آریتمی قلبی یا اختلال در ریتم قلب معمولا در اثر عملکرد نامناسب پیامهای الکتریکی هماهنگکننده ضربان قلب به وجود میآید و به افزایش یا کاهش ضربان یا نامنظم شدن آن منجر میشود. آریتمی قلبی ممکن است به صورت بال بال زدن یا تپش قلب توصیف شود که گاهی اوقات هم بیخطر است. با این حال، بعضی از آریتمیها ممکن است با علائم و نشانههای آزاردهنده و در بعضی موارد کُشنده همراه باشند.
درمان آریتمی قلبی اغلب به کنترل یا حذف ضربانهای سریع، آهسته یا نامنظم منجر میشود. علاوه بر این، از آنجا که آریتمیهای آزاردهنده اغلب در اثر مشکل قلبی تشدید میشوند، میتوان با تغییر سبک زندگی از پیشرفت آنها جلوگیری کرد.
فهرست محتوا
ضربان طبیعی قلب چگونه است؟
قلب از چهار حفره تشکیل شده است. دو حفره بالایی را «دهلیز» و دو حفره پایینی را «بطن» مینامند. ریتم قلب معمولا توسط یک ضربانساز طبیعی (گره سینوسی-دهلیزی یا SA) واقع در دهلیز راست کنترل میشود.
گره SA پیامهای الکتریکی آغازکننده هر ضربان را تولید میکند. این پیامها باعث انقباض عضلات دهلیزها و تخلیه خون به بطنها میشوند. پیامهای الکتریکی مذکور در نهایت به گره دهلیزی-بطنی یا AV میرسند که شامل گروهی از سلولهای منحصر به فرد است. این گره پیش از انتقال پیامهای الکتریکی به بطنها، سرعت آنها را کاهش میدهد. این موضوع باعث میشود پیامهای الکتریکی با اندکی تاخیر به بطنها برسند.
اهمیت این تاخیر این است که به بطنها اجازه میدهد که فرصت کافی برای پر شدن با خون را داشته باشند. پس از رسیدن پیامهای الکتریکی به بطنها، این بخشها منقبض میشوند و خون را به ریه یا بقیه بخشهای بدن پمپ میکنند. در یک قلب سالم، این فرآیند معمولا به آرامی صورت میگیرد و باعث ایجاد ۶۰ تا ۱۰۰ ضربان در دقیقه میشود.
بیشتر بخوانید: احیای قلبی ریوی- آموزش گام به گام CPR
انواع آریتمی قلبی
پزشکان آریتمی قلبی را نه تنها بر اساس محل آنها، بلکه بر اساس تغییری که در ضربان قلبی ایجاد میکنند طبقهبندی میکنند. انواع آریتمیها به شرح زیر هستند:
نوع آریتمی | ویژگیها |
تاکیکاردی | به معنی ضربان قلب بیش از ۱۰۰ بار در دقیقه است. |
برادیکاردی | به معنی ضربان قلب کمتر از ۶۰ بار در دقیقه است. |
توجه کنید که تمام تاکیکاردیها یا برادیکاردیها به معنی وجود بیماری قلبی نیستند. به عنوان مثال، هنگام ورزش ضربان قلب افزایش پیدا میکند تا اکسیژن کافی در اختیار بافتهای مختلف بدن قرار بگیرد. همچنین در هنگام خواب یا استراحت مطلق، ضربان قلب کاهش مییابد.
1. تاکیکاردی در دهلیزها
تاکیکاردیهای دهلیزی عبارتند از:
- فیبریلاسیون دهلیزی: همان ضربان سریع قلب است که در اثر پیامهای الکتریکی نامنظم در دهلیز به وجود میآید. این پیامها باعث انقباضات سریع و ناهماهنگ در دهلیز میشوند. پیامهای الکتریکی مذکور گره AV را بمباران میکنند و این موضوع باعث ضربان سریع و نامنظم در بطن2ها می شود. فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است گذرا باشد، اما در بعضی از موارد در صورت عدم درمان متوقف نخواهد شد. فیبریلاسیون دهلیزی با عوارض خطرناکی نظیر سکته مغزی همراه است.
- فلاتر دهلیزی: فلاتر دهلیزی مشابه فیبریلاسیون دهلیزی است، با این تفاوت که ضربانها در فلاتر دهلیزی منظمتر از فیبریلاسیون دهلیزی هستند. فلاتر دهلیزی هم ممکن است با سکته مغزی همراه باشد.
- تاکیکاردی فوق بطنی: تاکیکاردی فوق بطنی یک اصطلاح گسترده است که انواع آریتمیها با منشاء بالاتر از بطن که شامل دهلیزها یا گره AV است را در برمیگیرد. به نظر میرسد این نوع آریتمیها باعث دورههای ناگهان تپش قلب میشوند که به یکباره آغاز شده و به یکباره هم پایان مییابند.
- سندرم ولف پارکینسون وایت: سندرم ولف پارکینسون وایت نوعی تاکیکاردی فوق بطنی است که در آن از بدو تولد یک مسیر الکتریکی اضافی بین دهلیزها و بطن ها وجود دارد. با این حال، ممکن است فرد تا دوران بزرگسالی هم بیعلامت باشد.
این مسیر اضافی باعث میشود پیامهای الکتریکی بدون گذر از گره AV مستقیما از دهلیز به بطنها برسند که پیامد نهایی آن تشکیل مدارهای کوتاه و ضربان قلب بالا است.
2. تاکیکاردی در بطنها
تاکیکاردیهای ایجاد شده در بطنها عبارتند از:
- تاکیکاردی بطنی: تاکیکاردی بطنی در حقیقت ضربان سریع قلب در اثر پیامهای الکتریکی غیرطبیعی با منشاء بطنی است. در این حالت ضربان سریع قلب مانع از پر شدن و انقباض موثر بطنها به منظور پمپاژ خون به بافتهای مختلف بدن میشود.
تاکیکاردی بطنی در قلب سالم ممکن است چندان مشکلآفرین نباشد، اما در بیماران قلبی یک اورژانس پزشکی محسوب میشود و باید سریعا درمان شود. - فیبریلاسیون بطنی: فیبریلاسیون بطنی زمان اتفاق میافتد که پیامهای الکتریکی سریع و نامنظم باعث شوند بطن به جای پمپاژ موثر خون، دچار یک سری انقباضات سریع و غیرعملکردی شود. این حالت بسیار خطرناک است و اگر در عرض چند دقیقه برطرف نشود، باعث مرگ بیمار میشود. اکثر افرادی که دچار فیبریلاسیون بطنی میشوند معمولا به بیماریهای قلبی مبتلا هستند یا به شدت آسیب دیدهاند.
- سندرم QT طولانی: سندرم QT طولانی یک اختلال قلبی است که با افزایش ضربانهای سریع و نامنظم همراه است. در این حالت، ضربانهای سریع ناشی از تغییرات به وجود آمده در سیستم الکتریکی قلب ممکن است به کاهش سطح هوشیاری و غش منجر شوند که تهدیدکننده حیات فرد است. در بعضی موارد هم ریتم قلب به حدی نامنظم است که به مرگ ناگهانی فرد منجر میشود. افراد ممکن است با یک جهش ژنتیکی متولد شوند که آنها را مستعد سندرم QT طولانی میکند. علاوه بر این، بعضی از داروها هم ممکن است باعث ایجاد این سندرم شوند. بعضی بیماریها نظیر نقایص مادرزادی قلب هم از علل دیگر این سندرم هستند.
3. برادیکاردی
ضربان قلب کمتر از ۶۰ بار در دقیقه در حین استراحت برادیکاردی در نظر گرفته میشود، اما معمولا بیخطر است. اگر فرد تناسب اندام خوبی داشته باشد، قلب وی احتمالا قادر است با ضربان کمتر از ۶۰ بار در دقیقه هم نیاز بدن به خونرسانی در حالت استراحت را تامین کند.
علاوه بر این تعدادی از داروهای مورد استفاده در درمان برخی بیماریها نظیر داروهای فشار خون، منجر به کاهش ضربان قلب میشوند. با این حال، اگر ضربان قلب به حدی کند شود که پاسخگوی نیازهای بدن نباشد، ممکن است فرد به یکی از انواع برادیکاردیها مبتلا شده باشد. انواع برادیکاردی عبارتند از:
- سندرم سینوس بیمار: در این حالت گره SA که وظیفه ضربانسازی قلب را بر عهده دارد پیامهای الکتریکی را به طور مناسبی ارسال نمیکند و ضربان قلب بیمار بین 2 حالت برادیکاردی و تاکیکاردی تغییر میکند. سندرم سینوس بیمار همچنین ممکن است در اثر تشکیل بافت اسکار در مجاورت گره SA نیز به وجود آید. چرا که بافت مذکور باعث کندی و از هم گسیختگی پیامهای الکتریکی یا مسدود شدن مسیر انتقال آنها میشود. سندرم سینوس بیمار بیشتر در افراد مسن دیده میشود.
- انسداد هدایتی: انسداد مسیرهای الکتریکی قلب میتواند در خود گره AV یا مجاورت آن اتفاق بیفتد که در حد فاصل دهلیزها و بطنها واقع شده است. انسداد همچین میتواند در هر بخشی از مسیرهای الکتریکی واقع در بطنها هم رخ دهد. بسته به نوع و محل انسداد، پیامهای الکتریکی حفرات بالایی یا پایینی قلب کند شده یا کاملا مسدود میشوند. اگر این پیامها به طور کامل مسدود شوند، سلولهای منحصر به فرد موجود در گره AV قادر خواهند بود ضربان قلب را، هر چند آهستهتر از حالت قبل، حفظ کنند. ممکن است بعضی از انسدادها بدون علامت باشند، در حالی که بعضی دیگر از آنها باعث حذف تعدادی از ضربانها و در نتیجه برادیکاردی میشوند.
4. ضربانهای زودرس
اگرچه ضربان زودرس اغلب به صورت حذف یک ضربان حس میشود. اما در حقیقت در این حالت یک ضربان اضافی وجود دارد. ممکن است فرد هر از گاهی یک ضربان نارس را احساس کند، اما این حالت به ندرت باعث مشکل میشود.
با این وجود باید توجه کرد که یک ضربان زودرس میتواند باعث ایجاد آریتمیهای طولانیتر، به ویژه در افراد مسن، شود. ضربانهای زودرس مکرر که به مدت چندین سال ادامه پیدا میکنند ممکن است به نارسایی قلبی منجر شوند. ضربان زودرس میتواند در حالت استراحت یا در اثر استرس، ورزش یا مواجهه با مواد محرک نظیر کافئین یا نیکوتین هم ایجاد شود.
علائم آریتمی قلبی
آریتمی قلبی ممکن است بدون علامت باشد. در حقیقت ممکن است پزشک آریتمی فرد را در جریان یک معاینه روتین تشخیص دهد. با این حال، وجود علائم و نشانههای بارز به این معنی نیست که فرد با یک مشکل جدی مواجه است. علائم و نشانههای اریتمی قلبی عبارتند از:
- احساس بال بال زدن قلب در سینه
- تپش قلب (تاکیکاردی)
- کندی ضربان قلب (برادیکاردی)
- درد قفسه سینه
- تنگی نفس
- اضطراب
- خستگی
- سبکی سر
- تعریق
- غش (سنکوپ) یا حالتی نزدیک به آن
چه زمانی باید به پزشک متخصص قلب مراجعه کرد؟
آریتمیها ممکن است با احساس ضربان زودرس در فرد همراه باشند یا باعث شوند فرد اینگونه احساس کند که قلب وی بسیار سریع یا بسیار آهسته میتپد.
علائم و نشانههای دیگر این بیماری ممکن است در ارتباط با عدم پمپاژ موثر خون توسط قلب در اثر ضربان بسیار سریع یا بسیار کند به وجود بیایند. از جمله این علائم و نشانهها میتوان به تنگی نفس، ضعف، گیجی، سبکی سر، غش یا حالتی نزدیک به آن و احساس درد یا ناراحتی در قفسه سینه اشاره کرد. در صورت داشتن هر یک از این علائم و نشانهها بهتر است به پزشک قلب مراجعه کنید.
فیبریلاسیون بطنی
فیبریلاسیون بطنی یکی از انواع کشنده آریتمی قلبی است. این اختلال زمانی به وجود میآید که قلب با پیامهای الکتریکی سریع و نامنظم دچار تپش میشود. این موضوع به انقباض ناکارآمد و بیفایده حفرات پایینی قلب (یعنی بطنها) منجر میشود. بدون وجود یک ضربان موثر، فشار خون کاهش پیدا کرده و جریان خون ارگانهای حیاتی مختل میشود. فرد مبتلا به فیبریلاسیون بطنی در عرض چند ثانیه بیهوش و بدون ضربان شده و به دنبال آن توان تنفس خود را از دست میدهد.
در صورت مشاهده این وضعیت بهتر است بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید. اگر هیچ فرد آموزش دیدهای در زمینه احیای قلبی-ریوی (CPR) در اطرافتان نیست، از CPR دستی استفاده کنید. در این نوع CPR در هر دقیقه ۱۰۰ تا ۱۲۰ بار فشار بیوقفه روی قفسه سینه اعمال میشود و این کار تا رسیدن آمبولانس ادامه پیدا میکند.
برای انجام CPR دست خود را به سرعت بر مرکز قفسه سینه بفشارید. در این روش نیازی به دادن تنفس دهان به دهان نیست. اگر در اطرافتان یک فرد آشنا با CPR وجود دارد، میتوانید از او برای تنفس دهان به دهان کمک بخواهید. CPR میتواند جریان خون ارگانهای حیاتی را تا زمان اعمال شوک الکتریکی حفظ کند.
در این شرایط همچنین میتوانید در صورت دسترسی، از یک دفیبریلاتور خودکار خارجی (AED) هم استفاده کنید. این دفیبریلاتورهای قابل حمل میتوانند با وارد کردن شوک الکتریکی به قلب، باعث آغاز مجدد ضربان آن شوند. دفیبریلاتورهای قابل حمل در بسیاری از مکانها نظیر هواپیماها، خودروهای پلیس و مراکز خرید در دسترس هستند. حتی میتوان آنها را برای خانه هم تهیه کرد. برای کار با این ابزار هیچ آموزشی نیاز نیست. AED خود به شما نحوه کار را خواهد آموخت و به نحوی برنامهریزی شده است که در زمان مناسب به فرد شوک وارد کند.
علل آریتمی قلبی
شرایط خاصی میتوانند باعث ایجاد آریتمی قلبی شوند. از این شرایط میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- حمله قلبی در حال وقوع
- تشکیل اسکار در قلب در اثر حمله قلبی
- تغییرات به وجود آمده در ساختار قلب، به عنوان مثال در اثر کاردیومیوپاتی
- گرفتگی عروق قلب (بیماری عروق کرونر)
- فشار خون بالا
- پرکاری غده تیروئید (هیپرتیروئیدیسم)
- کم کاری غده تیروئید (هیپوتیروئیدیسم)
- دیابت
- آپنه خواب
- مصرف سیگار
- مصرف بیش از حد الکل یا کافئین
- سوء مصرف مواد مخدر
- استرس و اضطراب
- بعضی داروها و مکملهای خاص نظیر داروهای سرماخوردگی، ضدآلرژی و مکملهای بدون نسخه
- عوامل ژنتیکی
عوامل خطر آریتمی قلبی
بعضی شرایط و بیماریها ممکن است احتمال ابتلا به آریتمی قلبی را افزایش دهند. این شرایط عبارتند از:
- بیماری عروق کرونر
- مشکلات قلبی و سابقه عمل جراحی قلب
- تنگی عروق قلب
- حمله قلبی
- وضعیت غیرطبیعی دریچهها
- نارسایی قلبی
- کاردیومیوپاتی (بیماری عضله قلب) و دیگر آسیبهای قلبی
علاوه بر موارد بالا، عوامل خطر دیگری هم هستند که میتوانند علت آریتمی قلب باشند:
- فشار خون بالا: فشار خون بالا باعث افزایش احتمال ابتلا به بیماری عروق کرونر میشود. همچنین با افزایش ضخامت و سفتی دیواره بطنها میتواند انتقال پیامهای الکتریکی در قلب را تغییر دهد.
- بیماری قلبی مادرزادی: وجود مشکلات قلبی از بدو تولد ممکن است ریتم قلب را دستخوش تغییر کند.
- مشکلات تیروئیدی: پرکاری یا کم کاری تیروئید باعث افزایش خطر آریتمی میشود.
- دیابت: احتمال ابتلا به فشار خون و بیماری عروق کرونر در دیابت کنترل نشده افزایش مییابد.
- آپنه انسدادی خواب: در این حالت، تنفس فرد در هنگام خواب به مدت چند ثانیه متوقف میشود که این موضوع میتواند باعث ایجاد برادیکاردی، فیبریلاسیون دهلیزی و دیگر انواع آریتمیها شود.
- اختلال آب و الکترولیت: الکترولیتهای موجود در خون نظیر سدیم، پتاسیم و منیزیم به تولید و انتقال پیامهای الکتریکی در قلب کمک میکنند. سطوح بسیار بالا یا بسیار پایین این الکترولیتها بر پیامهای الکتریکی قلب تاثیر گذاشته و باعث ایجاد آریتمی قلبی میشود.
سایر عواملی که باعث افزایش احتمال آریتمی قلبی میشوند عبارتند از:
- داروها و مکملها: بعضی از داروهای ضدسرفه و ضدسرماخوردگی بدون نسخه میتوانند باعث ایجاد آریتمی شوند.
- مصرف بیش از حد الکل: مصرف بیش از حد الکل با تاثیر بر پیامهای الکتریکی قلب باعث افزایش احتمال فیبریلاسیون دهلیزی میشود.
- کافئین، نیکوتین و مواد مخدر: کافئین، نیکوتین و دیگر مواد محرک باعث افزایش ضربان قلب شده و آریتمیهای جدیتری را به وجود میآورند. مواد مخدر با تاثیر شدیدی که بر قلب میگذارند باعث ایجاد انواع آریتمیها و گاهی مرگ ناگهانی ناشی از فیبریلاسیون بطنی میشوند.
عوارض آریتمی قلبی
انواع خاصی از آریتمیها ممکن است با عوارض زیر همراه باشند:
- سکته مغزی: یتمی قلبی باعث افزایش احتمال تشکیل لخته خونی میشود. در اثر شکسته شدن این لخته و انتقال آن از قلب به مغز، جریان خون این ارگان حساس و حیاتی مختل شده و سکته مغزی اتفاق میافتد. خطر سکته مغزی در بیماران قلبی بالای ۶۵ سال که مبتلا به آریتمی هستند افزایش مییابد. داروهای خاص نظیر داروهای ضدانعقاد میتوانند خطر سکته مغزی یا آسیب سایر ارگانهای حیاتی را در اثر تشکیل لخته خونی کاهش دهند. پزشک امکان تجویز این داروها را بسته به نوع آریتمی و خطر تشکیل لخته خونی بررسی خواهد کرد.
- نارسایی قلبی: عدم پمپاژ موثر خون توسط قلب دچار برادیکاردی یا تاکیکاردی (نظیر فیبریلاسیون دهلیزی) در درازمدت باعث نارسایی میشود. گاهی اوقات، کنترل سرعت ضربان قلب میتواند به بهبودی نارسایی و عملکرد قلب کمک کند.
نحوه تشخیص آریتمی قلبی
پزشک به منظور تشخیص آریتمی های خطرناک قلبی به علائم و نشانههای بیمار توجه میکند و معاینه بدنی انجام میدهد. همچنین در خصوص سابقه بیماری قلبی و بیماری تیروئید سوال میپرسد، چرا که این بیماریها باعث افزایش خطر ابتلا به آریتمی میشوند. علاوه بر این، ممکن است انجام یک سری آزمایش را به منظور پایش فعالیت الکتریکی قلب و شناسایی انواع آریتمی توصیه کند. بعضی از این آزمایشها عبارتند از:
- نوار قلب یا ECG: در نوار قلب، الکترودهای متصل به قفسه سینه و اندامها فعالیت الکتریکی قلب را ثبت میکنند. ECG زمانبندی هر یک از بخشهای مختلف فعالیت الکتریکی قلب را اندازهگیری میکند.
- مانیتور هولتر: هولتر در حقیقت یک دستگاه نوار قلب قابل حمل است که به مدت یک روز یا بیشتر به بیمار وصل میشود تا فعالیتهای الکتریکی قلب را طی انجام کارهای روزمره ثبت کند.
- ثبت کننده واقعه: این آزمایش برای آریتمیهای منفرد استفاده میشود. به این ترتیب که فرد در هنگام علامتدار شدن، این دستگاه ECG قابل حمل را به بدن خود متصل نموده و با فشردن یک دکمه، فعالیت الکتریکی قلب خود را ثبت میکند. این اقدام به پزشک اجازه میدهد ریتم قلب بیمار را در هنگام بروز علائم مورد بررسی قرار دهد.
- اکوکاردیوگرافی:در این روش غیرتهاجمی، با قرار دادن یک ابزار دستی (ترانسدیوسر) بر روی قفسه سینه بیمار و با استفاده از امواج صوتی، اندازه و ساختار قلب و حرکت آن مورد بررسی قرار میگیرد.
- واقعهنگر قابل کاشت: اگر علائم فرد به ندرت اتفاق میافتند، میتوان دستگاه واقعهنگر را زیر پوست و در ناحیه قفسه سینه بیمار کاشت تا فعالیت الکتریکی قلب را به طور مداوم ثبت کند تا به کمک آن ریتمهای غیرطبیعی قلب شناسایی شوند.
اگر پزشک با انجام این آزمایشها به تشخیص نرسد، ممکن است با استفاده از آزمایشهای زیر به صورت ارادی قلب را وادار به آریتمی کند:
- آزمایش استرس: بعضی آریتمیها با انجام ورزش تحریک شده یا بدتر میشوند. در حین انجام این آزمایش، از فرد درخواست میشود، در حالی که فعالیت قلب وی تحت نظر قرار دارد، روی یک تردمیل یا یک دوچرخه ثابت شروع به ورزش کند. اگر بیمار مشکوک به بیماری عروق کرونر باشد و انجام ورزش برای وی مقدور نباشد، پزشک از داروهای محرک به منظور شبیهسازی حالت ورزش استفاده خواهد کرد.
- آزمایش میز چرخان: در مواردی که فرد سابقه غش را ذکر میکند، پزشکان از این آزمایش استفاده میکنند. در این آزمایش، فرد در حالی که ضربان قلب و فشار خون وی تحت نظر قرار دارد روی یک میز دراز میکشد. در ادامه میز چرخش پیدا کرده و فرد در وضعیت عمودی قرار میگیرد. دقیقا مانند حالتی که فرد ایستاده است. سپس پزشک پاسخ قلب و دستگاه عصبی خودمختار را نسبت به تغییر وضعیت بیمار مورد ارزیابی قرار میدهد.
- آزمایش و نقشهبرداری الکتروفیزیولوژیک: در این آزمایش، پزشک یک سری لوله نازک و منعطف (کاتتر) که در نوک خود حاوی الکترود میباشند را از طریق عروق خونی به بخشهای مختلف قلب میفرستد. پس از قرارگیری در مکان مورد نظر، این کاتترها قادر خواهند بود فعالیت الکتریکی قلب را ثبت کنند. علاوه بر این، متخصص قلب میتواند از الکترودهای مستقر در راس کاتترها برای تحریک الکتریکی قلب به منظور ایجاد آریتمی استفاده کند. این کار به پزشک در شناسایی علت آریتمی و انتخاب نوع درمان کمک میکند. پزشک همچنین ممکن است از این آزمایش برای بررسی احتمال وقوع آریتمی در شرایط پرخطر استفاده کند.
درمان آریتمی قلبی
بسته به نوع آریتمی قلبی، ممکن است نیاز به درمانهای مختلفی باشد. معمولا آریتمی فقط زمانی به درمان نیاز دارد که فرد را در معرض عوارض خطرناکی که قبلا به آنها اشاره شد قرار دهد.
1. درمان برادیکاردی
اگر علت زمینهای برادیکاردی نامشخص یا غیرقابل درمان باشد، پزشکان اغلب از یک ضربانساز داخل قلبی برای رفع این مشکل استفاده میکنند. چرا که هیچ داروی مناسبی برای افزایش قابل اعتماد ضربان قلب وجود ندارد.
ضربانساز یک وسیله کوچک است که معمولا در مجاورت گردن قرار میگیرد. یک یا 2 سیم حاوی الکترود از ضربانساز خارج شده و وارد قلب بیمار میشوند. در صورت کاهش ضربان قلب یا متوقف شدن آن، ضربانساز پیامهای الکتریکی تحریکی را به قلب خواهد فرستاد تا ضربان آن را حفظ کند.
2. درمان تاکیکاردی
در درمان تاکیکاردی از یکی از روشهای زیر استفاده میشود:
- مانورهای عصب واگ: میتوان تعدادی از آریتمیهای فوق بطنی را با استفاده از یک سری مانور نظیر حبس کردن نفس و زور زدن، فرو بردن سر در آب یخ یا سرفه کردن برطرف کرد. این مانورها با اثر بر سیستم عصبی کنترل کننده ضربان قلب باعث کاهش ضربان قلب میشوند. با این حال، مانورهای واگ پاسخگوی تمام انواع آریتمیها نیستند.
- استفاده از داروهای ضدآریتمی: استفاده از بهترین داروی ضد آریتمی میتواند به درمان بسیاری از انواع تاکیکاردیها و برگرداندن ضربان قلب به محدوده طبیعی کمک کند. به منظور کاهش عوارض ناشی از مصرف داروهای ضدآریتمی، این داروها باید دقیقا به همان شکلی که پزشک تجویز کرده است مصرف شوند. چنانچه فرد به فیبریلاسیون دهلیزی مبتلا باشد، ممکن است پزشک برای وی داروی ضدانعقاد هم تجویز کند تا از تشکیل لخته پیشگیری شود.
- کاردیوورژن: در صورتی که فرد به آریتمی خاصی نظیر فیبریلاسیون دهلیزی مبتلا باشد، ممکن است پزشک از کاردیوورژن استفاده کند. کاردیوورژن را میتوان با استفاده از دارو یا پروسیجر انجام داد. در روش پروسیجر، شوک الکتریکی با استفاده از بالشتکهایی که در قفسه سینه قرار میگیرند به قلب اعمال میشود. جریان الکتریکی وارد شده، بر پیامهای الکتریکی قلب تاثیر گذاشته و ریتم آن را به حالت طبیعی برمیگرداند.
- سوزاندن با کاتتر: در این روش، پزشک یک یا تعدادی کاتتر را از طریق عروق به قلب میفرستد. الکترودهای واقع در راس این کاتترها با استفاده از گرما، سرمای شدید یا انرژی رادیویی بافت منشاء آریتمی را سوزانده و به این ترتیب مسیر ایجاد آن را مسدود میکنند.
3. ابزارهای قابل کاشت
ممکن است در روند درمان آریتمی قلب از ابزارهای قابل کشت هم استفاده شود. این ابزارها عبارتند از:
- ضربانساز: ضربانساز یک ابزار قابل کاشت است که به کنترل ضربان نامنظم قلب کمک میکند. در این روش، با استفاده از یک جراحی بسیار کوچک، یک ابزار کوچک در زیر پوست مجاور استخوان ترقوه قرار داده میشود. یک سیم عایق از ضربانساز خارج شده و وارد قلب میشود و برای همیشه در آنجا میماند. زمانی که ضربانساز متوجه ریتم غیرطبیعی شود، با ارسال پیامهای الکتریکی به قلب باعث تحریک آن شده و ضربان آن را به حالت نرمال برمیگرداند.
- کاردیوورتر-دفیبریلاتور قابل کاشت (ICD): پزشکان در مواردی که فرد در خطر ابتلا به آریتمیهای خطرناک حفرات تحتانی قلب نظیر تاکیکاردی یا فیبریلاسیون بطنی قرار دارد از این روش استفاده میکنند. اگر فرد سابقه ایست قلبی داشته باشد یا در معرض خطر آن قرار داشته باشد، پزشک به احتمال بالا از ICD استفاده خواهد کرد. ICD یک وسیله دارای باتری است که همانند ضربانساز در زیر پوست و در مجاورت استخوان ترقوه کاشته میشود. ICD دائما ریتم قلب بیمار را مورد پایش قرار میدهد و در صورت شناسایی ریتم غیرطبیعی، با ارسال شوکهای الکتریکی کم یا پرانرژی به قلب باعث تصحیح ریتم آن میشود. این ابزار از وقوع آریتمی پیشگیری نمیکند، بلکه پس از ایجاد آریتمی آن را از بین میبرد.
4. جراحی
در بعضی موارد، جراحی تنها راهکار درمانی برای برطرف کردن آریتمی است. روشهای جراحی عبارتند از:
- روش ماز (مارپیچی): در این روش، جراح چند نقطه از دهلیزها را برش میدهد تا یک الگوی بافتی مارپیچی (اسکار) در قلب به جا بماند. از آنجا که بافت اسکار قادر به انتقال پیامهای الکتریکی نیست، از انتقال پیامهای الکتریکی سرگردان به وجود آورنده آریتمی ممانعت خواهد کرد. این روش موثر است، اما چون نیازمند جراحی است معمولا آخرین گام درمان محسوب میشود. فقط هم برای افرادی مورد استفاده قرار میگیرد که به درمانهای دیگر جواب نمیدهند یا به دلایل دیگری مجبورند عمل جراحی قلب داشته باشند.
- عمل جراحی بایپس عروق کرونر: در صورتی که فرد علاوه بر آریتمی به بیماری شدید عروق کرونر هم مبتلا باشد، پزشک از عمل جراحی بایپس عروق کرونر استفاده خواهد کرد. این اقدام میتواند به بهبود جریان خون قلب کمک کند.
هنگام ملاقات با پزشک قلب چه اقداماتی میتوان انجام داد؟
- از محدودیتهای پیش از ملاقات مطلع باشید.
- در هنگام ملاقات مطمئن شوید که در خصوص کارهایی که باید انجام دهید، نظیر محدودیت رژیم غذایی، به اندازه کافی توجیه شدهاید. رعایت محدودیتهای غذایی، به ویژه قبل از انجام آزمایشهای خون، حائز اهمیت است.
- هر گونه علامت و نشانه مشکوک، حتی مواردی که ظاهرا بیارتباط به آریتمی قلبی هستند را یادداشت کنید.
- اطلاعات شخصی مهم شامل سابقه خانوادگی بیماریهای قلبی، سکته مغزی، فشار خون بالا یا دیابت و هر گونه حادثه یا تغییر مهم در زندگی شخصیتان را بنویسید.
- فهرستی از تمام داروها، ویتامینها و مکملهایی که مصرف می کنید تهیه نمایید.
- در صورت امکان، یکی از اعضای خانواده یا یکی از دوستان را همراه خود به مطب ببرید. گاهی اوقات، به یاد آوردن تمام جزئیات در قرار ملاقات دشوار است. بنابراین، حضور همراه میتواند بسیار کمککننده باشد.
- سوالات خود را یادداشت کنید. زمان ملاقات محدود است. بنابراین، تهیه فهرستی از سوالات کمک میکند نهایت استفاده را از زمان ملاقات ببرید.
- سوالات خود را به ترتیب اولویت یادداشت کنید.
در خصوص آریتمی قلبی میتوانید از سوالات زیر استفاده کنید:
- محتملترین دلیل بیماری من چیست؟
- آیا علت یا علل دیگری برای علائم من وجود دارد؟
- من به چه آزمایشی نیاز دارم؟ چگونه باید برای این آزمایش آماده شوم؟
- بهترین روش درمانی برای بیماری من کدام است؟
- آیا لازم است از مواد غذایی و نوشیدنیهای خاصی پرهیز کنم؟ آیا موردی هست که باید به رژیم غذایی من اضافه شود؟
- سطح مطلوب فعالیت فیزیکی برای من چقدر است؟
- هر چند وقت یکبار باید از نظر مشکلات قلبی و دیگر عوارض آریتمی مورد بررسی قرار بگیرم؟
- من بیماری دیگری هم دارم. چگونه میتوانم آن را هم به خوبی کنترل کنم؟
- آیا داروی جایگزینی برای داروی تجویز شده قبلی وجود دارد؟
- آیا بروشور یا مجله مفیدی در خصوص بیماری من وجود دارد؟ چه سایتهایی را پیشنهاد میکنید؟
[sibwp_form id=1]
پیشگیری از آریتمی قلبی
داشتن یک سبک زندگی سالم به منظور کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی الزامی است. سبک زندگی سالم شامل موارد زیر است:
- داشتن رژیم غذایی سالم
- فعالیت جسمانی منظم و حفظ وزن در محدوده طبیعی
- پرهیز از مصرف سیگار
- ترک یا محدود کردن مصرف الکل و کافئین
- کاهش استرس (چرا که استرس و عصبانیت شدید باعث آریتمی قلبی میشود.)
- مصرف محتاطانه داروهای بدون نسخه نظیر داروهای ضدسرفه و سرماخوردگی (چون بعضی از این داروها حاوی مواد محرک هستند که منجر به افزایش ضربان قلب میشوند.)
سوالات متداول
به ضربان قلب غیرطبیعی یا نامنظم «آریتمی» میگویند. ضربان قلب خیلی آهسته «برادیکاردی» و ضربان خیلی سریع «تاکیکاردی» نام دارد. بیشتر آریتمیهای قلبی بیضرر هستند و به درمان نیاز ندارند، اما بعضی از آنها میتوانند جدی و حتی تهدیدکننده حیات باشند.
بعضی از مردم از گیاهانی مثل زالزالک یا سنبلالطیب برای درمان تپش قلب یا آریتمی استفاده میکنند. اما برای تعیین اثربخشی و عوارض این روش به تحقیقات بیشتری نیاز است. قبل از مصرف هر نوع مکمل یا گیاهی با پزشک خود صحبت کنید. بعضی از گیاهان میتوانند با داروهای تجویزی یا بدون نسخه که مصرف میکنید، تداخل داشته باشند. از سوی دیگر، مصرف بعضی از آنها در مقادیر زیاد ممکن است مضر یا حتی کُشنده باشد.
مدیریت استرس گام مهمی در حفظ سلامت قلب است. بنابراین، تکنیکهای کاهش استرس به پیشگیری یا درمان آریتمی قلبی کمک میکنند. بعضی از راهکارهای کاهش استرس عبارتند از: یوگا، مدیتیشن یا ذهنآگاهی و تکنیکهای آرامشبخش.
کلام پایانی درباره آریتمی قلبی
شما عزیزان برای کسب اطلاعات در مورد آریتمی قلبی و چگونگی کنترل آن میتوانید از راهنماییهای پزشکان متخصص قلب و عروق استفاده کنید. البته برای دریافت این راهنماییها لزومی ندارد که صبر کنید تا در زمان مناسب مراقبتهای درمانی مورد نیاز خود را به دست آورید. بلکه میتوانید این کار را در یک چشم بر هم زدن به صورت آنلاین از طریق درمانکده انجام دهید.
تیم درمانکده پس از بررسی نیازهای پزشکان و بیماران مختلف، امکان نوبتدهی از لیست بهترین پزشک قلب را در سایت خود فراهم کرده است. برای انتخاب پزشک مورد نظر خود میتوانید بدون نیاز به مراجعه حضوری یا تماس با مطب، به لیست بهترین پزشکان مراجعه کرده و با توجه به اولین نوبت خالی پزشک، نظرات بیماران، تلفن مطب و آدرس مطب، نوبت خود را به صورت آنلاین رزرو کنید.
تا ۱۴۰ بالا میرود و کمتر از ده دقیقه بعد بدون هیچ فعالیتی تا ۴۷ پایین میاد. گاهی ضربان بالا نیست اما شدیده جوری که بدنم رو تکون میده. موقع ورزش گاهی دچار سنگینی و ناراحتی و گاها درد قفسه سینه و دست چپ میشوم. دی ماه به طور ناگهانی ضربان قلبم بسیار زیاد شد و دچار درد شدید و تنگی نفس حاد شدم. بدنم گر گرفت و غش کردم. وقتی بهوش اومدم تا چند دقیقه گوشم سوت میکشید و تا فردا شبش هم ضربانم پایین ۱۳۰ نیومد، اما پیگیری نکردم. روانپزشک برای مواقعی که تپش قلبم زیاد میشه پرانول تجویز کرده(سه روز مصرف کردم) اما بعد از دو ساعت دردم تشدید میشه(امروز هم اصلا تاثیری نداشت). به نظرتون نیاز به پیگیری فوری هست؟! و علائمی که دی ماه برام پیش اومده به چه چیزهایی ممکنه مرتبط باشه؟
قلبم چند تپش میکنه دو ثانیه طپش نداره گاه دو یا سه یاچهار بار میزنه دو سه ثانیه قطع و دوبار به همین منوال
سلام پسرم خیلی عرق میکنه بردیم دکتر معاینه کرد گفت دهلیزش سوراخی داره
Mild mr
Mild tr
Mild pi
Echocardiography
3
HR: 70
oylas
Report
0370068211
BSA:1.95
RVID
30mm
MVE
AVann_
22mm
TAPSE
mm
Sinus Val
MVA
31mm
14cm/s
MVDT
RV Sm
ST junc
mm
TRG
31mmHg
26mmHg
Asc AVPG aorta
MV PHT
33mm
MVMG
Sys PAP
BmmHg
4mmHa
AV MG
MVA
PVPG
PVMG
2mmHg
4mmHg
AV VTI
cm
Sm
cm
LVOTVTI
PV VTI
Em
cm
RVOTVT
cm
DVI
Am_
1.9cm
AV area
IVC
cm2
E/Em
LVESD: 33mm, LVEDVI: 52ml/m?, IVsd: 8mm, Pwd:8mm),
.eft ventricle: LV size is normal [LVEDD: 53mm
is normal. LVEF is estimated 55- 60%, By Simpson:59%, Hyper
there is no LVH. systolic function
trabeculated LV apex without essential criteria for LV non-compaction
LV diastolic function: normal
Left atrium: LA dimension is normal, LAVI: 25ml/m?
kight ventricle: RV size is normal & normal RV function
Right atrium: RA is normal, RAVI: 25ml/m²
Mitral valve: normal MV leaflets, mild MR, no MS
Aortic valve: normal and tricuspid AV leaflets, no Al, no AS.
Pulmonary valve: normal PV leaflets with no PS, mild PI.
[ricuspid valve: normal TV leaflets, mild TR, no TS. No PH
Interventricular septum: IVS has no VSD
Interatrial septum: There is not any ASD or PFO by CFD and 2D in TTE
Inferior vena cava: IVC size is normal with >50% respiratory variation.
Pericardium: is normal with no pericardial effusion.
2
Age:34
1402-11-16
In/out: Out Patient
Rhythm: Sinus
0.84m/s
m/s
ms
ms
mmHg
13cm/s
cm2
17cm/s
cm/s
Conclusion:
Normal LV size and normal systolic function, LVEF: 55-60%
Hyper trabeculated LV apex without essential criteria for LV non-compaction
Mild MR, Mild TR, No PH
No PE
**REC: Follow up
سلام.دکتر بی زحمت میتونین نظرتونو بگین؟ممنون میشم
hypertrabeculated lv apex without
essential criteria for lv noncompaction
MildMR
Mild PI
Mild TR
گاهی از اوقات احساس غش شدن به من دست میدهد که با نشستن و آرامش و یا خودم به قلب خودم میگم آرام باش خوب میشود
گاهی اوقات احساس غش به من دست میدهد که خودم به خودم آرامش میدهم و احساس میکنم ضربان قلبم مادمتعادل است پس از مدتی که به خودم تلقین میکنم خوب میشود
باسلام خسته نباشید در بیماری تاکی کارد بطنی ک شوک باید داده شود چه نو شوکی باید داده شد؟؟؟
سلام منحدود۱۲سال پیش باطری گذاشتم اما بعد از۳سال شوکهای نابجا میداد ورزشکار خاموشش کرد اما گفت بعد از ۲ماه باید دوباره باطری بزاری اما الان ۱۰سال گذشته اما من نرفتم حالا ۲ماهه که هم طپش قلب دارم هم گاهی تنگی نفس شما بگید چکار کنم
سلام وقت تون بخیر
من چندسال که دچار اضطراب هستم و به خاطر این گاهی دچار تپش میشدم اما زود خوب میشدم، دو شب پیش با نگرانی و تپش قلب خوابیدم وقتی دیروز از خواب پاشیدم احساس سبکی سر و سنگینی قلب آزارم میداد طوری که فکر کردم شاید افت فشار یا قند داشتم حتی بعد از صرف صبحانه و نهار هیچ تغییری نکردم خصوصا ضربان نامنظم قلبم فقط امروز یکم بهتر بود ولی باز دوباره بعد از گذشت دو ساعت از بیدار شدن قلبم نامنظم میزنه و اصلا نمیدونم علتش چیه، لازم به ذکر سابقه بیماری قلبی ندارم.
بیماری پنیک داری عزیزم از قلب نیست به دکتر اعصاب مراجعه کنید
نبض من هر ۷ یا ۸ تا که میزنه بعد انگار یکی نمیزنه و مجدد باز میزنه بعد دوباره باز یکی نمیزنه و همین هی تکرار میشود تعداد ضربان در یک دقیقه هم ۹۰ تا هست
سلام برادر من هم اینجوریم دلیلشو نفهمیدی مشکل از کجاست
سلام. خودم اینجوری بودم امپول ب۱۲ زدم خیلی بهتر شد
سلام میخواستم بدونم آیا آریتمی کشنده است؟ دوستم عمل کرده و یک ضربان ساز هم زیر تر قوه اش وصله و فیبریلاسیون داشته..عمر متوسط این افراد چقدره
سلام من آریتمی قلبی دارم ضربان قلبم تند میشه ولی بر خلاف همه من موقع خواب اینجوری میشم جوری که از خواب بیدار میشم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
طناز هستم
وای دقیقا منم همینجور میشم. دوباره تالا. دقیقا وقت خواب شبانه قلبم تند تند میزنه و شدید. دوبار با آمبولانس نصف شب منو بردن بیمارستان. هیچی هنوز نفهمیدن جز آریتمی بطنی. فقط قرص کن کور ۵ بمن دادن. اما هول دارم سکته نکنم البته ۳۵ سالمه.
سلام وقت تون بخیر
ببخشید من چند ساله طپشهای نامنظم دارم مخصوصا جدیدا که دیگه زیاد شده البته قبلا طپش بالا داشتم ولی الان طپش پایین دارم یعنی حالت نرمال ۸۵ تپشه ولی قبلا بالای ۱۰۰هم میرفت جدیدا ۷۰شده
دکتر قلب رفتم میگه چیزی نیست از استرسه
ولی وزنم هم داره میاد پایین و حالت غش بهم دست میده فشارم هم بالا میره و درد سینه هم دارم بعضی وقتا احساس میکنم یه لحظه قلبم کامل وایمیسته و دوباره میزنه نفسم میمونه
میشه بفرمایید بالاخره مشکل من چیه؟
سلام ببخشید یه سوال داشتم من از یه زمانی به بعد گاهی وقت ها قلبم تند میزنه با اینکه فعالیت خاصی هم ندارم تنگی نفس هم دارم سینه درد هم دارم وقتی که خیلی تحت فشار باشم یا دردم طولانی میشه یا میزنه به کتفم.میخواستم بدونم مشکل قلبی دارم؟
سلام
ببخشید خواستم بدونم وقتی آریتمی داریم فوتبال بازی کردن مشکلی داره؟
اینم بگم که وقتی فوتبال بازی میکنم خیلی زود قلبم درد میگیره
باید دور فوتبال رو خط بکشم؟
سلام مهدی جان.نوع آریتمی باید مشخص شه.چنین علائمی به دنبال پرولپس دریچهی میترالم میتونه ایجاد شه که بیماری بی خطریه و مشکلی ایجاد نمیکنه.اما برای قضاوت نهایی باید متخصص قلب و عروق نظر بده.شاید با استفادهی منظم از داروهایی مثل بتابلاکرها مشکلت برطرف شه.پیشنهاد میکنم از مشاورهی آنلاین با متخصص قلب و عروق درمانکده استفاده کنی تا بتونیم به بهترین نحو کمکت کنیم.امیدوارم همیشه سلامت باشی.
اریتمی ارثی هست یا ممکنه یدفعه ای در بدن فرد پیدا بشه ؟
دوستانی من به یه چیزی جدیدا پی بردم در خودم اون هم اینه که حدود 2ساله آریتمی دارم خلاصه بگم بعد از کلی دکتر و دوا دارو و مصرف قرص پرانول و درمان نشدن کامل متوجه شدم نیم ساعت بعد از خوردن نمک تو غذا یا روی غذا آریتمی میگیرم و فعلا قطعش کردم هم دارو هم نمک الان آریتمیم کامل قطع شده ، گفتم بگم امیدوارم برای بقیه هم اینطوری درمان بشه،
من قلبم محکم میزنه بعد خیلی لاغرم هنگامی که قلبم میزنه سینم تکون میخوره
متاسفانه جواب به سوالی که میشود سر راست و مختصر و قابل فهم نیست.
بعنوان مثال من پرسیدم ، آریتمی قلبی که در اثر مصرف استروئید ایجاد شده باشد از بین میرود ؟ چه مدت طول میکشد ؟ آیا درمان دارد ؟ و چیزی از این قبل .
برای من یک سری مقالات مختلف باز شده که غالباً موضوعات تکراری در توضیح چگونگی این بیماری است ولی متاسفانه جواب به سوال من داده نشده است.
اگر برای شما مقدور باشد که در این مورد ملاحظه لازم بفرمایید برای ما (من) مفید تر خواهد بود و از اتلاف وقت ما جلو گیری خواهد شد . به امید توجه به این درخواست ، متشکرم
سلام من از بعد زایمانم 22 سالمه ضربان قلبم نرمال میزنه تپش معمولی بعضی وقت ها یک یا دو تپش محکم داره دلیلش چیه مخصوصا موقع غذا خوردن
استرس و اضطراب
دوست عزیز شما مارو زهر ترک کردی، یعنی در هر حال باید بمیریم؟ مرگ زود رس
در من با نخوردن نمک بهبودی پیدا کردم
منم ی دوفعه دوتا محکم پشت هم میزنه انقد استرس میگیرم رنگم میپره
ضربان قلبم بالاس کلا
سلام
من مدتی هست حدود چند سال هرازگاهی دچار تپش شدید تا۲۲۰ میشوم وسریع باید به بیمارستان اعزام شوم یک آمپول تزریق می کند خوب میشوم دکتر رفتم اکو ونوار گرفتن میگن رگ اضافه داری هر داروی می دهد حالم بد می کند یکی فشار قند را پایین می آورد دست وپاهایم شل میشه دیگر مثل وراپامیل ۴۰ باعث درد در ناحیه قفسه سینه ام سمت چپ می شود میگن باید بسوزانید آیا واقعا دلیلش رگ اضافه هست آیا سوزاندن خطرناک نیست در کل چکار کنم خوب شوم
ممنون میشوم راهنمایی کنید.
مدت دوسال یا سه سال میشود به مشکل تپش قلب مواجه شدم سه بار حمله شدید تپش قلب بابایم امد وقفه دار بود اول که امد دوم یک سال بعد امد سوم ۴ماه بعد لطفا جواب دهید بیکاری کردن در شفاخانه بعد خوب شدم از حمله سوم فقط دو روز میگذرد فعلا خوبم
سلام
من مدتی هست حدود چند سال هرازگاهی دچار تپش شدید تا۲۲۰ میشوم وسریع باید به بیمارستان اعزام شوم یک آمپول تزریق می کند خوب میشوم دکتر رفتم اکو ونوار گرفتن میگن رگ اضافه داری هر داروی می دهد حالم بد می کند یکی فشار قند را پایین می آورد دست وپاهایم شل میشه دیگر مثل وراپامیل ۴۰ باعث درد در ناحیه قفسه سینه ام سمت چپ می شود میگن باید بسوزانید آیا واقعا دلیلش رگ اضافه هست آیا سوزاندن خطرناک نیست در کل چکار کنم خوب شوم
ممنون میشوم راهنمایی کنید.
من هم رفتم دکتر اروعی تهران عمل کردم یک روز بیمارستان دارد هزینه اش رو ۴۱ میشه
ادرس کلینیک اریتمی دکتر اروعی خیابان توانیر
تهران
نه
جواب به سوال ما سر راست و مختصر و مفید نیست و باعث اتلاف وقت میباشد.
ان شاالله که خوب بشی کاملا. واقعا سخته. چون من خودم تازگیا دچار همین بیماری شدم
سلام
وقتيكه به حالته خوابيده دراز كشيدم و سرگرمه مطالعه با فيلم ديدن يا استراحت هستم،ضربانه قلبم زيره ١٠٠ هست اما به محضه اينكه از جايم بلند ميشوم و مي ايستم و شروع به راه رفتنه خيلي معمولي ميكنم،ضربان قلبم تا ١٨٠ بالا ميره،دوساله پيش دستشوييه منزلم را با مقداري زياد از مخلوطه وايتكس و جوهر نمك شستم و باعث شد مقاديره زيادي از گازه توليدي از مخلوطه اين دو شوينده را استنشاق بكنم و از همان لحظه دچاره تنگي نفس و ضربانه بالاي قلب در حينه راه رفتن(بين ١٠٠تا١٨٠) و در حينه دويدن(بين ١٨٠تا٢٥٠) شدم.والان بعد از گذشته دو سال تنگي نفسم خوب شده اما ضربانه بالاي قلبم در حينه راه رفتن و دويدن،خوب نشده و هميشه مجبورم در منزل دراز بكشم،لطفا بفرماييد دچاره چه نوع بيماريه قلبي يا مغزي اي شده ام؟در ضمن ١٠بار نواره قلب گرفتم تو اين مدت و پزشك گفته قلبم سالمه و مشكله مغزي عصبي پيدا كردم،بنظرتون استنشاقه وايتكس و جوهر نمك چه بلايي سره سيستمه مغزي و عصبي و ضربانيه قلبي مياره؟درمانه مناسب چيه؟
سلام. هجده ساله هستم. سه سال هست دچار درد و تپش قلب بالا میشوم. ضربان قلبم عموما بالای صد هست. گاهی بدون انجام فعالیتی ضربانم تا ۱۴۰ بالا میرود و کمتر از ده دقیقه بعد بدون هیچ فعالیتی تا ۴۷ پایین میاد. گاهی ضربان بالا نیست اما شدیده جوری که بدنم رو تکون میده. موقع ورزش گاهی دچار سنگینی و ناراحتی و گاها درد قفسه سینه و دست چپ میشوم. دی ماه به طور ناگهانی ضربان قلبم بسیار زیاد شد و دچار درد شدید و تنگی نفس حاد شدم. بدنم گر گرفت و غش کردم. وقتی بهوش اومدم تا چند دقیقه گوشم سوت میکشید و تا فردا شبش هم ضربانم پایین ۱۳۰ نیومد، اما پیگیری نکردم. روانپزشک برای مواقعی که تپش قلبم زیاد میشه پرانول تجویز کرده(سه روز مصرف کردم) اما بعد از دو ساعت دردم تشدید میشه(امروز هم اصلا تاثیری نداشت). به نظرتون نیاز به پیگیری فوری هست؟! و علائمی که دی ماه برام پیش اومده به چه چیزهایی ممکنه مرتبط باشه؟
سلام خسته نباشید ببخشید من قلبم دچار سپتوم بین دهلیزی هست وقتی پیاده روی میکنم ضربان قلبم بالا میره ودچار سرگیجه وعدم تعادل میشم آیا ممکنه مشکل از قلبم باشه درضمن ضربان قلب من شرتش زیاد انگار قلبم با تمام قوا به شدت میزنه درحالیکه از لحاظ تعداد ضربان زیاد نیست میشه راهنماییم کنید ممنونم
سلام.من تپش قلب بالایی دارم ودرد قفسه سینه دارم.متورال میخورم بهترمیشم.نوارقلب دادم دکترگفتن مشکلی نیست.اما من درد دارم.آیا زمانی که میخوام نوارقلب بدهم متورال بخورم یا نخورم ؟
با درود گرم وسپاس از اطلاعاتی که در آریتمی در اختیار همگان گذاشته اید من تاکیکاردی هستم و با توضیحات شما به احتمال فوق بطنی است
باسلام و عرض ادب
بنده مدت یک ماه قرص ب2(بوپرنورفین) مصرف کردم و بعد قطع کردم، به شدت عصبی و استرسی هستم، الان حدود 20 روزه ضربان نامنظم به طوری قلبم انگار به زور یا تند یا کند، به مدت 3 ثانیه ولی چندین بار در روز و موقع قبل از خواب میزنه، میخاستم علتش و بدونم، هنوز به دکتر مراجعه نکردم، آیا درمان خانگی داره، ممنون میشم راهنمایی کنید، نگران هستم
سلام منم آریتمی قلبم جوری هست که سه تامیزنه دوتانمیزنه بعضاباداروی معده وپروپرانول خوب میشه بعضاتاصبح نمیشه وبیدارمیمونم
من قلبم این مشکل رو داره
سلام من کشتی گیر هستم موقعی ک ۳۰ ثانیه کشتی میگیرم و ضربان قلبم بالا می رود حالت تهوع شدید بهم دست میده و مانع ادامه کشتی گرفتم میشه گاهی اوقات هم استفراغ میکنم موقع تمرین