از هپاتیت تزریق واکسن است.

رعایت بهداشت

ویروس عفونی التهاب کبد (Hepatitis) با تماس مایعات بدن، آب و غذای آلوده از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. بنابراین برای پیشگیری از این بیماری باید خطر تماس را به حداقل رساند.

رعایت بهداشت می‌تواند شما را از ابتلا به انواع مختلف هپاتیت خصوصا نوع A و E که تا مدتی در محیط باقی می‌مانند، حفظ کنند. بنابراین بهتر است هنگام سفر به مناطق و کشورهایی که این بیماری در آن‌جا شیوع بالایی دارد، از استفاده موارد زیر اجتناب کنید:

  • یخ
  • آب محلی
  • صدف خام یا نیم‌پز
  • میوه و سبزیجات خام

رعایت موارد زیر شما را از ابتلا به Hepatitis B، C، D در امان نگه می‌دارد:

  • عدم تماس با خون ریخته شده
  • عدم استفاده از مسواک دیگران
  • عدم استفاده از سوزن‌های مشترک
  • عدم استفاده از تیغ یا ریش‌تراش دیگران

هپاتیت B و C از طریق تماس جنسی نزدیک قابل انتقال است. رابطه جنسی ایمن با استفاده از کاندوم و محافظ دندان می‌تواند به کاهش خطر عفونت کمک کند.

عوارض hepatitis

هپاتیت مزمن B یا C اغلب میتواند مشکلات جدی سلامتی را در پی داشته باشد. از آنجا که ویروس کبد را تحت تأثیر قرار میدهد، افراد مبتلا به هپاتیت مزمن B یا C در معرض خطرات زیر قرار دارند:

  • سیروز
  • بیماری مزمن کبد
  • سرطان کبد یا کارسینیوم (carcinoma)
  • نارسایی کبد (این بیماری با خونریزی، تجمع مایع در شکم(ascites)، افزایش فشارخون(portal hypertension)، نارسایی کلیه، خستگی ناشی از انسفالوپاتی کبدی یا مرگ همراه است.)

بیشتر بخوانید: هپاتیت b

نتیجه هپاتیت

هپاتیت (hepatitis) در اغلب موارد بدون علامت ایجاد می‌شود یا نشانه‌های آن پس از آسیب شدید کبدی بروز پیدا می‌کند. از همین‌رو پزشکان معتقدند باید در چکاپ سالانه خود آزمایشات مرتبط با این بیماری بگیرد. ما در این مقاله از مجله درمانکده ضمن بررسی این‌که هپاتیت چه نوع بیماری است، علائم، روش تشخیص و راه‌کارهای درمانی آن را معرفی کردیم. شما هم می‌توانید نظرات و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

علت اصلی هپاتیت چیست؟

عفونت‌های ویروسی، حمله سیستم ایمنی بدن به بافت کبد یا آسیب کبدی ناشی از الکل و سموم

نشانه‌های hepatitis حاد چیست؟

تب، خستگی، از دست دادن اشتها، حالت تهوع، استفراغ، درد شکم، ادرار تیره، مدفوع روشن، زردی و درد مفاصل

آیا میتوان از طریق غذا به هپاتیت مبتلا شد؟

اگر فرد مبتلا به هپاتیتA با غذا و نوشیدنی در تماس بوده باشد، احتمال انتقال بیماری وجود دارد.

[sibwp_form id=5]

منبع: healthline | medicalnewstoday | cdc

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.2 / 5. تعداد رای‌ها 316

هنوز امتیازی ثبت نشده

r@dmanesh-salllam
دریا رادمنش

دریا رادمنش هستم کارشناس ارشد رشته روانشناسی بالینی. حدود پنج سال می‌شه که در کنار مشاوره روانشناسی در زمینه اختلالات روانشناختی، به دلیل علاقه شخصیم به نوشتن، در حوزه پزشکی، سلامت روان و... تولید محتوا می‌کنم.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

41 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها
مهدی گودرزی
مهدی گودرزی
3 ماه قبل

سلام خسته نباشید. آیا ویروس هپاتیت بی و سی در معده از بین می روند؟یا قادرن وارد روده شوند؟

صادق
صادق
4 ماه قبل

باسلام من هر روز مردی را راه پله ها مترو بیینم که یک برگ دست شه درآن نوشته به ویروس هپاتیت شدم یا واقعیت دارد

شهر
تهران
بویا
بویا
7 ماه قبل

من تاحالا5بارآزمایش دادم ولی هنوزکه هنوزه هیچ دکتری بهم ابلاغ نکرده که من بیمارهستم یانه فقط برام دارو می‌نویسند لطفا من راهنمای کنید که چکارکنم سی ماه ازاین نگارانی گذشته

مهتاب
مهتاب
1 سال قبل

چگونه درباره هیپتاید یک سیمینار جور کنم

شهر
تهران
علی
علی
1 سال قبل
پاسخ به  مهتاب

هر وقت تونستین هپاتیت و سمینار رو درست بنویسین

شهر
تهران
علی
علی
10 ماه قبل
پاسخ به  مهتاب
پویا
پویا
1 سال قبل

در مورد تاثیر تغذیه بر هپاتیت توضیح دهید؟مرسی

شهر
مشهد
سميه
سميه
1 سال قبل

ايا عفونت در واژن نشانه ابتلا به هپاتيت مي باشدد

شهر
شیراز
متین
متین
1 سال قبل

من در لیوانی که معلوم نیست شسته شده یا نه آب جوش خوردم . چه ویروسایی ممکنه داخلش باشه. لطفاً جواب بدید

شهر
اصفهان
محسن فریدون پور
محسن فریدون پور
1 سال قبل

با سلام
آیا بیماری خود ایمنی باعث بیماری هپاتیت میشود؟

شهر
شیراز
افسانه
افسانه
1 سال قبل

سلام..من حدودچندسال هست هپاتیت دارم و نمیدونم از چه گروهی هستش آزمایشام مثبت شده و کبدمم زیادی چربه یه راهنمایی برای درمان بیماریم میخواستم

سنم ۳۴

مسعود باقری
مسعود باقری
2 سال قبل

سلام خدمت تمام مشاوران عزیز بنده از جانبازان جنگ هستم ودوسال اسارت در کمپ شماره دو بغداد دارم الان 55سال دارم واز ناراحتی کبد رنج میبرم که سیروز کبدی شدم وهروروز بد تر از امروزحالم خراب تر میشه شکمم تورم کرده و نمیدونم چیکار کنم خدا میدونه که نه خیر از جوانی دیدم نه از پیری

محمد عیسی محمدی
محمد عیسی محمدی
2 سال قبل
پاسخ به  مسعود باقری

سلام خسته نباشید من ۲ سال میشه هپاتیت B دارم هنوزم درمان نشده خیلی عفونت داره خستگی دارم میشه راهی درمانش را بگید

اسماعیل
اسماعیل
1 سال قبل
پاسخ به  مسعود باقری

سلام وقت بخیر اگه تهران هستید پیشنهاد میکنم پیش اقای دکتر داوودیادگاری برید ساختمان asp در قلهک حتما حتما برید درمان شما اونجا هست

شهر
تهران
سیدرضاابوترابی
سیدرضاابوترابی
2 سال قبل

سلام و اینکه مطالب رو خوندم عالی بود

علیرضا
علیرضا
2 سال قبل

ممنون.مطلب خوبی بود.

محمد رضای بندرعباس
محمد رضای بندرعباس
2 سال قبل

سلام ایا خوردن دارو باعث هپاتیت

موسوی
موسوی
2 سال قبل

کسانی که به مرحله سیروز رسیدن و دکترها از درمان قطع امید کردن , درمان جمشید خدادادی رو پیشنهاد میدیم . با توکل به خدا خوب میشن .

امیرحسین
امیرحسین
2 سال قبل
پاسخ به  موسوی

سلام منظوراز درمان جمشیدی چیست،.چگ.نه میتوان بااین درمان اشناشد،وایا اماری از درمان شدگان یابهبودیافتگان این درمان ثبت شده،یا تبلیغاتی مثل درمان کرونا با داروهای گیاهی میباشد

ایرانی
ایرانی
3 سال قبل

مسخره است که در این مقاله که برای ما که میخواهیم فقط کوتاه در مورد بیماری بدانیم بارها و بارها در خصوص وضعیت بیماران در امریکا! نوشته شده. چیزیکه نه برای من خواننده این مقاله مهم است و نه تأثیری در ایران دارد و نه جنبه علمی دارد. بلکه آماریست بین میلیونها آماری که هر کشوری برای مقاصد مختلف منتشر میکنند.

ناشناس
ناشناس
2 سال قبل
پاسخ به  ایرانی

اره عزیز حق با شماست ولی چون این مقاله ها امریکایی هست که ترجمه میشه و معمولا امریکا پیشرو هست در ساخت دارو و… این آمار از اونجا گرفته میشه متاسفانه این بیماری ها همه جا هست ولی تو کشورهای در حال توسعه آمار و رسیدگی درستی نیست مثل کشور های پیشرفته

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل
پاسخ به  ایرانی

من بیماری ام اس دارم واخیرا یک حمله به من دست داد که چشم چپم ازبین رفت وتعادلم خراب شد ،پس از بستری و کورتون درمانی قرار بود آمپولام عوض بشه که با گرفتن آزمایش دکتر میگه احتمالا هپاتیت Bهم به ام اس اضاف شده واقعا دیگه قطع امید کردم از دنیا،

Sara
Sara
2 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

هر کس مشکلاتی داره
الان منم یه مشکل عجیب و غریب که درمانی ندارد و فقط کنترل میشه ودارم
فقط می‌دونم هیچ چیز این دنیا دست ما نیست
امیدوارم برای همه بیماری ها درمان کاملی بیاد

آرمان آزاد
آرمان آزاد
2 سال قبل
پاسخ به  Sara

دوست عزیز ابتدا واقعا از شرح حال واتفاقی ک برای شما و سایر هموطن های عزیز ک مشکلاتی متشابه ویا دیگر دارند از صمیم قلب متاسفم و صمیمانه وخالصانه از درگاه خدای همیشه مهربان و با توسل به چهارده معصوم(ع) وامام زمان غریبونازنینمان حضرت مهدی عج برای تک تک شماها وهمه ی مریضان عزیز و دوستانم وعزیزانم و خودم درخواست روشن ماندن چراغ امید و عشقوآرامش و صحت وسلامتی جسم وروان وعافیت پیوسته را دارم و امیدوارم هرچه سریعتر آقا ومولایمان حضرت صاحب الزمان مهدی عج ظهور کنند تا دنیا به آرامش وعدل ومساوات واقعی والهی برسد وهیچ مشکلی نباشد.

علی
علی
10 ماه قبل
پاسخ به  آرمان آزاد
آرمان آزاد
آرمان آزاد
2 سال قبل
پاسخ به  Sara

عزیزان همه وهمه برای عافیت وفزونی سلامتی جسم وجان وروح وروان هرلحظه شکرگذاری کنید شکرگزاری سلامتی گذشته ک دردوران کودکی و…چابک و سالم و..بودید،شکرگزاری زمان حال وشکرگزاری آینده به این منظور ک در اینده تصور کنید چقدرسالم ودربهبودی وعافیت بسرمیبرید و بابت این موضوع و بدست اوردن و بهبودی بیماری های خاص خداوند را شکرگزاری کنید این بهترین راه جذب سلامتی وعافیت وشفا یافتن هست حتما امتحان کنید روزانه وشبانه زمانی را در خلوتگاه خویش به این شکرگزاری ها اختصاص دهیدتا اثرات مطلوب ومعجزه آسای شکرگزاری را عینا ویقینا دریابید.

محمدرضا
محمدرضا
2 سال قبل
پاسخ به  Sara

سلام چی بیماریتون میشه بفرمایید توضیح بدید ممنون میشم

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

دوست عزیز ابتدا واقعا از شرح حال واتفاقی ک برای شما و سایر هموطن های عزیز ک مشکلاتی متشابه ویا دیگر دارند از صمیم قلب متاسفم و صمیمانه وخالصانه از درگاه خدای همیشه مهربان و با توسل به چهارده معصوم(ع) وامام زمان غریبونازنینمان حضرت مهدی عج برای تک تک شماها وهمه ی مریضان عزیز و دوستانم وعزیزانم و خودم درخواست روشن ماندن چراغ امید و عشقوآرامش و صحت وسلامتی جسم وروان وعافیت پیوسته را دارم

آرمان آزاد
آرمان آزاد
2 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

دوست عزیز ابتدا واقعا از شرح حال واتفاقی ک برای شما و سایر هموطن های عزیز ک مشکلاتی متشابه ویا دیگر دارند از صمیم قلب متاسفم و صمیمانه وخالصانه از درگاه خدای همیشه مهربان و با توسل به چهارده معصوم(ع) وامام زمان غریبونازنینمان حضرت مهدی عج برای تک تک شماها وهمه ی مریضان عزیز و دوستانم وعزیزانم و خودم درخواست روشن ماندن چراغ امید و عشقوآرامش و صحت وسلامتی جسم وروان وعافیت پیوسته را دارم

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل
پاسخ به  آرمان آزاد

سلام هپاتیتB چیه و درمان داره؟

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل
پاسخ به  ایرانی

دقیقا

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

همسایمون هپاتیت داشت یک ماه دوام نیاورد

armin
armin
2 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

چرا اینجوری مینویسی اونم زیر مقاله ای که بازدید کننده هاش مبتلا ممکنه باشن؟ درضمن امار درست بده مرگ همسایه شما دلیل بر سخت و لاعلاج بودن این بیماری نمیشه خوشبختانه انواع مختلف هپاتیت قابل درمان و کنترله.

علي
علي
1 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

خدا ما رو از همسايه هايي مثل شما حفظ كنه،

شهر
تهران
حجت
حجت
1 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

چرا انقد گاوی؟

مهسا
مهسا
10 ماه قبل
پاسخ به  بدون نام

خاک برسرم.تازه اومدم ببینم بیماری من چه درمانی داره ،میگین همسایه تون مرده!!!!!

حامد
حامد
2 سال قبل

جالبه میگه در آمریکا هپاتیت دارن حتی خودشون هم نمیدونن. اونوقت وقتی خودشون هم نمیدونن شما از کجا میدونید؟؟؟؟

نگین
نگین
2 سال قبل
پاسخ به  حامد

امار مشخص کنندگان رو میگه اگر اونهایی که نمی دونن مطلع شون پس می تواند بیشتر هم بشود ،….اینکه واضح بود مطلب

نگین
نگین
2 سال قبل
پاسخ به  حامد

سلام ممنونم از شما بنده مشاوره سلامت هستم استفاده کردم از مطالب شما
البته به غیر از موارد بالا ، خوردن ماهی مرکب و خرچنگ هم اگر جز سفره غذایی باشد مثل صدف که قید کردید ، متاسفانه این بیماری رو برای شخص به وجود میاره

شقایق
شقایق
2 سال قبل

با خام گیاهخواری خوب میشوید