رفع چروک پیشانی؛ از تکنیک‌های پزشکی تا مراقبت‌های خانگی

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

پیشانی یکی از نقاط صورت است که خیلی سریع دچار چین و چروک می‌شود. این خطوط ابتدا هنگام اخم یا تعجب خود را نشان می‌‌دهند، اما ممکن است با گذر زمان به چین‌های عمیقی تبدیل شوند و در حالت عادی هم روی پیشانی باقی بمانند. خوشبختانه امروزه راه‌کارهای مختلفی از جمله درمان‌های پزشکی، مراقبت‌های طبیعی و طب سنتی وجود دارند که می‌توانند به رفع چروک پیشانی کمک کنند. 

اگر شما هم خطوط سطحی یا عمیق روی پیشانی خود دارید، در این مقاله از مجله سلامت درمانکده همراه ما باشید تا به بررسی جنبه‌های مختلف درمان چین و چروک پیشانی بپردازیم.

انواع چروک پیشانی

قبل از بررسی بهترین راهکار برای رفع چروک پیشانی خوب است با انواع این خطوط ریز و درشت آشنا شوید. چروک‌های پیشانی انواع مختلفی دارند و روش‌های درمانی معمولا برای هر یک تاثیرات متفاوتی به جا می‌گذارند. انواع اصلی چروک‌های پیشانی را می‌توان شامل موارد زیر دانست:

خطوط گلابلار

این چین و چروک‌ها نوعی تورفتگی افقی هستند که معمولا در سراسر پیشانی به صورت ممتد ظاهر می‌شوند. محل اصلی ایجاد خطوط گلابلار، بالای ابرو است و علت ایجاد آن‌ها را می‌توان ناشی از حرکات تکراری مانند اخم، لبخند و بالا بردن ابرو دانست.

خط اخم

خط اخم نوعی خطوط عمودی است که در بین ۲ چشم قرار دارد و همان‌طور که از نامش پیداست بر اثر اخم کردن مداوم پدیدار می‌شود.

علت ایجاد چین و چروک پیشانی

 اینفوگرافیک علت ایجاد چروک‌های پیشانی
روش درمان چروک‌های پیشانی باید بر اساس شدت چروک‌ها و علت ایجاد آن‌ها انتخاب شود.

برای رفع چروک پیشانی باید با علل اصلی ایجاد آن آشنا باشید. پیشانی هم مانند سایر نقاط بدن یکی از نقاط صورت است که گذر زمان تاثیرات چشمگیری بر آن می‌گذارد. اصلی‌ترین علت ظاهر شدن چین و چروک روی پیشانی را می‌توان ناشی از افزایش سن دانست. اما عوامل دیگری هم در ایجاد این خطوط، به‌ویژه در سنین جوانی تاثیرگذار هستند که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم:

  • قرار گرفتن در معرض اشعه فرابنفش نور خورشید
  • حرکات مکرر عضلات پیشانی مانند اخم، تعجب یا بالا بردن ابروها
  • ایجاد فشار روی صورت مانند خوابیدن روی آن
  • اثرات جاذبه زمین بر پوست
  • تاثیرات آلودگی هوا 
  • ویژگی‌های ژنتیکی
  • کمبود رطوبت و خشکی پوست پیشانی

روش‌های پزشکی درمان چروک پیشانی

برای از بین بردن یا کاهش چروک‌های پیشانی، روش‌های مختلفی وجود دارند که هر یک می‌توانند بسته به عمق چروک‌ها، سن و شرایط پوستی شما موثر باشند. بهترین روش‌های پزشکی رفع چروک پیشانی شامل موارد زیر هستند:

رفع چروک پیشانی با بوتاکس

بوتاکس یک سم بوتولینوم است که با تزریق به ماهیچه‌های خاص باعث فلج شدن موقت عضلات پیشانی می‌شود و از حرکات مکرر آن‌ها جلوگیری می‌کند. بدین شکل، عضلات پیشانی هنگام اخم یا تعجب دچار چین و چروک نمی‌شوند. اثر بوتاکس، موقتی است و معمولا پس از سه تا چهار ماه نیاز به تزریق مجدد دارد.

درمان چروک پیشانی با PRP

در روش پی آر پی یا پلاسمای غنی از پلاکت از خون خود فرد برای فرآیند درمان استفاده می‌کنند. در واقع، پی آر پی همان پروتئین غلیظ پلاسمای غنی از پلاکت است که نسبت به خون، فاکتورهای رشد کامل‌تری دارد. این روش که تقریبا بی‌خطر است، به رفع چین و چروک قسمت‌های مختلف صورت از جمله پیشانی کمک می‌کند.

رفع چروک پیشانی با لیزر

لیزر درمانی یکی از روش‌های موثر جوان‌سازی پوست است. برای از بین بردن چروک‌های پیشانی معمولا از لیزرهای CO۲ یا فرکشنال استفاده می‌کنند. اشعه لیزر با نفوذ به لایه‌های عمیق پوست باعث تحریک سلول‌های پوستی می‌شود و به بهبود چروک‌های پیشانی کمک می‌کند. همچنین این روش با تحریک تولید کلاژن و افزایش الاستین پوست در روشن‌تر شدن آن موثر است.

درمان چروک پیشانی با لایه برداری پوست

لایه‌برداری پوست موجب جدا شدن سلول‌های پوستی مرده و پیر از سطح پوست می‌شود. در طی این فرآیند، سلول‌های پوستی جدید تولید می‌شوند و پوست یک یا ۲ درجه روشن‌تر خواهد شد. لایه‌برداری پوست درمان‌کننده چروک‌های عمیق پیشانی نیست، اما می‌تواند به رفع چروک‌های سطحی و لک‌های تیره کمک کند.

رفع چروک پیشانی با ترماژ

ترماژ یکی از موثرترین روش‌ها برای درمان چین و چروک پیشانی است که طرفداران زیادی دارد. در این روش، گرمای حاصل از فناوری فرکانس رادیویی به لایه‌های درونی پوست نفوذ می‌کند و با تحریک کلاژن موجب بهبود بافت پوست پیشانی می‌شود.

درمان چروک پیشانی با درم آبریژن

تکنیک درم آبریژن هم نوعی لایه‌برداری از پست است که به کمک ابزار چرخشی انجام می‌شود. ابزار چرخشی به از بین رفتن لایه‌های مرده پوست کمک می‌کند و تاثیرات مثبتی بر رفع چروک ریز پیشانی دارد. این روش به دلیل حذف سلول‌های مرده تا حدودی برای کاهش لک‌های پوستی و بهبود جای آکنه موثر است.

رفع چروک پیشانی با نخ

 تصویر یک خانم با چروک‌های پیشانی
تکنیک‌های پزشکی تاثیر چشم‌گیری در بهبود چروک‌های پیشانی و جوان‌تر به نظر رسیدن چهره دارند.

تکنیک لیفت با نخ در درمان چروک‌های پیشانی موثر است. در این روش، پزشک متخصص نخ‌های مخصوص را از جهات مختلف وارد پوست می‌کند و آن‌ها را از زاویه مناسبی می‌کشد تا افتادگی و برخی خطوط پیشانی برطرف شوند. نخ‌های مخصوص دارای دندانه‌های ریزی هستند که به رفع چروک پیشانی کمک می‌کنند و در بلندمدت موجب تحریک کلاژن در آن ناحیه می‌شوند.

بیشتر بدانید: بوتاکس پیشانی

درمان چروک پیشانی با جراحی

لیفت پیشانی با جراحی یکی از روش‌های پرهزینه است که دوره نقاهت طولانی‌تری دارد. در این روش که معمولا برای از بین بردن چروک‌های بسیار عمیق استفاده می‌شود، عضلات زیرین پیشانی را می‌کشند، سپس پوست اضافی را برمی‌دارند. لیفتینگ پیشانی با جراحی ریسک بالایی دارد، اما نتایج آن ماندگار و دائمی است و می‌تواند چروک‌های عمیق پیشانی را تا حد زیادی برطرف کند.

رفع چروک پیشانی با فیلر

فیلرهای پوستی حاوی هیالورونیک اسید مانند فیلر سیفا والیوم یکی دیگر از راه‌کارهای موثر برای از بین بردن چروک‌های پیشانی به‌شمار می‌آیند. این پرکننده‌ها می‌توانند چروک‌های عمیق را پر کنند و با ایجاد حجم در فضای از دست رفته موجب تحریک کلاژن شوند. تزریق فیلر نتیجه طبیعی و فوری به همراه دارد، اما یک روش موقتی است و پس از ۶ تا ۱۲ ماه نیاز به شارژ مجدد دارد.

رفع چروک پیشانی در منزل

برخی افراد می‌پرسند برای رفع دائمی چروک پیشانی در منزل چه کار باید کرد. در جواب این افراد باید بگوییم، راه‌کارهای خانگی ممکن است مانند تکنیک‌های پزشکی نتیجه فوری نداشته باشند، اما ایمن هستند و در طولانی‌مدت، اثرات مطلوبی به جا می‌گذارند. این روش‌ها به از بین بردن خطوط سطحی و درمان چروک پیشانی در جوانی کمک می‌کنند.

در ادامه برخی از بهترین راه‌کارهای خانگی را عنوان می‌کنیم:

  • از ماسک‌های خانگی مانند سفیده تخم مرغ و عسل یا ماست و زردچوبه برای تامین ویتامین‌ها و تغذیه سلول‌های پوستی استفاده کنید.
  • آب به مقدار کافی (هشت لیوان در روز) بنوشید.
  • هر روز صبح به پوست صورت خود کرم حاوی ویتامین C بزنید.
  • به اندازه کافی بخوابید و سعی کنید هنگام خواب روی صورت‌تان و پوست پیشانی فشار نیاورید.
  • از محصولات آرایشی استفاده کنید که هیالورونیک اسید داشته باشند.
  • شب‌ها قبل از اینکه بخوابید از محصولات حاوی رتینوئیدها استفاده کنید.
  • رژیم غذایی سالم حاوی ویتامین E، C و اسیدهای چرب امگا۳ داشته باشید و ورزش کنید.
  • در روتین پوستی روزانه خود از سرم‌های پپتیدی استفاده کنید.
  • سیگار کشیدن و مصرف الکل را محدود کنید.
  • به کمک روغن‌های گیاهی، پیشانی خود را ماساژ دهید.

از بین بردن چروک پیشانی با محصولات بهداشتی و آرایشی

 تصویر یک خانم در حال زدن کرم به پیشانی
کرم‌های حاوی رتینول و هیالورونیک اسید می‌توانند به برطرف شدن چروک‌های سطحی پیشانی کمک کنند.

محصولات آرایشی و بهداشتی مانند انواع کرم‌ها به دلیل داشتن ویتامین‌ها و مواد مغذی به رفع خط پیشانی در جوانی و درمان خطوط ریز و درشت در این ناحیه از صورت کمک می‌کنند. کرم‌هایی که حاوی رتینول باشند، از محصولات جانبی ویتامین A به‌شمار می‌آیند و می‌توانند آکنه یا چین و چروک صورت از جمله پیشانی را بهبود ببخشند. این محصولات را باید به دلیل افزایش حساسیت پوست به نور در شب‌ها استفاده کنید. همچنین محصولات حاوی هیالورونیک اسید با آبرسانی به عمق پوست در درمان ظاهر خشک و خطوط پیشانی موثر هستند.

بهترین کرم رفع چروک پیشانی

در حال حاضر بهترین کرم‌های ضد چروک پیشانی را می‌توانید از برندهای زیر خریداری کنید:

  • آردن
  • ژنوبایوتیک
  • پریم
  • سی گل
  • سینره
  • لایسل

اگر به دنبال بهترین کرم خارجی رفع چروک پیشانی هستید، می‌توانید محصولات سفت‌کننده و ضد چروک را از برندهای شیسیدو، تاچا، فیلورگا و لانکوم خریداری کنید.

رفع چروک پیشانی با طب سنتی

بهترین راه رفع چروک پیشانی در طب سنتی شامل استفاده از گیاهان دارویی، روغن‌های طبیعی و تغذیه مناسب است. در ادامه درباره این موارد بیشتر توضیح می‌دهیم:

ماسک برای رفع چروک پیشانی

تهیه ماسک‌های خانگی و طبیعی نسبت به ماسک ورقه‌ای بازاری، اثرگذاری بیشتری در از بین بردن چروک‌های پیشانی دارند. بهترین ماسک‌های خانگی شامل موارد زیر هستند:

  • ماسک زردچوبه و کشک: یک قاشق غذاخوری کشک و مقدار کمی زردچوبه را با هم ترکیب کرده و به مدت ۱۰ دقیقه روی پیشانی بگذارید.
  • ماسک خیار و آلوئه‌ورا: مقداری از عصاره آلوئه‌ورا تازه را همراه با یک قاشق چای‌خوری آبلیمو به ۲ قاشق غذاخوری ماست اضافه کنید و هم بزنید. سپس خیار برش زده را به این ترکیب آغشته کنید و روی پیشانی بگذارید.
  • ماسک سفیده تخم مرغ و گلاب: یک عدد سفیده تخم مرغ را با یک قاشق چای‌خوری گلاب مخلوط کرده و ترکیب به دست آمده را روی پیشانی خود بمالید و پس از ۱۵ دقیقه بشویید.
  • ماسک عسل و پودر کاکائو: یک قاشق چای‌خوری پودر کاکائو را به یک قاشق غذاخوری عسل و ۲ قاشق چای‌خوری شیر اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. ترکیب به دست آمده را به مدت ۲۰ دقیقه روی پوست پیشانی خود بگذارید.
  • ماسک نشاسته و شیر: یک قاشق غذاخوری نشاسته را با کمی شیر ترکیب کرده و به مدت ۱۵ دقیقه روی پوست پیشانی بگذارید.

رفع چروک پیشانی با ماساژ

 تصویر یک آقا با چروک‌های پیشانی
راه‌کارهای طبیعی به بهبود چروک‌های سطحی پیشانی کمک می‌کنند.

ماساژ پیشانی با روغن‌های طبیعی مانند روغن زیتون، روغن بادام شیرین و روغن نارگیل باعث افزایش جریان خون، تقویت عضلات صورت و کاهش چروک‌های پیشانی می‌شود. برای این منظور می‌توانید هر شب قبل از خواب، چند قطره از روغن گیاهی را روی پیشانی بریزید و در جهت مخالف چروک‌ها ماساژ دهید.

گیاهان دارویی ضد چروک پیشانی

تهیه دمنوش برخی گیاهان دارویی همچون موارد زیر از ایجاد چین و چروک در نواحی مختلف مانند پیشانی جلوگیری می‌کند:

  • چای سبز: حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی برای جلوگیری از پیری زودرس
  • دمنوش بابونه: آرام‌بخش و ضد التهاب
  • دمنوش رازیانه: کمک به افزایش لطافت پوست
  • دمنوش زنجبیل و عسل: افزایش‌دهنده جریان خون و تقویت پوست

تغذیه مناسب برای بهبود چروک پیشانی

مصرف آب کافی در روز برای حفظ رطوبت پوست صورت از جمله پیشانی ضروری است. همچنین گنجاندن مواد غذایی غنی از کلاژن مانند سیب، هویج، سبزیجات برگ‌ سبز، گردو، بادام و دانه‌های کنجد به جلوگیری از ایجاد چروک‌های پیشانی کمک می‌کنند. از طرفی، اگر به دنبال این هستید که روند پیری پوست را کندتر کنید، از مصرف مداوم غذاهای سرخ‌شده، چربی‌های مضر و شیرینی‌جات صنعتی بپرهیزید.

بیشتر بدانید: فیلر چین و چروک

بهترین دارو برای رفع چروک پیشانی

داروهای موضعی برای درمان چروک‌های پیشانی باید توسط متخصص پوست تجویز شوند. پزشک بر اساس شدت چروک‌های پیشانی، نوع پوست و علت ایجاد آن‌ها درمان دارویی مناسب را شروع می‌کند. در اغلب موارد داروهای موضعی تجویزی توسط پزشک همچون رتینوئیدها به افزایش تولید کلاژن و بهبود بافت پوست در پیشانی کمک می‌کنند که نتیجه آن، کاهش چروک‌های این ناحیه است. همچنین برخی داروهای موضعی مانند هیالورونیک اسیدها نوعی آبرسان قوی به‌شمار می‌آیند و با افزایش انعطاف‌پذیری پوست، موجب بهبود خطوط سطحی روی پیشانی می‌شوند.

رفع چروک پیشانی با وازلین امکان‌پذیر است؟

در گذشته، از وازلین برای درمان چروک‌های پیشانی استفاده می‌کردند. در حال حاضر، محصولات متنوع و تخصصی زیادی برای از بین بردن چین و چروک پیشانی وجود دارند؛ به همین دلیل بهتر است از وازلین برای این منظور استفاده نکنید. چرا که وازلین با وجود خاصیت مرطوب‌کنندگی پوست، حاوی هیچ یک از ترکیبات موثر در جوان‌سازی و بهبود چین و چروک نیست.

راهنمای مراجعه به پزشک

چروک پیشانی یکی از نشانه‌های پیری است که می‌تواند در اثر افزایش سن یا عوامل محیطی، ژنتیک، استرس شدید و سبک زندگی ناسالم ظاهر شود. در حال حاضر، روش‌های مختلفی برای رفع چروک پیشانی وجود دارند که برخی از آن‌ها مانند تزریق بوتاکس، فیلر، پی آر پی، لیزر درمانی و… باید حتما زیر نظر پزشک متخصص پوست انجام شوند و بعضی دیگر همچون ماساژ و ماسک‌های خانگی را می‌توان به راحتی در منزل مورد استفاده قرار داد. 

ما در این مقاله از مجله درمانکده به طور مفصل شما را با راه‌کارهای موثر در رفع چروک پیشانی آشنا کردیم. اگر درباره میزان اثرگذاری و ایمنی هر یک از این روش‌ها متناسب با شرایط خاص خود سوالاتی دارید، می‌توانید به وبسایت درمانکده می‌توانید با بهترین پزشکان متخصص از جمله دکتر پوست آنلاین مشورت کنید. همچنین، درمانکده این امکان را برای شما فراهم کرده تا از طریق سیستم نوبت‌دهی اینترنتی جهت مراجعه حضوری دکتر پوست از متخصص مورد نظر خود نوبت بگیرید.

سوالات متداول

برای رفع چروک پیشانی چه کنیم؟

در حال حاضر روش‌های مختلفی همچون تکنیک‌های پزشکی، راه‌کارهای خانگی و طبیعی برای درمان چروک‌های پیشانی وجود دارند که در این مقاله به طور مفصل درباره هر یک توضیح داده‌ایم.

چه کرمی برای چروک پیشانی خوبه؟

کرم‌های برطرف‌کننده چروک پیشانی معمولا حاوی رتینول یا هیالورونیک اسید هستند که برای انتخاب گزینه مناسب بهتر است با متخصص پوست مشورت کنید.

بهترین روش پیشگیری از چین و چروک پیشانی چیست؟

رعایت مواردی همچون خواب کافی، تغذیه سالم، داشتن روتین پوستی موثر، کاهش حرکات مداوم عضلات پیشانی، اصلاح سبک زندگی، مدیریت استرس، فعالیت بدنی منظم و عدم قرارگرفتن در معرض نور مستقیم خورشید به جلوگیری از ایجاد چروک‌های پیشانی کمک می‌کنند.

منابع: healthline | dermsurgery

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای‌ها 0

هنوز امتیازی ثبت نشده

r@dmanesh-salllam
دریا رادمنش

دریا رادمنش هستم کارشناس ارشد رشته روانشناسی بالینی. حدود پنج سال می‌شه که در کنار مشاوره روانشناسی در زمینه اختلالات روانشناختی، به دلیل علاقه شخصیم به نوشتن، در حوزه پزشکی، سلامت روان و... تولید محتوا می‌کنم.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

0 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها