این غذاهای حساسیت زا برای سرفه را نخورید!

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

اگر به بیماری خاصی مبتلا نشده‌اید؛ اما بیش از ۳ هفته است که سرفه می‌کنید، احتمالا سرفه‌های شما ناشی از آلرژی است. مصرف غذاهای حساسیت زا برای سرفه، می‌‌تواند طول درمان سرفه را افزایش دهد.

سرفه اغلب به دلیل عفونت دستگاه تنفسی ایجاد می‌شود. علاوه بر عفونت دستگاه تنفسی، ریفلاکس معده به مری (GERD)، برونشیت مزمن (Chronic Bronchitis) و برخی داروها نیز می‌توانند باعث بروز سرفه در فرد شوند. در ادامه این مقاله از مجله درمانکده، با انواع غذا و مواد حساسیت زا برای سرفه آشنا خواهید شد.

غذاهای حساسیت زا برای سرفه

همان‌قدر که تغذیه سالم می‌تواند علائم سرفه را بهبود دهد، پرهیز از غذاهایی که باعث آلرژی غذایی می‌شوند نیز در بهبود سرفه‌های شما موثر است. در ادامه می‌توانید با لیستی از غذاهای آلرژی‌زا برای سرفه آشنا شوید.

بیشتر بدانید: درمان سرفه شدید در خانه

اینفوگرافیک غذاهای حساسیت‌زا برای سرفه
مصرف برخی غذاها می‌تواند باعث سرفه‌های آلرژیک شود یا آن‌ها را افزایش دهد.

۱. شیر و سایر لبنیات

شیر و لبنیات از جمله مواد غذایی هستند که باعث می‌شوند آلرژن‌های مضر یا همان آنتی‌ژن‌های حساسیت زا برای مدت طولانی‌تری در بدن شما باقی بمانند. بدین‌ترتیب، استفاده از شیر و لبنیات نه‌ تنها به بهبود شما کمک نمی‌کند؛ بلکه باعث طولانی‌تر شدن طول درمان شما خواهد شد.

بیشتر بدانید: عدم تحمل لاکتوز یا حساسیت به لبنیات چیست؟

۲. شکر و سایر مواد غذایی شیرین

مواد غذایی ساخته‌شده از شکر، از جمله مواد غذایی هستند که هنگام سرفه کردن باید از خوردن آن‌ها اجتناب کنید. شکر باعث التهاب و تضعیف گلبول‌های سفید خون و کاهش عملکرد سیستم ایمنی بدن می‌شود.

۳. نان سفید

بعضی افراد به گلوتن موجود در نان سفید حساسیت دارند؛ زیرا گلوتن می‌تواند التهاب بدن را افزایش داده و سرفه کردن در افراد را بیشتر کند.

۴. فلفل تند

مصرف فلفل نیز می‌تواند باعث حساسیت و افزایش سرفه‌های آلرژیک در افراد شود.

۵. بادام‌ زمینی

بادام‌ زمینی یکی از رایج‌ترین غذاهایی است که افراد به آن حساسیت دارند. مصرف این ماده غذایی می‌تواند التهاب بدن را افزایش داده و باعث سرفه‌های آلرژیک شود. همچنین، بادام‌زمینی می‌تواند باعث خارش پوست نیز شود.

بیشتر بدانید:درمان خانگی سرفه خشک

۶. انواع نوشابه و نوشیدنی‌های الکلی

نوشابه‌ها سرشار از قند و شکر هستند و باعث افزایش التهاب در بدن می‌شوند. همچنین این نوشیدنی‌ها با کاهش آب بدن باعث خشک شدن سطح گلو و تشدید سرفه در فرد می‌شوند. نوشیدنی‌های الکی نیز با تضعیف سیستم ایمنی بدن فرآیند بهبود سرفه را کندتر می‌کنند.

۷. غذاهای فرآوری‌شده

انواع غذاهای فرآوری‌شده مانند کالباس، بیکن، سوسیس و… می‌توانند التهاب بدن را افزایش دهند. علاوه بر این، غذاهای فرآوری شده سرشار از نمک هستند که باعث کم‌آبی بدن می‌شوند.

۸. انواع صدف

صدف، میگو و خرچنگ از جمله غذاهای حساسیت زا هستند و مصرف آن‌ها هنگامی که سرفه می‌کنید، توصیه نمی‌شود.

بیشتر بدانید: لیست مواد غذایی آلرژی زا چیست؟

میوه های حساسیت زا برای سرفه

میوه‌هایی مانند لیمو شیرین، پرتقال و سایر مرکبات می‌توانند به بهبود سرفه‌های آلرژیک کمک کنند. با این حال، تمام میوه‌ها برای رفع سرفه مناسب نیستند و ممکن است علائم بیماری را در فرد افزایش دهند. میوه‌هایی که هنگام سرفه کردن باید از آن‌ها پرهیز کنید، عبارت‌اند از:

  • انگور
  • انجیر
  • هلو
  • زردآلو
  • گیلاس
  • گلابی
  • موز
  • خربزه
  • گوجه فرنگی
  • آناناس
  • خرما
  • انواع آب‌میوه غیرطبیعی
  • انواع میوه‌های خشک‌شده
اینفوگرافیک میوه های حساسیت زا برای سرفه
مصرف برخی از میوه‌ها می‌تواند شدت و میزان سرفه‌های آلرژیک را افزایش دهد.

بیشتر بدانید:فرق سرفه حساسیت با سرماخوردگی را چطور تشخیص دهیم؟

غذاهای حساسیت زا برای سرفه کودکان

در ابتدای متن، لیستی از غذاهای آلرژی‌زا برای سرفه را معرفی کردیم. اگر کودک شما سرفه می‌کند، علاوه بر لیست قبل، مصرف مواد غذایی که در ادامه معرفی می‌شوند نیز برای آن‌ها ممنوع است.

۱. آب‌نبات و پاستیل

آب‌نبات از شکر تهیه شده و همان‌طور که پیش‌تر ذکر شد، شکر یکی از مواد غذایی‌ای است که باعث افزایش التهاب و سرفه آلرژیک می‌شود. علاوه بر این، قندهای مصنوعی سطح باکتری‌های سالم روده را کاهش داده و باعث می‌شوند که ترکیبات ضد التهاب کمی در بدن تولید شود.

۲. بستنی

اکثر بستنی‌ها از لبنیات پرچرب تهیه می‌شوند؛ بنابراین سرشار از چربی‌های اشباعِ تحریک‌کننده التهاب هستند. علاوه بر این، هنگام تهیه بستنی، از مقدار زیادی شکر استفاده می‌شود که یکی از دلایل افزایش التهاب در بدن است.

بیشتر بدانید: ۱۴ راهکار سریع و موثر درمان سرفه خلط دار

۳. پیتزا

پیتزا یکی از غذاهای محبوب کودکان و البته یکی از مضرترین غذاها برای افرادی است که سرفه می‌کنند. چربی، پنیر و خمیر موجود در این ماده غذایی می‌تواند باعث افزایش التهاب در بدن شود.

۴. پاستا

کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده مانند ماکارونی، غذای مناسبی برای دوران بیماری نیستند. این مواد غذایی می‌توانند با افزایش التهاب بدن، عملکرد سیستم ایمنی را تضعیف کنند.

۵. شکلات

شکلات سرشار از قند تصفیه‌شده است و می‌توانند تولید مخمر را در بدن افزایش دهد. مخمر می‌تواند باعث رشد بیش از اندازه باکتری در بدن شود؛ پس اگر سرفه منشا باکتریایی داشته باشد، طول درمان آن افزایش پیدا می‌کند. همچنین اغلب شکلات‌ها سرشار از چربی اشباع شده هستند که باعث افزایش التهاب در بدن می‌شود.

۶. بیسکویت

در ساختار بیسکویت از میزان شکر زیادی استفاده شده که می‌تواند التهاب بدن را افزایش داده و شدت سرفه‌های فرد را بیشتر کند.

۷. چیپس سیب‌زمینی

چیپس یکی از خوراکی‌های مورد علاقه کودکان محسوب می‌شود. مصرف این خوراکی هنگامی که کودک سرفه می‌کند می‌تواند باعث تشدید سرفه‌های آلرژیک شود. علاوه بر این، چیپس نمک زیادی دارد و می‌تواند باعث کم‌آبی و تحریک گلو شود.

بیشتر بدانید: سرفه کودکان؛ علت‌ها و راه‌های درمان

مواد حساسیت زا برای سرفه

گرده گل‌ها و گیاهان، شوره حیوانات خانگی، گردوغبار و برخی جانواران موذی می‌توانند باعث سرفه‌های آلرژیک شوند. همچنین، برخی از داروهای مورد استفاده برای درمان آلرژی مانند هیستامین نیز می‌توانند باعث سرفه شوند. علاوه بر این، برخی مواد شیمیایی مانند کلر، آمونیاک و اسید هیدروفلوئوریک نیز می‌توانند باعث سرفه‌های آلرژیک، سوزش شدید چشم، بینی، گلو و نای شوند.

جمع‌بندی

با اینکه سرفه یکی از روش‌های بدن برای پاک‌سازی ریه‌ها است؛ اما گاهی می‌تواند تبدیل به آلرژی شده و باعث رنج افراد شود. یک رژیم غذایی مناسب می‌تواند به بهبود سریع سرفه‌های آلرژیک کمک کند. با این حال، برخی غذاها و میوه‌ها می‌توانند باعث افزایش التهاب در بدن شده و سرفه کردن را در فرد تشدید کنند.

در این مقاله لیستی از غذاهای حساسیت زا برای سرفه را به شما معرفی کردیم. هنگام سرفه کردن از مصرف این غذاها و میوه‌ها خودداری کرده و در صورت تشدید علائم توصیه می‌کنیم به دکتر آسم، آلرژی و ایمونولوژی مراجعه کنید. همچنین می‌توانید از طریق سایت درمانکده از دکتر آنلاین آسم مشاوره دریافت کنید.

بیشتر بدانید: لیست غذاهای ناسالم و عوارض آن‌ها

سوالات متداول

هنگام سرفه کردن باید از مصرف چه غذاهایی اجتناب کرد؟

هنگام بیماری و سرفه کردن بهتر است غذاهایی که ارزش غذایی کمی دارند و باعث افزایش التهاب در بدن می‌شوند را مصرف نکنید.

چه مواد غذایی برای بهبود سرفه مناسب هستند؟

عسل، زردچوبه، گیاه مرزنجوش، سیر، ریشه گل ختمی، ریشه شیرین بیان، زنجبیل و آویشن از جمله مواد غذایی هستند که می‌توانید برای توقف سرفه مصرف کنید.

منبع:

verywellhealth | eatthis | healthline

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.2 / 5. تعداد رای‌ها 126

هنوز امتیازی ثبت نشده

phatim@ramezani
فاطمه رمضانی

به‌عنوان کسی که همیشه به ترکیب علم و نوشتن علاقه‌مند بوده، حالا در دنیای محتواهای پزشکی به دنبال ساده‌تر کردن مفاهیم پیچیده برای شما هستم. هدفم اینه که با کلماتم، پلی باشم بین اطلاعات تخصصی و زندگی روزمره، تا همگی بتونیم سالم‌تر و آگاه‌تر زندگی کنیم.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

17 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها
ستاره
ستاره
10 روز قبل

سلام صبح بخیر من دخترم سیزده سال داره آسم شدید داره وریه هاش التهاب شدید چه موادغذایی باید بهش بدم ممنون

شهر
مشهد
زهراازاراک
زهراازاراک
3 ماه قبل

سلام من ده روزه سرفه شدید دارم در حدی که نمیتونم خودم کنترل کنم وشبا خانواده از دستم خواب ندارن دکتر چند بار رفتم نتیجه نداشته

علی
علی
9 ماه قبل

سلام من دخترم ۷سالشه نمیدونم به چی آلرژی داره سلفه های خشک میکنه در حدی که دیگه نفسش بد بالامیاد اینقدر دکتر بردمش که خودش خسته شده بهم میگه کی مریضم خوب میشه ازبس سرم وامپور زده که دیگه براش عادی شده از هر نوع اسپری که بگی داره همه میگن سالمه چیزیش نیست دوباره بستریش کردم ولی چیزی نفهمیدن خانه شده داروخانه ولی جواب نمیده روش خواهش میکنم راهنماییم کنین وقتیم سلفه اش شدید میشه دوره لبش کبود میشه که حتما باید بره بیمارستان

شهر
اصفهان
ابولفضل مرادی
ابولفضل مرادی
9 ماه قبل
پاسخ به  علی

ببرید دکتر گوش و حلق و بینی تا حلق و بینی معاینه بشه احتمالا از اینا مشکل داره چون خودم هر چه دارو میخوردم خوب نمیشدم مشکل از بینی م بوذ

شهر
شیراز
مزگان
مزگان
8 ماه قبل
پاسخ به  علی

من دخترم رو دکتر قاسم عظیمی فوق تخصص ریه خوب کرد . من هم پیش بهترین دکترها رفته بودم جواب نگرفتم

شهر
تهران
علیزاده
علیزاده
1 ماه قبل
پاسخ به  علی

اویشنو دم کن هربار ک سرفه کرد دوقاشق بده امتحان کن ببین فرقی میکنه

محمد
محمد
9 ماه قبل

دخترم هفت ساله اشه خیلی سرفه می‌کنه با خلط سرفه های چیکارکنم بردم دکتر دارو داده خورده فایده نداره

حسین
حسین
10 ماه قبل

سلام من حدود ۷ ماهه دارم سرفه خلط دار میکنم شبها از خواب بیدار میشم به دلیل خلط زیاد و تنفس به سختی و با سرفه کردن زیاد خلط را میدهم بیرون تا نفسم بیاددکتر هم رفتم تست ریه و سی تی اسکن انجام دادم میگن سالم هستی یا رفلکس معده داری یا الرژی داری ولله دیگه خستا شدم نمیدونم چه کار کنم خواهش میکنم راهنمایی کنید؟؟؟؟

شهر
کرج
محبوبه توکلی
محبوبه توکلی
3 ماه قبل
پاسخ به  حسین

مواد غذایی رو رعایت کنید. زود جواب میده

شهر
کرج
علیرضا
علیرضا
3 روز قبل
پاسخ به  حسین

احتمالا لوزه سوم دارید برو پیش متخصص جراح گوش و حلق و بینی

سارا
سارا
10 ماه قبل

خوب مثلا غذا صبحونه و ناهار و شام چی بخوریم؟

شهر
شیراز
اکرم اسدی
اکرم اسدی
10 ماه قبل

سلام مسر من جهار سالشه الر ژی داره دکتر بردم یک هفته پیش بهش قرص ستیریزین ومونته لوکاست داده وقطره بینی شبا زودتر غذاش رو میدم ولی دیشب خیلی سرفه کرد ماکارونی دادم سویا وفلفل دلمه داشت ایا حساسیت نشان داده من واقعا گیج شدم نمیدونم چه غذایی بهش بدم چی ندم ممنونم راهنمایی ام کنید

تیم پزشکی درمانکده
تیم درمانکده
پاسخ به  اکرم اسدی

سلام دوست عزیز.حساسیت میتونه به ماده‌های مختلفی رخ بده.موی گربه یا پرنده در منزل به شدت حساسیت زاست.غذاهای تند هم همین طور

ناشناس
ناشناس
3 ماه قبل
پاسخ به  اکرم اسدی

سویا الرژی زاست

فاطم
فاطم
11 ماه قبل

سلام دختر م ۷سالشه از سن ۳سالگی الرژی شدید داره که ریه اش رو هم در گیر میکنه ابریزش شدید بینی سرفه شدید وگاهی تب. چه غذا ومیوه های ضرر داره وچه چیزهای باید بخوره که بهتر بشه تشکر

شهر
تهران
حامد
حامد
8 ماه قبل
پاسخ به  فاطم

مشاوره از نیوشا مشکل شما رو حل خواهد کرد

شهر
شیراز
پریناز
پریناز
1 سال قبل

سلام من خیلی سرفه اینم چه کار کنم

شهر
تبریز