روانشناسی بالینی

روانشناسی بالینی چیست و روی چه مشکلاتی تمرکز دارد؟

مقاله توسط پزشک درمانکده تایید شد
دکتر حمیدرضا افسری
تخصص: روانشناس

روانشناسی بالینی (Clinical Psychology) از طریق آزمون‌های روان‌شناختی، مصاحبه‌ها، مشاهدات رفتاری و اشکال مختلف درمان روان شناختی در خط مقدم درمان مشکلات سلامت روان قرار دارد. درواقع درک، درمان و پیشگیری از مشکلات سلامت روان، کار روانشناسان بالینی است.

روانشناسی بالینی یک تخصص هیجان‌انگیز و رو به رشد است که با اصول و مهارت‌های کاربردی در خارج از آزمایشگاه سروکار دارد. شاید بارها برای شما یا اطرافیانتان پیش آمده که برای حل یک مشکل تصمیم به دریافت راهنمایی از روانشناس گرفتید. اما به‌دلیل طیف گسترده روانشناسی نتوانستید درمانگر مناسب با گرایش و تخصص درست انتخاب کنید.

از همین‌رو بسیاری از افراد پس از مراجعه به روانشناس رضایت کامل ندارند و این را به همه درمانگرهای این رشته تعمیم می‌دهند. این‌که شما بدانید چه زمانی باید به سراغ روانشناس بالینی بروید یا درمانگرتان بهتر است در سایر گرایش‌های روانشناسی فعال باشد، بسیار مهم است. ما در این مقاله از مجله درمانکده شما را با اهمیت روانشناسی بالینی و تفاوت آن با سایر گرایشات آشنا می‌کنیم. همراه ما باشید.

توضیحات دکتر حمیدرضا افسری درباره روانشناسی بالینی

مشاهده بیشتر : پزشک فوق متخصص روانشناسی

روانشناسی بالینی چیست؟

این رشته تخصصی مستلزم تحقیق، آموزش و خدمات مرتبط با کاربرد مفاهیم، تکنیک‌ها و رویه‌ها برای درک، پیش‌بینی و تسکین ناسازگاری، اختلال یا ناراحتی فکری، عاطفی، بیولوژیکی، روانی، اجتماعی و رفتاری است. از روانشناسی بالینی می‌توان برای طیف گسترده‌ای از افرادی که به کمک نیاز دارند، استفاده کرد.

درواقع تمرکز روانشناس بالینی مطالعه، تشخیص و درمان بیماران مبتلا به بیماری‌های روانی و سایر مشکلات روان‌شناختی است. کار این درمانگر رفتار معمولی و غیرعادی را در بر می‌گیرد. شاید روانشناس بالینی مشخصا درمان نکند اما آن‌ها با انجام و تفسیر معاینات روان‌شناختی به تشخیص و درمان بیماری‌های سلامت روان کمک می‌کنند.

خوب است بدانید روانشناسی بالینی (Clinical Psychology) می‎تواند در همه زمینه‌های اختلالات، روانی، عاطفی و رفتاری ارزیابی، تشخیص و راه‌کار درمان روان‌شناختی ارائه دهد. اگر برای مشکلات سلامت روان خود به حمایت حرفه‌ای نیاز دارید مشاوره تلفنی با دکتر روانشناس بالینی درمانکده به شما کمک خواهد کرد. همچنین از دیگر خدمات درمانکده رزرو آنلاین نوبت برای مراجعه حضوری است.

بیشتر بدانید: انواع روانشناسی

منشا Clinical Psychology

تاثیرات اولیه در زمینه روانشناسی بالینی شامل کارهای روانکاو اتریشی «زیگموند فروید» است. او یکی از اولین افرادی بود که بر این ایده تمرکز کرد که بیماری روانی با صحبت کردن درمانگر و بیمار درمان می‌شود. توسعه رویکرد گفتار درمانی او اغلب به‌عنوان اولین منشا علمی از روانشناسی بالینی ذکر خواهد شد.

اما روانشناس آمریکایی «لایتنر ویتمر» اولین کلینیک روانشناسی را در سال 1896 افتتاح کرد و اصطلاح روانشناسی بالینی در مقاله‌ای در سال 1907 معرفی شد. او این رشته تخصصی را به‌عنوان مطالعه افراد با مشاهده یا آزمایش به قصد ترویج تغییر تعریف کرد.

بیشتر بخوانید:تکنیک های روانشناسی فردی

روانشناسی بالینی روی چه چیزی تمرکز دارد؟

افراد در هر سنی و همه زمینه‌های زندگی می‌توانند درمان سلامت روان را از روانشناسی بالینی دریافت کنند. تکنیک‌ها و روش‌ها ممکن است از یک تمرین ساده تا روش موثر دیگر تغییر کند. روانشناسان بالینی با ارزیابی سلامت روان مراجعان از طریق آزمون و روش‌های روان‌شناختی راه‌حل‌های مناسب ارائه می‌دهند.

وظایف اصلی روانشناس بالینی شامل موارد زیر می‌شود:

ارزیابی

درمانگر بالینی با شیوه‌ای مشابه عملکرد پزشکان برای بهبود سلامت جسمی هنگام بازیابی سلامت روان کار می‌کنند. آن‌ها ابتدا باید مشکل و علت اصلی را پیدا کنند. بنابراین باید گفت درمانگر بالینی برای پیدا کردن علت بیماری روان مراجع را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. روش‌های ارزیابی عبارتند از:

  • مطرح کردن سوالاتی در طول مصاحبه تشخیصی
  • مشاهده و ارزیابی رفتار مراجع هنگام جلسه حضوری
  • انجام معاینات روان‌شناختی استاندارد مانند آزمون‌های رسمی، پرسشنامه و چک لیست

بیشتر بخوانید:اهداف روانشناسی فردی

مداخله

رواننشای بالینی ممکن است برای ارزیابی مراجع از چندین استراتژی مختلف استفاده کند. درواقع درمان بدون در نظر گرفتن روش انتخابی ابتدا به چندین جلسه گفتگو نیاز دارد. سپس درمانگر مداخله روان‌شناختی را بر اساس آن‌چه ارزیابی‌ها نشان داده پیشنهاد می‌کند. انواع مداخله روان‌شناختی عبارتند از:

  • گفتگو درمانی
  • روان پویشی بر ذهن ناخودآگاه
  • درمان مراجع محور (روش انسان‌گرایانه)

مشاوره

روانشناسان بالینی علاوه‌بر تشخیص بیماری سلامت روان اغلب با سایر ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی و سازمان‌ها در تعامل است. معمولا پروژه‌های سلامت روان بر اساس تجربیات گروه مختلفی از درمانگران روانشناسی انجام می‌شود.

تحقیق

در روانشناسی بالینی درمانگر اغلب زمان خود را با مراجع می‌گذراند. او در مورد جدیدترین تحقیقات با مراجع حرف می‌زند.

روانشناسی بالینی

[sibwp_form id=1]

روان‌شناسی بالینی چه تفاوتی با سایر شاخه‌های روانشناسی دارد؟

اگرچه روانشناسی بالینی از لحاظ مطالعه تجربی با بقیه رشته‌های روان‌شناسی مرتبط است اما در اصل این تخصص را باید از دیگر زیرشاخه‌ها متمایز دانست. زیرا روانشناسان بالینی از تحقیقات روانشناسی برای بهبود رفاه مراجع استفاده می‌کنند.

سایر رشته‌های روان‌شناسی بر خلاف تخصص بالینی ملزم به گذراندن دوره کارآموزی و دکتری نیستند. گرچه آن‌ها هم تخصص و توانایی مختلفی دارند اما اغلب بیمارانی را که دارای مشکلات عاطفی، رفتاری، بین فردی و سایر تعارضات روان‌شناختی هستند، تشخیص یا درمان نمی‌کنند. این در حالی است که روانشناسی بالینی با همه این موضوعات سروکار دارد.

بیشتر بدانید: فرق روانپزشک و روانشناس

حیطه کاری روانشناسان بالینی (Clinical Psychologist)

آن‌ها در محیط‌های مختلف مانند بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها، مطب‌های خصوصی، دانشگاه‌ها و مدارس کار می‌کنند. برخی از نقش‌های شغلی روانشناسان بالینی عبارت است از:

  • انجام تحقیقات
  • تدریس دانشگاهی
  • ارائه شهادت در محیط‌های حقوقی
  • درمان اختلالات روانی از جمله اعتیاد به مخدر و الکل
  • ارزیابی و تشخیص اختلالات روانی مانند محیط پزشکی
  • ایجاد و اجرای برنامه‌های درمان و پیشگیری از معضلات اجتماعی

روانشناس بالینی می‌تواند به‌طور همزمان بر روی چندین مورد از این خدمات تمرکز کند. مثلا او ممکن است مستقیما با بیماران اختلالات روانی که در بیمارستان بستری شده‌اند، سروکار داشته باشد. همچنین یک مطب خصوصی درمانی را برای مقابله با ناراحتی‌های روانی نیز اداره کند.

رواشناس بالینی چه مشکلاتی را بررسی می‌کند؟

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، فعالیت‌های روانشناس بالینی با فعالیت سایر متخصصان سلامت روان تفاوت دارد. برای مثال، مشاورها بیشتر روی مسائل عمومی و روزمره مانند ازدواج، تحصیل و شغل به مراجعان مشاوره و راهنمایی ارائه می‌کنند و در مقابل، روانشناسان روی تشخیص و درمان اختلالات روانی تمرکز دارند.

روانشناسان بالینی می‌توانند به افراد، زوج‌ها، خانواده‌ها از هر قوم، فرهنگ و اجتماعی خدمات ارائه دهند. در واقع روانشناسان بالینی با گروه‌ها و جوامع برای رسیدگی یا پیشگیری از مشکلات کار می‌کنند و در سازمان‌ها، موسسات و جوامع برای افزایش اثربخشی و رفاه افراد مداخله خواهد کرد. برخی از مشکلات و چالش‌هایی که روانشناسان بررسی می‌کنند عبارت‌اند از:

  • درمان و مدیریت اختلالات خلقی مانند اختلال افسردگی و دوقطبی
  • درمان و مدیریت اختلالات اضطرابی مانند فوبیا
  • درمان و مدیریت تروما و اختلالات مرتبط با استرس مانند اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)
  • درمان و مدیریت اختلالات مصرف مواد
  • درمان و مدیریت اختلالات خوردن
  • درمان و مدیریت اختلالات شخصیت مانند اختلال شخصیت مرزی
  • درمان و مدیریت اختلالات روانپریشی مانند اسکیزوفرنی
  • درمان و مدیریت اختلالات کودکان مانند اختلال نقص توجه-بیش‌فعالی (ADHD)
  • مدیریت مشکلات زناشویی و خانوادگی
  • مدیریت سوگ
  • کمک به مهارت‌های فردی مانند عزت نفس
روانشناسی

بیشتر بخوانید: تاثیر افسردگی رو بدن انسان

مهارت روانشناسان بالینی

آن‌ها از رویه‌های زیر به‌عنوان درمانگر استفاده می‌کنند:

  • با استفاده از مصاحبه، ارزیابی رفتاری، اجرا و تفسیر معیارهای آزمون روان‌شناختی تشخیص می‌دهد.
  • با استفاده از طیف وسیعی از رویکردهای مبتنی بر شواهد افراد، خانواده‌ها و گروه‌ها مداخله خواهد داشت.
  • بر کار سایر کارآموزان نظارت دارد، همچنین با هدایت تئوری و تحقیق به دانشجویان این رشته آموزش می‌دهد.
  • به طیف وسیعی از متخصصان سایر رشته‌های زیر شاخه روانشاسی یا سازمان‌های بهداشت رفتاری مشاوره می‌دهد.

مشاهده بیشتر : بهترین پزشک روانپزشک

نتیجه روانشناسی بالینی

روانشناسی بالینی یکی از رشته‌های تخصصی روانشناسی است که این روزها به لطف نیازهای در حال تغییر افراد و تغییر در رویکردها توجه ویژه‌ای به آن می‌شود. خوب است قبل از این‌که به روانشناس مراجعه کنید، بدانید کدام گرایش برای راهنمایی و ارائه خدمات به شما مناسب‌تر خواهد بود. اهمیت این موضوع ما را برآن داشت تا در این مقاله از مجله درمانکده شما را با مفهوم روانشناسی بالینی و تفاوت آن با سایر زیر شاخه‌های روان‌شناسی آشنا کردیم. شما تاکنون برای مشاوره نزد روان‌شناس بالینی رفته‌اید؟ نظرات و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

روانشناسان بالینی متخصصان درمان افسردگی، اضطراب و وسواس هستند.

سولات متداول Clinical Psychology

روانشناسی بالینی چه می‌کند؟

درمانگر بالینی اختلالات روانی، عاطفی و رفتاری را ارزیابی و درمان می‌کند. آن‌ها همچنین تاب‌آوری را ارتقا می‌دهند و به افراد کمک خواهند کرد تا نقاط قوت خود را بشناسند.

آیا روانشناس بالینی همان روانپزشک است؟

خیر، تفاوت اصلی این دو در آن است که روانپزشک مانند یک پزشک عادی می‌تواند برای اختلالات روانی دارو تجویز کند. در حالی که روانشناسان بالینی معمولا علی‌رغم داشتن مدرک دکتری حرفه‌ای، به‌دلیل عدم تحصیل در دانشکده پزشکی از سایر روش‌های درمان روانشناختی برای بهبود اختلالات روانی، عاطفی و رفتاری استفاده می‌کنند.

آیا روانشناسی بالینی می‌تواند اختلالات روانی را تشخیص دهد؟

روانشناسان بالینی می‌توانند مشکلات سلامت روان را تشخیص دهند. آن‌ها با ارزیابی شرایط بیماران خود کشف می‌کنند چه مسائل زمینه‌ای ممکن است باعث ناراحتی جسمی یا روانی شده باشد. درمانگر بالینی این کار را با مصاحبه بیماران، مشاهده آن‌ها و استفاده از تست‌های روان‌سنجی انجام می‌دهد.

هدف روانشناسی بالینی چیست؟

هدف این رشته تخصصی درک، پیش‌بینی، درمان یا کاهش اختلالات، ناتوانی‌ها یا هر نوع ناسازگاری است.

روانشناسی بالینی چگونه در زندگی روزمره استفاده می‌شود؟

این گرایش تخصصی به مردم کمک می‌کند تا افراد متوجه شوند چگونه به همان طریقی که کاری را که انجام می‌دهند، رفتار می‌کنند. درمانگر بالینی با این بینش حرفه‌ای به افراد کمک می‌کند تا تصمیم‌گیری، مدیریت استرس و رفتار خود را بر اساس درک رفتار گذشته بهبود ببخشند. همچنین بتوانند رفتار آینده را بهتر پیش‌بینی کنند.

منبع: apa | verywellmind

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 3.7 / 5. تعداد رای‌ها 196

هنوز امتیازی ثبت نشده

r@dmanesh-salllam
دریا رادمنش

دریا رادمنش هستم کارشناس ارشد رشته روانشناسی بالینی. حدود پنج سال می‌شه که در کنار مشاوره روانشناسی در زمینه اختلالات روانشناختی، به دلیل علاقه شخصیم به نوشتن، در حوزه پزشکی، سلامت روان و... تولید محتوا می‌کنم.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

28 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها
Zahra
Zahra
5 ماه قبل

سلام . ایا روانشناس بالینی اجازه معاینه جسمی و جنسی را هم دارد؟

فریده. بوستانی ازشیراززسلام. دکترجان. من.
فریده. بوستانی ازشیراززسلام. دکترجان. من.
6 ماه قبل

س

محمد لطفی
محمد لطفی
9 ماه قبل

سلام .پسر من ۱۵ سالش هست و لکنت زبان دارد . درمانهای مختلفی انجام داده ولی زیاد موثر نبوده . موقع استرس و درگیری ذهنی مشکلش لیشتر میشه .خواستم بدونم جهت رفع اضطراب و اسرس چه کاری انجام بدیم یا کجا مراجعه کنیم

محمد
محمد
9 ماه قبل

سلام ببخشید من الان 20سالمه خود ارضایی ولم نمیکنه میخواستم ببینم اگر برم روانشناس میتونم بذارمش کنار تو رو خدا جواب بدین روانشناس بالینی برم بهترع چون تو زندگی هم ناامیدم هم فکر خیال میکنم

شهر
تهران
پونه
پونه
9 ماه قبل

سلام و خسته نباشید من یه پسر ۸ساله دارم که اصلا تکالیف رو انجام نمیده میشه مشاوره بدین که من چطوری به درس خوندن سوق بدم

شهر
تبریز
سحر
سحر
11 ماه قبل

سلام و درود خدمت شما
برای استخدام در تیمارستان ها یا بیمارستان ها از روانشناسی بالینی ممکنه ؟ یا باید روانپزشک باشی؟

شهر
کرج
سعید
سعید
1 سال قبل

باسلام،متاهلم دارای دو فرزند بشدت به همسرم و فرزندانم علاقه دارم ولی متاسفانه در بروز علاقه و دوستن داشتن همیشه مشکل دارم و این داره به زندگیم لطمه میزنه خصوصا که بچه ها به سن نوجوانی رسیدن و همینطور همسرم که واقعا زندگیمو مدیونشم هم بشدت از این مورد داره رنج میبره کلا آدم سرد و خشکی هستم

شهر
تهران
محمدپور
محمدپور
1 سال قبل

پسر ۸ ساله دارم اعتماد به نفسش پایینه و عادت ناخن خوردن داره و از تنهایی ترس داره و اینکه شب تنها نمی خوابه لطفا راهنمایی کنید با تشکر

شهر
اصفهان
Amir
Amir
1 سال قبل

سلام ببخشید من پدر نامزدم موادمخدر مصرف میکرده والان کلا حالت معمولی نداره وروانش مشکل پیداکرده اما الان نمیدونم دقیقا پیش چه دکتری ببریم روانشناس بالینی یاشوک یا روانپزشک لطفا راهنمایی کنید

Amer
Amer
7 ماه قبل
پاسخ به  Amir

به بین تو روان شناسی هزارتا نظریه است درباره این موضوع بهتره احتمالا پدر نامزدت تو مغز میگه یه دفه بکشی ایراد نداره متسفانه اکسر موتاد ها تو همون مرحله اول میمونن بهتره یا روان شناس یا روان پزشک ببرید

مریم
مریم
1 سال قبل

سلام
من باخانواده همسرم هستم ک فقط همسرم منو دوست داره وبقیه منو اذیت میکنن و بی احترامی میکنی و تو کوچیک میکنن و فک میکنن ک خیلی میفهمن و خیلی چیزا میفهمن وتو اصلا و دویت دارن ضایت کنن
تو تربیت بچهم دخالت میکنن وهروقت دعوا میشه میگن این شروع کننده دعواست ما مقصر نیستیم

Dr_khayami
Dr_khayami
7 ماه قبل
پاسخ به  مریم

سلام
شما بایست این مشکل رو با همسرتون متقابلا حل کنید.چیزی نیست که با مرور زمان حل بشه. و حتما به مشاور خانواده و یا مطب روانشناس بالینی مراجعه کنید. چون بعضا مردها باید حقیقت هارو از زبون شخص سوم بشنون و اون شخص سوم اگر متخصص این مشکل باشه خیلی عالی میشه.
زندگی به کام

Zeynab
Zeynab
1 سال قبل

سلام وقت بخیر ببخشید من خیلی بهم ریختم و بی دلیل استرس دارم باید چکار کنم

شهر
تهران
زهرا
زهرا
1 سال قبل
پاسخ به  Zeynab

استرس نداشته باش

ملیکا
ملیکا
1 سال قبل
پاسخ به  Zeynab

سلام عزیزم اینکه شما میگی استرس دارم اما بی دلیل حرف درستی نیست همه اختلالات ما از یه عاملی میاد باید اول بفهمید چرا استرس دارین یعنی این استرس شما از کجا میاد،پس اول خیلی عمیق و خوب به دلیل استرست فکر کن

مایده
مایده
11 ماه قبل
پاسخ به  ملیکا

ایشون اضطراب داره ، اضطراب دلیل موجه ای نداره که بشینیم بهش فکر کنیم شما نمیتونید بگید کسی که بی دلیل اضطراب داره دلیلش موجه نیست

شهر
اصفهان
محمدهادی
محمدهادی
1 سال قبل

برای درمان استزس حرف زدن برای جمع چه راهکارهایی هست ؟؟؟

ملیکا
ملیکا
1 سال قبل
پاسخ به  محمدهادی

سلام عزیزم،حتما تمرین کن
اول جلو اینه و پیش خودت
بعد جلو خانواده
بعد جلو دوستان صمیمیت
و در مرحله آخر حتی اگر میدونستی تو جمع توپوق میزنی هم باز حرف بزن خودت و مجبور کن و بگو نه من باید حرف مو تو جمع بزنم بعد چندین مرتبه حرف زدن تو جمع راه میافتی

بدون نام
بدون نام
1 سال قبل

سلام من پسرم خیلی دوقطبی هستش واقعا نمیدونم چیکار کنم ۲۶ سالشه اگه از یک روانکاو کمک بگیریم درست میشه ؟واقعا من و نامزدش خسته شدیم نمیدونیم چیکار کنیم دوست نداریم دارو مصرف کنه چون قبلا رفت پیش دکتر روانپزشک دارو میخورد همش میخوابید آیا میشه با یک مشاوره خوب درست بشه خیلی نگرانشم تو رو خدا اگه میشه منو داهنمایی کنید

hanieh
hanieh
1 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

دوست عزیز این از تحربه من هست که مادرم درگیر این بیماری هستند دوقطبی بودن مسئله ای نیست که به سادگی ازش بگذیرید و در آینده میتونه مشکلات جدی براش به وجود بیاد اکثرا با روانپزشک و متخصیص مغز اعصاب حل میشه ، اگر واقعا نیازه که دارو مصرف کنه اینکه شما مانع این قضیه بشید لطف نیست ظلمه .
حتما پیش یک روانپزشک خوب برید با معاینه تشخیص میدن چه درمانی برای پسرتون خوبه اگر با قرص کنترل نشه احتمالا شوک درمانی رو برای ریکاوری پیشنهاد بدن که خوبه

شهر
تهران
ملیکا
ملیکا
1 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

سلام عزیزم اصلا نگران نباشید اما حتما در کنار روانپزشک از روانشناس هم کمک بگیرید چون افراد دو قطبی به یک مشاور هم نیاز دارن
لطفا در پروسه درمانی پسرتون تنهاش نذارید و ازش حمایت کنید

نرگس
نرگس
2 سال قبل

سلام خسته نباشید دکتر سوالی دارم در خصوص رفتار دخترم . طلاق گرفته نمی دونم چی کنم رفتارش قابل پسند نیست . خیلی می خوابه و تو خونه کار نمی کنه فقط دوست داره تفریح کنه بی حد و مرز

ملیکا
ملیکا
1 سال قبل
پاسخ به  نرگس

سلام عزیزم یه زمانی و به دخترت بده احتمالا اون داره دست به تجربیاتی میزنه که هیچوقت نمیتونسته داشته باشه و از اون مهم تر طلاق گرفتن و پایان دادن زندگی مشترک آسیب بزرگی به فرد میزنه حتی ممکنه افراد افسردگی حاد بگیرن بعد جدایی
سعی کنید حامیش بشید و رابطتونو بیشتر از هروقت دیگه باهاش صمیمی کنید

امیر
امیر
2 سال قبل

سلام من اصلا نمیتونم رهنمود متمرکز کنم و همش فکرای ناجور و چرت و پرتی میکنم و بیخودی ناراحت و نگران و استرس میگیرم نمیدونم چشمه با خودم درگیرم چ کنم

به تو چه
به تو چه
2 سال قبل
پاسخ به  امیر

تو ایران کی اینجوری نی

Amer
Amer
7 ماه قبل
پاسخ به  امیر

به بین من این مشکل دارم من روان شناس نیستم ولی علاقه دارم من رفتم پیش روان پزشک به من قرص داد خوب شدم وحلا میتونم درسامو به خونم به هیچی فکرنمیکنم

شهر
تبریز
Amer
Amer
7 ماه قبل
پاسخ به  امیر

به بین نری بهت خیلی اسیب میرسه من متسفانه توهفتم رفتم اکسر بچه هااین مشکل به خاطر خود ارزایی دارند که به اونا نمیشه دارو ترویج کرد چون مشکل از خود شونه ولی معمولا اونایی که از بچگی این مشکل دارند قرص میدن تا خوب بشن ولی بهتر فامیلات نفهمن چون ممکنه بهت اسم دربیارن

پریسا
پریسا
3 سال قبل

سلام و خسته نباشید خیلی ممنونم واسه وقتی که میذارید من هر موقع وقت کنم میام مقالات سایت شمارو مسخونم خیلی به دردم میخورن خ از مشکلات زندگیمو حل کردن فقط یه درخواست دارم لطفا فایل صوتی هم بزارسن تا یه خلاصه ای از دون مقاله بگه مجبور نشیم همشو بخونیم اینجوری دیگه یه مشورت خانه کامل دارین به قول شاعر که میگه
” مشورت خانه بهشتک گردد “