بیماریهای گوارشی روی قسمتهای مختلف دستگاه گوارش، از دهان گرفته تا مقعد، تاثیر میگذارند. اصلاح رژیم غذایی نقش مهمی در درمان این بیماریها دارد، اما گاهیاوقات استفاده از دارو ضروری است. کلیدینیوم سی یکی از داروهایی است که معمولا برای مشکلات معده و روده تجویز میشود. برای اینکه درباره این دارو اطلاعات بیشتری کسب کنید، تا انتهای این مقاله از مجله درمانکده با ما همراه باشید.
فهرست محتوا
اطلاعات شناسنامهای قرص کلیدینیوم سی
عناوین مرتبط با شناسنامه دارو | توضیحات |
چکیده راهگشای دارو | کلیدینیوم سی یک داروی ترکیبی است که از کلردیازپوکساید و کلیدینیوم تشکیل شده است و به رفع مشکلات گوارشی کمک میکند. |
نام دارو | به کلیدینیوم سی به انگلیسی Clidinium-C میگویند. |
بکگراند دارو | کلردیازپوکساید روی مغز و اعصاب تاثیر دارد و آرامشبخش است، در حالی که کلیدینیوم دارای اثر ضد اسپاسم است و ترشح اسید معده را کاهش میدهد. |
گروه دارو | هم کلردیازپوکساید و هم کلیدینیوم که Clidinium-C از آنها تشکیل شده است از داروهای تاییدشده هستند. |
داروهای هم گروه | اتروپین، هیوسیامین، پروبانتلین، تیوتروپیوم، دیسیکلومین و ایپراتروپیوم بروماید |
فرمهای موجود دارو | قرص |
موارد مصرف کلیدینیوم سی
از خواص کلیدینیوم سی برای درمان مشکلات زیر استفاده میشود:
- زخم معده (کلیدینیوم سی برای اسید معده مفید است و ترشح آن را کاهش میدهد)
- سندرم روده تحریکپذیر (IBS) که باعث درد معده، نفخ، یبوست یا اسهال میشود
- انتروکولیت (التهاب روده کوچک و روده بزرگ)
Widget not in any sidebars
نحوه مصرف داروی کلیدینیوم سی
بهترین زمان مصرف کلیدینیوم سی توسط پزشک مشخص میشود، اما معمولا باید آن را سه تا چهار بار در روز (۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از غذا و قبل از خواب) مصرف کنید. اگر از آنتیاسید استفاده میکنید، آن را بعد از غذا و Clidinium-C را قبل از غذا بخورید.
بیشتر بدانید: قرص متوکلوپرامید چیست؟
دوز دارو بر اساس سن و وضعیت پزشکی شما مشخص میشود. پزشک معمولا دارو را برای سالمندان با دوز کم شروع میکند تا خطر عوارض جانبی کاهش یابد بنابراین خودسرانه دوز دارو را افزایش ندهید یا بدون مشورت با پزشک برای مدت طولانی از آن استفاده نکنید. چون ممکن است به عوارض جانبی جدی مبتلا شوید.
هنگامی که از Clidinium-C برای مدت طولانی استفاده میکنید، ممکن است اثربخشی آن کاهش یابد. در این شرایط احتمالا پزشک نوع دارو یا دوز آن را تغییر میدهد. اگر فکر میکنید اثربخشی دارو در مقایسه با گذشته کمتر شده است، با پزشک صحبت کنید.
بسیاری از افراد از معجزه کلیدینیوم سی برای رفع مشکلات گوارشی بهره میبرند، اما این دارو میتواند در بعضی موارد اعتیادآور باشد. این مشکل به خصوص در افرادی دیده میشود که به اختلال سوء مصرف مواد (برای مثال، اعتیاد به الکل یا مواد مخدر) مبتلا هستند. بنابراین توصیه میشود از این دارو دقیقا همانطوری استفاده کنید که پزشک تجویز کرده است.
بیشتر بخوانید: طریقه مصرف قرص بیزاکودیل
عوارض کلیدینیوم سی
استفاده از Clidinium-C در بعضی از افراد با عوارض جانبی همراه است. اگر علائم زیر شدید بود یا با گذشت زمان از بین نرفت، به پزشک خود اطلاع دهید:
- ضعف یا خستگی
- خوابآلودگی
- خشکی دهان یا چشم
- تاری دید یا تغییرات بینایی
- سرگیجه
- یبوست
- نفخ
- حالت تهوع
- مشکل در ادرار کردن
- تغییر میل جنسی
- چرخه قاعدگی نامنظم
برای رفع خشکی دهان، آدامس بدون قند بجوید، آب بنوشید یا از جایگزین بزاق استفاده کنید. همچنین اگر از خشکی چشم رنج میبرید، در مورد استفاده از اشک مصنوعی یا سایر داروها با پزشک مشورت کنید.
برای جلوگیری از یبوست، غذاهای پرفیبر بخورید، آب کافی بنوشید و ورزش کنید. همچنین ممکن است نیاز به مصرف ملین داشته باشید. از پزشک خود بپرسید که کدام نوع ملین برای شما مناسب است.
بیشتر بخوانید: بهترین داروی رفلاکس معده چیست؟
عوارض جدی Clidinium-C
بعضی از عوارض جانبی جدی هستند و به مراقبت اورژانسی نیاز دارند. در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر فورا با پزشک خود تماس بگیرید:
- مشکل در صحبت کردن
- مشکل در راه رفتن
- لرزش مداوم یا ناتوانی در نشستن
- ضربان قلب سریع یا نامنظم
- مشکل در تنفس یا بلع
- کهیر
- تورم دستها یا پاها
- زرد شدن پوست یا چشم
- تغییرات خلقی و ذهنی مثل گیجی، بیقراری و افسردگی
Widget not in any sidebars
موارد احتیاط پیش از مصرف
برای اینکه خطر عوارض جانبی کلیدینیوم سی به حداقل برسد، به نکات زیر توجه کنید:
- اگر به کلردیازپوکساید، کلیدینیوم یا هر داروی دیگری حساسیت دارید، به پزشک اطلاع دهید.
- به پزشک خود بگویید که از چه داروها، مکملهای غذایی و محصولات گیاهی استفاده میکنید. چون ممکن است لازم باشد پزشک دوز داروی شما را تغییر دهد یا شما را به دقت تحت نظر داشته باشد.
- اگر به گلوکوم (آب سیاه)، هیپرتروفی پروستات (بزرگ شدن غده پروستات) یا انسداد گردن مثانه مبتلا هستید، حتما به پزشک اطلاع دهید. احتمالا پزشک به شما توصیه میکند که از داروهای حاوی کلردیازپوکساید و کلیدینیوم استفاده نکنید.
- اگر به مشکلات بینایی، مشکلات ادراری، بیماری کلیوی یا بیماری کبدی مبتلا هستید یا سابقه ابتلا به آنها را دارید، پزشک را از این موضوع مطلع کنید.
- اگر سن شما بالای ۶۵ سال است، در مورد خطرات و مزایای Clidinium-C با پزشک صحبت کنید. معمولا توصیه میشود سالمندان از این دارو استفاده نکنند، چون به اندازه سایر داروهایی که میتوانند مشکلات گوارشی را درمان کنند بیخطر یا موثر نیست.
- این دارو ممکن است باعث خوابآلودگی، سرگیجه یا تاری دید شود. تا زمانی که دقیقا نمیدانید Clidinium-C چه تاثیری روی شما دارد، رانندگی نکنید یا کاری انجام ندهید که به هوشیاری نیاز داشته باشد.
- Clidinium-C ممکن است تعریق را کاهش و احتمال گرمازدگی را افزایش دهد. در حین مصرف این دارو از انجام کارهایی که باعث گرمازدگی میشوند (مانند کار سخت یا ورزش در هوای گرم یا استفاده از جکوزی) خودداری کنید. همچنین وقتی هوا گرم است، مایعات فراوان بنوشید و لباس سبک بپوشید.
بیشتر بخوانید: روش مصرف قرص لوپرامید
تداخلات دارویی قرص کلیدینیوم سی
Clidinium-C میتواند با داروهای زیر تداخل داشته باشد:
- قرص یا کپسول پتاسیم
- سدیم اکسیبات
- پراملینتید
- بعضی از داروهای ضد قارچ مثل کتوکونازول و ایتراکونازول
- دیگوکسین
- سایمتیدین
- دیسولفیرام
بیشتر بخوانید: موارد مصرف شربت لاکتولوز
مصرف داروهای حاوی کلردیازپوکساید همراه با الکل یا سایر داروهایی که باعث خوابآلودگی یا مشکلات تنفسی میشوند (به ویژه اپیوئیدها مانند کدئین و هیدروکودون) ممکن است به عوارض جانبی بسیار جدی از جمله مرگ منجر شود. بنابراین، پزشک از شما میخواهد که کمترین دوز موثر کلردیازپوکساید را در کوتاهترین زمان ممکن مصرف کنید. همچنین توصیه میشود در صورت مصرف کلردیازپوکساید، بدون مشورت با پزشک از داروی دیگری استفاده نکنید.
بیشتر بخوانید: کاربرد قرص امپرازول چیست؟
قیمت داروی کلیدینیوم سی
Clidinium-C را میتوان یک داروی نسبتا ارزانقیمت در نظر گرفت. از اینرو، به راحتی میتوانید آن را تهیه کنید.
بیشتر بدانید: قرص مبندازول ۱۰۰
فعل و انفعالات کلیدینیوم سی در بدن
کلردیازپوکساید در دستهای از داروها به نام بنزودیازپینها قرار دارد و با کاهش فعالیت الکتریکی غیر طبیعی در مغز عمل میکند. این دارو اضطراب را کنترل میکند و اثر آرامبخش دارد.
کلیدینیوم که جزء دستهای از داروها به نام آنتیکولینرژیکها طبقهبندی میشود به کاهش اسید معده کمک میکند. همچنین با کند کردن حرکات طبیعی روده و با شل کردن عضلات معده و روده اثر خود را نشان میدهد.
افراد آسیبپذیر
استفاده از کلیدینیوم سی در بارداری توصیه نمیشود، چون ممکن است به جنین آسیب برساند. اگر در حین مصرف این دارو باردار شدید، فورا با پزشک تماس بگیرید. همچنین برای مصرف کلیدینیوم سی در شیردهی باید با پزشک مشورت کنید. این دارو ممکن است تولید شیر را کاهش دهد یا روی شیرخوار تاثیر منفی داشته باشد.
در مورد مزایا و عوارض کلیدینیوم سی در کودکان اطلاعات کافی وجود ندارد. به همین دلیل توصیه میشود این دارو را بدون مشورت با پزشک به فرزند خود ندهید. بهتر است برای دریافت اطلاعات بیشتر با مشاوره آنلاین دکتر گوارش و کبد مشورت و یا به متخصص گوارش مراجعه کنید.
بیشتر بدانید: قرص هیوسین چیست؟
کلام پایانی
کلیدینیوم سی بسیاری از مشکلات گوارشی را برطرف میکند، اما برای همه مناسب نیست و حتی در بعضی از افراد به عوارض جانبی جدی منجر میشود. اگر در مورد نحوه مصرف این دارو سوال دارید، با پزشک مشورت کنید. برای پیدا کردن بهترین متخصص گوارش میتوانید از طریق سایت درمانکده اقدام کنید. در درمانکده علاوه بر سیستم نوبتدهی حضوری، امکان مشاوره آنلاین با دکتر گوارش وجود دارد.
سوالات متداول
در پاسخ به این سوال که کلیدینیوم سی برای چی خوبه یا قرص کلیدینیوم سی سبز رنگ برای چیست باید بگوییم که از این دارو برای درمان مشکلات معده و روده مثل زخم معده و انتروکولیت استفاده میشود. همچنین کلیدینیوم سی برای اسهال و سایر علائم گوارشی ناشی از روده تحریکپذیر مفید است.
بله. یبوست یکی از عوارض این دارو است. خوردن غذاهای پرفیبر، نوشیدن آب فراوان و ورزش منظم میتواند احتمال ابتلا به این مشکل را کاهش دهد.
در مورد اینکه کلیدینیوم سی باعث چاقی میشود یا وزن بدن را کاهش میدهد، اطلاعات کافی وجود ندارد. اگر فکر میکنید وزن شما بعد از مصرف این دارو تغییر کرده است، با پزشک صحبت کنید.
بله. این دارو در بعضی از افراد باعث خوابآلودگی میشود. توصیه میشود از مصرف Clidinium-C همراه با الکل یا سایر داروهایی که خوابآلودگی را تشدید میکنند بپرهیزید.
قطع ناگهانی این دارو ممکن است به عوارض کشنده منجر شود، به خصوص اگر برای مدت طولانی یا در دوزهای بالا از آن استفاده کرده باشید. برای جلوگیری از بروز این مشکل، پزشک دوز دارو را به آرامی کاهش میدهد. اگر علائم ترک مانند سردرد، اختلال خواب، بیقراری، توهم، گیجی، افسردگی، حالت تهوع یا تشنج را تجربه کردید، فورا به پزشک اطلاع دهید.
منابع: medlineplus, webmd
جواب سوالمو ندادید مشکل چی بود
عرض سلام خسته نباشید خدمت شما من ۶ماه پیش عملیات شدم معدم سوراخ شده بود الان۱۰ الی ۱۵ روزه استرس دارم هرغذایی میخورم به من نمیسازه ترش مکنم رودهام حرکتش یه جوریه خاب ندارم البته یه خورده مشکلات درگیری خانواده گی هم اصحابم به هم ریخته میخاستم بدونم آیاقرص کلیدینیوم سی مصرف کنم یاخیر ببخشید سوالهام زیادشد
سلام من خانم ۳۳ ساله هستم به شدت استرسی.وموقع استرس شدید بایدببخشیداسهال استفراغ میشم .واصلا خواب وخوراک ندارم .لطفا راهنمایی کنید.میتونم ازقرص کلیدینیومcاستفاده کنم؟
چرا موقع مصرف بلا فاصله چند ساعت بعد یا فرداش داره اسهال میشم مشکلش چیه
معده ای که درد نداره به وجه فقط نفخ داره علت ش چی میت نه باشه امپرازول تمام دارو معده هم مصرف شده اندوسکوپی ش ه چه گونه نفخ بیش از حد معده را از بین ببرزم
معده ات عصبیه رهاکین ۲۰۰ یکی صبح یک شب به مدت ۴ هفته حداقل مصرف کن
باسلام وقت بخیر آیا مصرف کلیدنیوم دردوران پریودی ضررداره چون من شکم درد دارم بعدش اسیدمعدم میزنه بالا برای همون خاطر میخواستم مصرف کنم
سلام خسته نباشید من داروهای میکروب معده استفاده میکنم ۲شب تاصبح بیدارم خواب ندارم چکار کنم بخوابم.ممنون
سلام خسته نباشید من داروهای میکروب معده استفاده میکنم ۲شب تاصبح بیدارم خواب ندارم چکار کنم بخوابم.ممنون
سلام وقت بخیر
عرض ادب واحترام، من بدلیل آنژیوپلاستی، و گذاشتن استنت، دکتر برایم دارو های _تیکاگرلور 90_ و آتورواستاتین 40 _و آ س آ80_ و پنتوپرازول 40 _تجویز نمودند و تاکید نمودند حتما می بایست سر وقت مصرف نمائید،
مشکلی که دارم با توجه به اینکه از قبل مشکل معده دارم و طی درمان کاملی که زیر نظر پزشک گوارش درمان شدم الان با مصرف دارو های آنژیوگرافی دچار درد معده میشوم
آیا می تونم موقع درد معده از قرص کلیدینیوم سی، مصرف کنم؟
لازم بذکر است، دکتر گوارشم قبلآ فرمودند هر وقت دچار درد معده شدی یه دونه کلیدینیوم سی، مصر ف کن میخواستم ببینم تداخلی با دارو های جدیدم(آنژیو) نداره
با سلام ، من قرص کلیدینیوم سی استفاده میکنم و تنها عارضه ای که به محض مصرف این قرص مرا اذیت میکند مشکل بلع هست علت آن و چاره کار چی هست ؟ آیا باید دارو را قطع کنم یا از داروی دیگر در کنار آن استفاده کنم
سلام چطوری قرص کلدنیوم سی راترک کنم
سلام خانمی ۳۲ ساله هستم که به دلیل ابتلا به اریتمی کنکور ۲/۵ نصف شبها استفاده می کنم و فلکایینید ۱۰۰ نصف صبح ها برای مشکل روده تحریک پذیر داروی ایزو نیوم وکلدینیوم سی پزشک تجویز کردن ایا این داروها باهم تداخل دارن
همیشه حالت تهوع دارم
سلام خانم ۴۳ ساله هستم سر ساعت ۴ونیم تا ۶ صبح با درد شدید در زیر کتف سمت راست همراه با خشکی شدید کل پشت کمر از خواب بیدار میشم بعداز راه رفتن یکساعته به حالت عادی بر می گردم ۶ ماه هست این جور گرفتارم لطفا راهنمایی کنید
زخم معده داری فک کنم سریعا به پزشک مراجعه کن تا جدی نشده
سلام من قبلا کلیدیم سی استفاده میکرذه الن دکترم لیبرو سی نوشته تفاوتش چیه.حس میکنم قوتیر از کلیدینیم هس
سلام قرص کلیدینوم برای معده طول درمانش چقد ر هس
در مورد افزایش قد و وزن پسرم میخواستم کمکم کنید کلاس پنجم ولی نسبت به سایر همکلاسی هاش قدش کوتاهه ولاغره.لطفا جواب بدین
سلام من روه تحریک پذیر دارم و خیلی حرص میخورم وعصبی میشم وقتی کلیدینیوم سی میخورم بهتر میشم میتونم تا آخر عمرم روزی یکی استفاده کنم؟
سلام قرص کلید ینوم سی برای روده تحریگ پذیر طول درمانش چقدره