اختلال دو قطبی (Bipolar disorder) یا بیماری افسردگی شیدایی شامل مجموعهای از اختلالات است که همراه با مراحلی از انرژی بسیار بالاست که تحت عنوان دورههای شیدایی شناخته میشود.
در این مطلب با مجله درمانکده همراه شوید تا با علائم اختلال دوقطبی، علل اختلال دوقطبی و درمان اختلال دوقطبی بیشتر آشنا شوید و بدانید راههای تشخیص بیماری دو قطبی چیست.
اختلال دوقطبی چیست؟
معمولاً، تغییرات غیرعادی در روحیه و انرژی به شکل فعالیت بیشازحد و ناتوانی در انجام عملکردهای روزمره نمود پیدا میکند. ناتوانی ناشی از اختلال دو قطبی میتواند شدید باشد و منجر به آسیب روابط، شغل یا عملکرد فرد در مدرسه و حتی خودکشی شود.
اختلال دوقطبی در زنان دوقطبی و مردان انواع مختلفی دارد. منظور از اختلالات دو قطبی نوع ۱ وضعیتی است که فرد در آن بهمدت دست کم یک هفته دچار یک دورهٔ کامل شیدایی میشود. در این وضعیت ممکن است افسردگی را هم تجربه کند یا نکند. ممکن است علائم شیدایی آنقدر شدید باشد که فرد به بستری شدن نیاز پیدا کند.
اگر فرد درحال حاضر یا در گذشته دچار یک دوره هیپومانیا (hypomania) شده باشد، که حالت خفیفتر شیدایی است و حداقل چهار روز متوالی طول میکشد، و درحال حاضر یا در گذشته یک دوره افسردگی عمده را نیز تجربه کرده باشد، اختلال دوقطبی نوع ۲ رخ داده است. به تغییر مکرر روحیه از هیپومانیا به افسردگی طی دست کم دو سال در بزرگسالان، اختلال خلقی یا خلق ادواری میگویند.
بسامد بروز این اختلال در زنان دوقطبی و مردان یکسان است و متوسط سن بروز آن ۲۵ سالگی تخمین زده شده است. با این حال، ممکن است اختلال دوقطبی از کودکی آغاز یا در اواخر عمر ظاهر شود.
اختلال دو قطبی معمولا بیماریهای مزمنی هستند و فرد باید تا پایان عمر تحت نظارت باشد. بیش از ۹۰ درصد از کسانی که دچار یک دوره شیدایی میشوند، باز هم دورههای شیدایی یا افسردگی را تجربه میکنند.
بیشتر بدانید: زندگی و ازدواج با فرد مبتلا به بیماری دوقطبی
اختلال دو قطبی بودن یعنی چی؟
معمولاً افراد مبتلا شیدایی را با سرخوشی زیاد توصیف میکنند. شخص احساس میکند «جهان زیر پایش قرار دارد». با این وجود، در اغلب موارد، روحیه غالب در دوران شیدایی کجخلقی است. بهعلاوه، این دسته از افراد ناگهان اعتماد به نفس زیادی در خود احساس میکنند، نیازشان به خواب کم میشود، پرحرف میشوند، براحتی حواسشان پرت میشود و دست به فعالیتهایی میزنند که ریسک و دردسرشان بالاست (مثل قمار، خرید بیرویه، سکس بیپروا).
شباهت هیپومانیا با شیدایی در این است که در هر دو مورد، دیگران متوجه تغییر در روحیه و عملکرد فرد میشوند اما این دوره آنقدر شدید نیست که منجر به اختلال جدی در عملکرد اجتماعی یا شغلی شود یا به بستری شدن نیاز داشته باشد.
ممکن است فرد در دوره شیدایی پروژههای زیادی را شروع کند و احساس کند، صرف نظر از سطح استعداد یا تجربه، میتواند هرکاری را انجام دهد. یکی از شایعترین ویژگیهای شیدایی کاهش نیاز به خواب است. ممکن است فرد تا چند روز نخوابد ولی احساس خستگی نکند.
بیشتر بخوانید: تفاوت علائم بیماری دوقطبی با اسکیزوفرنی چیست؟
در اغلب موارد، ذهن فرد شیدا سریعتر از آنکه بتواند بروز دهد عمل میکند بنابراین مدام از موضوعی به موضوع دیگر میپرد و حرفهای او منسجم نیست. گاهی فرد در دورهی شیدایی، بخصوص اگر کسی بخواهد حرفش را قطع کند، از خود پرخاش و خشونت نشان میدهد.
زنجیرهی رشد کودکانی که در معرض خطر ابتلا به اختلال دو قطبی قرار دارند (چون یکی از والدین آنها دچار این اختلال دو قطبی است) با علائمی شروع میشود که مختص اختلال دو قطبی نیست (مشکل خواب و اضطراب ازجمله علائم بارز آن است). این وضعیت از اختلال خلقی خفیف به سمت اختلال افسردگی عمده در نوجوانی حرکت میکند و اختلال دوقطبی کامل در مرحلهی ورود به بزرگسالی، معمولاً همراه با یک دوره شیدایی یا هیپومانیا یا اولین دوره از روانپریشی بعد از یک دوره افسردگی، رخ میدهد.
ویژگی این وضعیت این است که افراد شیدا بیماری خود و نیاز به درمان را نمیپذیرند و دربرابر درمان مقاومت میکنند. راههای تشخیص بیماری دو قطبی و درمان بیماری دو قطبی بسیار مهم است.
خطر خودکشی در بین افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دست کم ۱۵ برابر بیشتر از جمعیت عادی است. در اغلب موارد اختلال دوقطبی تشخیص داده نمیشود یا با سایر اختلالات اشتباه گرفته میشود و ممکن است افراد تا چند سال از آن رنج ببرند تا بالاخره تحت درمان مناسب قرار بگیرند.
برای آنکه بدرستی بدانید بیماری دو قطبی چیست و علائم بیماری دو قطبی را تشخیص دهید، حتما باید به روانپزشک مراجعه کنید. پزشک پس از بررسی شخصیت دو قطبی و علائم اختلال دو قطبی، نوع درمان مناسب را مشخص کرده و عوامل تشدیدکننده اختلال دو قطبی را شرح میدهد.
بیشتر بدانید: بهترین روش برای کنار آمدن با خیانت همسر
فواید اختلال دو قطبی چیست؟
اجازه دهید با اذعان به آنچه شناخته شده است شروع کنیم: افسردگی مانیک (Manic depression) یا اختلال دوقطبی میتواند یک بیماری ویرانگر باشد. این بیماری که حداقل 1 درصد از جمعیت را تحت تاثیر قرار میدهد، بدون درمان این بیماری میتواند منجربه خودکشی، از دست دادن خانواده و شغل شود. اختلال دوقطبی اغلب با سوء مصرف الکل و مواد مخدر و اعتیاد، رفتار مجرمانه و حتی خشونت آمیز همراه است. البته که این پیش زمینه ارائه شده است که چرا که باری را که این بیماری بر زندگی مردم، خانوادهها و جوامع میگذارد، کم نشود.
از سوی دیگر، تاریخ جهان به طور قابل توجهی تحت تأثیر افراد مبتلا به افسردگی شیدایی قرار گرفته از بازیگران و هنرپیشهها تا سیاستمداران ( وینستون چرچیل، تئودور روزولت) به فضانوردان (باز آلدرن)، رسانهها (تد ترنر) و شاید حتی شخصیتهای مذهبی معروف است. به نظر واضح است که حداقل برای برخی از افراد مبتلا به اختلال دوقطبی، احساس معنویت، خلاقیت و موفقیت افزایش یافته است.
بیشتر بدانید:قرص ترانکوپین چیست؟
ممکن است اختلال دوقطبی پتانسیل بالایی داشته باشد، اگر فردی بتواند انرژیهایی را که به طور دورهای در دسترس هستند، به یک کار بالاتر هدایت کند یا به طور موثر هدایت کند. این البته توانایی پرهیز از مواد مخدر و الکل مضر، داشتن شخصیت خوب و حداقل برخی از روابط حمایتی و شبکههای اجتماعی را پیشفرض میگیرد. ممکن است در نظر گرفتن یک مفهوم سازی مجدد مفید باشد. شاید به جای اینکه این یک اختلال باشد، بتوانیم افراد دوقطبی را به عنوان افرادی که به قدرت غیرعادی دسترسی دارند تصور کنیم. این قدرت راهی برای برجسته شدن پیدا میکند که میتواند مخرب یا سازنده باشد. اگر چنین انتخابی به فرد ارائه شود، شاید بتواند درهایی برای دستیابی به موفقیت باز کند.
راههای تشخیص بیماری دو قطبی و علائم اختلال دوقطبی چیست؟
براساس DSM-5، دورهٔ شیدایی با سرمستی بیشازحد، کجخلقی در بیشتر روزهای هفته یا هر روز به مدت دست کم یک هفته ظاهر میشود و با افزایش غیرعادی فعالیت و انرژی همراه است. بهعلاوه، سه مورد از علائم زیر در فرد مشاهده میشود (اگر کجخلقی را روحیهٔ غالب تصور کنیم، چهار مورد):
- اعتماد به نفس بیش از حد یا بزرگنمایی، شامل باورهای غیرمنطقی نسبت به توانایی و قدرت خود
- کاهش نیاز به خواب
- پرحرفی غیرعادی یا نیاز به صحبت
- هجوم ایده یا افکار
- پرت شدن حواس
- افزایش هدفگذاری، مانند پروژههای کاری یا درسی، یا فعالیتهای بیهدف (بیقراری روانی-حرکتی)
- شرکت در فعالیتهایی که احتمال پیامد منفی آن ها بالاست. مثل خرید بیرویه، سکس بیپروا، سرمایهگذاری بدون فکر.
چنانچه این علائم دوقطبی را در اطرافیان خود مشاهده کردید، باید به پزشک مراجعه کنید. شما از طریق درمانکده میتوانید از بهترین متخصصان این حوزه، به صورت آنلاین یا حضوری، خدمات مشاوره دریافت نمایید.
بهعلاوه، اختلال در خلق و خو برای بروز مشکل جدی در عملکرد اجتماعی یا شغلی یا نیاز به بستری شدن برای جلوگیری از آسیب زدن فرد به خود یا وجود ویژگیهای روانی کافی است.
از طرفی، این وضعیت با تزریق دارو، سوء مصرف مواد یا اختلال بالینی قابل توضیح نیست.
حالت خفیف شیدایی، که هیپومانیا نام دارد، نیز شامل تغییر بارز در عملکرد فرد (ولو به مدت چهار روز یا بیشتر) است با این تفاوت که معمولاً با ناتوانی شدید اجتماعی یا شغلی مواجه نیستیم. درواقع، ممکن است فرد احساس خوبی داشته باشد و بهشدت فعال شود بهطوریکه خود فرد یا اطرافیان نتوانند دوره هیپومانیا را تشخیص دهند.
بیشتر بدانید: دیسلکسیا چیست؟ علت، علائم و درمان
از کجا بفهمم بیماری دو قطبی دارم؟
در اختلال دوقطبی دست کم با یک دوره بروز افسردگی روبهرو هستیم. در این دوره، روحیهٔ فرد پایین میآید، احساس بیمیلی یا بیانگیزه بودن به او دست میدهد یا دست کم به مدت ۲ هفته دچار ناامیدی میشود. براساس DSM-5، حداقل پنج مورد از علائم زیر نیز در فرد دیده میشود:
- فرد هر روز یا بیشتر روزهای هفته احساس ناراحتی، اضطراب یا پوچی میکند.
- فرد هر روز یا بیشتر روزهای هفته احساس بیمیلی و بیانگیزه بودن دارد.
- افزایش یا کاهش بیرویهٔ وزن
- بیخوابی یا پرخوابی
- بیقراری مشهود (بیقراری روانی-حرکتی) یا کند شدن (کندی روانی-حرکتی)
- فرد تقریباً هر روز احساس خستگی مفرط و انرژی پایین دارد.
- عذاب وجدان یا احساس بیارزش بودن
- فرد نمیتواند تمرکز کند یا تصمیم بگیرد.
- فرد مدام به خودکشی فکر میکند یا اقدام به خودکشی میکند.
این علائم دو قطبی باعث پریشانی یا نقص در عملکرد فرد میشود و ناشی از تاثیر مواد یا بیماری بالینی نیست.
گاهی دورههای شدید شیدایی یا افسردگی شامل علائم روانپریشی میشود. ازجمله علائم شایع روانپریشی میتوان به توهم (شنیدن، دیدن یا احساس حضور چیزهایی که در واقعیت وجود ندارد) و وهم (باور محکم و غلط که ربطی به دلایل یا توضیحات منطقی در باورهای فرهنگی عادی فرد ندارد) اشاره کرد.
برای آنکه بدانید «بیماری دو قطبی چیست» میتوانید از متخصص این حوزه درباره مریضی دو قطبی مشاوره بگیرید.
بیشتر بدانید: قرص ریسپریدون چیست؟
علائم روانی در بیماران دوقطبی چیست؟
معمولاً علائم روانی در اختلال دوقطبی ناشی از وضعیت روحی فرد در لحظه است. مثلاً، ممکن است فرد حین دورهٔ شیدایی دچار توهم خودبزرگبینی مثل باور به رئیس جمهور بودن یا داشتن قدرت و ثروت ویژه شود و طی دورهٔ افسردگی توهم عذاب وجدان یا احساس بیارزش بودن مانند پوچی و بازنده بودن را تجربه کند یا باور داشته باشد که مرتکب جرم بزرگی شده است. بههمین دلیل، گاهی اختلال دوقطبی به اشتباه شیزوفرنی (schizophrenia) تشخیص داده میشود.
البته ممکن است علائم افسردگی شیدایی در بعضی از افراد همزمان رخ دهد که به آن اختلال دو قطبی با ویژگیهای ترکیبی گفته میشود. علائم آن اغلب شامل بیقراری، اختلال در خواب، تغییر شدید در اشتها، روانپریشی و فکر به خودکشی است. ممکن است روحیهٔ فرد بسیار غمگین و ناامید باشد و در عین حال احساس پرانرژی بودن کند.
بعضی از افراد دچار اختلال دوقطبی دست به خودکشی میزنند. هرکس که به خودکشی فکر میکند باید فوراً تحت نظارت متخصص سلامت روان قرار بگیرد. باید حرف زدن درمورد خودکشی را جدی گرفت. بهنظر میرسد خطر خودکشی طی اولین دوره از بیماری از همه بیشتر است. تشخیص زودهنگام اختلال دوقطبی و یادگیری بهترین روش برای کنترل آن، خطر مرگ در اثر خودکشی را کاهش میدهد.
بیشتر بدانید: علائم اضطراب فراگیر چیست؟ آیا قابل درمان است؟
معمولاً دورههای افسردگی شیدایی چند بار در طول عمر تکرار میشود. اکثر افراد دچار اختلال دوقطبی میان هر دوره هیچ علامتی ندارند اما علائم در یک سوم از آن ها باقی میماند. علائم مزمن در درصد کمی از افراد، به رغم درمان، هرگز رفع نمیشود.
دوقطبی تند چرخش چیست و چه علائمی دارد؟
اگر ظرف ۱۲ ماه فرد دچار چهار اپیزود بیماری یا بیشتر شود، میگوییم اختلال دوقطبی تند چرخش رخ داده است. بعضی از افراد ظرف یک هفته یا حتی یک روز دچار چند اپیزود میشوند. چرخش سریع معمولا اوایل بیماری رخ نمیدهد و در بین زنان دوقطبی بیشتر شایع است.
اگر فرد بداند اختلال دو قطبی چیست و این بیماری دو قطبی بهطور موثر درمان شود، بیماران دوقطبی میتوانند زندگی سالم و سودمندی داشته باشند اما بدون درمان، بسامد و شدت تغییر روحی افزایش پیدا میکند و ممکن است عاقبت بیماران دو قطبی سخت باشد و به خودکشی برسد.
ممکن است اختلال دوقطبی در کودکان و نوجوانان نیز رخ دهد. این وضعیت معمولاً کودکانی را تحتالشعاع قرار میدهد که والدین او دچار این اختلال باشند. کودکان و نوجوانان اغلب چندبار در روز دچار نوسان خلقی سریع بین افسردگی و شیدایی میشوند. شیدایی در کودکان بهشکل کجخلقی و فوران شدید خشم نمود پیدا میکند.
بروز علائم مختلف نیز در جوانان دچار اختلال دوقطبی شایع است. ممکن است علائم و اپیزود این بیماری در نوجوانان بزرگتر بیشتر شبیه به بزرگسالان باشد.
تمیز دادن اختلال دوقطبی در کودکان و نوجوانان از سایر مشکلاتی که در این گروه سنی رخ میدهد دشوار است. کجخلقی و پرخاشگری میتواند از علائم اختلال کمتوجهی-بیشفعالی، اختلال رفتاری یا اختلال نافرمانی مقابلهای هم باشد.
سوء مصرف مواد و الکل در بین افراد دچار اختلال دوقطبی بسیار شایع است. عوامل مختلفی در بروز اختلال سوء مصرف مواد سهم دارد مانند: مصرف سر خود دارو برای تسکین علائم درحالیکه ممکن است علائم خلقی در اثر مصرف دارو رخ دهد یا تشدید شود. شاید بعضی از عوامل در بروز اختلال دوقطبی و اختلال مصرف مواد موثر است.
بیشتر بدانید: خودشیفته یعنی چه؟ همه چیز درباره آن
همزمان شدن اختلال سوء مصرف مواد با اختلال دوقطبی، بخش مهمی از برنامه درمان خواهد بود.
همچنین ممکن است اختلالات اضطراب، مانند حملهی عصبی و اختلال اضطراب اجتماعی، همزمان با اختلال دوقطبی رخ دهد. شاید این وضعیت به درمانی که برای اختلال دوقطبی در نظر گرفته شده جواب دهد یا به درمان جداگانه نیاز داشته باشد.
علت اختلال دوقطبی چیست؟
علت بروز اختلال دوقطبی موضوع تحقیقات بسیار قرار گرفته و دانشمندان به این اجماع رسیدهاند که یک دلیل واحد برای بروز اختلال دوقطبی وجود ندارد. بلکه، عوامل مختلف دست به دست هم میدهند تا این بیماری رخ دهد.
ژنتیک در این زمینه نقش دارد. یکی از قویترین عوامل بروز اختلال دوقطبی سابقهٔ خانوادگی است: خطر بروز اختلال دوقطبی دربین بستگان بزرگسال افراد دچار اختلال دوقطبی نوع ۱ و ۲، ۱۰ برابر بیشتر است. با این حال، هیچ ژن خاصی به این اختلال مربوط نیست. بلکه، مانند بسیاری از بیماریهای روحی، چند ژن (که هرکدام تاثیر اندکی میگذارند) در احتمال بروز این اختلال دوقطبی سهم دارند.
برخی شواهد نشان میدهد بسامد اختلالات روحی، اضطراب و روانی در خانوادههایی که دچار اختلال دوقطبی هستند نسبت به جمعیت عادی بیشتر است. تحقیق روی دوقلوهای همسان، که ژنهای مشابه دارند، نشان میدهد به غیر از ژن عواملی نظیر رویدادهای پرتنش نیز در ابتلا به اختلال دوقطبی نقش دارد. احتمالا ترکیب تعدادی ژن با عوامل محیطی در بروز اختلال دوقطبی موثر است.
بررسی تصاویر مغزی نشان میدهد مغز افراد دو قطبی با مغز افراد سالم فرق میکند. برای مثال، در بررسیها تشخیص داده شد که ضخامت قشر قسمتهایی از مغز بیماران دوقطبی نازکتر است. سایر تحقیقات نشان میدهد پردازش محرک حسی طی دورههای افسردگی و شیدایی تضعیف و منجر به بروز مشکل در ادراک میشود.
درمان اختلال دوقطبی چیست؟
اختلال دوقطبی حتی در شدیدترین حالت قابل درمان است. هرچه فرایند درمان زودتر شروع شود، احتمال کاهش شدت و بسامد دورههای افسردگی و شیدایی بیشتر خواهد بود.
ازآنجاییکه اختلال دوقطبی در تمام طول عمر فرد را درگیر خود میسازد، درمان هم طولانیمدت است و نهتنها درجهت تسکین علائم پیش میرود، بلکه قصد دارد مانع از عود علائم شود. اکثر افراد دچار اختلال دوقطبی از نظر نوسانات خلقی و علائم مربوط به آن به ثبات خواهند رسید.
ترکیب دارو و رواندرمانی موثرترین روش درمان است. بهعلاوه، اغلب از بیماران درخواست میشود علائم روحی روزانه، روشهای درمان، الگوی خواب و اتفاقات زندگی را در جدولی بنویسند. شواهد نشان دادهاندکه نوشتن این امور در درک و مدیریت بهتر بیماری به بیمار و اعضای خانواده او کمک میکند. میتوان بهموقع متوجه تغییرات خلقی شد تا از بروز اپیزود کامل جلوگیری شود. حتی زمانیکه سدی بر سر راه درمان قرار نگیرد، باز هم ممکن است نوسانات خلقی رخ دهد و باید فوراً آن را به پزشک گزارش داد تا برنامهٔ درمان را تنظیم کند.
بیشتر بدانید: کمال گرایی چیست؟ آیا میتوان آن را کنترل کرد؟
دارو برای بیماری دوقطبی چیست؟
با اینکه ممکن است پزشک عمومی که در روانپزشکی تخصص ندارد داروی روانگردان تجویز کند، توصیه میشود افراد دچار اختلال دوقطبی برای درمان به روانپزشک مراجعه کنند. برای درمان اختلال دوقطبی از چند نوع دارو استفاده میشود.
معمولاً برای کنترل دورههای شیدایی از داروهای تثبیتکنندهٔ خلق استفاده میشود که شاید لیتیم (لیتیوم، lithium salts) شناختهشدهترین نوع آن باشد. لیتیم که بهعنوان اولین داروی تثبیتکنندهٔ خلق به تایید اداره غذا و داروی ایالت متحده رسید، اغلب در کنترل شیدایی و پیشگیری از عود دورههای شیدایی و افسردگی بسیار موثر عمل میکند.
ازجمله دیگر داروهای تثبیتکنندهی خلق میتوان به داروهای ضد تشنج مثل لاموتریژین (لامیکتال)، والپروئیک اسید(دپاکین)، دیوالپروئکس سدیم (دپاکوت) و کاربامازپین (تگرتول و غیره) اشاره کرد. در سال ۱۹۹۵ داروی والپروات برای درمان شیدایی به تایید اداره غذا و دارو رسید.
ممکن است بهمنظور دستیابی به بهترین تاثیر ممکن داروهای ضد تشنج با لیتیم یا با یکدیگر ترکیب شوند. درصورت لزوم، و معمولاً به مدت کوتاه، برای درمان دورههای افسردگی و شیدایی داروهای دیگر نیز اضافه میشود.
گاهی مصرف داروهای ضد افسردگی منجر به تغییر روحیه و تسریع اپیزود شیدایی یا هیپومانیا یا چرخش سریع میشود. بهمنظور پیشگیری از بروز این مشکل، معمولاً به داروهای تثبیتکننده خلق و خو بهتنهایی یا همراه با داروهای ضد افسردگی نیاز است.
معمولاً کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلال دوقطبی با مصرف لیتیم درمان میشوند اما گاهی از والپروات و کاربامازپین نیز استفاده میشود.
زنان دچار اختلال دوقطبی که قصد بارداری دارند یا باردار میشوند، بهعلت تاثیر احتمالی داروهای تثبیت کنندهٔ خلق و خو روی جنین درحال رشد یا نوزاد شیرخوار با چالش روبه رو میشوند. متخصص بالینی میتواند به این زنان کمک کند تا مزایا و خطرات تمام گزینههای درمان را سبک سنگین کنند.
معرفی داروهای ضد روانپریشی برای درمان بیماران دو قطبی
بهمنظور کنترل علائم شیدایی و افسردگی در اختلال دوقطبی از داروهای ضد روانپریشی هم استفاده میشود و بعضی از این داروها به تثبیت وضعیت روحی نیز کمک میکنند. ازجمله داروهای ضد روانپریشی میتوان به الانزاپین (زیپرکسا)، کوئتیاپین (سروکوئل) و ریسپریدون (ریسپردال) اشاره کرد.
اگر فرد مشکل بیخوابی داشته باشد، داروی قوی بنزودیازپین مانند کلونازپام یا لورازپام موثر واقع میشود. با این حال، از آنجاییکه این داروها اعتیادآور است، بهتر است بهمدت کوتاه تجویز شود. در این صورت گاهی از سایر داروهای آرامبخش، مانند زولپیدم، استفاده میشود.
درحال حاضر، در حال تحقیق پیرامون تاثیر اسید چرب امگا-3 (که در روغن ماهی یافت میشود)، بهتنهایی یا در کنار سایر داروهای متداول، روی درمان بلندمدت اختلال دوقطبی هستیم.
شاید لازم باشد برای مدیریت مناسب اختلال دوقطبی، برنامه درمان چند بار طی دورهی بیماری تغییر کند. هرگونه تغییر در نوع یا دوز دارو باید تحت نظارت روانپزشک انجام شود. بیمار باید بهمنظور جلوگیری از هرگونه اثر جانبی تمام داروهای دیگر یا مکملهای طبیعی را که مصرف میکند با روانپزشک درمیان بگذارد.
در اغلب موارد، عملکرد غدهی تیروئید در افراد دچار اختلال دوقطبی، بهخصوص کسانی که چرخش تند روحی را تجربه میکنند، غیرعادی است. از آنجاییکه بالا یا پایین بودن میزان هورمون به تنهایی منجر به تغییر انرژی و روحیه میشود، میزان تیروئید تحت نظارت دقیق پزشک قرار میگیرد. مصرف لیتیم در بعضی از افراد منجر به کاهش میزان هورمون تیروئید میشود بنابراین این دسته از افراد به مصرف مکمل تیروئید نیاز دارند.
تمام داروها اثر جانبی دارند. عوارض، بسته به دارو، شامل افزایش وزن، حالت تهوع، رعشه، کاهش میل جنسی، اضطراب، ریزش مو، اختلال حرکتی یا خشکی دهان میشود. لازم است بهمنظور حفظ تعادل مزایای درمان، پزشک دوز یا نوع دارو را تنظیم کند. نباید بدون توصیه روانپزشک دارو را قطع کرد یا تغییر داد.
روان درمانی برای بیماری دو قطبی چیست؟
تحقیقات نشان میدهد مشارکت در انواع رواندرمانی توسط بیمار و اعضای خانواده منجر به افزایش ثبات روحی، کاهش مدت زمان بستری شدن و بهبود عملکرد فرد در چند حیطه میشود. معمولاً برای درمان اختلال دو قطبی از روش درمان شناختی رفتاری، آموزش روانی، خانواده درمانی و درمان بین فردی و ریتم اجتماعی (IPSRT) استفاده میشود. در IPSRT روی اهمیت داشتن الگوی منظم خواب و بیداری تاکید میشود زیرا به تاخیر انداختن بیداری باعث تحریک اپیزود شیدایی میشود.
معمولاً روانشناس معتبر، مددکار اجتماعی یا مشاور این خدمات را انجام میدهد و اغلب با روانپزشک همکاری دارد تا پیشرفت بیمار تحت نظارت قرار بگیرد. درمان شناختی رفتاری به افراد دچار اختلال دوقطبی کمک میکند الگوهای فکری و رفتاری منفی یا نادرست مربوط به بیماری را تغییر دهند.
در آموزش روانی، به افراد دچار اختلال دوقطبی درمورد این وضعیت، راههای درمان و تشخیص علائم عود آن اطلاعرسانی میشود تا قبل از تجربهٔ اپیزود کامل بیمار تحت درمان قرار گیرد. آموزش روانی برای اعضای خانواده هم مفید است.
خانواده درمانی به کاهش میزان پریشانی ناشی از علائم فرد بیمار کمک میکند.
درمان بین فردی و ریتم اجتماعی به افراد دچار اختلال دوقطبی کمک میکند روابط خود را بهتر و روتین روزانهٔ خود را تنظیم کنند. داشتن روتین روزانه و برنامهٔ خواب به جلوگیری از بروز دورهٔ شیدایی کمک میکند.
بیشتر بدانید: تروما در روانشناسی چیست؟
شوک درمانی در بیماران دوقطبی
در شرایط بحرانی، مانند روانپریشی یا فکر به خودکشی، که دارو، درمان روانی-اجتماعی و ترکیب این موارد موثر واقع نمیشود یا تاثیر کمی روی علائم حاد دارد، شوک برای بیماران دوقطبی انجام میشود. همچنین زمانیکه وضعیت پزشکی بیمار، مانند حاملگی، اجازه استفاده از دارو را نمیدهد، برای درمان اپیزودهای حاد از شوک درمانی در بیماران دوقطبی استفاده میشود.
تاثیر شوک درمانی روی افسردگی شدید، شیدایی یا ترکیب این دو یعنی افسردگی شیدایی بسیار بالاست. احتمال بروز مشکل دائمی در حافظهی بیمار با استفاده از روشهای مدرن شوک درمانی در بیماران دوقطبی به طرز قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.
رژیم غذایی بیماران اختلال دو قطبی
همانطور که مشخص است، پیروی از یک برنامه خواب مناسب، ورزش زیاد و خوردن غذاهای مناسب میتواند برای علائم اختلال دو قطبی معجزه کند و سلامت کلی شما را در این فرآیند بهبود بخشد.
یک رژیم غذایی سالم برای اختلال دو قطبی شامل موارد زیر است:
- امگا ۳
مطالعات متعدد نشان داده است که اسیدهای چرب امگا ۳ مانند انواعی که در ماهی و مکملهای روغن ماهی یافت میشوند، میتوانند به کاهش احساس افسردگی در بیماران دوقطبی کمک کنند. گیاه خواری؟ به جای آن سعی کنید امگا ۳ خود را از تخم مرغ یا آجیل دریافت کنید.
- منیزیم
نشان داده شده است که منیزیم موجود در غلات کامل، لوبیاها و سبزیجات با برگ تیره مانند اسفناج اثری مشابه لیتیوم، رایجترین داروی دوقطبی دارد. نیاز به دارو (با این حال باید توجه داشت که منیزیم نمیتواند به طور کامل جایگزین لیتیوم شود.)
- نمک
به نظر غیرقابل تصور است، درست است؟ اگر دچار اختلال دوقطبی هستید، اجازه ندهید مصرف نمک شما خیلی کم شود و قطعاً نمک را به طور کامل قطع نکنید نمک برای تنظیم سطوح داروهای دوقطبی در جریان خون شما بسیار ضروری است.
- چربیهای سالم
چربیهای سالم مانند آنهایی که در آووکادو و روغن زیتون یافت میشوند، میتوانند به شما کمک کنند تا مدت طولانیتری احساس سیری کنید و هوس شما را برای «غذاهایی که باید از آنها اجتناب کنید» را کاهش میدهد.
افراد مبتلا به اختلال دو قطبی باید موارد زیر را کاهش دهند:
- کافئین
کافئین و سایر محرکها میتوانند شیدایی را تا حدی افزایش دهند. هنگام تجربه فاز شیدایی، تا حد امکان از قهوه، نوشابه و نوشیدنیهای انرژی زا اجتناب کنید. به جای آن چایهای گیاهی یا آب دم کرده را امتحان کنید گیاهان میتوانند انرژی طبیعی برای غلبه بر رکود به شما بدهند.
- قند
بالا و پایین بودن قند میتواند خلق و خوی نامتعادل را حتی بیشتر نامنظمتر کند و سقوط قند میتواند فاز افسردگی را بسیار بدتر کند. اگر واقعاً به چیزی شیرین نیاز دارید، به سراغ میوه بروید قندهای طبیعی باعث افزایش شدید قند خون نمیشوند.
- کربوهیدراتهای تصفیه شده
بیماران دوقطبی ممکن است بیشتر مستعد چاقی باشند، زیرا عدم تعادل سروتونین در مغز آنها ممکن است باعث شود که کربوهیدراتهای ناسالم بیشتری میل کنند. مواد غذایی نامناسب فرآوری شده را کنار بگذارید و کربوهیدراتهای خود را از غلات کامل، میوهها و سبزیجات دریافت کنید.
- الکل
الکل و اختلال دوقطبی با هم ترکیب نمیشوند. الکل نه تنها میتواند با داروهای روانپزشکی تداخل ضعیفی داشته باشد، بلکه میتواند خواب را مختل کند، خبر بد برای یک فرد دوقطبی که قبلاً شدیداً قوی است. بیماران دوقطبی نیز بیشتر از افراد عصبی به اعتیاد به مواد مخدر یا الکل مبتلا میشوند. به عبارت دیگر، الکل ارزش ریسک را ندارد.
- گریپ فروت
با پزشک خود در مورد وضعیت خاص خود صحبت کنید، اما برخی از داروهای دوقطبی به ویژه داروهای ضد تشنج، با گریپ فروت و آب گریپ فروت تداخل ضعیفی دارند.
لازم به ذکر است که غذا نمیتواند اختلال دوقطبی شما را درمان کند و همیشه بهتر است با پزشک خود در مورد بهترین برنامه درمانی برای خود صحبت کنید. اما رژیم غذایی مناسب و سبک زندگی سالم قطعا میتواند به کنترل علائم شما کمک کند و زندگی شما را به مسیر درست بازگرداند.
بیشتر بدانید: چرا زود عصبی میشم؟
به بیماران دو قطبی چه بگوییم و چه نگوییم؟
جملات و سوالاتی وجود دارند که در مواجهه با بیماران دو قطبی نباید از آنها استفاده کنیم. اگر با این بیماران زندگی میکنید یا معاشرت دارید، باید یاد بگیرید که رفتار هوشمندانهتری داشته باشید. رازی که باید بدانید این است: «کلمات باید نشاندهنده همدلی شما باشند نه خشم و ناراحتی شما.»
«همه ما گاهی اوقات نوسانات خلقی داریم.»
نوسانات خلقی با آنچه که بیماران دو قطبی تجربه میکنند، فرق دارد. بنابراین «همه» تجربه این بیماران را ندارند. بجای این عبارت بهتر است بگویید:« اشکالی نداره که احساس خوبی نداری؛ من اینجام که به تو کمک کنم.» یا « شاید دقیقا درک نکنم که چه حسی داری، ولی میخوام تا اونجا که میتونم راجع به اختلال دو قطبی یاد بگیرم.»
«حالِت اونقدرها هم بد به نظر نمیرسه.»
شما هرگز نمیتوانید درک کنید که این بیماران چگونه در درون خود در حال مبارزه هستند. بنابراین بهتر است راجع به خوب و بد بودن حال آنها چیزی نگویید و قضاوتی نکنید. بجای آن بگویید:«میتونی چند تا از علائم رو به من بگی تا من هم یاد بگیرم و اینکه چطورمیتونم توی این شرایط کمکت کنم؟»
«تو یک بیماری روانی هستی!»
این بدترین جملهایی است که میتوانید به این بیماران بگویید. بسیاری از این بیماران انسانهای مهربان و دوستداشتنی هستند که به دنبال راهی برای بهبود حال خود میگردنند. این جمله را هرگز بکار نبرید و در عوض بگویید: « تو دیوانه نیستی و فقط درگیر یک مشکل پزشکی شدهای.» یا «دوقطبی بودن بر هوش و ادراک تو تاثیری ندارد.»
«تو نمیتونی یه بیمار دوقطبی باشی.»
زمانی این جمله را استفاده میکنیم که میخواهیم آنها باور کنند که به این بیماری مبتلا نیستند. در واقع به زور میخواهیم به آنها بگوییم که خوب هستند و مشکلی وجود ندارد. با این جملات نمیتوانید به آنها کمک کنید. بجای آن بگویید: « من دوست دارم بیشتر راجع به مشکلاتی که باهاش درگیر هستی بدونم تا بتونم کمکت کنم.»
«دو قطبی بودن رو بهانه نکن که کارهای روزمره رو انجام ندی!»
این بیماران زمانی که در حال سپری کردن فاز افسردگی هستند، دچار سرخوردگی و دلسردی میشوند. به همین دلیل واقعا در انجام کارهای روزمره مشکل دارند. بجای این جمله بگویید:« من میدونم که کنترل این بیماری گاهی اوقات خیلی سخت و طاقتفرساست؛ ولی کنارت هستم تا کمکت کنم.»
سخن نهایی
در این مطلب از درمانکده با اختلال دو قطبی، علت، علائم و درمان این اختلال نیز آشنا شدید و فهمیدید دوقطبی بودن چه معنایی دارد. تشخیص اختلال دوقطبی در زمان مناسب بسیار ضروری است و به پزشک کمک میکند تا درمان آن را به شکل موثری انجام دهد.
در همین راستا برای درمان این اختلال یا آشنایی با آن میتوانید با مراجعه به سایت درمانکده به صورت آنلاین، از امکان مشاوره آنلاین با بهترین دکتر روانپزشک استفاده کنید.
سوالات رایج
خیر. اما با استفاده از تکنیکهای درمانی میتوان علائم و عوارض این بیماری را بهطور قابل قبولی کنترل کرد.
دانشمندان در تحقیقات خود به نتایجی دست یافتهاند که این بیماری به مرور زمان میتواند روی مغز تاثیر داشته باشد.
خیر. این آزمایشات میتوانند تغییرات مغز را نشان دهند اما پزشکان با بررسی وضعیت بیمار به بیماری پی میبرند.
راهی برای پیشگیری از این بیماری وجود ندارد. چون پزشکان علت دقیق آن را نمیدانند.
منبع: psychologytoday
سلام با یه دختر بودم تو اوج خوشی و خوشگذرونی و صمیمیت گفت مشکلاتم زیاده و فقط خودم باید حلش کنم بنظرتون دپ قطبی بودنه؟چون بعضی روژا صمیمی بعضی روزا سرد بود
سلام .وقت بخیر .همسر من اقدام به خودکشی کرده بود که دوهفته بیمارستان بستری شد.ولی پزشک دوقطبی بودن رو دقیق تایید نکرد ایشون تیرویید هم دارن ایشون علایمش شاید مدتها پیدا نباشه بعضی اوقات هم علایم زود به زود نشون میدم .میخوام بدونم از کجا مطمین شم دوقطبیه
سلام درسن ۳۲سالگی متوجه شدم بیماردوقطبی هستم درمان کردم قرص لیتیوم مصرف میکردم که قطع کردم چون نمیتونستم برم سرکار الان ۶۰سالمه نوسان خلقی دارن وولخرح هستم چکارکنم
سلام من همه خسته هستم نمیتونم هیچ کاری را انجام بدم حتی یک حمام ساده حوصله ندارم یا اتاق جمع کنم میل به غذا ندارم نمیتونم تصمیم به کاری بگیرم دوست ندارم تو جمع باشم بیشتر تو اتاق هستم با خودم فکر خیال میکنم عصبی میشم دکتر رفتم گفت افستردگی داری ولی من جلسه های روانشناسی را ادامه ندادم ممکن این افستردگی خطر ناک باش
من تازه متوجه شدم خواهرم دوچار مریضی دوقطبی شده دیپلمش گرفته دوسال پشت کنکور ایا رفتن ب دانشکاه مشکلی نداره برای درس خوندش لطفا راهنمایی کنین
منی که میدونم افسردگی شدید دارم و احتمالا دو قطبی باشم و هیچ امید به زندگیی ندارم و مادرم نمیبره دکتره میبینه دارم روز به روز حالم بدتر میشه میبینم روزی صدبار میگم بمیرم و چی میشه گفت
سلام سه ساله ازدواج کردم و همسرم اختلال دوقطبی داره دو سال اول زندگیمون حدودا دو ماه در سال افسرده بود و بقیه سال هایپومانیا ولی امسال تا الان که اینو مینویسم حدود ۵ماهه که علائم کامل افسردگی داره و خوب نمیشه ،ایا دلیل خاصی داره یا میتونه برای این بیماری طبیعی باشه،ممنون میشم کسی بتونه کمکم کنه
مشاور من تشخیص داده دو قطبی نوع دو دارم من ۲۵ سالمه و خودم هم نشونه هاش رو دارم میبینم و واقعاً آزار دهنده است برام، بجز مصرف دارو ممنون میشم بهم بگید چطور میشه درمانش کرد
چون دارو هایی که پزشک بهم داد خالم رو خیلی بدتر کرد و ادامه ندادم مصرف شوند رو.
سلام از تداخلات دارویی هم ممکنه که دوقطبی داشته باشم چون من آسنترا۱۰۰ وکوئیتیاپین۲۵مصرف میکنم از هر کدوم یه دونه ونصف
وهر۳روزیکبارهم یک چهارم بی۲ یا همون بوپرونرفین میزارم زیر زبون يک ماه پیش خیلی با انرژی بودم انگار دنیا مال من بود اما الان انگار همون دنیا خراب شده موندم زیر آوار فکرم اصلا درست کار نمیکنه انگار چیزی یادم نمیاد سردرد میگرن هم از بچگی داشتم از اون موقع که دارو مصرف میکنم هر از چند گاهی اینطوری میشم قبلا هم داشتم ولی خیلی خفیف بود الان چیکار کنم
سلام
دکترا تشخیص دادن احتمالا خواهرم بیماری دوقطبی داره ، حالا هم بستری هست، ما باید چجوری تو خونه مواظبش باشیم و آیا حضورش خطرناکه برا خودش و ما؟
سلام. من ۱۹ سالمه. فکر میکردم بعد از دوره نوجوانی ثبات اخلاقی پیدا میکنم اما حالا مدام تصمیم های متناقض میگیرم و اصلا نمیدونم دارم چیکار میکنم. دیگه کلافه شدم. یه وقتایی یه کارایی میکنم در عرض دو روز پشیمون میشم. خیلی زود عصبی میشم و خیلی زود ناراحت میشم اما در عرض یک لحظه دوباره حالم خوب میشه. همین دیروز نگران بودم که بمیرم و نتونم به آرزوهام برسم اما امروز نه اون آرزو ها برام مهمه و نه مردن و زنده بودنم چون دوباره یه تصمیم اشتباه گرفتم و اعصابم خرد شده. به نظرتون این مشکل دیگه چیه؟
دوقطبی .برو دکتر
سلام و عرض ادب
برادر من یک ماه پیش مشکل اختلال دو قطبی قرار گرفته که همین منجر شده به سوی مواد مخدر گل روی بیاره که حتی یه هفته بیمارستان بستری شد و دکتر قرص دپاکین نسخه کرده چند روز بعد از بیمارستان ساعت خوابیدنش خوب بود ولی باز چند روزه بی خوابی داره و ما ترس اینکه دوباره به سمت مواد مخدر گل بره لطفا راهنمایی کنید ممنون
لطفاً عکسهای باحجاب بگذارید
سلام ،من دور پیش سوال پرسیدم اما هنوز جوابی دریافت نکردم چطور باید پیگیری کنم؟باتشکرحیدریان
آیا ازدواج تاثیری بر بیماری دوقطبی دارد؟
سلام .نداره
سلام من یه دختر ۲۲ ساله هستم ،تا حالا ۳ بار دست به خودکشی زدم و مدتی دوره افسردگیو پشت سر گذاشتم ولی پیش روانشناس یا روانپزشکی نرفتم ،و گاهی الاعم دوران افسردگی میاد سراغم چون ت رابطه هستم طرف مقابلم از رفتارام کلافه میشه و تعجب میکنه از کارام گاهی تا یه روز حرف نمیزنم و نشخواری فکری دارم و ت اتاقمم وگاهی تمام روز شاد و خوشحالم و دوست دارم هر کاری بکنم،میخواستم بدونم اینا الاعم دو قطبی هست یا نه ؟خواهش میکنم کمکم کنید
سلام .بعید می دونم شما اختلال دو قطبی داشته باشید . آخه این بیماری به صورت دورهای هستش مثلا سه ماه حالا کمتر یابیشتر مثلا افسرده یا شیدا هستید . نه اینکه یه روز شیدا یه روز افسرده
سلام وقتتون بخیر،من یه پسر ۱۶ ساله دارم که تقریبا ۴ ماهه دچار دو قطبی شده شده تا جایی که هر روز ۲۰ عدد قرص کلونازپام مصرف میکرد تا سه هفته پیش به خاطر قرص و خوردن الکل به بیمارستان انتقال دادن و دو روز تحت نظر بود و دکتر روانشناس هم دو تا قرص رهاکین ۲۰۰ و ترانکوپین ۱۰۰ رو تجزویز فرمودن خیلی حالش خب بود و بعد سه هفته دوباره دارو خوردن کلونازپام 2 رو شروع کرد با همان دوز قبلی ،پیش دکتر اعصاب و روان هم بردیم بعد اتفاق و حتی روانپزشک که همراه این دو دارو آریپیپرازول رو هم دادن ،،من مزاحم شدم تا عرض کنم این داروها تاثیر در درمان داره یا باید داروهای دیگه ایی استفاده کرد؟؟ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
لطفا در مورد قرص های که استفاده می کنید توضیح بدید
یکی از اقوام این بیماری رو داره تو رو خدا هر کس دکتر خوب سراغ داره آدرس بفرسته .خیر ببینید
دکتر سمنانی هستن،آنلاین باید وقت بگیرین تهرانن ویزیت حضوری ندارن ولی کارشون خیلی خوبه
سلام عزیزم منم پسرم مغزش دوقطبی شده اندیشه فاز یک دکتر مجتبی بیوسه فوقوالعاده دکتر خوبی هستن
سلام من تازه متوجه شدم نامزد از من پنهونی قرصایی مصرف میکنه قرصارو پیدا کردم همشون قرصای اعصاب وروان هستش بشدت بهم ریختم چون فکر که میکنم میبینم واقعا یه موقعی هوایی خیلی خوبه باهام موقع ناراحتی یا عصبانیت نمیتونه خودشو کنترل کنه میترسم نمیدونم باید چیکار کنم حتی به خودشم نگفتم ک فهمیدم هنوز خواهشاً راهنماییم کنین
والا زندگی کردن با این افراد مشکله . البته واقعا این بیماری رو داره
یازیخدی سن االله. کمک آله.
سلام اگه کسی که می شناسم نه حرف گوش میده نه قرص و بستری انجام میده یا میزاره انجام بدیم براش و رفتار های خیلی بد وخطر
ناک داره رو چه کار باید کرد
خودتون برید پیشه دکتر و شرح حال بیمار رو براش توضیح بدید
سلام
یکی از فامیل هامون این بیماری رو گرفته هیچ کاری نمیکنه و فقط به یه جا نگاه میکنه بیرون هم نمیره خانواده اش هم روحیه ی خوبی ندارن که بخوان بهش روحیه بدن خواهش میکنم یه روشی بگید که حداقل ما بهش امید بدیم
بهبود پیدا میکنی خوب خوب میشی همه تاییدت میکنن ولی در اصل تازه شروع شده لعنتی
۸ سال پیش بود دو سال یک دورش طول کشید یکسالم یکیش پنج ساله خوبم به ظاهر زود عصبی میشم جوش میارم وقتی عصبی میشم غیر طبیعیم نمیگم زیاد خشن ولی هر کس نگا کنه میفهمه خستم از زندگی بخدا
من 36 سالمه و 10 سال پیش بستری شدم با تشخیص دو قطبی و در این مدت لیتیم و سدیم و… مصرف کردم و در این مدت دو بار دیگه ام بیماریم عود کرد و بستری شدم حالا هم به مدت 4 ماهه که به شدت بی خواب شدمو رنج میبرم اما با این وجود منتظرم به زودی خوب شم یعنی دکتر بگه نیاز به دارو نداری یعنی امکان داره یا اینم یه توهمه و آیا این بیماری باعث زوال عقل و آلزایمر و حتی بدتر میشه با تشکر فراوان
سلام دوست عزیز.برای درمان بیماری بای پولار بهتره به طور دائم داروها استفاده بشه و کم و زیاد کردن داروها حتما توسط روانپزشک انجام شه.
این بیماری باعث آلزایمر یا زوال عقل نمیشه و هیچ جای نگرانی وجود نداره.فقط کافیه با ویزیتهای دورهای و منظم توسط روانپزشک دوز داروها تنظیم شه.امیدوارم همیشه سلامت باشید.
من چندساله بیماری اختلال دوقطبی دارم ، جدای از سایر مشکلات که با خوردن دارو رفع میشه ، عدم تمرکز و حواس پرتی و حافظه ضعیف منو خیلی اذیت میکنه که با خوندن مقاله شما فکر کنم بخواطر شک هاییست که بهم دادن ، راهی هست حافظه ام رو بهتر کنم
چطور با بیمار دوقطبی باید زندگی کرد که ما را بیمار کرده وحرف مارا گوش نمیدهد وزندگی رابرما جهنم کرده
سلام من برای یه موردی میخاستم با یه بیمار دو قطبی حرف بزنم
اگه کسی مقدور هست ایدی شادمو میزارم
@peranses_mahsi
من سابقه دو قطبی دارم
من ۴ ساله به اختلال دو قطبی مبتلام،خودم کادر درمانم،تشخیص دادم و به روانپزک مراجعه کردم و همیشه دارو هامو میخورم کتاب میخونم و تمام تلاشمو میکنم اطرافیانمو اذیت نکنم و عملکرد خوبی هم در سرکار دارم،چرا میاید با نظراتی مثل اینکه با ما زندگی و ازدواج نکنن غم مارو زیاد میکنید؟اینکه خودمون انقدر عذاب میکشیم کافی نیست؟
سلام مرضیه جان. قبول کنید ازدواج با دوقطبی خیییلی پر چالشعچه . مخصوصا اگر توی دوران شیدایی خیانت کنن
شما تجربه ی زندگی با کسی که اختلال دو قطبی داره را داشتید؟ بهتون خیانت کردند؟ لطفا توضیح بدید، چون من هم در موقعیت مشابه قرار گرفتم.
سلام.ممکنه باهاتون صحبت کنم حتما
خوشبحالتون منم دلم میخاد دچار بیماری دو قطبی بشم
متوجه هستی افرادی که دچار چنین اختلالاتی هستن چقدر هم خودشون زجر میکشن هم اطرافیانشون؟؟ یا اینکه ازونایی هستی که فاز افسردگی میگیرن؟! ادم چقدر میتونه بیفکرانه حرفی بزنه؟؟ عجیبه واقعا
من ۵ ساله دارم زجر میکشم ، هیچ وقت چنین آرزویی نکن
سلام
مگه چته که از این هم بدتری عزیز دل؟
این مریضی از سرطان هم بدتره هیچ رو نکن پدر من دچارش هست هم خودش و هم اطرافیانش وقعا زجر میکشن
تو رو خدا چرت و پرت نگو، آدم بمیره ولی دو قطبی نباشه، مشکل اینه که دیگران این وسط اذیت میشوند
بنظرم کم دارید
خاک تو سرت
من دراثرمصرف متادون دچار دوقطبی شدید میشوموبه پزشک دسترسی ندارمچکار باید بکنمیاچه قرصی مصرف کنم
چگونه بیماری بااین شرایط را راضی کنیم که باید درمان شود و باید به پزشک مراجعه کند؟
والا من کامنت ها رو خوندم وضعیت قرمز هست من خودم امروز فهمیدم دوقطبی هستم از نوع شدید 8 سالع هروز بدون استثنا تو خونه بیرون همه جا جنگ میکنم فکنم وضعیتم خرابع همه اعلام هاشم دارم شدید یعنی خیلی دیگه وضعیتم خرابه
آیا بخاطر دو قطبی بودن همسر در دوران نامزدی میتواند دلیلی برای عدم پرداخت مهریه باشد؟ تهران
همسر من معتقد است من افسردگی دوقطبی دارم چگونه پی به صحت یا اشتباه او ببرم،؟.ّ
سلام دوست عزیز.بیماری دو قطبی با اپیزودهای جداگانهی مانیا و افسردگی مشخص میشه و تشخیصش نیاز به بررسی دقیق توسط متخصص داره.پیشنهاد میکنم از مشاورهی آنلاین با روانپزشک درمانکده استفاده کنید.امیدوارم همیشه سلامت باشید.
سلام وقت بخیر
خواهرشوهر من یک بیمار دوقطبی هستند و در حال درمان
احتمال اینکه همسر من هم این بیماری را داشته باشند وجود دارد؟یا فرزند من ممکن است این بیماری رو داشته باشد؟
این بیماری ارًی هم هست ، از کودکی به بچه توجه زیادی داشته باشید و سعی کنید کارهایی که باعث عصبانی شدنش میشه بپرهیزید و خواسته هاشو تا جایی میتونید برآورده کنید و البته سعی کنید اتماد به نفس و ایمان بچه را قوی کنید، مثال برای بدست آوردن چیزی به دیگران باج ندهد و به پدر و مادر دل ببندد که مورد سواستفاده دیگران قرار نگیرد.
سلام من مریضی دوقطبی دارم میخام خونه تمیزکنم وسایل مثل جاروبرقی باز میکنم
سلام فاطمه،منم مثل شما بودم کارای عجیب خیلی میکردم مثل پرت کردن قاشق و بشقاب تو سطل اشغال و در کل حواس پرتی …به روانپزشکم گفتم با دارو کاملا خوب شدم
سلام خواهش میکنم یه روانپزشک بهم معرفی کنید آنلاین هم بتونه ویزیت کنخ
دکتر امیر هوشنگ باقری
سلام خوبین بیماری دوقطبی داشتم لیتیوم برام نوشت دکتر ولی بعد از اینکه تموم شد ادامه ندادم کارمو رها کردم لطمه عشقی خوردم خونه نشینم خیلی دوست دارم تنها باشم نمیتونم کاری کنم انگیزه ندارم اراده ندارم نمیخوام کسیو ببینم قرصهای زیادی دادن بهم ولی خب بعد از یه مدت رها کردم رنج میبرم به هیچ منطقی تن نمیدم فقط مینالم خواب ندارم کم رو شدم بی حوصله شدم دوست ندارم با کسی حرف بزنم به کسی اعتماد ندارم .چیکار باید کنم لطفا کمکم کنید
سلام من سمانه هستم یک بیمار دوقطبی و بیستمین سال است که قبول کرده ام یک بیمار دوقطبی هستم و به درمان آن ادامه دادم و هیچ وقت دارو درمانی و روان درمانی را قطع نمیکنم چون نمیتوانم دیگر شکنجه های سخت دوران شیدایی افسردگی را تحمل کنم و مهم تر از همه دوست ندارم اطرافیانم نگران من باشند وقتی من خوب باشم و خودم را دوست داشته باشم دیگران هم خوب هستند و مرادوست دارن.امیدوارم تا حدی پاسخگوی سوال شما باشم.دارو درمانی را ادامه بده و همیشه سعی کن در روز مشغول کار باشی کار منزل،نقاشی،موسیقی حتی قدم زدن در حیاط…از همه مهمتر حتما باید اعتماد کامل به روانپزشک خود داشته باشی تا مطمئن باشی که همیشه حال خوب را تجربه میکنی.میتونی با ایمیل من در ارتباط باشی و مایل باشی میتوانم روانپزشک و روانشناس خودم رو معرفی کنم
سلام من چند سالی هست دچار بیماری دوقطبی هستم هر بار بعد از یک شوک مثل بیماری یا کم خوابی یا استرس یاکلا وقتی به من یک شوک وارد می شود بیماری من عود میکند و دوباره مبتلا می شوم خواهشمند است راهنمایی فرمایید که چیکار کنم که این بیماری برگشت پذیر نشود؟ ممنون
میخام از سمانه اسم دکترشو بپرسم
سلام وقت بخیرمیتونیدبه منم کمک کنید؟
سمانه جان لطفا میشه اسم روانپزشکتونو بهم بگید
با ایمیلتون
سلام سمانه خانم
میشه اسم دکتر تون به من بدین با آدرس
ممنون میشم اگه راهنمایی بفرمایید
سلام عزیزم روانپزشکتون معرفی میکنید؟
سلام ممنون میشم اگر روانشناس و روانپزشک خودتون رو معرفی کنید
سلام
درمورد بیمار میخام صحبت کنم
سلام من قبلا ی استرس خیلیییی شدیدی داشتمو بعد ب این فکر افتادم ک نکنه اختلال دوقطبی دارم(کلا درباره هر بیماری میخوندم فکر میکردم مبتلام) خلاصه الان داره حدود ۸ ماه میگذره استرسم خیلیی کم شده اما هنوز بعضی وقتا ترس اینکه این اختلالو دارم میاد سراغم مثلا من خوشحال نشستم و یهو این فکرو میکنم ک هه الان حالت بد میشه وارد فاز افسردگی میشی چون دوقطبی داری و یهو ی استرس شدید میگرمو کلا حالم بد میشه و این باعث میشه(این تغییر یهویی خلق خوی)بیشتر فکر کنم دوقطبی دارم
میخواستم ی نظر بدین
فکر نمیکنم فعلا بتونم ب متخصص یا مشاوره برم(:
سلام حسنی،مطمین باش هر چه زودتر با ی روانپزشک یا روانشناس مشورت کنید خیلی بهتر و کوثر تر از خواندن مقالات هست با حرف زدن و در میان گذاشتن خصوصیات و ویژگیهای خود بهتر میتونی متوجه شخصیت شناسی خودت بشی چه بسا احتمال داره کاملا سالم باشی و همه اینهایی که میگی تلقین باشه
سلام
منم اختلال دو قطبی دارم حدود دو سال پیش دکتر تشخیص داد در سن 27سالگی ولی خوب که فک میکنم میبینم که از بچگی این اختلالو داشتم ولی دوران بچگی تا اواسط دبیرستان همه چی خوب بود ولی از وسطای دبیرستان همه چی عوض شد یعنی تمرکزم افت کرد درس خوندن برام سخت شد شب بیداری شروع شد یعنی خوابم نمیبورد جوری شد که منه شاگرد اول کم کم داشتم ترک تحصیل میکردم به زور دبیرستانو تموم کردم کنکورو خیلی بد رتبه آوردم خلاصه یه شکست خورده به تمام معنا .ولی اختلال دو قطبی چیزای خوبی هم داره مثلاً در حالت شیدایی انرژیت میره بالا میتونی چندین کارو همزمان انجام بدی من خودم در حالت شیدایی آنقدر تمرکزم میره بالا که میتونم یه کتابو کلا حفظ کنم بلاخره اینو بگم که بنظرم این یه موهبته باید ازش خوب استفاده کنیم هر کسی به این اختلال دچار نمیشه قدرشو بدونین
سلام علی من۱۸سالمه چند روز پیش یه دعوای مفصل با خانوادم سر افت تحصیلی تو دبیرستان داشتم ولی بعد یه روز تا الان چنان پر انرژی شدم ک داشتم میرقصیدم و اهنگ میخوندم بعد برادرم با تعجب گفت خیلی پر انرژی هستی بعد به خودم اومدم دیدم واقعا راست میگه و متوجه شدم اختلال دو قطبی دارم و حالت شیدایی ام رو تست گرفتم شدید بود و منم مثل تو دارم به زور دبیرستانمو تموم میکنم وفتی کامنتت رو خوندم دبدم عین توام تو حالت شیدایی میتونم چنتا کارخونه رو باهم انجام بدم وقتی متوجه شدم که اختلال دو قطبی دارم اصلا یه افسردگی گرفتم ک مبتلا به بیماری ذهنی شدم اما متوجه شدم تو حالت شیدایی اگه رو کار های مهم پیش ببرم خیلی خوبه اما هنوزم استرس دارم ممنونم از کامنتت ❤️
سلام دوستان براي همه عزيزان آرزوي سلامتي ميكنم واقعا درست ميگيد كه دخالت در زندگي ديگران واحترام زياد گذاشتن زيادي به خانواده زن و يا مرد يا زن زندگيت وبا نظر اونا زندگي كردن نتيجه اش شد بيمار شدن دومادمون. كه خواهرم بايد تا آخر عمر صبوري كنه تحمل كنه استرس بكشه و زندگي نكنه وما همه اميدمون بخداست وكمكش ميكنيم كه بيمارمون خوب بشه انشالله
روزتون بخیر، بنده مادرم دچار بیماری دو قطبی و افسردگیه ، رفتارهاش واقعا موجب تشدید جو خونه میشه و واقعا حرفایی که میزنه قابل درک نیست خیلی درگیر حاشیه میشه و خیلی دوست داره با تلفن صحبت کنه و از بدی دیگران بگه، تن به کار نمیده و…
لطف میکنید یه دکتر خوب که کرج باشه به من معرفی کنید ممنون…
سلام اگر همسرتون روان پریش است یا دو قطبی است اصلا سازش نکنید و در اولین فرصت طلاق بگیرید. مادرم 30 سال با یک روان پریش که صرع هم داشت سازش کرد ولی بی فایده بود. حالا اون روان پریش فوت شده ولی اثرات اون لحظات ترسناک تا آخر عمر با ما هست. حاصل اون ازدواج شده دو تا بچه، خواهرم دوقطبی شدید داره و من همیشه مضطرب و نگران. با چنین افرادی هیچ حال و گذشته و آینده خوبی ندارید. حتما طلاق بگیرید و بچه دار نشوید.
سلام،تجربه خود رو بیان کردید ،من به نوبه خودم متاسفم از یک چنین راهنمایی ،،بهتراست در بیان تجربه خود از دوستان بخواهید که حتما با ی روانپزشک و روانشناس برای شروع زندگی خود یاهرگونه تصمیم گیری مشورت کنند.
درکت میکنم
سلام ایشون راست میگن منم سی سال با همچین ادمی زندگی کردم و دو تا بچه دارم که الحمدلله خوب وسالم هستند ولی در کل زندگی با این افراد کل زندگی ما رو دستخوش تغییر میکنه باعث میشه همیشه در. یک نا امنی روانی زندگی کنی وهیچ وقت از زندگی لذت نبری ودر کل اثرات بدی روی دیگران میگذارند
سلام من تازه متوجه شدم نامزد از من پنهونی قرصایی مصرف میکنه قرصارو پیدا کردم همشون قرصای اعصاب وروان هستش بشدت بهم ریختم چون فکر که میکنم میبینم واقعا یه موقعی هوایی خیلی خوبه باهام موقع ناراحتی یا عصبانیت نمیتونه خودشو کنترل کنه میترسم نمیدونم باید چیکار کنم حتی به خودشم نگفتم ک فهمیدم هنوز
سلام وقت بخیر من میخواستم شرایط شوهرم را بگم اگر محبت کنید راهنماییم کنید ببینم دوقطبی یا ببخشید هرز
ما9 سال با هم زندگی میکنیم در این مدت براش پدر مادر خواهر برادر بودم چرا میگم همه کس بودم براش چون خانوادش ادمای خنثی هستند یه بار به بچشون نمیگن مشکلی داری یا نه جیزی لازم داری یا نه فقط زمانی خودشون مشکل دارند یا چیزی لازم دارند یادشان میاد بچه ای دارند.
ما یه خیر ندیده سرمون کلاه گذاشت زندگیمون نابود شد به صفر رسیدیم در تمام این سالها بدون هیچ گلایه ای پا به پاش با شرایط سخت جنگیدم و همیشه هم تشکر میکرد همیشه می گفت بدون تو میمیرم با هم همکار بودیم دور از هم نشدیم جز دوبار تنهایی رفت شهر خودشان پدرش مریض بود نتونست دوری من را تحمل کنه یه روزه برگشت.اما متاسفانه دوبار خیانت کرده بار اول اوایل کرونا بود و ما تو شهر دیگه ای کار برداشتیم هتل بودیم که هتل ها بسته شدند رفتیم منزل یکی از دوستان دو هفته ای موندیم یه خواهر بیوه داشت همانجا حل و چشمم شمارشو گرفت گفت کاری مشکلی داشتی منم برادرت رو من حساب کن شماره گرفتن همانا شروع رابطه همانا آخه شوهر من ادعای عاقلی و بزرگی میکنه جوری حرف میزنه و رفتار میکنه همه فکر میکنند بهترین آدم اما به شدت زودرنج و مثل بچه ها زیاد قهر میکنه و انتظار داره همه در مورددین و عبادت و کارهای دیگه مثل این باشند اگر کسی بهش بگه اشتباه میکنی قهر میکنه و از اون شخص متنفر میشه خلاصه من از روز اول خیانتش را دیدم و به روش نیاوردم گفتم ببینم تا کجا پیش میره یا خودش میگه خیانتاش در حد چت و تماس تلفنی بود ولی آخر صبرم سر آمد و دعوای حسابی کردم و مدرک داشتم ضبط مکالمه اما زیر بار نمی رفت میگفت زنه تهدید کرده باهاش پیام و تماس نگیرم بلائی سر تو میاره در حالی من با زنه صحبت کردم جان بچش را قسم خورد که شوهرم بهش گفته من با خانمم سالها مشکل دارم و میخوام جدا بشم در حالی بدون من حتی آب هم نمی خورد بالاخره که دیگه قطع کرد و منم نبخشیدم تا افتاد به التماس کردن و به قول معروف مثل سگ صدا میداد و التماس میکردند با واسطه بزرگترا یه فرصت دادم ولی بعد سه سال دوباره با یکی دیکه از دوستان که عاشق شده و خانوادش اجازه ازدواج بهش نداده بودند و دخترشان افسردگی شدید گرفته بود و دو سال تو شهر دیگه تنها زندگی میکنه فکر کردن که شوهر من علامه دهره ما را بردن که اشتیش بدیم و برگردانیمش به آن هم گفته با زنم مشکل دارم و داریم جدا میشیم و من عاشقت شدم و همان روز اول فهمیدم و دعوای بزرگی کردیم ولی باز زیر بار نرفت و الان یک ماه میگذره هنوز مخفیانه با دختره زنگ میزنه و پیام میده منم که دیگه نتونستم تحمل کنم دارم جدا میشم این مدتی ترکش کردم و باهاش حرف نمی زنم افسردگی شدید گرفته غذا نمیخوره خواب نداره همه د
دوستان و همسایه ها فهمیدن مشکلی هست..میخوام بدونم آیا دوقطبی یا هرز ممنون از همه
همسرم پزشک بود بعد از اینکه تخصص قبول شد بهم گفت تو بیماری دو قطبی داری و با مراجعه به یک روانپزشک، علائمم رو گفت و به عنوان مورد اورژانسی دوره درمان شدید دارویی شروع شد و روزانه چندین قرص سنگین میخوردم به نحوی که اصلا نفهمیدم چطور توافقی جدا شدیم.
الان ۵ ساله که جدا شدیم و من دیگه بدون قرص خوابم نمیبره. اصلا نمیدونم بیمارم یا نه تا به یک روانپزشک مراجعه میکنم و سابقه و داروهام رو میبینن میگن تو بیماری ت خیلی حاده.
من تنها زندگی میکنم کسی هم پیشم نیست زندگیم سالهاست که کلا متوقف شده حتما بیماری روانی دارم اما مطمئن نیستم چه مشکلی هست. جایی یا کسی رو میشناسید که بدون پیشداوری بتونه بیماری من رو تشخیص بده؟
سلام رضا جان. دکتر هاشمی پایین تر از میدان قدس رو پیشنهاد میکنم . امیدوارم حالت خوب بشه
آخ پسر چقدر دلم گرفت چه حس غریبی تو حرفات هست خدایا تو را به ای ماه رمضان ای پسر و شفا بده
سلام پسر منم بیماری دوقطبی داره ومن خیلی براش غصه میخورم می خوام بدون این بیماری درمان داره
سلام
من برادرم دو قطبی هست سالها در کنارش موندم و زجر کشیدم تا ازدواج کردم بعد ازدواج خیلی ازم انتظار داشت که مثل قبل باشم اما من خودمم هم یه جورایی مریض واسترسی بودم مدتی باهاش کنار اومدم اما خیلی اذیت شدم چون قرص هاش هم نمیخورد و جتی دوست نداشت کمکش کنم ترکش کردم الان خیلی ضعیف و لاغر شده و من همش ناراحتم از طرفی خودم دچار استرس و وسواس زیادی هستم واقعا کم اوردم
دوباره برید پیشش و حالش رو با دیدن شما خوب کنید و امید بدید بهش و باشه بیرون برید شده در حد پیاده روی در خیابان یا پارک شده نیم ساعت در روز وقت برای این کار بگذارید مطمینا خودتون هم از اینکار خشنود و راضی میشوید و حالتون خوب میشه..بدونید هیچ وقت دیر نیست
ببخشید تلگرام واسم نصب نمیشه ایگپ رو دارم با نام اح اح اگه میشه در ارتباط باشیم این دو قرص هم کنار بزارم با تشکر اسم تون امیر حسین بود بله نت تو خوزستان خیلی بده میخوام از برنامه ها و کاراهی روزانه تون بپرسم چطور زندگی واست عادی شده هنوز واسه من اونجور که بگم عادی نشده با روانشناسا حرف زدم اوناهم حرفاشون بدردم نمیخورد خیلی حرفاشون بلند پرواز بود من تنها حالم خوب باشه کاری به هیچی ندارم
سلام وقتتون بخیر انشالله بهتون خدا صبر و اجر بده به حق امام هشتم بیماری افسردگی بیماری یه اختلال رفتاری تاثیر گذاری اطرافیان محیط و حرفا و روابطا وضعف و هزارتا دیگه دست به دست هم میدن منجر به این مریضی میشه من ۹سال خودم مریضم از ۵تا قرص اوردمش به ۲قرص کی گفته مادام العمر اگه با مریضتون قشنگ همراه و حرف بزنید و درد ودل کنید خوب میشه بخدا امیداوار میشه به زندگی من شرایطم مثل اقای امیر حسین بود دوران مدرسه پرانرژی بودم خونه موندن و کنکور و هزارتا نامیدی دیگه بعدش همه جوونا باعث این مریضی شدن چرا جامعه شاد نداریم چون در حقمون ظلم شده نمرات دوران مدرسه از ۱۵ پایین نیومده بودن پایین سخته واقعا سخته حالا من پیاده و یه تفریحی میزارم واسه خودم ولی کاری نمیکنم اطرافیانم صدمه ببینن واسم مهم نیست هر کی فکر زندگیش اختلالات خوابی دارم خیلی خواستگار داشتم که با داشتن همچین خانواده رفتن من مسولیت خانوادمو باید انجام بدم چطور میگید اونا نمیتونن زندگی عادی داشته باشن میدونید این مریضی تقصیر اطرافیانمون هم هست
سلام همسر من هم مبتلا به اختلال هست ولی توکلم فقط به خداست خدا هم خیلی کمکم کرده هر وقت خسته میشم فقط میگم یا صاحبالزمان خودت مثل پدر کمکم کن و زندگی منو به دستت بگیر با این جمله چنان آرامشی میگیرم که فقط خود خدا میدونه چه آرامشی هست دوست ندارم کسی به همسر من به یه چشم دیگه نگاه کنه که یعنی اون بیماره.حتما یه حکمتی هست که اینجوریه خدا خودش گفته بالاترین عبادت صبر کردنه انشالله همه شفا پیدا کنن چون دست خودشون نیست پس نباید سرزنششون کرد خدا با ماست
سلام بسیار آگاهی بخش بود ممنون از همه هموطنان
سلام مادر من چندین سال هست که درگیر بیماری دو قطبی(افسردگی) در طی این سال ها خیلی به پزشک مراجعه کرده و داروهای زیادی هم مصرف کرده اما نتیجه نگرفت.معمولا دوره های بیماریش یک یا فوقش دو ماه بود اما این دفه تقریبا پنج ماه هست که تو دوره افسردگی رفته و حالش اصلا خوب نیست مدام مرگش رو از خدا طلب میکنه.
میشه بگید من چیکار میتونم براش انجام بدم؟ اینم در نظر بگیرید توی این دوران به هیچ وجه حوصله حرف زدن با کسی رو نداره تنها چیزی که شاید بگه سلام هست اونم وقتی از مدرسه برمیگردم!
سلام مادر من هم همینطور بودن سالهاست با داروی لیتیوم خوب هستند ببریدشون پیش دکتر رضا مهدوی
لطفا آدرس دقیق دکتر رو بفرستید
احسنت
سلام و تشکر از متن و راهنمایی های خوبتون.
من کانتهای همه دوستان رو خوندم..تقریبا همه مشکلات شبیه به هم هستش.
من هم مادرم به این بیماری مبتلا هستن و واقعا زندگی با شخصی که مشکل دو قطبی داره سخت و از خودگذشتگیه زیادی میخاد.
من از همین جا به همه همسران و پدران و مادرانی که از بیمار دوقطبی پرستاری میکنن خسته نباشید میگم.اجرشون با خدا.
واقفا واقعا سخته ببینی عزیزت بیمار هست و بیماریش هم مادامالعمر. خدا به همگی صبر و سلامتی و آرامش بده.
دقیقا مثل ما هستید
چقدر شراطیمون یکیه.منتها مال ما خواهرمو فقط۱۴سالشه همش تو راه تهران هر ماه دوباره میره
سلام من تازه یک سال هست ازدواج کردم همسرم دو قطبی هستش هروز دلخوری داریم . من دیگه خسته شدم.
خواعش میکنم جدا شو اگر تن به دارو درمان نمیده بچه دار تشو
من بدبخت با یک زن دو قطبی زندگی می کنمـ
سلام من هم برادرم دو قطبی است خیلی دردناکه خدا همشون رو شفا بده همین الان برادرم حالش خیلی بده
من ۴۶ سال دارم و شغل خوبی هم داشتم ولی همه چیزم نابودشد ۲۱ سال است دارم با همسرم که بیماری دوقطبی داره زندگی می کنم و از سه سال پیش متوجه شدم و تحت درمان قرار گرفت ،ولی در طول سه سال گذشته چندان فرقی نکرده و دائم در حال خرید کردن و بذل وبخشش کردن به دیگران و همچنین روابط با مردهای مختلف هست با اینکه سه ساله تمام وقت ،خونه هستم و شغلی ندارم ولی در زمانهایی که تنهاست به کارهای خودش ادامه میده ،واقعا دیگه نمی دونم باید چی کار کنم کل زندگیم نابود شده فقط به خاطر پسرم که ۱۹ سالشه تحمل کردم وسعی کردم که درمان بشه ولی حالا بعد از سه سال درمان ، هر روز دروغ های جدید ازش متوجه میشم ، در کل با رفتاری که داشته همه روابطم با دوستام و فامیلم قطع شده و هیچ کسو ندارم ، خدایا مرگ ، بهتر از زندگی مزخرفی که من دارم
عزیزم منم همینطور،منتها از وضعیت شما بدتره وضم،اهل بجنوردم نمیدونم این تهران رفتنو از کی یاد گرفته،حالش خوب بود بعد ۳سال مجدد ک از تهران آوردمش با یه بدبختی ،بهم گفت میخواد بره خونه مادربزرگش منم خسته از کار گفتم برو عزیزم هرکدوم از اقوامتو دوست داری حالت میبینی بهتره برو ۵بعدازظهر رفت منم خوابیدم ،بیدار شدم دیدم ۱۱شبه میبینم هنوز برنگشته زنگ میزنم کجایی میشنوم صدای جاده رو میگه سوار اتوبوس تو راه تهرانم ،اونجا به روابط نامشروع مشغول میشه با حال خراب ،با یک بدبختی پیداش میکنم و میارمش ،توراه برگشت تو اتوبوس چقدر آبرو ریزی چقدر بدبختی،نهایت به تيمارستان کشیده میشه،منم بخاطر دخترم که ۱۳سالشه تحملش میکنم باز بدبختی من اینه که خانواده کسیو نداره پدرو مادرش فوت کردن غیراز من کسیو نداره،بخدا هیچ چی از زندگیم از جوانیم نفهمیدم،آرزوهام رویاهام نقش برآب شدن،خدا هیچ بیمار دوقطبی نسیب کسی نکنه.!،فقط معجزه خدا لازمه وگرنه ۱۵ساله اینهمه دکتر و بستری شدن و انواع داروها هیچ فایده ای نداره که نداره.
خداوند به همه اونایی که بیماردوقطبی دارندصبرو حوصله وآگاهی بده وبینا شود رو شفای عاجل مرحمت کنه اِن شاالله،
سلام به همه دوستان عزیز ازجمله مبتلایان این بیماری،بنده2سالی هست که متوجه شدم منم اختلال دو قطبی(bipolare) دارم،کامنت هارا که میخوندم اکثرا دیدی منفی داشتن،من بیماریم در سن ۱۸ سالگی عود کرد در تابستان کلاس دوازدهم دقیقا سالی بود که کنکور داشتم؛پس از تغییر خلق و خوی ام خوشبختانه خیلی سریع بیماریم تشخیص داده شد و شروع به مصرف قرص اولانزاپین کردم و خلق خویم تثبیت شد و وارد دوره شدید افسردگی شدم؛تا قبل از این تاحالا افسردگی تجربه نکرده بودم، من پسری پر انرژی و پرجنب جوش بودم،همیشه با خودم میگفتم ادما چرا افسرده میشن؟!اصلا درکشون نمیکردم،تا اینکه خودم مبتلا شدم ،حالا میتونم نظر بدم و بگم چقدر دوران سخت،تیره و تاریه ، امید به اینده و زندگیت تقریبا صفر میشه ،از کاری که لذت میبردی دیگه هیچ لذتی نمیبری و احساس پوچی بهت دست میده،اگر دوست عزیز ،شما هم تو این مراحل هستی،من اینجام که بهت بگم، این دوران زود میگذره،دوباره مثل قبل میشی،بر میگردی به کارو زندگی ای که داشتی، فقط یکم زمان میبره، برای من تقریبا ۱۰ ماه زمان برد،دوباره همه چی اوکی میشه،فقط باید خودت بخوای که برگردی و براش تلاش کنی،دیر یا زود خوابتم کمتر میشه و برمیگردی به روال قبلی،خوشبختانه الان برگشتم به زندگیم،کارامو درسامو پیش میبرم از اینکه کنکورم از دست دادم دیگه غصه نمیخورم چون چیزیو حل نمیکنه،اگر اوایل بخودم میگفتم خدایا چرا من اخه؟!ولی الان خداروشکر میکنم، حداقل باعث شد به سلامتیم بیشتر اهمیت بدم،سعی میکنم با برنامه ریزی و ورزش روزانه کنترلش کنم،هرروز صبح میرم پیاده روی یا کوه،خلاصه این اتفاقاتو نقطه عطفی میبینم و از اینکه با بقیه فرق دارم خوشحالم،ما معمولی نیستیم دوست من، دوران شیدایی ام بهم درس های زیادی داد،خیلی چیزارو برام روشن کرد،قشنگ چند سال بزرگتر شدم تو همون دوران یک هفته ای که تو شیدایی بودم،ممنونم که این متنو تا اینجا خوندی ایدی تلگراممو میزارم اگه تو ام مبتلا هستی خوشحال میشم باهم راجبش صحبت کنیم.
چقدر خوب نوشتید.
خیییلی امیدوار شدم
یکی از عزیزانم مبتلا شده و به شدت حس بدی داشتم. اما کامنت شما پر از امید بود برای من.
نگاه خدا همیشه بالا سرت باشه
سلام ببخشید میشه آدرس ایمیل بدین که باهاتون مشورت کنم
میشه آدرس ایمیل بدین
سلام حالتون خوبه من سال ۹۲ دچار شدم علاءمم قشنگ شبیه شما هست ولی اختلالات خوابی و مشکلات دیگه هم دارم خودم باید زندگی پدر و مادرمو اداره کنم من از ۶تا قرص اوردمش ۲تا همون کلونازپام ارامش بخش و با لیتیم نمیتونم ترکشون کنم منجر به بی خوابی میشم من پیاده روی و باشگاه رو دارم ولی خانواده باری رو دوشم ۹سال باهاش در افتادم با دکترم حرف زدم برتر میشدم دوزشو میبرد بالا اون مدت خوب میشدم دوز قرصا میاومد پایین خسته شدم منم قشنگ بعد دیپلم گرفتن کنکور ۳سال پشت کنکور بودم همش کنکور ازاد در اومدم پشتوانه نداشتم بگذره از کوچیکی تا الان چه اتفاقات افتاده واقعا زندگی سخته من خانوادمو باید درک کنم نه اونا منو هر کدومشون فکر خودشونن من مریض نیستم خدا رو شکر بهتر از هزارتا ادم سالم زندگی معمولی دارم کارا خودمو اطرافیانمو انجام میدم امیدم به خداست بس تنها خواهرم دردودل میکنه باهاش ما حالا مشکلمون حاد حاد نیست تا خودت نخوای نمیتونی خوب بشی ممنونم حرفامو گوش کردین زندگی همین طورش سخته سخت ترش نکنیم
سلام می شه ازت راهنمایی بخام
سلام ایدیتون لطفا
سلام ببخشید میشه آدرس ایمیلتون بدید درمورد دوقطبی مشورت کنم باهاتون
سلام من ۷ ساله ازدواج کردم همش بحث داریم با همسرم و اون فقط میگه هر چی من میگم و هرکاری من بخوام باید انجام بشه میخواستم بدونم اینا نشانه دو قطبی بودم هست
همین دو مورد نشونه بیماری نیست
بله هست
خدا در کتابش میگه من شمارابا جان مال وپدرمادر فرزند…وبیماری آزمایش میکنم خوشا بحال صابرین.خداهرکه را بیشتر دوست داشته باشه بیشتر مورد امتحان وسختی وبیماری میدهدکه بهایش رابه بهترین نحوبدهد.وای بحال کسانی که خدامهرباطل خوردن وبحال خودشان رهایشون کرده وآخرهم میگه بلاخره میاید اینور وپیش من بازگشت همه بسوی من است.
سلام من هم همچین مشکلی دارم بهتر هست توٱمان ضمن دارو گرفتن از مشاوره و درمانگر نیز استفاده کردبا فقط دارو نمیشه بهتره طرز فکررا تغییر داد البته که مشکل هست ولی بالاخره با این بیماری بایست کنار اومد نه جنگید و لذت زندگی رو برد
من این بیماری رو دارم، دردناکه و خود شخص از همه بیشتر سختی میکشه، اما خوندن این کامنت ها قلبمو مچاله کرد. تنهامون نذارید. بهم توصیه نکنید رهامون کنن. باور کنید ماهم دلمون میخواد عادی باشیم.