اختلالات تعادلی

اختلال تعادل ؛ علائم، علل، تشخیص و درمان

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

اختلالات تعادلی فرد را دچار سرگیجه (حسی نظیر چرخش اتاق به دور سر)، بی ثباتی و یا سبکی سر می کنند. ممکن است فرد این گونه احساس کند که اتاق در حال چرخش است و او به زودی نقش بر زمین خواهد شد. این احساسات می توانند در حالت ایستاده، نشسته و حتی دراز کش نیز بوجود بیایند.

بخش های مختلفی از بدن شامل استخوان ها، عضلات، مفاصل، چشم ها، اندام تعادلی گوش داخلی، اعصاب و قلب و عروق باید به صورت طبیعی فعالیت کنند تا تعادل فرد حفظ شود. زمانی که این بخش ها به خوبی کار نکنند شخص احساس عدم تعادل خواهد کرد.

بسیاری از بیماری ها می توانند فرد را دچار عدم تعادل کنند. با این حال، بیشتر اختلالات تعادلی در اثر بیماری‌های درگیر کننده اندام تعادلی موجود در گوش درونی (سیستم دهلیزی) بوجود می آیند. برای درمان عدم تعادل میتوانید به لیست بهترین دکتر فوق متخصص مغز و اعصاب یا پزشک فوق متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کنید.

علائم اختلالات تعادلی

در ادامه لیستی از علائم و نشانه‌های اختلالات تعادلی را با شما عزیزان مرور می‌کنیم:

  • احساس حرکت و یا چرخش (ورتیگو)
  • احساس سبکی سر و غش (موسوم به پیش سنکوپ)
  • بی ثباتی و از دست دادن تعادل
  • سقوط و یا احساس آن
  • حس شناور بودن یا سرگیجه
  • تغییر در بینایی نظیر تاری دید
  • احساس گیجی
اختلالات تعادلی

بیشتر بخوانید: درمان علائم و نشانه‌های ام اس

علل اختلالات تعادلی

مشکلات تعادلی به دلایل مختلفی به وجود می آیند. عامل بوجود آورنده مشکل تعادل در بدن معمولا با یک علامت یا نشانه اختصاصی در ارتباط است. در ادامه هر یک از این مشکلات را به تفصیل بررسی می‌کنیم.

۱) احساس چرخش یا حرکت (ورتیگو)

ورتیگو (Vertigo) می تواند با بیماری‌های زیادی ارتباط داشته باشد. این بیماری‌ها عبارتند از:

۱-۱) ورتیگوی حمله‌ای موقعیتی خوش خیم (BPPV)

BPPV زمانی بوجود می آید که کریستال‌های کلسیم موجود در گوش داخلی، که مسئول کنترل تعادل هستند، از موقعیت طبیعی خود خارج می شوند و در بخشی از گوش داخلی حرکت می کنند. BPPV شایع ترین علت ورتیگو در بزرگسالان می باشد.

فرد مبتلا به این بیماری ممکن است در هنگام چرخیدن در تخت خواب و یا چرخاندن سر برای نگاه کردن به سمت بالا حس چرخش را تجربه کند.

بیشتر بخوانید : اختلال دیسلکسیا و شناخت آن

۲-۱) التهاب عصب دهلیزی (Vestibular neuritis)

این بیماری التهابی، در اثر نوعی ویروس ایجاد می شود و می تواند اعصاب بخش تعادلی گوش داخلی را تحت تاثیر قرار دهد. علائم این بیماری معمولا شدید و پایدار هستند.

شایع‌ترین این علائم شامل تهوع و مشکل در راه رفتن است. این علائم می توانند چندین روز طول بکشند و به تدریج و بدون درمان بهبود پیدا کنند. پس از BPPV، التهاب عصب دهلیزی دومین علت شایع مشکلات تعادلی در بزرگسالان می باشد.

اختلالات تعادلی

۳-۱) سرگیجه موقعیتی – ادراکی پایدار

این بیماری به طور مکرر همراه با دیگر انواع ورتیگو رخ می دهد. علائم این سرگیجه عبارتند از عدم ثبات و یا حس حرکت در سر. این علائم معمولا با تماشای اشیای متحرک، مطالعه و یا قرار گیری در محیط های پیچیده ی بصری، نظیر مراکز خرید، بدتر می شوند. این بیماری سومین عامل شایع مشکلات تعادلی در بزرگسالان می باشد.

۴-۱) بیماری مینیر (Minier’s disease)

بیماری مینیر علاوه بر ورتیگوی ناگهانی و شدید، می تواند باعث از دست دادن نوسانی حس شنوایی و ایجاد وز وز ، سوت کشیدن و احساس پری در گوش شود. علت بیماری مینیر کاملا شناخته نشده است. این بیماری نادر است و معمولا در سنین بین ۲۰ تا ۴۰ سالگی بوجود می آید.

۵-۱) میگرن

سرگیجه و حساسیت به حرکت (میگرن دهلیزی) نیز می تواند در اثر میگرن بوجود بیاید. میگرن یکی از علل شایع سرگیجه می باشد.

۶-۱) نورومای شنوایی

در این شرایط یک تومور غیر سرطانی و دارای رشد کم، در عصب مسئول شنوایی و تعادل فرد به وجود می آید. فرد مبتلا به این تومور ممکن است سرگیجه و از دست دادن تعادل را تجربه کند. اما شایع ترین علائم این بیماری عبارتند از : سوت کشیدن گوش و از دست دادن حس شنوایی. نورومای شنوایی یک بیماری نادر می باشد.

اختلالات تعادلی

۲) سندرم رمزی هانت (Ramsy Hunt)

این سندرم همچنین با نام هرپس زوستر گوشی نیز شناخته می شود و زمانی بوجود می آید که یک عفونت زونا مانند، عصب صورت، شنوایی و دهلیزی یکی از گوش ها را درگیر می کند. در این حالت فرد احساس سرگیجه، گوش درد، ضعف صورت و از دست دادن حس شنوایی را تجربه می کند.

۳) آسیب به سر

ممکن است سرگیجه در اثر تکان خوردن مغز و یا در اثر آسیب به سر ایجاد شود.

۴) بیماری حرکت

ممکن است فرد در هنگام حرکت در کشتی، هواپیما و یا سرسره های مراکز تفریحی دچار سرگیجه شود. بیماری حرکت در افراد مبتلا به میگرن شایع‌تر است.

۵) احساس غش و سبکی سر

سبکی سر می تواند با موارد زیر همراه باشد:

  • هایپوتانسیون ارتوستاتیک همودینامیک (افت فشار خون وضعیتی)
    ایستادن یا نشستن بسیار سریع در برخی افراد می تواند باعث افت چشمگیر فشار خون شود. همین امر منجر به غش یا سبکی سر می‌شود.
  • بیماری های قلبی عروقی
    ریتم غیر طبیعی قلب، تنگی یا انسداد عروق، افزایش حجم عضله قلب (کاردیومیوپاتی هایپرتروفیک) یا کاهش حجم خون می تواند منجر به کاهش جریان خون و نهایتا احساس سبکی سر و غش شود.
اختلالات تعادلی

۶) از دست دادن تعادل و بی ثباتی

از دست دادن تعادل در هنگام راه رفتن و یا احساس عدم تعادل می تواند در اثر موارد زیر بوجود آید:

  • مشکلات دهلیزی گوش
    ناهنجاری‌های گوش داخلی می تواند منجر به ایجاد حس شناور بودن و یا سنگینی سر و بی ثباتی در تاریکی شود.
  • آسیب عصبی در پاها (نوروپاتی محیطی)
    آسیب وارده به پاها می تواند باعث اختلال در راه رفتن شود.
  • مشکلات عضلات و مفاصل و یا مشکلات بینایی
    ضعف عضلانی و مفاصل ناپایدار می توانند در ایجاد عدم‌ تعادل نقش داشته باشند. مشکلات بینایی نیز منجر به بی ثباتی می شوند.
  • داروها
    از دست دادن تعادل یا بی ثباتی می تواند جزو عوارض داروها باشد.
  • برخی بیماری های عصبی
    این بیماری ها عبارتند از اسپوندیلوز گردنی و بیماری پارکینسون.

۷) سرگیجه

حس سرگیجه یا سبکی سر نیز می تواند در اثر موارد زیر بوجود بیاید:

  • مشکلات گوش داخلی
    ناهنجاری‌های سیستم دهلیزی می تواند منجر به احساس شناوری و دیگر احساسات حرکتی کاذب گردد.
  • اختلالات روانشناختی
    افسردگی، اضطراب و دیگر اختلالات روانشناختی می توانند باعث سرگیجه شوند.
  • تنفس سریع و غیر طبیعی (هایپرونتیلاسیون)
    این وضعیت اغلب همراه با اختلالات اضطرابی دیده می شود و می تواند باعث سبکی سر شود.
  • داروها
    سبکی سر می تواند جزو عوارض داروها باشد.
اختلالات تعادلی

تشخیص اختلالات تعادلی

پزشک شما با بررسی سوابق پزشکی و انجام معاینات فیزیکی و عصبی کار خود را شروع خواهد کرد. پزشک برای تعیین این موضوع که آیا علائم شما در اثر مشکلات گوش داخلی بوجود آمده اند یا خیر ممکن است تعدادی آزمایش درخواست کند؛ این آزمایش‌های احتمالی عبارتند از:

  • آزمایش شنوایی
    مشکل در شنیدن اصوات به طور مکرری با مشکلات تعادلی همراهی دارد.
  • آزمایش موقعیت سنجی (Posturography)
    پس از مجهز شدن به طناب ایمنی، از فرد خواسته می شود در یک صفحه متحرک در حالت ایستاده باقی بماند. آزمایش موقعیت سنجی نشان می دهد که فرد بیشتر بر کدام یک از بخش های سیستم تعادلی خود متکی است.
  • الکتروانسفالوگرافی و نیستاگموگرافی ویدیویی
    هر دوی این آزمایش‌ها، حرکات چشم را ثبت می کنند که در عملکرد دستگاه دهلیزی و تعادلی نقش دارند. در الکتروانسفالوگرافی از یک سری الکترود استفاده می شود تا حرکات چشم را ثبت نماید. در نیستاگموگرافی ویدیویی از یک سری دوربین های کوچک برای ضبط حرکات چشم استفاده می شود.
  • آزمایش صندلی چرخان
    در این آزمایش، حرکات چشم در حالی که فرد بر روی یک صندلی چرخان نشسته است (این صندلی به آرامی می چرخد و توسط کامپیوتر کنترل می شود) مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند.
  • مانور دیکس-هالپایک (Dix-Hallpike maneuver)
    در این مانور، پزشک سر فرد را به آرامی در جهات مختلف می چرخاند و همزمان چشم های فرد را تماشا می کند تا مشخص نماید که آیا فرد دچار حس کاذب چرخش و حرکت می باشد یا خیر.
  • آزمایش پتانسیل میوژنیک القا شده توسط سیستم دهلیزی
    در این آزمایش برچسب های حسگر به پیشانی، گردن و زیر چشم ها متصل می شوند تا تغییرات بوجود آمده در انقباضات عضلانی در هنگام واکنش به اصوات متخلف را اندازه گیری کنند.
  • آزمایش تصویر برداری
    MRI و CT اسکن می توانند هر گونه عامل زمینه ای بوجود آورنده اختلالات تعادلی را شناسایی کنند.
  • آزمایشات فشار خون و ضربان قلب
    فشار خون بیمار در حالت نشسته و دو تا سه دقیقه پس از ایستادن نیز اندازه گیری می شود تا مشخص شود که آیا فرد دچار کاهش چشمگیر فشار خون می شود یا خیر. همچین ضربان قلب نیز در حالت ایستاده بررسی می شود.
اختلالات تعادلی

درمان اختلالات تعادلی

روش درمانی مورد استفاده به عامل بوجود آورنده مشکل تعادلی بستگی دارد. درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • تمرینات ورزشی برای بازتوانی تعادل (بازتوانی دهلیزی)
    درمان‌گرانی که در زمینه مشکلات تعادلی آموزش دیده‌اند، مطابق با شرایط بیمار یک برنامه ورزشی و بازتوانی اختصاصی را طراحی می‌کنند.
    درمان می تواند عدم تعادل را جبران کند، فرد را به میزان کمتری از تعادل عادت دهد و فعالیت حرکتی وی را حفظ کند. برای جلوگیری از سقوط، درمانگر ممکن است ابزارهای کمک تعادلی نظیر عصا و همچنین راه‌هایی برای کاهش خطر سقوط در منزل را توصیه نماید.
  • پروسه های بازیابی
    چنانچه فردی مبتلا به BPPV باشد، درمانگر از یک پروسه خاص (موسوم به بازیابی کانالیت) استفاده خواهد کرد. در این روش ذرات شفاف از گوش داخلی خارج می‌شود و در بخش دیگری از آن قرار می‌گیرد. این پروسه، مانور تغییر موقعیت سر را نیز شامل می شود.
  • تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی
    چنانچه فردی دچار بیماری مینیر یا میگرن باشد، تغییر رژیم غذایی می تواند به بهبود علائم وی کمک کند. ممکن است نیاز باشد تا فرد دریافت نمک را کاهش دهد و از دیگر مواد غذایی محرک نیز کافئین، الکل و ترکیبات خاص پرهیز نماید.
    اگر فرد دچار افت فشار وضعیتی است باید مایعات بیشتری دریافت کند و یا از جوراب های فشاری استفاده نماید.
  • دارو
    اگر فرد دچار سرگیجه شدیدی باشد، به نحوی که ساعت ها یا روزها به طول می انجامد ، احتمالا پزشک برای وی داروهای ضد سرگیجه و ضد استفراغ تجویز خواهد کرد.
  • جراحی
    اگر فرد مبتلا به سندرم مینیر یا نورومای شنوایی باشد، گروه درمانی ممکن است عمل جراحی را توصیه کنند. رادیو جراحی استریوتاکسی (Stereotactic radiosurgery) ممکن است در برخی از این بیماران مورد استفاده قرار بگیرد. در این پروسه، اشعه های مختلف بر روی تومور متمرکز می شوند و به این ترتیب فرد به جراحی نیازی پیدا نمی کند.

شما عزیزان برای کسب اطلاعات در مورد اختلالات تعادلی می‌توانید از راهنمایی‌های پزشکان متخصص مغز و اعصاب و متخصص گوش، حلق و بینی استفاده کنید. البته برای دریافت این راهنمایی‌ها لزومی ندارد که صبر کنید تا در زمان ممکن مراقبت‌های درمانی مورد نیاز خود را به دست آورید. می‌توانید آن را در یک چشم بر هم زدن به صورت آنلاین از طریق درمانکده انجام دهید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4 / 5. تعداد رای‌ها 256

هنوز امتیازی ثبت نشده

Editorial team
تیم تحریریه درمانکده

تیم تحریریه درمانکده متشکل از نویسندگان باتجربه حوزه سلامت و پزشکی است که به صورت تخصصی به تحریر مقالات با موضوعات پزشکی، سلامت جسم و سلامت روان می‌پردازند. پیشنهاد می‌کنیم که محتوای تخصصی این نویسندگان را از دست ندهید.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

37 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها
قبادی
قبادی
2 سال قبل

بسیار مفید

شکیبا
شکیبا
2 سال قبل
پاسخ به  قبادی

بسیار مفید

سکینه اسکندری
سکینه اسکندری
20 روز قبل

سلام ببخشید یه سوال داشتم من ۳۴ ساله هستم و یه ۸ ساله که دچار عدم تعادل و سرگیجه شدم و نمیتونم براحتی راه بروم تلو تلو میخورم وحس میکنم دنیا دور سرم می‌چرخد و میخوام بخورم زمین پاهایم سست میشه نمیتونم از پله ها بالا و پایین برم به هر دکتری که مراجعه کردم تشخیص ندادن اگه میشه کمکم کنید ازتون خواهش میکنم کمکم کنید

Javad
Javad
9 روز قبل

مشکل شما گوش میانی هست با مصرف قرص جینکو و بتاسرک فرانسوی بهتر میشه

شهر
شیراز
اکرم ایلداری
اکرم ایلداری
1 ماه قبل

سلام یک سوال داشتم من خانم ۴۸ساله از سن ۲۰سالگی دچار عدم تعادل وچرخش در بدن بعضی موقعها همراه با نبض احساس میکنم تعادل ندارم مخواستم بپرسم علت چرخش در بدن احساس میکنم بعد تعادل ندارم پاهام سست میشه نمیتونم راه برم ۲۷ساله در گیر این بیماری هستم هیچ دکتری هم تشخیص نمیده من چمه آیا میتونید به من کمک کنید این بیماری چی میتونه باشه البته استرس وحمله پانیک هم دارم الان هم رفتم پیش دکتر سنجش شنوایی برام تحریک الکتریکی دارن انجام میدن باز این چرخش تو بدنو دارم ممنون میشم راهنمایی کنید

شهر
تهران
رقیه حسن پور
رقیه حسن پور
2 ماه قبل

سلام خدا قوت آرتروز شدید زانو دارم پاهام مقداری پرانتزی شده موقع ایستادن احساس عدم تعادل دارم حدود ۸ ساله آیا این حس عدم تعادل از زانوهامه؟ البته ماهیچه های ساق وران پاهام حس درد دارم مور مور هم میشه

شهر
تبریز
آذر
آذر
1 سال قبل

سلام تعادل ندارم وقتی سر پا هستم احساس میکنم الان میفتم زمین سردرد دارم

مهرالسادات طباطبایی اصل
مهرالسادات طباطبایی اصل
1 سال قبل

اسپاسم شدید عضلات وعدم تعادل در راه رفتن وکمر دردم راهنمایی کنید ممنون

شهر
تبریز
ارمین
ارمین
1 سال قبل

چه داروی باید مصرف کرد

علی پرویز
علی پرویز
1 سال قبل

سلام من چند سالی هست که سمت راست سرم باابروولبم حالت گزگز وسری ضعیف دارم لطفا راهنمایی بفرمایید

شهر
تهران
اکبری
اکبری
1 سال قبل

وز وز گوش دارم درراه رفتن تعادل ندارم

کیومرث
کیومرث
1 سال قبل

بیماری یسروز کبد دارم و اخیرا در پاهایم عدم تعادل دارم.چرا؟؟

شهر
تهران
مریم
مریم
1 سال قبل

سلام خانمی ۳۱ساله ام حدوددوماهه خیلی زود ب زود گشنم میشه گاهی احساس نداشتن تعادل درگردن وپس سر روندارم

شهر
مشهد
سعید
سعید
1 سال قبل
پاسخ به  مریم

سلام احتمالاً شما میکروب معده داشته باشید

مجتبی کهنگی
مجتبی کهنگی
1 سال قبل

سلام من۵۸ساله حدود۹ماه قرص منفورمین مصرف می کنموحدوددوهفته قرث فولیک اسیدمصرف می کنم اخیرابیشتراوقات هنگام نشستن سرسفره صبحانه ویابه طورکلی نشستن سرم سنگین می شودواحساس سرگیجه دارم فشارم اغلب اوقات ۱۱روی۶وطبعم سردمی باشد
لطفاراهنمایی کنید
ممنون

شهر
تهران
راضیه
راضیه
1 سال قبل

من ۳۷ سالمه ۴ روز هست که دچار سرگیجه و حالت تهوع و منقبض بودن فک و احساس غش کردن دارم و نوروبیون و دمیترون تزریق کردم ولی شرایطم تغییری نداشته

شهر
شیراز
هلن
هلن
1 سال قبل

برای درمان بی تعادلی بعد از سکته مغزی درمان صد در صدی وجود دار یانه البته سکته خفیف متشکرم

شهر
کرج
رقیه نظری
رقیه نظری
1 سال قبل

سرگیجه و سردرد و خاب زیاد

شهر
تهران
منان صادقی
منان صادقی
1 سال قبل

سلام امید است خوب وصحت مند باشین
سوال من اینست بعضی وقت ها عدم تعادل دارم فکر میکنم بر زمین میفتم و فشار خون بالا دارم عمرم۳۲ است فشارم الی ۱۸۵ رسیده و از دوا truptanol 25 و دوا فشار کاردس ۵ استفاده میکنم و همچنان استرس زیاد دارم علت بلند رفتن فشارم استرس است چگونه خود راکنترول کنم

احسانه نجفی سمیعی
احسانه نجفی سمیعی
1 سال قبل

سلام وعرض ادب من بیماری ام اس دادم و ی چند وقتی هست که تعادلم بهم میریزه و زمین میخورم علتش چی میتونه باشه؟

شهر
تهران
نجمه دینکانی
نجمه دینکانی
1 سال قبل

سلام. من چند وقتی هست احساس عدم تعادل دارم وقتی پشت میز کارم رو صندلی چرخدار میشینم همش فک میکنم میخوام بیفتم و به کامپیوترم که خیره میشم باز احساس افتادن دارم در ضمن میگرن خفیف هم دارم. اگه راهنمایی بفرمایید ممنون میشم

شهر
شیراز
آیسو*
آیسو*
8 ماه قبل

منم دقیقا همینطورم شما بهتر شدین و چطوری

شهر
تبریز
علی فرهادی
علی فرهادی
1 سال قبل

سلام خسته نباشید.من ۲۴سالمه با وزن۸۰ و قد ۱۸۰…سابقه بیماری اریتمی ولف پارکینسون وایت داشتم که از همان جا سرگیجه بی تعادلی اختلال بینایی سر درد مشکل تنفسی پیدا کردم که بعد از رگ‌سوزی موفق این علائم شدت پیدا کردند…میفرمایید چه کار کنم چون بشدت دارم اذیت میشم مخصوصا شب ها زیر نورخیلی شدید میشه اختلال بیناییم و سرگیجم…دکترا هم گفتن اریتمی قلبیت خوب شده و حتی ترشحاتم دوره قلب نیست.ممنون میشم

شهر
تبریز
رضایی
رضایی
1 سال قبل

سلام خسته نباشید میخواستم بگم من بخاطری افسردگی واضطراب که دارم چند بار رفتم پیش دکتر اعصاب روان یک سری قرص های عصاب و افسردگی بهم داده تقریبا سه ماهی است مصرف میکنم
اما این چند وقته ضعف ماهیچه پاها و عدم تعادل وسرگیجه پیدا کردم چی در راه رفتن باشه و چه در حال که نشسته و ایستاده باشم؟؟

میترا معلم
میترا معلم
1 سال قبل

همسرم ۷۹ ساله است‌تنگی کانال نخاع در ناحیه گردن و کمر دارد در ناحیه گردن جراحی شد ولی در ناحیه کمر را دکتر گفتن جراحی لازم ندارد بعد از جراحی گردن راه رفتنش بهتر شده بود ولی دوباره مشکل پیدا کرده تعادل نداره هنگام راه رفتن رو به جلو خم میشه و سرعتش رو نمیتونه کنترل کنه باید من‌همراهش باشم موقع راه رفتن تا نگهش دارم یا به جایی تکیه کنهدچار مشکل کم شنوایی هم شده البته و حاضر هم‌نیست از سمعکش استفاده کند از کودکی پرده یکی از گوشهایش آسیب دیده است با بالا رفتن سن شنواییش کمتر شده خلاصه نمیدونم چکار کنم عصا کمکی نمیکنه به عدم‌تعادلش عضلاتش کلا ضعیف شده ورزش هم‌نمیکنه سابقه افسردگی خانوادگی هم دارند ..

زینب بسحاقی
زینب بسحاقی
2 سال قبل

آیاBPPVمیتواندباعث بیخوابی شدیدوطولانی شود؟

hana
hana
2 سال قبل

بعد کلی فشار ک ب مغزم میارم ک بتونم درک کنم اخرش بعد چندین بار خوندن میفهمم سردرد میگیرم و حالت تهوع

حانیه
حانیه
1 سال قبل
پاسخ به  hana

سلام من احساس ناتعادلی دارم وقتی که پیاده روی میکنم هم همین حس و بیشتر دارم و احساس ناتعادلی در چشمم هم دارم و ضعف عضلانی در ماهیچه پاها و دستام دارم علت ان میتونه چی باشه حتی روی گردنم نبض میزنه واقعا کلافم کرده دکتر مغض و اعصاب هم رفتم و هیچی متوجه نشدن

hana
hana
2 سال قبل

سلام وقت بخیر من یه سوالی دارم اینک من گاهی اوقات یجوری میشم مثلا ی متنی میخونم نمیتونم اونو درک کنم گیج میزنه انگار مغزم ، چندین بار میخونم ولی نمیفهمم بعدش حالت تهوع بهم میاد و سردرد دلیلش چیه؟

علی
علی
1 سال قبل
پاسخ به  hana

منم همینجوری میشم ، گاهی اوقات حتی تو صحبت کردن هم یهو یه لحظه حالت تیک داز شدن بهم دست میده و متم یه متن و ک میخوام بخونم انگار حالم بد میشه و سرم یحوری میشه

شهر
تهران
بدون نام
بدون نام
2 سال قبل

سرگیجه تعادل

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل

بسیار مفیدبود

سارا
سارا
2 سال قبل
پاسخ به  بدون نام

سلام مندخانمی هستم 42ساله پشت فرمون که مچ میشینم ..جایی توقف دارم پارک کردم .احساس. میکنم. ماشین در حال حرکت الان با حایی بر خورد میکنه پا فشار میدم رو ترمز ولی ماشین خاموش

فكري
فكري
2 سال قبل
پاسخ به  سارا

سلام
من گوشم بدليل سرماخوردگي عفوني شده و با توجه به مصرف دارو متاسفانه عدم تعادل دارم و احساس سر گيجه دارم اگر ممكنه در اين خصوص كمك و راهنمايي كنيد

سعیده
سعیده
2 سال قبل

خیلی درد بدیه سرگیجه وعدم‌تعادل ورپریده وبعد پریودی دلیلش چی میتونه باشه تعادل ندارم و سرگیجه بعد ازپریودی

فاطمه
فاطمه
2 سال قبل
پاسخ به  سعیده

سلام خانم ۳۵ساله هستم نزدیکه ۱ماهه تعادل بدنبی ندارم

یکی
یکی
2 سال قبل

ممنون از اطلاعات مفید