بهترین قطره برای عفونت گوش بزرگسالان کدام است؟ معرفی ۱۰ قطره موثر

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

گوش درد یکی از مشکلات نسبتا رایج است که می‌تواند بر اثر عوامل مختلفی ایجاد شود. عفونت گوش خارجی و گوش میانی اصلی‌ترین دلیل بروز گوش درد در بزرگسالان به‌شمار می‌آید. قطره‌های دارویی یکی از موثرترین روش‌ها برای درمان این عارضه محسوب می‌شوند و می‌توانند در کوتاه‌ترین زمان علائمی همچون درد شدید، التهاب، ترشحات غیر طبیعی و کاهش شنوایی را تسکین ببخشند. پزشک، بهترین قطره برای عفونت گوش بزرگسالان را بر اساس نوع و شدت عفونت انتخاب می‌کند. قطره‌های دارویی اغلب با از بین بردن علت اصلی عفونت گوش منجر به کاهش التهاب و درد ناشی از آن می‌شوند. 

در این مقاله از مجله سلامت درمانکده همراه ما باشید تا شما را با بهترین قطره گوش درد برای عفونت گوش بزرگسالان آشنا کنیم.

کدام قطره برای عفونت گوش بزرگسالان مناسب است؟

عفونت گوش بسته به اینکه در کدام قسمت گوش ایجاد شده با علائم متفاوتی همچون درد، گرفتگی، کیپ شدن، از دست دادن تعادل و کاهش شنوایی همراه می‌شود. در حال حاضر، قطره‌های زیادی تحت عنوان داروی گوش درد وجود دارند. پزشک معمولا برای درمان عفونت گوش بزرگسالان از قطره‌های گوش حاوی ترکیبات ضد التهابی و ضد عفونی‌کننده استفاده می‌کند. 

این قطره‌ها که نوعی درمان معجزه آسای گوش درد محسوب می‌شوند، اغلب ترکیبی از قطره‌های آنتی‌بیوتیکی، ضد التهابی یا ضد قارچی هستند. پزشک معمولا بهترین قطره برای عفونت گوش بزرگسالان را بسته به شدت و علت اصلی عفونت، ۲ تا چند بار در روز تجویز می‌کند. 

تصویری از ریختن قطره در گوش
 قبل از استفاده از قطره گوش باید در موقعیت صحیح و مناسب قرار بگیرید.

برخی افراد غیر از علائم رایج ناشی از عفونت گوش با نشانه‌هایی مانند وزوز و صداهایی در گوش خود مواجه می‌شوند. در این صورت باید حتما به پزشک متخصص گوش حلق و بینی مراجعه کنید. چرا که در چنین مواقعی، لازم است دکتر متخصص قرص برای عفونت گوش و بهبود علائم غیر طبیعی ناشی از آن تجویز کند. اگر تمایل دارید درباره سایر علل وزوز گوش، مانند گوش چپ بیشتر بدانید، می‌توانید مقاله «علت صدا دادن گوش چپ» و «درد پشت گوش» و «گرفتگی گوش در هواپیما» را در درمانکده مطالعه کنید

بهترین قطره برای عفونت گوش بزرگسالان

در حال حاضر، داروهای مختلفی برای تسکین درد گوش وجود دارند. گاهی می‌توان از قرص مسکن برای گوش درد بزرگسالان استفاده کرد. استامینوفن (تیلنول) یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن از جمله داروهای بدون نسخه‌ای هستند که به تسکین این عارضه کمک می‌کنند. اما زمانی که درد گوش بزرگسالان ناشی از عفونت باشد، باید به کمک داروهای موثر همچون قطره‌ها، عامل عفونی را برطرف کرد. 

بهترین قطره برای عفونت گوش بزرگسالان شامل موارد زیر است:

قطره گوش گلیسیرین فنیکه

این قطره حاوی روغن گلیسیرین است و به عنوان بهترین قطره برای گرفتگی گوش شناخته می‌شود. چرا که می‌تواند موم و جرم گیر افتاده درون گوش را نرم کند و باعث هدایت آن‌ها به سمت بیرون شود. این قطره به دلیل خاصیت ضد قارچی و ضد باکتری، اثربخشی زیادی در درمان عفونت گوش دارد.

بیشتر بدانید: جرم گوش

قطره گوش دکسون

این قطره نوعی کورتیکواستروئید است که به درمان سریع التهاب و عفونت گوش خارجی در بزرگسالان کمک می‌کند. لازم به ذکر است، قطره دکسون در شرایطی همچون سوراخ شدن پرده تمپان، سل چشم یا گوش و عفونت‌های قارچی تجویز نمی‌شود.

بیشتر بدانید: قطره باکتی ماید

قطره گوش افلوکساسین

قطره افلوکساسین نوعی آنتی‌بیوتیک است که به درمان عفونت گوش خارجی، گوش میانی، کانال گوش و گوش درد بعد از استخر کمک می‌کند. همچنین، این دارو در بهبود عفونت ناشی از پارگی گوش موثر است. اگر کنجکاوید در مورد موثرترین راه‌کارها برای درمان سریع پارگی گوش بدانید، می‌توانید مقاله مرتبط با آن را در درمانکده مطالعه کنید.

قطره گوش بتامتازون

تصویری از قطره گوش بتامتازون بهترین قطره برای عفونت گوش بزرگسالان
قطره بتامتازون اثربخشی بالایی در درمان عفونت گوش بزرگسالان دارد.

بتازونیت یا بتامتازون یکی دیگر از قطره‌های موثری است که پزشک متخصص آن را به عنوان بهترین قطره برای عفونت گوش بزرگسالان تجویز می‌کند. همچنین، این قطره در برخی مواقع خاص برای درمان گوش درد نوزاد توصیه می‌شود. قطره بتامتازون با درمان عفونت گوش برای کاهش التهاب، سوزش و خارش ناشی از عفونت مناسب است. با این حال، اگر در دوران بارداری و شیردهی هستید یا درد گوش شما با کاهش شنوایی همراه شده، از قطره بتامتازون استفاده نکنید.

بیشتر بدانید: سکته گوش

قطره گوش جنتامایسین

جنتامایسین با نام تجاری Gentisone HC بهترین قطره برای عفونت گوش بزرگسالان به‌شمار می‌آید. همچنین، این قطره اثربخشی مطلوبی در کاهش گوش درد کودکان دارد. ترکیبات جنتامایسین حاوی هیدروکورتیزون است و می‌تواند عفونت باکتریایی گوش کودکان و بزرگسالان را در مدت زمان کوتاهی درمان کند.

با این حال، استفاده از قطره جنتامایسین در دوران بارداری، شیردهی و هنگامی که پرده گوش آسیب دیده است، توصیه نمی‌شود.

قطره گوش اوتیسپت

پزشکان، قطره اوتیسپت یا هیدروکورتیزون را به دلیل داشتن خواص ضد عفونی‌کنندگی، ضد قارچی و ضد خارش در لیست بهترین قطره برای عفونت گوش بزرگسالان قرار می‌دهند. این قطره که نوعی داروی ضد التهاب و کورتیکواستروئید به‌شمار می‌آید، اثربخشی بالایی در درمان سطحی عفونت کانال گوش، التهاب سبورئیک گوش خارجی و التهابات ناشی از اگزمای گوش دارد. قطره اوتیسپت در شرایط خاص منع مصرف ندارد؛ با این حال برای کودکان زیر سه سال تجویز نمی‌شود.

قطره گوش کلوتریمازول

کلوتریمازول نوعی قطره گوش ضد قارچ است که پزشک آن را برای درمان عفونت گوش خارجی یا عفونت قارچی گوش تجویز می‌کند. مقدار و زمان مصرف قطره گوش کلوتریمازول باید بر اساس وضعیت بیمار و توسط پزشک مشخص شود. بنابراین، تحت هر شرایطی از استفاده خودسرانه آن بپرهیزید.

قطره گوش میکساکورت

تصویری از قطره گوش میکساکورت بهترین قطره برای عفونت گوش بزرگسالان
 این قطره در درمان عفونت گوش ناشی از باکتری موثر است.

این قطره با نام تجاری Polymyxin NH نوعی داروی ضد باکتری است و می‌تواند به عفونت باکتریایی گوش بزرگسالان و کودکان کمک کند. در حال حاضر، قطره میکساکورت به شکل سوسپانسیون استریل تولید می‌شود که در ترکیبات خود ۱۰۰۰ میلی‌لیتر پلی‌میکسین بی سولفات، پنج میلی‌گرم بر میلی‌لیتر نئومایسین سولفات و ۱۰ میلی‌گرم بر میلی‌لیتر هیدروکورتیزون دارد.

قطره گوش سیپروفلوکساسین (سیپلکس)

سیپلکس دیگر دارو برای گوش درد با فرم قطره است که می‌توان آن را بهترین قطره برای عفونت گوش بزرگسالان در نظر گرفت. این قطره به درمان عفونت باکتریایی گوش بزرگسالان کمک می‌کند و باعث می‌شود علائمی همچون التهاب، درد و سوزش ناشی از آن برطرف شوند. شما می‌توانید این قطره را بدون نسخه از داروخانه تهیه کنید. با این حال، سیپلکس در دسته داروهای آنتی‌بیوتیک فلوروکینولون جای دارد؛ بنابراین بهتر است آن را بدون مشورت با پزشک مصرف نکنید.

قطره نئومایسین

نئومایسین (Neomycin) را هم می‌توان به عنوان بهترین قطره برای عفونت گوش بزرگسالان معرفی کرد. این قطره ترکیبی از پلی‌میکسین B و هیدروکورتیزون است و می‌تواند به التهاب عفونی مزمن گوش پس از جراحی ماستوئیدکتومی، عفونت باکتریایی و خارش گوش ناشی از آن کمک کند. با این حال، قطره نئومایسین برای مواردی همچون عفونت ویروسی و قارچی توصیه نمی‌شود. همچنین، اگر پرده گوش شما آسیب دیده نباید از آن استفاده کنید.

داروهای جایگزین بهترین قطره برای عفونت گوش بزرگسالان

یکی از سوالات پرتکراری که افراد مبتلا به اوتیت گوش می‌پرسند، این است که برای گوش درد چه قرصی بخوریم؟ در مواقعی که شدت عفونت گوش بسیار بالاست، آمپول پنی‌سیلین بهترین دارو برای گوش درد عفونی بزرگسالان محسوب می‌شود. با این حال، اگر شدت عفونت کمتر باشد، پزشک قرص آموکسی‌سیلین تجویز می‌کند. 

اغلب پزشکان آموکسی‌سیلین را که اثربخشی مطلوبی در درمان اوتیت میانی دارد، به عنوان بهترین قرص برای گوش درد عفونی می‌شناسند. از طرفی، ترکیب داروی آنتی‌بیوتیک و مترونیدازول را می‌توان به دلیل اثربخشی بالا قویترین قرص عفونت گوش برای بزرگسالان و کودکان معرفی کرد.

اینفوگرافیک آنتی‌بیوتیک‌های جایگزین قطره برای عفونت گوش بزرگسالان
اگر شدت عفونت گوش بزرگسالان زیاد باشد، پزشک آمپول یا قرص آنتی‌بیوتیک را جایگزین قطره می‌کند.

دیگر آنتی‌بیوتیک‌هایی که در شرایط خاص توسط پزشک برای درمان عفونت گوش تجویز می‌شوند، عبارت‌اند از:

  • آزیترومایسین
  • لووفلوکساسین
  • آموکسی کلاو
  • آمپول سفازولین

نکات مهم حین استفاده از بهترین قطره برای عفونت گوش بزرگسالان

رعایت نکات زیر هنگام استفاده از قطره برای درمان عفونت گوش بزرگسالان بسیار مهم است. چرا که این نکات علاوه بر ایجاد اثرات درمانی مطلوب، از بروز عوارض جانبی جلوگیری شود:

  • قطره‌های گوش باید حتما بر اساس تشخیص و تجویز پزشک استفاده شوند. مصرف خودسرانه از قطره‌های دارویی نه تنها به بهبود عفونت گوش در بزرگسالان کمک نمی‌کند، بلکه ممکن است عفونت را تشدید کند.
  • گوش باید حتما قبل از استفاده از قطره تمیز شود. اگر جرم یا ترشحات زیادی در گوش وجود دارد، بهتر است این کار را برعهده پزشک بگذارید. عدم تمیزی گوش می‌تواند موجب کاهش جذب دارو شود.
  • قبل از استفاده از قطره‌های گوش حتما از تمیزی دست‌های خود مطمئن شوید. شستن دست‌ها با آب و صابون، ریسک انتقال عفونت به داخل گوش را کاهش می‌دهد.
  • برای اطمینان از جذب دارو، بعد از چکاندن قطره حدود پنج دقیقه به همان سمت دراز بکشید تا دارو از گوش خارج نشود.
  • اگر قطره را درون یخچال نگهداری می‌کنید، قبل از استفاده حتما آن را به دمای محیط برسانید. استفاده از قطره سرد ممکن است باعث سرگیجه و ایجاد حس ناخوشایند شود.
  • قطره‌های گوش را حتما به طور منظم و در زمان مشخص‌شده توسط پزشک استفاده کنید. نادیده گرفتن دوزهای تجویزی دارو، روند درمان را کندتر می‌کند و احتمال ایجاد مقاومت باکتریایی را افزایش می‌دهد.
  • استفاده طولانی‌مدت و بیشتر از مدت زمان توصیه‌شده توسط پزشک از برخی قطره‌های گوش، مخصوصا آن‌هایی که حاوی استروئید هستند، عوارض جانبی ایجاد می‌کند.
  • اگر چند روز بعد از استفاده از قطره گوش، علائم بهبود پیدا نکردند یا شدیدتر شدند، حتما به پزشک اطلاع دهید.
  • در صورتی که سابقه حساسیت به هر نوع دارو، به‌ویژه آنتی‌بیوتیک‌ها دارید، حتما این موضوع را با پزشک معالج خود در میان بگذارید.

راهنمای مراجعه به پزشک

درد گوش یکی از ناراحتی‌های کلافه‌کننده است که در برخی مواقع با عوارضی مانند کاهش شنوایی همراه می‌شود. این عارضه می‌تواند به دلیل عفونت‌های باکتریایی، ویروسی یا قارچی بروز پیدا کند. عفونت گوش را می‌توان به کمک روش‌های مختلفی درمان کرد. قطره گوش یکی از موثرترین راه‌کارهای درمان عفونت گوش است. چرا که قطره‌ها به طور مستقیم در مجرای گوش استفاده می‌شوند و به سرعت به محل عفونت می‌رسند. پزشک معمولا قطره مناسب برای عفونت گوش بزرگسالان را بر اساس سن و وضعیت بیمار تجویز می‌کند. 

ما در این مقاله از مجله درمانکده شما را با بهترین قطره برای عفونت گوش بزرگسالان آشنا کردیم. اگر در مورد نحوه مصرف این قطره‌ها سوال دارید، می‌توانید از طریق سایت درمانکده اقدام کنید و با بهترین پزشکان متخصص از جمله دکتر گوش و حلق و بینی آنلاین مشورت کنید. همچنین، درمانکده این امکان را برای شما فراهم کرده تا از طریق سیستم نوبت‌دهی اینترنتی جهت مراجعه حضوری متخصص گوش و حلق و بینی از متخصص مورد نظر خود نوبت بگیرید.

سوالات متداول

بهترین قطره برای عفونت گوش بزرگسالان کدام است؟

قطره مناسب برای درمان عفونت گوش در بزرگسالان باید بر اساس شدت و نوع عفونت انتخاب شود. پزشک معمولا بر اساس شرایط بیمار، قطره‌های آنتی‌بیوتیکی، ضد التهابی یا ضد قارچی را تجویز می‌کند.

کدام قطره برای گرفتگی گوش بزرگسالان ناشی از عفونت مناسب است؟

قطره گلیسیرین فنیکه و جنتامایسین.

عوارض جانبی قطره برای عفونت گوش چیست؟

در صورت استفاده ناصحیح از قطره‌های گوش، ممکن است عوارضی همچون سردرد، خارش، سوزش، قرمزی گوش و در برخی موارد نادر عفونت‌های قارچی بروز پیدا کنند.

آیا همه افراد می‌توانند از قطره برای عفونت گوش استفاده کنند؟

خیر. قطره‌های دارویی باید حتما توسط پزشک متخصص تجویز شوند؛ زیرا استفاده از برخی قطره‌ها در شرایط خاص مانند پاره شدن پرده گوش، بیماری سل گوش و کودکان ممنوع هستند.

منابع: clevelandclinic | vsmpharmacy

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.2 / 5. تعداد رای‌ها 35

هنوز امتیازی ثبت نشده

r@dmanesh-salllam
دریا رادمنش

دریا رادمنش هستم کارشناس ارشد رشته روانشناسی بالینی. حدود پنج سال می‌شه که در کنار مشاوره روانشناسی در زمینه اختلالات روانشناختی، به دلیل علاقه شخصیم به نوشتن، در حوزه پزشکی، سلامت روان و... تولید محتوا می‌کنم.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

4 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها
امیر حسین حسن زاده
امیر حسین حسن زاده
22 روز قبل

سلام کاکو خسته نباشید
من 1 ساله گوشم کیپ شده بخاطر تشنجی که دارم آب ریختن رو صورتم و رفته تو گوشم آب. صدای کمی می‌شنوم بهتر بگم نمیشنوم صدای بم میاد بزور داد بزنن می‌شنوم بخاطر تشنجم نمیتونم برم دکتر و 3 روز شده دردش خیلی شده همه کار های که گفتنو انجام دادم حتی دکتر قطره نوشت اونم جواب نداد

شهر
شیراز
ستاره محمدی سن ۲۵
ستاره محمدی سن ۲۵
2 ماه قبل

ستاره محمدی هستم باسلام خدمت شما عزيزم خسته نباشید من یه سوال داشتم سه روز است گوشم درد میکنه گوش چپم هست من قطری که مال پسرم است دوبار استفاده کردم پسرم یک سالشه در خانه موجوددارم استفاده کنم مشکلی نیست خیلی خیلی ممنون میشم اگه جواب بدیت

شهر
تهران
شمس الدین موسوی
شمس الدین موسوی
12 روز قبل

آیا بعدازمصرف بهتر شده استفاده کنید

سلام وعرض ادب واحترام بنده گوش درد دارم وگوشم کمی
سلام وعرض ادب واحترام بنده گوش درد دارم وگوشم کمی
3 ماه قبل

گوش دردوکیپ بودن وکمی ورم