شاید به عنوان یک مادر جوان فکرتان مشغول این موضوع باشد که کودک در 6 سالگی چه ویژگیهایی دارد؟ در این مطلب از درمانکده قصد داریم به ویژگیهای کودک در 6 سالگی بپردازیم.
بسیاری از والدین نگران هستند نکند فرزندشان متناسب با سن خود به رشد و تکامل نرسد. گاهی بررسی نقاط عطف مشترک می تواند ابزار مناسبی باشد. اما یادتان باشد هر کودک متفاوت با دیگری است. رویدادهای مهم در هر سن به منزله راهنما است، نه قوانین سفت و سختی که برای همه یکسان باشد.
بنابراین اگر درمورد اتفاقاتی که در 6 سالگی کودک می افتد سوال خاصی دارید، بهتر است با پزشک خانواده یا متخصص اطفال مشورت کنید. زیرا او اطلاعات مفیدتری را میتواند در اختیار شما قرار دهد.
کودک در 6 سالگی بسیار حساس است، بنابراین بهتر است حواستان به این نقاط عطف باشد:
- جنبه زبانی و تحصیلی
- جنبه رشد
- جنبه اجتماعی و عاطفی
زبان و تحصیل کودک در 6 سالگی
معمولا کودک 6 ساله که کلاس اول است:
- با پنج تا هفت کلمه جملات ساده اما کامل می سازد.
- سه دستور متوالی را انجام می دهد.
- کم کم متوجه می شود بعضی کلمات بیش از یک معنی دارند. بدین ترتیب، معنی لطیفه و چیستان ها را می فهمند و به صورت شفاهی از طنز استفاده می کنند.
- توانایی ذهنی کودک به سرعت رشد می کند.
کودک در 6 سالگی باید:
- شروع به خواندن کتاب های متناسب با سن خود کند.
- کلمات ناآشنا را تکرار یا رمزگشایی کند.
- به مدت 15 دقیقه روی تکلیف مدرسه تمرکز کند.
در این سن باید با مدیر و معلم کودکتان آشنا شوید. در انجام تکالیف به کودک کمک کنید. اگر فکر می کنید کودک 6 ساله شما از بقیه عقب افتاده است، خونسردی خود را حفظ کنید اما به نکات زیر توجه داشته باشید:
- اختلال در امر خواندن یا سایر نشانههای احتمالی ناتوانی
- مشکلی که فرزندتان را آزار می دهد، مثل زورگویی
- بیماری سلامت روان یا استرس
رشد کودک 6 ساله
- دندان های شیری از 6 سالگی شروع به افتادن می کند تا دندان های دائمی جایگزین آن ها شود.
- معمولا هر سال 2.5 اینچ به قد و 4 تا 7 پوند به وزن کودکان در این گروه سنی اضافه می شود.
- مفهوم تصویر بدن از 6 سالگی در ذهن کودک ایجاد می شود.
- کودکان در سال های نخست مدرسه از درد شکم، پا و غیره می نالند. شاید به این دلیل که بیشتر نسبت به بدن خود آگاه می شوند. با این حال، والدین باید به این مسائل توجه کنند تا مطمئن شوند کودک صدمه ندیده یا بیمار نیست.
- کودکان در این سن هنوز در حال یادگیری صدا، مسافت و سرعت هستند. پس آن ها را از خیابان دور نگه دارید. هنوز نمی دانند ماشین یا کامیون چقدر خطرناک است.
- هرگز فرزند خود را با بچه های دیگر یا با “استانداردی” که شنیده اید مقایسه نکنید.
پزشک برای هر کودک جدول رشد تعیین می کند. اگر مشکل رشد وجود داشته باشد، با استفاده از این جدول متوجه خواهد شد. - برای این که وزن کودک به وزن “استاندارد” برسد، او را مجبور به پرخوری نکنید.
یادتان باشد هر کودک منحصر به فرد است.
وضعیت اجتماعی و عاطفی در 6 سالگی کودک
- کودکان تا 6 سالگی استقلال بیشتری پیدا می کنند. سعی می کنند نشان دهند چقدر بزرگ شدهاند و دست به کارهای خطرناک میزنند.
- مورد پذیرش و تایید همسالان بودن در این سن مهم تر می شود. همکاری و به اشتراک گذاری را یاد می گیرد.
- در شش سالگی کودک معمولا پسرها با پسرها و دخترها با دخترها بازی می کنند.
- والدین باید اجازه دهند کودک ورزش و اسباب بازیاش را انتخاب کند. بنابراین نمونه و گزینههای پیش روی او را محدود نکنید.
- در این زمان بچهها مهارتها و گستره توجه لازم برای انجام ورزش های گروهی را به دست می آورند و با کار گروهی آشنا می شوند.
- از آن جایی که مهارت های زبانی کودک رو به رشد است، بهتر می تواند اتفاقی را که افتاده است، احساس خود و طرز فکرش را توضیح دهد.
- در این سن دروغ گفتن، تقلب و دزدی از کودک انتظار می رود. بچه ها جایگاه خود و موارد به هنجار را یاد می گیرند.
روش های بیشتر برای کمک کردن والدین کودک در 6 سالگی
- برای بازی های ویدئویی، استفاده از کامپیوتر و تلویزیون محدودیت تعیین کنید. حواستان باشد زمان استفاده از این وسایل در بازی فیزیکی، خواب کافی و زمان تعامل خانواده با یکدیگر اختلال ایجاد نکند.
- برای کودک 6 ساله کتاب بخوانید و از او بخواهید برایتان کتاب بخواند.
- روی کامپیوتر و تلویزیون کنترل والدین را نصب کنید.
- از صحبت در مورد موضوعاتی مانند فشار همسالان، خشونت، مصرف مواد و مسائل جنسی نترسید. برای پاسخ دادن به سوالات کودک بدون سردرگم کردن یا ترساندن او از روش های متناسب با سن او کمک بگیرید.
- عزت نفس کودک را بالا ببرید و او را به سرگرم کردن و ابراز احساسات خود ترغیب کنید.
- کودک را در کلاس شنا ثبت نام کنید و آموزش های لازم درمورد ایمنی هنگام آتش سوزی را به او یاد دهید.
[sibwp_form id=1]
راهنمایی پزشکان متخصص کودکان و روانشناس میتواند اطلاعات مفیدی را در مورد ویژگیهای کودک در 6 سالگی در اختیار شما قرار دهد. در صورت تمایل میتوانید رزرو آنلاین نوبت پزشک مورد نظر خود را از طریق سایت درمانکده به سادگی انجام دهید.
تیم درمانکده با فراهم کردن دریافت نوبت آنلاین در تلاش است که شما عزیزان خدمات پزشکی مورد نیاز خود را به سادگی و در اسرع وقت دریافت کنید. در صورت نیاز به اطلاعاتی مانند شماره تماس و آدرس مطب، اولین نوبت خالی و نظر سایر بیماران در مورد مشاور مورد نظر شما میتوانید همراه ما باشید.
منبع : Webmd
سلام من یه دختر شش ساله دارم اول میخونه یه مدت هست فقط داد میزنم به حرفم گوش نمیده گاهی منو میزنه خیلی عوض شده از بعضی کلمات استفاده میکنه واقعا دیگه اعصابم نمیکشه گاهی باهاش قهر میکنم یا خودم رو میزنم به اون راه که مثلا نه میشنوم حرفهات رو نه میبینم منظورم رفتارها و حرفهای بدش رو خسته شدم دیگه
سلام خسته نباشید من یک پسر شش ونیم ساله دارم که شش ماهه متولد شده وحالا بیش فعال هست ودچار اختلال رشد تکاملی هست تا چند سالگی این اختلال رشد تکاملی ادامه دارد ممنون میشم جواب بدین
سلام پسرشش ساله ام مدام بچه های دیگررااذیت میکنه ودست بزن داره نمیدونم باهاش چیکارکنم.به نظرتون علایم بیش فعالی یانه؟دیگه نمیدونم چطور باهاش برخورد کنم
سلام کودکی ۶ونیم ساله دارم که به هر دلیلی شروع به گریه کردن میکنه و با اینکه خیلی تو جمعه ولی با هیچکس اصلا حرف نمیزنه و سرشو پایین میندازه ولی تو خونه حرف میزنه
لطفاً کمکم کنید که باید چیکار کنم چون اینکارش واقعا دیگ قابل تحمل نیست
دختر من ۵ سال و نیم داره.شدیدا به من وابسته هست طوری که هر روز گریه میکنم و میگه نرو سر کار،کلافم کرده،پیش دبستانی ثبت نامش کردم،نمیره؟نمیدونم باید چکار کنم
عالی بود ،جایی نوشتید بچه دراین سن دزدی میکنه ودروغ میگه ،دقیقا دخترم همین کارهارو انجام داد بار اول بشدت واکنش نشون دادم وبه شدت تنبیه اش کردم ولی بعد پبش مشاور رفتم ،گفت توی این سن طبیعی واون مفهوم که شما درذهن دارید بچه نداشته ،بارهای بعد بیخیال شدم وفقط گفتم ببرسرجاش بزار ،کم کم از سرش افتاد
بسیار عالی بود