کدام دمنوش برای رفلاکس معده خوب است؟ بررسی 10 دمنوش مفید برای معده

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

رفلاکس معده که عموم مردم آن را تحت عنوان «سوزش معده» می‌شناسند، زمانی اتفاق می‌افتد که دریچه بین مری و معده ضعیف می‌شود و از کار می‌افتد. رفلاکس معده مزمن با درمان دارویی، اصلاح سبک زندگی و تغییر رژیم غذایی درمان می‌شود. علاوه بر این دمنوش‌های گیاهی نیز در کاهش علائم این بیماری موثر هستند. اگر به دنبال دمنوش رفلاکس معده هستید، ادامه این مقاله از مجله درمانکده را از دست ندهید.

معرفی دمنوش گیاهی رفلاکس معده

یکی از روش‌های درمان رفلاکس معده، مصرف دمنوش ضد رفلاکس معده است. این دمنوش‌های گیاهی در کنار داروهایی که پزشک تجویز کرده است، اسید معده را کاهش می‌دهند و باعث بهبودی سریع‌تر علائم بیماری می‌شوند. البته توجه کنید که مصرف خودسرانه این دمنوش‌ها به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود.

اگر تحت‌ درمان هستید، باید ابتدا در مورد مصرف دمنوش مخصوص رفلاکس معده با دکتر گوارش خود مشورت کنید. اگر هم علائم بیماری را دارید، باید ابتدا به متخصص بیماری‌های داخلی یا متخصص گوارش برای شروع درمان مراجعه کنید. به کمک درمانکده می‌توانید از بهترین متخصصان داخلی در اسرع وقت نوبت معاینه بگیرید.

بیشتر بدانید:لارنژیت رفلاکس؛ درباره التهاب حنجره ناشی از رفلاکس اسید چه می‌دانید؟

اگر پزشک تایید کرد، می‌توانید دمنوش‌های زیر را برای کاهش علائم بیماری خود امتحان کنید:

۱. دمنوش بابونه

یکی از خواص مهم بابونه در طب سنتی، تسکین مشکلات گوارشی نظیر رفلاکس معده است. این گیاه خواص ضد التهابی و آنتی‌باکتریال دارد و به طور موثری اسید معده را کاهش می‌دهد. همچنین مصرف دمنوش بابونه باعث کاهش التهاب مری در اثر برگشت اسید از سمت معده می‌شود. برای درمان رفلاکس معده با دمنوش بابونه، باید این دمنوش را حداقل ۲۰ دقیقه قبل از وعده غذایی مصرف کنید. طرز تهیه دمنوش بابونه برای رفلاکس معده به صورت زیر است:

  • مقداری گیاه بابونه را با آب داغ بشویید تا گرد و غبار آن گرفته شود و بعد آن را به مدت ۳۰ دقیقه در یک قوری دم کنید. دمنوش بابونه را می‌توانید روزی سه بار مصرف کنید.
  • یک استکان عرق بابونه یا اسانس بابونه اصل را درون یک لیوان آب گرم بریزید و بنوشید.

بیشتر بدانید: رفلاکس معده در کودکان و درمان فوری آن!

۲. دمنوش زنجبیل

در طب سنتی، از زنجبیل به عنوان بهترین درمان گیاهی رفلاکس معده یاد می‌شود. برای کاهش علائم رفلاکس معده می‌توانید کمی پودر زنجبیل را به چای خود اضافه کنید. همچنین می‌توانید پودر یا گیاه تازه زنجبیل را دم کنید و قبل از غذا بنوشید.

بیشتر بدانید: چه کسانی نباید دمنوش به لیمو بخورند؟

۳. دمنوش ریشه شیرین‌بیان

ریشه شیرین‌بیان از دیگر گیاهان دارویی است که از گذشته تا کنون در درمان مشکلات گوارشی مختلف از جمله رفلاکس معده مورد استفاده قرار می‌گیرد. مصرف دمنوش ریشه شیرین‌بیان پوشش داخلی مری را در مقابل اسید معده مقاوم می‌کند. برای بهبود رفلاکس معده باید حداقل به مدت یک هفته، قبل از غذا یک لیوان دمنوش شیرین‌بیان بنوشید. برای تهیه این دمنوش، کافی است یک قاشق غذاخوری پودر ریشه شیرین‌بیان یا گیاه آن را به یک لیوان آب جوش اضافه کنید و ۳۰ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد.

۴. دمنوش رازیانه

رازیانه علاوه بر درمان نفخ و سوءهاضمه، رفلاکس معده را نیز تسکین می‌بخشد. برای بهبود علائم رفلاکس معده باید یک قاشق دانه رازیانه یا پودر آن را با آب دم کنید و بعد از صرف غذا میل کنید. مصرف مجاز دمنوش رازیانه، یک لیوان در هر روز است و نباید بیش از این مقدار مصرف کنید.

بیشتر بدانید:رفلاکس معده چیست؟

عکس دمنوش رازیانه.
برای درمان رفلاکس معده، مصرف بیش از یک لیوان دمنوش رازیانه در روز مجاز نیست.

۵. دمنوش خار مریم

خار مریم از دیگر گیاهان دارویی توصیه‌شده برای درمان رفلاکس معده است. این گیاه سرشار از کلسیم است و به عنوان دمنوش ضد رفلاکس معده به کار می‌رود. مقدار مجاز روزانه گیاه خار مریم، ۲۰۰ گرم است و نباید بیشتر از این مقدار در روز مصرف شود.

بیشتر بدانید:11 علامت و نشانه رفلاکس یا بازگشت اسید معده

۶. دمنوش زیره

زیره اسید و گاز معده را کاهش می‌دهد و به همین دلیل دمنوش آن برای رفلاکس معده تجویز می‌شود. اگر مایل به مصرف دمنوش زیره نیستید، می‌توانید پودر زیره تازه را به عنوان ادویه به غذاها اضافه کنید. البته دمنوش زیره طعم مطبوعی دارد و به احتمال زیاد از آن لذت خواهید برد. برای تهیه این دمنوش، کمی پودر زیره یا زیره کامل را با یک لیوان آب داغ درون یک قوری بریزید و صبر کنید تا دم بکشد.

بیشتر بدانید:رفلاكس در نوزادان؛ علائم، علت‌ها و راه‌های درمان

۷. دمنوش سنبل ختایی

سنبل ختایی یا سنبل نروژی، تاثیر مهمی در کاهش اسید معده دارد. برای تهیه دمنوش سنبل ختایی، به عصاره سنبل ختایی، سیر، هویج و کمی رازیانه نیاز دارید. مواد را با هم ترکیب کرده و بعد با آب داغ دم کنید و قبل از غذا بنوشید.

بیشتر بدانید: خواص دمنوش جو و برنج قهوه ای

۸. دمنوش آلوئه‌ورا

عصاره آلوئه‌ورا هضم غذا را بهبود می‌بخشد و به درمان التهاب معده کمک می‌کند. مصرف دمنوش آلوئه‌ورا قبل از هر وعده غذایی تحریک ناشی از برگشت اسید از معده را کم می‌کند. برای تهیه دمنوش آلوئه‌ورا نیازی به آب گرم ندارید، تنها باید برگ آلوئه‌ورا را به خوبی بشویید و بعد آن را در خردکن بریزید تا حالت کشسان خود را از دست بدهد. سپس قبل از هر وعده غذایی یک فنجان از این نوشیدنی را سر بکشید.

۹. دمنوش ریشه گل ختمی

ریشه گل ختمی از لایه داخلی مری در برابر اسید معده محافظت می‌کند و باعث کاهش علائم بیماری رفلاکس معده می‌شود. برای تهیه دمنوش گل ختمی، به ریشه این گیاه نیاز دارید که باید از مراکز معتبر تهیه کنید. ریشه گیاه را درون صافی بریزید تا خاک و ذرات اضافه آن جدا شود. سپس ریشه گل ختمی را پودر کنید و حدود یک قاشق غذاخوری از آن را درون یک لیوان آب جوش بریزید و اجازه دهید یک شب تا صبح دم بکشد. صبح دمنوش را از صافی رد کنید و قبل از صرف صبحانه آن را بنوشید.

بیشتر بدانید:علت رفلاکس معده در پریودی

۱۰. دمنوش سرکه سیب

سرکه سیب یک فرآورده طبیعی موثر در درمان رفلاکس معده است. مصرف سرکه سیب ترشح اسید در معده را کنترل می‌کند و هضم را بهبود می‌بخشد. برای تهیه دمنوش رفلاکس معده با سرکه سیب، باید ۲ قاشق چای‌خوری سرکه سیب خالص و اصل را درون یک لیوان آب گرم بریزید و کمی صبر کنید. مصرف این نوشیدنی ۳۰ دقیقه قبل از مصرف غذا به مدت یک ماه، علائم رفلاکس معده را به طرز موثری کاهش می‌دهد. علاوه بر این می‌توانید دمنوش سرکه سیب را در هنگام بروز علائم مصرف کنید.

بیشتر بدانید:داروی رفلاکس معده چیست؟ معرفی انواع دارو برای رفع سوزش سر دل

اینفوگرافی دمنوش‌های ضد رفلاکس معده.
دمنوش‌های گیاهی تاثیر چشم‌گیری در کاهش علائم رفلاکس معده دارند.

سخن پایانی

در این مقاله از مجله پزشکی درمانکده در مورد دمنوش گیاهی رفلاکس معده و اینکه کدام دمنوش برای رفلاکس معده خوب است، صحبت کردیم. توجه کنید که دمنوش ضد رفلاکس معده، درمان جانبی است و نباید آن را جایگزین درمان اصلی یعنی مداخله پزشکی کنید. برای درمان رفلاکس معده باید به متخصص گوارش مراجعه کنید. شما می‌توانید از طریق درمانکده نوبت ویزیت حضوری یا مشاوره آنلاین دکتر گوارش خود را رزرو کنید.

بیشتر بدانید:چه غذاهایی برای رفلاکس معده خوب است؟

سوالات متداول

بهترین دمنوش رفلاکس معده چیست؟

چای زنجبیل بهترین دمنوش گیاهی برای رفلاکس معده است.

آیا عرق نعناع برای رفلاکس معده خوب است؟

خیر. مصرف عرق نعنا باعث تشدید علائم رفلاکس معده می‌شود.

آیا دمنوش رفلاکس معده برای کودکان هم قابل استفاده است؟

در مورد رفلاکس معده کودکان، توصیه می‌شود برای کودکان از دمنوش مخصوص رفلاکس معده استفاده نکنید. مراجعه به پزشک متخصص و کنترل رژیم غذایی روزانه کودک گزینه‌های مطمئن‌تری هستند.

بهترین زمان مصرف دمنوش برای رفلاکس معده چه زمانی است؟

بهترین زمان مصرف دمنوش برای رفلاکس معده، قبل از وعده‌های غذایی است.

منابع:‌ .healthline | medicalnewstoday

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.1 / 5. تعداد رای‌ها 7

هنوز امتیازی ثبت نشده

Mahdie Poorabas
مهدیه پورعباس

مهدیه پورعباس هستم؛ علوم آزمایشگاهی خوندم و حدودا چهار ساله که تو حوزه پزشکی و سلامت، دستی بر قلم دارم. دوست دارم بنویسم و با نوشتن به بقیه کمک کنم!

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

0 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها