فولیک اسید

فولیک اسید: فواید، عوارض جانبی و دوز مصرفی توصیه شده آن

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

فولیک اسید شکل ساختگی ویتامین B محسوب می‌شود. اکثر خانم‌ها در دوران بارداری یا قبل از شروع آن بنابر دستور پزشک و با دز مشخصی قرص فولیک اسید استفاده می‌کنند. این مکمل و قرص می‌تواند تا حد زیادی سلامت بارداری را تضمین کند.

بدن انسان برای سلامت نگه داشتن بخش مهم خود از جمله سیستم عصبی و خون به ویتامین B نیاز دارد. فولیک اسید نوعی ویتامین B9 است که به روش تزریقی یا خوراکی برای تامین کمبودهای ویتامین خانواده B مصرف می‌شود. از سال 1998 قانون اضافه کردن این ویتامین به غلات، نان، کلوچه‌ها، آرد، پاستا و بیسکویت‌ها الزامی شد. 

در صورتی که فردی همچنان با مشکل کمبود این ویتامین در بدن مواجه باشد می‌تواند با تجویز پزشک قرص فولیک اسید مصرف کند. از همین رو ما در این مقاله از مجله درمانکده شما را با عملکرد اسیدفولیک در بدن، فواید، میزان مصرف مجاز و عوارض آن آشنا می‌کنیم. همراه درمانکده باشید.

فولیک اسید چیست؟

برای درک بهتر مفهوم فولیک اسید باید با واژه فولات آشنا شوید. این‌ها هر دو انواع مختلفی از ویتامین B9 هستند و با وجود تفاوت‌هایی اما معمولا در میان مردم به یک شکل شناخته می‌شوند. در واقع فولات به صورت طبیعی در غذاها وجود دارد، اما اسیدفولیک باید توسط انسان و به شکل مکمل مصنوعی ساخته شود. 

اگر بدن شما نتواند فولات بسازد باید آن را از طریق رژیم غذایی مشخصی دریافت کند. در این صورت اسیدفولیک به غذاها اضافه خواهد شد یا این‌که قرص فولیک‌اسید به شکل مکمل برای فرد تجویز می‌شود.

بیشتر بدانید:فولیک اسید در پریودی چرا توصیه می‌شود؟

تصویری از بسته‌بندی و شکل ظاهری قرص فولیک اسید
فولیک اسید نوعی از ویتامین B9 است که توسط انسان به شکل مکمل مصنوعی ساخته می‌شود.

اهمیت مصرف FOLIC ACID

فولات یعنی همان نسخه طبیعی اسید فولیک، سطح گسترده‌ای از عملکردهای بدن را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. با مصرف کافی این ویتامین گلبول‌های قرمز خون به شکل جدید و سالم ساخته می‌شوند تا اکسیژن را به بخش‌های مختلف بدن برسانند. 

در غیر این صورت بدن شما با کم‌خونی ناشی از فولات روبه‌رو خواهد شد و دائما احساس خستگی، ضعف یا رنگ پریدگی می‌کند. از طرفی وجود فولات یا فولیک اسید کافی در بدن موجب ترمیم مواد ژنتیکی و تقسیم سلولی درست می‌شود. 

یکی‌دیگر از موارد مصرف فولیک اسید در دوران بارداری است. پزشکان مصرف مواد غذایی حاوی فولات یا مکمل اسید فولیک را برای زنان باردار ضروری می‌دانند، زیرا FOLIC ACID موجب رشد اولیه جنین خصوصا در ناحیه نخاع  خواهد شد.

کمبود اسیدفولیک

در صورتی که فولات طبیعی یا مکمل اسیدفولیک به اندازه کافی در بدن تولید نشود، نوعی کم‌خونی به نام مگالوبلاستیک ایجاد خواهد شد. از طرفی کمبود این ویتامین می‌تواند موجب تولد نوزاد با نقص‌های مادرزادی شود. 

در ادامه با علائم و نشانه‌هایی آشنا می‌شوید که می‌تواند زنگ خطری برای اعلام کمبود فولیک اسید باشد:

  • خستگی
  • ضعف شدید 
  • عدم تمرکز کافی
  • تحریک‌پذیری
  • زخم‌های دهانی و زبانی
  • تپش قلب
  • تغییر رنگ در پوست، مو یا ناخن
  • تنگی نفس

در صورت داشتن چنین علائمی از طریق مشاوره با متخصص زنان مشورت کنید.

بیشتر بدانید:فولیک اسید برای کم خونی مفید است؟

 تصویر گرافیکی از علائم کمبود فولیک اسید
علائم و نشانه‌های کمبود اسیدفولیک شامل خستگی، ضعف شدید، عدم تمرکز کافی، تحریک‌پذیری، تپش قلب، تغییر رنگ پوست و تنگی نفس هستند.

چه کسانی در معرض خطر کمبود فولیک اسید هستند؟

برخی از گروه‌هایی که در معرض خطر ابتلا به کمبود این ویتامین هستند عبارتند از:

  • افراد مبتلا به پلی‌مورفیسم که به دلیل مشکل ژنتیکی بدن توانایی تبدیل فولات به شکل فعال را از دست می‌دهد.
  • افرادی که در برنامه غذایی روزانه خود فولات کمی دریافت می‌کنند.
  • افرادی که مبتلا به بیماری آکلرهیدریا هستند و اسید معده در آن‌ها بسیار کم یا اصلا ترشح نمی‌شود.
  • افرادی که تحت جراحی معده قرار گرفته‌اند یا دچار بیماری سلیاک هستند و دستگاه گوارش آن‌ها فولات جذب نمی‌کند.
  • اشخاصی که الکل مصرف می‌کنند.
  • زنانی که در سنین بارداری قرار دارند.
  • بیمارانی که به دیالیز نیاز دارند.

بیشتر بدانید:فواید فولیک اسید برای مو چیست؟

این افراد باید حتما به متخصص زنان مراجعه کنند.

کاربرد فولیک اسید

ویتامین B9 ماده مغذی مهمی است که در بدن به صورت طبیعی و با اسم فولات ساخته می‌شود. این ویتامین در تشکیل گلبول‌های قرمز و فولات کافی برای بدن نقش مهمی دارد. در صورت وجود فولات کافی در بدن رشد سلول‌ها و تشکیل DNA به درستی انجام می‌شود. 

بنابراین اگر بدن فولات کافی تولید نکند، باید حتما برای آن قرص فولیک اسید (شکل مصنوعی ویتامین B9) تجویز شود. به‌طور کلی می‌توان کاربرد فولیک اسید در بدن را به صورت زیر دسته‌بندی کرد:

جلوگیری تولد نوزاد همراه با نقص

دانشمندان با تحقیقات گسترده‌ای در این زمینه متوجه شدند مصرف مکمل فولیک‌اسید می‌تواند از ایجاد نقص مادرزادی در DNA نوزاد جلوگیری کند. از همین رو به زنان باردار توصیه می‌شود تا این ویتامین را روزانه یک عدد در دوران بارداری استفاده کنند. 

البته بهتر است مصرف FOLIC ACID از سه ما قبل از بارداری شروع شود. در این صورت زنان باردار به اندازه کافی از ماده مغذی مذکور بهره‌مند خواهند شد.

بیشتر بدانید:فولیک اسید در چه غذاهایی است؟

جبران کمبود اسید فولیک در بدن

اگر فولات طبیعی  در بدن شما کمبود زیادی داشته باشد باید آن را با قرص فولیک اسید یا اضافه کردن به مواد غذایی جبران کرد. در اغلب کشورها این ویتامین در پاستا، غلات و آرد وجود دارد که کمبود آن را برطرف می‌کند.

عدم ابتلا به بیماری‌های قلبی، عروقی و سکته مغزی

فولیک اسید به دلیل داشتن ویتامین B6 و B12 سطح بالای هموسیستئین خون را کنترل می‌کند. اگر هموسیستئین در خون افزایش پیدا کند، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی خون بالا می‌رود.

جلوگیری از سرطان‌ها

دانشمندان پس از تحقیقات گسترده به این نتیجه رسیده‌اند که وجود کافی FOLIC ACID در خون می‌تواند احتمال بروز سرطان‌های مختلف را کاهش دهد.

عدم ابتلا به افسردگی

تحقیقات گسترده در زمینه افسردگی نشان داده است که در صورت مصرف این ویتامین به صورت طبیعی یا مکمل‌ها احتمال ابتلای فرد به افسردگی کاهش پیدا می‌کند.

بیشتر بدانید:فولیک اسید در بارداری برای چیست؟

بهترین منبع ویتامین B9

این ویتامین به صورت قرص فولیک اسید یا غذاهای غنی شده همچون آرد، غلات، کلوچه و پاستا وجود دارد. اما نباید از منابع طبیعی که سرشار از فولات هستند، غافل شد. این منابع را که به راحتی می‌توان تهیه کرد عبارتند از:

  • اسفناج
  • کاهو
  • ماچوبه
  • آووکادو
  • کلم بروکسل
  • نخود چشم بلبلی
  • نخود سبز
  • لوبیا قرمز
  • آب پرتقال
  • بادام زمینی بو داده
  • گوجه فرنگی
  • موز
  • طالبی
  • تخم‌مرغ آب‌پز

بیشتر بدانید: هماتوم بارداری چیست و چه عوارضی دارد؟ + راهنمایی کامل

 تصاویری از منابع فولات طبیعی
اسفناج، کاهو، آووکادو، کلم بروکسل، لوبیا چشم بلبلی، لوبیا قرمز، نخود سبز، موز، طالبی، تخم‌مرغ آب‌پز و بادام‌زمینی بهترین منبع ویتامین B9 یا همان فولات طبیعی محسوب می‌شوند.

بدن انسان به‌طور طبیعی روزانه به چه مقدار فولیک اسید نیاز دارد؟

مقدار طبیعی فولات در منابع غذایی زیادی وجود دارد و به آسانی قابل دسترس هستند. اما باید بدانید که بدن اسیدفولیک را از غذاهای غنی شده یا به شکل مکمل بهتر از حالت طبیعی جذب می‌کند. در ادامه با جدول میزان توصیه شده این ویتامین برای افراد در سنین مختلف آشنا می‌شوید:

مقدار توصیه شدهسن
65 میکروگرم در روز0-6 ماه
80 میکروگرم در روز7-12 ماه
150 میکروگرم در روز1-3 سال
200 میکروگرم در روز4-8 سال
300 میکروگرم در روز9-13 سال
400 میکروگرم در روز14-18 سال
400 میکروگرم در روز+19 سال
400-800 میکروگرم در روزدوران حاملگی
500 میکروگرم در روزدوران شیردهی
جدول میزان توصیه شده مکمل فولیک اسید

فواید قرص فولیک اسید

موارد مصرف فولیک اسید متفاوت بوده و می‌تواند با راه‌های مختلفی بر سلامت فرد تاثیر بگذارد. فواید و مزایای این ماده مغذی شامل موارد زیر می‌شود:

1. کمبود فولات را در بدن درمان می‌کند

در صورتی که بدن شما از فولات کافی برخوردار نباشد، قرص فولیک‌اسید می‌تواند عوارض ناشی از این مشکل را همچون کم‌خونی، اختلال در رشد جنین، بروز افسردگی، اختلالات ذهنی و مشکل در عملکرد ایمنی جبران کند.

2. نقایص مادرزادی و عوارض بارداری را جبران می‌کند

قرص اسیدفولیک ابتلا به بی‌نظمی بارداری را از جمله نقص در لوله عصبی همچون اسپینا بیفیدا و آنانسفالی کاهش می‌دهد. در واقع زنان باردار با مصرف این مکمل از احتمال خطر تولد نوزادی با نواقص مذکور جلوگیری می‌کنند. از طرفی قرص فولیک اسید می‌تواند عوارض بارداری همچون پره اکلامپسی را کنترل کند.

بیشتر بدانید: چه ویتامینی برای رشد مو خوبه؟

3. سلامت مغز حفظ می‌شود

اگر فولات خون بسیار پایین باشد احتمال عملکرد ذهنی ضعیف خصوصا در سنین بالا افزایش پیدا می‌کند. در تحقیقات گسترده که سال 2019 انجام شد، افرادی که روزانه 1250 میکروگرم اسیدفولیک دریافت کرده بودند توانایی تفکر کمتری نسبت به سایر اشخاص داشتند. بنابراین می‌توان گفت مصرف این مکمل نباید بیش از اندازه کم یا زیاد باشد.

4. درمان افراد مبتلا به اختلالات روان آسان‌تر است

وجود فولات در خون یا مصرف مکمل اسید فولیک ماده شیمیایی به نام انتقال دهنده‌های عصبی تولید می‌کند. از همین رو روان‌پزشکان معتقدند مصرف کم این مکمل موجب درمان افسردگی، اسکیزوفرنی و سایر اختلالات روان می‌شود.

5. میزان قند خون در افراد دیابتی کنترل می‌شود

مصرف مکمل ACID FOLIC می‌تواند باعث کنترل قند خون و کاهش مقاومت بدن به انسولین در افراد مبتلا به دیابت شود. داروی اصلی دیابت یعنی متفورمین میزان فولات بدن را بسیار کاهش می‌دهد. از همین رو افراد دیابتی به منابع طبیعی این ویتامین و مکمل آن به صورت قرص نیاز دارند.

6. باروری زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد

در صورت مصرف این قرص کیفیت تخمک  و رشد یا کاشت آن در رحم بهتر خواهد بود. در واقع فولیک‌اسید می‌تواند شانس باردار شدن را بیشتر کند و اگر از طریق فناوری جدید اقدام می‌کنید، احتمال بچه‌دار شدن افزایش می‌یابد.

7. بیماری‌های التهابی و کلیوی کاهش پیدا می‌کند

مصرف قرص فولیک اسید التهاب واکنشی ناشی از پروتئین را از بین می‌برد. همچنین وجود این منبع مغذی در خون از تولید هموسیستئین زیاد کلیه جلوگیری می‌کند. بنابراین احتمال ابتلای افراد به بیماری‌های قلبی که ناشی از هموسیستئین است، کاهش پیدا خواهد کرد.

بیشتر بدانید: هر آنچه که درباره بارداری خارج از رحم نمی‌دانید!!

عوارض فولیک اسید

اکثر پزشکان بر این اعتقادند که مصرف اسیدفولیک عوارض جانبی جدی ندارد. هر چند که مصرف بیش از اندازه آن می‌تواند موجب افزایش ACID FOLIC متابولیزه نشده خون شود، اما به‌دلیل این‌که محلولی در آب است به‌طور طبیعی با ادرار دفع می‌شود. 

همچنین باید بدانید که عوارض فولیک اسید بر اثر مصرف زیاد فولات طبیعی ایجاد نخواهد شد. با وجود مخالفت‌هایی برخی از پزشکان بر این باورند اگر میزان مصرف مکمل و قرص این ویتامین بیش از حد باشد احتمال بروز عارضه جانبی با شدت بسیار کم وجود دارد. 

برخی از این عوارض عبارتند از:

  • ناراحتی معده
  • اسهال
  • تهوع
  • گیجی
  • تشنج
  • تحریک‌پذیری
  • واکنش‌های پوستی
  • تغییرات رفتاری

موارد احتیاط

اشخاصی که دچار آلرژی هستند باید قرص فولیک اسید را با احتیاط مصرف کنند. نشانه‌های هشدار برای واکنش آلرژیک این قرص شامل موارد زیر است:

  • مشکل در تنفس
  • خارش پوستی
  • سرخی پوست

بیشتر بدانید: دلیل درد رحم در اوایل بارداری چیست؟

تصویر فردی که دچار سرخی پوست از نشانه‌های هشدار آلرژیک در مصرف فولیک اسید شده است
مصرف فولیک اسید برای افرادی که آلرژی دارند مناسب نیست. این اشخاص معمولا دچار سرخی پوشت می‌شوند.

همچنین مصرف بیش از اندازه اسیدفولیک‌ها می‌تواند عوارض ناشی از کمبود ویتامین B12 را پنهان کند. از طرفی با بیش از اندازه مصرف کردن این قرص احتمال کاهش سرعت رشد مغز در کودکان و افزایش سرعت زوال عقل در بزرگسالان وجود دارد. 

بنابراین باید بگوییم مصرف فولیک‌اسید با دز نامنظم برای بیماران زیر خطرناک است:

  • دیابت نوع 2
  • صرع
  • روماتیسم مفصلی
  • لوپوس
  • بیماری التهابی روده
  • بیماری سلیاک

سخن پایانی

فولیک اسید نوعی ویتامین B است که برای پیشگیری یا درمان سطوح پایین فولات خون و مقدار بالای هموسیستئین خون استفاده می‌شود. همچنین زنان باردار برای جلوگیری از نقص‌های مادرزادی نوزاد باید قرص فولیک اسید مصرف کنند. اهمیت این مکمل برای بدن ما را برآن داشت تا در این مقاله شما را با نحوه عملکرد اسیدفولیک، فواید، عوارض و میزان دز مصرفی توصیه شده آن آشنا کنیم. شما هم می‌توانید نظرات و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

کاربرد قرص فولیک اسید چیست؟

این مکمل موجب تقویت عملکرد سلول‌ها، ترمیم DNA، تشکیل گلبول‌های قرمز، رشد بافت‌ها و جلوگیری از تولد نوزاد با نقص مادرزادی می‌شود.

روزانه چه مقدار باید اسید فولیک مصرف کرد؟

برای مصرف فولات طبیعی در رژیم غذایی محدودیتی وجود ندارد .اما قرص فولیک اسید را نباید بدون تجویز پزشک بیش از 1000 میکروگرم در روز دریافت کنید. زیرا احتمال پنهان کردن علائم کمبود ویتامین B12 وجود دارد.

عوارض جانبی فولیک اسید چیست؟

علائمی بثورات پوستی همچون خارش، قرمزی، تورم، تنگی نفس، خس خس گلو و تاول بر روی پوست نشانه هایی از عوارض اسید فولیک هستند.

بهترین زمان برای مصرف اسید فولیک کی است؟

فرقی نمی‌کند مکمل فولیک اسید را صبح بخورید یا شب. اما مهم است آن را هر روز در همان ساعت معین و همیشگی مصرف کنید. حتما این مکمل را با آب بنوشید. خوردن اسید فولیک با غذا یا بدون غذا منعی ندارد.

آیا فولیک اسید بارداری را افزایش می‌دهد؟

تحقیقات گسترده در زمینه مکمل اسید فولیک نشان داده است که این قرص می‌تواند باعث افزایش احتمال تخمک‌گذاری شود.

منبع: webmd | medicalnewstoday | healthline

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.2 / 5. تعداد رای‌ها 291

هنوز امتیازی ثبت نشده

r@dmanesh-salllam
دریا رادمنش

دریا رادمنش هستم کارشناس ارشد رشته روانشناسی بالینی. حدود پنج سال می‌شه که در کنار مشاوره روانشناسی در زمینه اختلالات روانشناختی، به دلیل علاقه شخصیم به نوشتن، در حوزه پزشکی، سلامت روان و... تولید محتوا می‌کنم.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

39 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها
مریم آقایی
مریم آقایی
1 ماه قبل

سلام خسته نباشید میشه راهنمایی کنید دکتر بهم اسید فولیک داده هرشب یدونه بخورم من گذاشتم ساعت ۹شب دوبار فراموش کردم دوساعت بعدش خوردم مشکلی داره؟

شهر
شیراز
100 USDT
100 USDT
2 ماه قبل

Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.

معراج
معراج
2 ماه قبل

سلام ببخشید میشه جواب منو بدین من خواستم باردار بشم تو بهداشت گفتن اسید فولیک بخر بخور اون برا باردار شدن خوبه و اینکه چیطور مصرف کنم میشه بگین دوستای عزیزم

شهر
تبریز
مرجانه
مرجانه
2 ماه قبل
پاسخ به  معراج

هرشب یه عدد

شهر
کرج
صدیقه
صدیقه
2 ماه قبل

سلام پسرم 5تا قرص فولیک اسید 1میلی گرم باهم خورده چکار کنم راهنمایی کنید لطفا پسرم سه سالشه خواهش میکنم

شکیلا
شکیلا
4 ماه قبل

اگه بعد از هربار خوردن ویتامین B9یا همون فولیک اسید استفراغ کنیم خوردنشون قطع کنیم؟

شهر
تهران
شیرین
شیرین
4 ماه قبل

باسلام مصرف فولیک اسبد برای خانمهایی ۵۰سال به بالا هم مفیده یامضر؟
ممنون ازشما

شهر
تهران
ستایش
ستایش
4 ماه قبل

سلام خسته نباشید دکتر برا دخترم که 14سالشه فولیک اسید تجویز کرده ولی وقتی استفاده میگه خیلی خوایم میاد ممکنه از عوارض قرص باشه

شهر
اصفهان
مرجانه
مرجانه
2 ماه قبل
پاسخ به  ستایش

صددرصد

سهرابی
سهرابی
10 ماه قبل

من فولیک اسید ۵دکتر برام تجویز کرده هر شب یه دونه میخورم فقط یک روز در هفته که قرص متوترکسات میخورم فولیک اسید نمیخورم یک جا خوندم با هم تداخل دارن لطفا راهنمایی کنین مشکلی پیش نمیادق

شهر
مشهد
سمیرا
سمیرا
11 ماه قبل

سلام خسته نباشید من مولتی ویتامین و هیربیوتی میخورم که هر کدوم ۴۰۰ میکروگرم فولیک اسید دارد دکتر زنان بهم فولیک اسید ۱ هم داده آیا این میزان برای بدن ضرر ندارد ؟

شهر
کرج
دکتربهزاد
دکتربهزاد
10 ماه قبل
پاسخ به  سمیرا

موردی ندارد

شهر
تهران
فاطمه
فاطمه
11 ماه قبل

سلام، اگه پسری ۳ ساله دو عدد قرص فولیک اسید همزمان بخورد چه میشود؟

شهر
شیراز
آشا
آشا
11 ماه قبل

سلام،
دکتر به من گفته از هفته نهم بارداری تا دوازدهم ۵ میلی گرم فولیک اسید بخورم. باتوجه به اینکه هیچ بیماری ندارم، آيا لازمه این میزان بالا، مشکلی ایجاد نمیکنه برای جنین؟

نعیم
نعیم
1 سال قبل

سلام خسته نباشید من همیشه در تمام فصل ها
بدن درد دارم بی حالم همیشه خسته ام

شهر
تهران
دکتربهزاد
دکتربهزاد
10 ماه قبل
پاسخ به  نعیم

چک اب کامل توصیه می شود

شهر
تهران
فولیک اسید ۱ رو هر شب استفاده کنیم کدوم عوارضی ندا
فولیک اسید ۱ رو هر شب استفاده کنیم کدوم عوارضی ندا
1 سال قبل

فولیک اسید 1 را هر شب استفاده کنیم؟

رضا فیروزی
رضا فیروزی
1 سال قبل

با عرض سلام و ادب اینجانب مدت 23 سال است دچار اختلال دوقطبی هستم.آیا مصرف فولیک اسید برایم مفید است یا بد؟و مساله بعدی آیا با داروهای اختال اعصاب اختلال تداخل دارد ؟

شهر
اصفهان
عکس
عکس
1 سال قبل

بنیامین

بیگی
بیگی
1 سال قبل

اسلام خسته نباشید گفته شده مصرف قرص فولیک اسید باعث بی قراری و تحرک زیاد نوزاد بعد از زایمان مبشود ایا این درسته؟

شهر
اصفهان
هانیه
هانیه
18 روز قبل
پاسخ به  بیگی

خیر درست نیست

شهر
تهران
زهرا
زهرا
1 سال قبل

من اگه فولیک اسیدمیخورم سردردبسیارشدیدوطولانی میگرم

Man
Man
10 ماه قبل
پاسخ به  زهرا

منم همینطور
چرا اینطوری میشه

شهر
تبریز
دلاور ملکی
دلاور ملکی
1 سال قبل

سلام من چند روزیه که اسید فولیک ید مصرف میکنم چندبار رکار رفتم خالی نمیشم اصلا البته ناگفته نماند تریاک هم مصرف میکنم روزی یه گرم مچکرم

شهر
کرج
زهرا
زهرا
1 سال قبل

من وقتی فولیک اسید۲۰ میخورم تپش قلب میگیرم چکارکنم گفتن قبل بارداری مصرف کنی خوبه

رها
رها
1 سال قبل

با سلام می خواستم بدونم برای سه ماه قبل از باردارشدن قرص فولیک اسید با چه دوزی باید مصرف بشه ۵میلی گرمی یا یک میلی گرمی؟ ممنون میشم پاسخ بدید، چند سال پیش قبل از بارداریم مصرف میکردم، الآن دوزش را یادم رفته.

هانیه
هانیه
18 روز قبل
پاسخ به  رها

فولیک اسید 1 باید مصرف کنید

زهرا
زهرا
1 سال قبل

من گاهی سردرد شدید میگیرم اونم بدون دلیل درگیری ذهنی هم دارم و این باعث میشه حس کنم چیز سنگینی در سرم بهم فشار میاره و باعث میشه رنگ چشمم هم سرخ شه

زهرا
زهرا
1 سال قبل

من خوابم ریخته برهم شبا با زور خوابم میبره و سردرد شدید هم دارم گاهی حس میکنم ی چیز سنگین ت سرمه ک نمیتونم درست راه برم و چشمام هم سریع سرخ میشه و گاهی چشم درد دارم

شهر
شیراز
رحیمه احمدی
رحیمه احمدی
1 سال قبل

من خیلی سردرد های شدید دارم شونه هام و دستام گردنم خیلی درد داره رنگمم همیشه پریده زود اعصبانی میشم قرص اعصابم مصرف میکنم ولی خوب خوب نشدم ۳سال مصرف میکنم یکم کنترولم کرده اما دردم هنوزم برطرف نشده باید چکار کنم

شهر
شیراز
حسین صالحی
حسین صالحی
1 سال قبل

سلام چند روز میشه اسید فولیک مصرف میکنم موقع ادرار یه حس بدی دارم مثل روز اولی که سوند کشیده شده . این حالت سوزش . مثل اینکه ادرار غلیض داری موقع اتمام یه سوزش کمی دارم

هانیه
هانیه
18 روز قبل
پاسخ به  حسین صالحی

این ربطی به فولیک اسید نداره باید چکاپ بشید احتمالاً عفونت ادراری دارید

محمد حسن رستمی
محمد حسن رستمی
1 سال قبل

سلام لطفادر مورد عوارض فولیک اسید ۱میلی گرمی در زیر ۳سال توضیح دهید.سپاس

شهر
تهران
Hadis
Hadis
1 سال قبل

سلام. من بعد از خوردن قرص فولیک اسید دچار معده درد و یبوست می شوم. چه کار کنم؟
ممنون

شهر
تهران
دکتربهزاد
دکتربهزاد
10 ماه قبل
پاسخ به  Hadis

پنتوپرازول ناشتا قبل صبحانه

Sirvan kb
Sirvan kb
1 سال قبل

با سلام
من ٤٠ سالمە و دارم یک سری ویتامین مصرف می‌کنم، جهت تقویت جسم و مو و زیبایی پوست
 لطفا طریقەی درست زمان مصرف کردنش رو بهم بگین، سپاس

زینک سولفات مونوهیدرات١٣٧٫٣ میلی‌گرم معادل زینک٥٠ میلی‌گرم
ویتامین E ٤٠٠
امگا ٣
فولیک اسید ١

شهر
تهران
تیم پزشکی درمانکده
تیم درمانکده
پاسخ به  Sirvan kb

سلام دوست عزیز.برای مصرف این مکمل‌ها نیاز به دونستن دقیق شرح حال هست .در این مورد میتونید از مشاوره‌ی آنلاین فوری درمانکده استفاده کنید و برای اطلاعات بیشتر این مقاله رو مطالعه کنید.امیدوارم همیشه سلامت باشید.

Sirvan kb
Sirvan kb
1 سال قبل

سلام مجدد
چە شرح حالی، من بیمار نیستم فقط جهت تقویتە
تا جایی کە میدونم و مطالعە کردم فهمیدم کە ویتامین‌های E، A، D و امگا٣ محلول در چربی هستن و همراه غذا مصرف میشن و اما فولیک اسید و زینک محلول در آب هستن البته دقیق نفهمیدم چە زمانی بهترە یە ساعت قبل غذا و دو ساعت بعد غذا باهم میشە یا ن؟

اسم
اسم
1 سال قبل
پاسخ به  Sirvan kb

مکمل ها رو هم پزشک باید تحویز کنه
بهتر است افراد سالم خوراکی های مفید بخوروند
دارو برای افرادیه که سوء جذب دارندی