زیبایی چهره همواره از مهمترین خواستههای انسان بوده است. هر چهرهای ویژگیهای منحصربهفرد خود را دارد، اما وجود تناسب و هماهنگی بین اجزای مختلف آن میتواند تاثیر شگفتانگیزی در افزایش جذابیت و اعتمادبهنفس داشته باشد. این موضوع باعث شده است که امروزه روشهایی مانند کانتورینگ صورت طرفداران زیادی داشته باشند. از تزریق فیلر گرفته تا انواع جراحی، این تکنیک میتواند دنیایی از امکانات را برای دستیابی به ظاهر دلخواه فراهم کند. تا انتهای این مقاله از مجله درمانکده با ما همراه باشید تا با مزایا و عوارض کانتورینگ آشنا شوید.
فهرست محتوا
کانتورینگ صورت چیست؟
این اصطلاح به مجموعهای از تکنیکها اشاره دارد که با هدف بهبود تناسب و تقارن چهره انجام میشوند. این تکنیکها شامل تغییر یا برجستهسازی ساختارهای صورت از جمله گونهها، فک، بینی یا چانه هستند تا زیبایی و هماهنگی اجزای چهره افزایش یابد.
مزایای کانتورینگ صورت
مزایای این روش شامل موارد زیر است:
- بهبود تناسب و تقارن چهره
- برجستهسازی نقاط قوت چهره (از جمله گونهها، چانه یا خط فک)
- اصلاح نواقص صورت (افتادگی پوست، تجمع چربی در نواحی خاص یا چینوچروکهای عمیق)
- جوانتر به نظر رسیدن چهره
- افزایش اعتمادبهنفس
انواع روشهای کانتورینگ صورت
امروزه اصلاح ویژگیهای صورت به لطف پیشرفتهای چشمگیر علم و تکنولوژی به ۲ روش تهاجمی و غیر تهاجمی قابل انجام است. انتخاب روش مناسب به فاکتورهای مختلفی نظیر اهداف زیباییشناختی و مدت زمان مورد نظر برای مشاهده نتیجه نهایی بستگی دارد. در ادامه انواع روش کانتورینگ صورت را بررسی میکنیم.
بیشتر بخوانید: بهترین ژل برای صورت
۱. روشهای تهاجمی
جراحی یا روش تهاجمی برای افرادی مناسب است که به دنبال تغییرات قابلتوجه و ماندگار هستند. رایجترین جراحیها عبارتاند از:
- جراحی فک و چانه: ساختار چانه و فک با استفاده از تکنیکهایی مانند ایمپلنت چانه یا تراشیدن استخوان فک تغییر میکند. این کار برای بهبود تناسب و تقارن چهره انجام میشود.
- لیپوساکشن صورت: برای حذف چربیهای اضافی از نواحی مختلف صورت از جمله غبغب یا گونه انجام میشود. در نتیجه، صورت باریکتر و متناسبتر به نظر میرسد.
- کانتورینگ صورت با تزریق چربی: شامل برداشت چربی از نواحی دیگر بدن (مانند شکم یا ران) و تزریق آن به قسمتهای مختلف صورت است. هدف از این روش حجمدهی و اصلاح نواقص صورت است.
در ادامه میتوانید عکس کانتورینگ صورت که مربوط به قبل و بعد از لیپوساکشن غبغب است را مشاهده کنید:
۲. روشهای کمتهاجمی و غیر تهاجمی
روشهای زیر به جراحی نیاز ندارند و اغلب به کسانی توصیه میشوند که به دنبال تغییرات موقت یا بهبودی سریعتر هستند:
- کانتورینگ صورت با فیلر: فیلرها یا پرکنندهها برای برجستهسازی گونهها و لبها، کاهش چینوچروکهای صورت یا بهبود شکل چانه تزریق میشوند.
- کانتورینگ صورت با نخ: نخهای قابل جذب با استفاده از سوزنهای بسیار ظریف در زیر پوست قرار میگیرند تا با کشیدن پوست و ایجاد ساختار حمایتی به اصلاح ساختار چهره و جوانتر به نظر رسیدن آن کمک کنند.
- تزریق بوتاکس: بوتاکس با کاهش فعالیت بعضی از عضلات به بهبود خطوط صورت و ایجاد تقارن کمک میکند. این ماده معمولا در نواحی پیشانی، خط اخم و اطراف چشم استفاده میشود.
- کانتورینگ با دستگاههای غیر تهاجمی: روشهایی مانند هایفوتراپی (HIFU) پوست را سفت کرده و به بهبود ساختار صورت کمک میکنند. این روشها برای لیفت صورت و کاهش چربیهای سطحی موثرند.
در ادامه یک نمونه عکس قبل و بعد کانتورینگ صورت مربوط به تزریق فیلر آورده شده است:
بیشتر بخوانید: فیلر چین و چروک صورت
کانتورینگ برای فرمهای مختلف صورت
برای دستیابی به نتیجه مطلوب لازم است هر گونه اصلاح با توجه به فرم و ویژگیهای خاص چهره انجام شود:
- کانتورینگ صورت گرد: صورتهای گرد معمولا فاقد خطوط واضح در ناحیه فک و گونه هستند. بنابراین تزریق فیلر به چانه، گونهها و خط فک میتواند به ایجاد ظاهر زاویهدار و کشیده کمک کند. همچنین لیپوساکشن غبغب برای کاهش گردی صورت و تقویت ساختار فک موثر است.
- کانتورینگ برای صورت کشیده: صورتهای کشیده اغلب طول زیادی دارند و باید در عرض اصلاح شوند. تزریق فیلر در ناحیه گونه میتواند عرض صورت را افزایش دهد و از کشیدگی بیش از حد آن بکاهد.
- کانتورینگ برای صورت لاغر: صورتهای لاغر ظاهر استخوانی دارند. در این حالت، تزریق چربی یا فیلر در ناحیه گونه و چانه میتواند حجم صورت را افزایش دهد و ظاهر متعادلتری به آن ببخشد.
مراقبتهای بعد از کانتورینگ صورت
مراقبتهای بعد از درمان به نوع روش انتخابی شما بستگی دارد. با این حال، معمولا توصیه میشود:
- به دستورالعملهای ارائهشده توسط پزشک از جمله مصرف دارو، مراقبت از زخم و… پایبند باشید.
- برای به حداقل رساندن تورم و کبودی، روی ناحیه تحت درمان کمپرس سرد قرار دهید.
- هنگام استراحت یا خواب سر خود را بالا بیاورید تا تورم کاهش پیدا کند.
- از لمس یا مالش ناحیه تحت درمان برای مدت زمان مشخص خودداری کنید.
- از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید بپرهیزید و برای محافظت از ناحیه تحت درمان از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
- تا زمانی که پزشک دستور داده است از فعالیت یا ورزش شدید که ممکن است جریان خون را در صورت افزایش دهد، خودداری کنید.
- رژیم غذایی سالم داشته باشید و مایعات فراوان بنوشید تا روند بهبودی تسریع شود.
بیشتر بخوانید: ماندگارترین روش چاقی صورت
خطرات و عوارض کانتورینگ صورت
هم روشهای تهاجمی و هم روشهای غیر تهاجمی ممکن است با بعضی عوارض و خطرات همراه باشند. این عوارض به تکنیکهای مورد استفاده، تجربه پزشک و ویژگیهای فردی بستگی دارند. اما به طور کلی شامل موارد زیر هستند:
- مشکلات پوستی: پس از هر گونه اقدام پزشکی احتمال بروز عوارض پوستی مانند کبودی، تورم، قرمزی و التهاب وجود دارد. این عوارض معمولا موقتی هستند و در عرض چند روز یا چند هفته بهبود مییابند.
- اسکار (جای زخم): با پیروی از دستورات پزشک، اجتناب از مواجهه طولانیمدت با نور خورشید و استفاده از کرم ضد آفتاب میتوان خطر بروز این عارضه را کاهش داد.
- عفونت: رعایت نکات بهداشتی از سوی پزشک و مراقبت از ناحیه تحت درمان از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر جراحی انجام دادهاید، محل برش را مرتب چک کنید و در صورت مشاهده علائم عفونت (قرمزی، تورم یا ترشح)، فورا با پزشک خود تماس بگیرید.
- آسیب عصبی: برای به حداقل رساندن این خطر باید به یک پزشک مجرب مراجعه کنید که با روش صحیح کانتورینگ صورت آشنا باشید. همچنین لازم است قبل از هر گونه اقدامی در مورد وضعیت سلامتی خود و بیماریهایی که به آن مبتلا هستید با پزشک صحبت کنید.
- واکنشهای آلرژیک: بعضی از افراد ممکن است به فیلر، بوتاکس یا داروی بیهوشی حساسیت داشته باشند. حساسیت میتواند از خفیف تا شدید متغیر باشد و به خارش، تورم و قرمزی یا حتی مشکلات تنفسی و شوک آنافیلاکسی منجر شود. برای کاهش خطر بروز این مشکل توصیه میشود پزشک را از هر گونه سابقه آلرژی مطلع کنید.
- رضایتبخش نبودن نتیجه: عدم تقارن صورت یکی از معایب مهم کانتورینگ است. در بعضی موارد ممکن است نتیجه آنطور که میخواهید نباشد و به اصلاح یا حتی جراحی مجدد نیاز داشته باشد.
بیشتر بخوانید: مزوتراپی صورت چیست؟
کلام پایانی
این روزها کانتورینگ به یک روش محبوب برای بهبود ویژگیهای صورت و دستیابی به ظاهر دلخواه تبدیل شده است. ۲ رویکرد اصلی برای انجام این کار وجود دارد که شامل جراحی و روشهای غیر جراحی میشوند. اگر برای انتخاب بهترین روش کانتورینگ صورت به کمک نیاز دارید، با دکتر پوست یا جراح پلاستیک مشورت کنید که پیشنهاد ما در مرحله اول ارتباط با دکتر پوست آنلاین است. برای این کار میتوانید از امکانات سایت درمانکده استفاده کنید. در درمانکده علاوه بر سیستم نوبتدهی حضوری، امکان اخذ نوبت جهت مشاوره آنلاین پزشکی فراهم شده است.
بیشتر بخوانید: قرص سفید کننده پوست قوی
سوالات متداول
بله. ممکن است با درد یا ناراحتی همراه باشد. شدت درد و مدت زمان آن به نوع درمان و میزان تحمل شما بستگی دارد.
این اصطلاح به معنی استفاده از فیلر (ژل یا پرکننده) برای حجمدهی صورت است. ژل به زیر پوست تزریق میشود تا به طور موقت ویژگیهای صورت را بهبود دهد و نواقص آن را اصلاح کند.
هیالورونیک اسید به دلیل سازگاری بالا با بدن انسان اغلب به عنوان بهترین فیلر برای کانتورینگ صورت معرفی میشود.
پاسخ این سوال به روش انتخابی شما بستگی دارد. نتیجه حاصل از جراحی معمولا دائمی است، اما نتیجه روشهای غیر تهاجمی بین ۶ تا ۱۲ ماه دوام دارد.
منابع: draesthetica, singhealth