چه چیزهایی موقع پریودی نخوریم؟

وقتی پریودی این غذاها رو نخور! (۸ غذای ممنوعه)

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

دوره قاعدگی برای اکثر خانم‌ها با دردهای ناخوشایندی مثل کمردرد، نفخ، گرفتگی عضلات و احساس خستگی همراه است. مصرف برخی از غذاها و خوراکی‌ها در این دوره موجب افزایش درد و تشدید علائم قاعدگی می‌شود. در این مقاله از مجله سلامت درمانکده به شما می‌گوییم که چه چیزهایی موقع پریودی نخوریم و مصرف کدام غذاها در این دوران ممنوع است.

غذاهای ممنوعه در دوران قاعدگی

گرفتگی‌های قاعدگی که به عنوان دیسمنوره نیز شناخته می‌شوند، در اثر انقباض عضلات رحم اتفاق می‌افتد. در واقع انقباض رحم در این دوران موجب از بین رفتن پوشش سطح آن و خون قاعدگی از بدن می‌شود. رژیم غذایی شما در دوران قاعدگی به صورت مستقیم بر شدت گرفتگی و دردهای این دوره موثر است. 

 مطالعات نشان می‌دهد که مصرف برخی غذاها موجب کاهش التهاب و گرفتگی عضلات در پریودی می‌شود و در مقابل استفاده از برخی غذاها و خوراکی‌ها نیز ممکن است درد و ناراحتی شما را تا چند برابر افزایش دهد. شناخت غذاهای ممنوعه در دوران پریودی یک راهکار ساده برای مقابله با دردهای آزاردهنده آن است. اگر برایتان سوال شده که چه چیزهایی موقع پریودی نخوریم بهتر است در ادامه این بخش با ما همراه باشید.

اینفوگرافی چه چیزهایی موقع پریودی نخوریم؟
در دوران قاعدگی سعی کنید از مصرف غذاهای شور، قهوه، شکر و الکل تا حد امکان اجتناب کنید.

۱- غذاهای شور

در ابتدای لیست غذاهای ممنوعه در دوران قاعدگی می‌توان به نمک اشاره کرد. مصرف نمک موجب احتباس آب و افزایش نفخ در بدن می‌شود. از آن جایی که اکثر خانم‌ها در دوران قاعدگی دچار نفخ و دل درد می‌شوند، استفاده از نمک دردهای این دوران را شدیدتر می‌کند. 

بیشتر بدانید: خواص عناب برای زنان

۲- شکر

بسیاری از خانم‌ها در دوران قاعدگی، به دلیل تغییرات هورمونی و همچنین کم خونی میل بیشتری به مصرف شیرینی‌جات پیدا می‌کنند. به طور کلی مصرف شکر و خوراکی‌های شیرین در حد اعتدال مشکلی برای بدن ایجاد نمی‌کند، اما استفاده بیش از حد از شکر و مواد غذایی شیرین موجب می‌شود تا قند خون شما به سرعت افزایش پیدا کند و پس از مدتی نیز دچار افت قند خون شوید. بررسی‌ها نشان می‌دهد که مصرف زیاد خوراکی‌های شیرین در دوران قاعدگی موجب افزایش بدخلقی، افسردگی و اضطراب می‌شود.

۳- قهوه

قهوه سرشار از کافئین است و کافئین موجب احتباس آب و تشدید نفخ می‌شود. از طرف دیگر مصرف کافئین ممکن است سردردهای قاعدگی را تشدید کنید. اگر به خوردن کافئین عادت کرده‌اید، بهتر است در این دوران مصرف قهوه را قطع نکنید، اما سعی کنید از مقدار قهوه کمتری استفاده کنید تا دچار مشکل نشوید. از آن جایی که برخی از خانم‌ها در دوران قاعدگی دچار یبوست می‌شوند، مصرف قهوه می‌تواند این مشکل را تشدید کند.

بیشتر بدانید: خواص عرق خارشتر برای عفونت واژن

۴- نوشیدنی‌های الکلی

الکل اثرات منفی زیادی بر بدن دارد و مصرف آن موجب کم‌آبی بدن می‌شود. نوشیدن الکل ممکن است علائم قاعدگی را تشدید کند و منجر به بروز مشکلات گوارشی، اسهال و حالت تهوع شود.

بیشتر بدانید: خواص گل مغربی برای زنان

۵- غذاهای تند و فلفلی

مصرف غذاهای تند و فلفلی در دوره قاعدگی موجب بروز اسهال، معده درد و حالت تهوع می‌شود و علائم آزاردهنده پریودی را چند برابر می‌کند. فلفل سرشار از ماده‌ای به نام کپسایسین است که موجب تحریک معده، سوزش سر دل و اسهال می‌شود و علائم قاعدگی را چند برابر می‌کند.

۶- گوشت قرمز

در پاسخ به این سوال که چه چیزهایی موقع پریودی نخوریم، باید بگوییم که گوشت قرمز نیز یکی از غذاهای تشدید‌کننده درد در دوران قاعدگی است. در دوران قاعدگی بدن شما یک ماده شبه هورمون به نام پروستاگلاندین (prostaglandins) تولید می‌کند که در التهاب و درد نقش دارد و موجب افزایش انقباض رحم و خونریزی قاعدگی می‌شود. افزایش میزان این ترکیبات در بدن موجب گرفتگی عضلات می‌شود. هر چند گوشت قرمز سرشار از آهن است؛ اما مقدار پروستاگلاندین زیادی دارد و از همین رو نباید در دوران قاعدگی مصرف شود. 

برخی مطالعات نشان می‌دهد که مصرف گوشت قرمز به مقدار زیاد می‌تواند خطر ابتلا به آندومتریوز را افزایش دهد. آندومتریوز به حالی گفته می‌شود که موجب رشد بافتی شبیه به آندومتر در خارج از حفره رحم می‌شود و از طرفی درد و ناراحتی دوران قاعدگی را به شدت افزایش می‌دهد.

تصویر گوشت قرمز
برخلاف چیزی که اکثر افراد فکر می‌کنند، مصرف گوشت قرمز موجب افزایش درد و ناراحتی در دوران قاعدگی می‌شود.

۷- غذاهای فرآوری شده

بهتر است در دوران قاعدگی به هیچ عنوان سراغ غذاهای فرآوری شده نروید. این غذاها سرشار از کالری، قند، نمک و چربی و فاقد مواد مغذی هستند. تحقیقات نشان می‌دهد خانم‌هایی در طول ماه و همچنین در طول قاعدگی از این غذاها به مقدار بیشتر استفاده می‌کنند، درد شدیدتری را در دوران پریودی تجربه می‌کنند.

۸- غلات تصفیه شده

غلات تصفیه شده به غذاهایی گفته می‌شود که سبوس و جوانه از آن جدا شده است و فاقد فیبر است. در دوران پریودی سعی کنید از مصرف غلات تصفیه شده مثل پاستا، بیسکویت، نان سفید و نودل اجتناب کنید. این غذاها مقدار قند زیاد و فیبر کمی دارند و مصرف آن‌ها موجب بروز اختلال در قند خون و اشتها می‌شود.

بیشتر بدانید: خواص دارچین برای زنان

سخن نهایی

در این مقاله به این سوال پاسخ دادیم که چه چیزهایی موقع پریودی نخوریم. اگر در دوران قاعدگی دردهای شدید و آزاردهنده‌ای را تجربه می‌کنید که با تغییر رژیم غذایی و مسکن‌های معمولی قابل کنترل نیست، بهتر است همین حالا با یکی از متخصصان زنان ارتباط برقرار کنید.

برای این کار می‌توانید به وب‌سایت درمانکده سر بزنید و با بهترین پزشکان متخصص از جمله دکتر زنان آنلاین مشورت کنید. همچنین، درمانکده این امکان را برای شما فراهم کرده تا از طریق سیستم نوبت‌دهی اینترنتی جهت مراجعه حضوری دکتر زنان از متخصص مورد نظر خود نوبت بگیرید.

سوالات متداول

چرا نباید در دوران قاعدگی قهوه بخوریم؟

مصرف قهوه موجب افزایش دفع آب از طریق ادرار می‌شود و ممکن است بدن را در معرض کم‌آبی و یبوست قرار دهد. از طرف دیگر قهوه سرشار از کافئین است و ممکن است موجب بروز سردرد شود.

علت افزایش میل به شیرین در دوران قاعدگی چیست؟

از چند روز پیش از شروع دوران قاعدگی نیز میزان پروژسترون افزایش و مقدار استروژن در بدن کاهش پیدا می‌کند و از همین رو میل به شیرینی و کربوهیدرات‌ها بیشتر می‌شود. از طرف دیگر بسیاری از خانم‌ها در دوران قاعدگی به کمبود آهن مبتلا می‌شوند و این مشکل یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش میل به شیرینی در دوران قاعدگی است.

منابع: healthline، verywellhealth، adityabirlacapital

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد رای‌ها 2

هنوز امتیازی ثبت نشده

مژده عاشوری
مژده شرف عاشوری

من مژده شرف عاشوری هستم؛ لیسانس مترجمی زبان انگلیسی و فوق لیسانس فیزیولوژی ورزش که سال‌هاست به صورت تخصصی می‌نویسم و ترجمه می‌کنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت می‌برم و علاقه زیادی به ترجمه و نوشتن محتوا در حوزه سلامت، تغذیه و پزشکی دارم.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

0 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها