افزایش عزت نفس در بزرگسالان

۱۵ راه برای افزایش عزت نفس در بزرگسالان

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

طی تحقیقات انجام شده در سال‌های گذشته عزت نفس به عنوان اسکلت روانی شناخته شده است. به همین دلیل است که بیشتر افراد به نوعی با راه‌های افزایش عزت نفس دست به گریبان هستند. از این رو یافتن راه‌های افزایش عزت نفس در بزرگسالان نیز به یکی از محبوب‌ترین موضوع‌ها تبدیل شده است. از این رو این مطلب از درمانکده را به بررسی راه‌های افزایش عزت نفس در بزرگسالان اختصاص داده‌ایم.

چرا افزایش عزت نفس در بزرگسالان اهمیت زیادی دارد؟

افزایش عزت نفس سبب سلامت فکری و روانی می شود. زیرا برای افزایش عزت نفس باید افکار و رفتارهایی را تمرین کنید. بنابراین این تمرین‌ها می‌توانند به مرور زمان به یکی از رفتارهای شما تبدیل شوند و یه شما کمک کنند تا به تقویت عزت نفس خود کمک کنید. به این ترتیب می‌توانید با بهبود رفتارها و عملکرد خود به افزایش اعتماد به نفس خود نیز کمک کنید.

راه‌های افزایش عزت نفس در بزرگسالان

هر چه قدر که سن انسان بالاتر می‌رود نیاز بیش‌تری به افزایش عزت نفس خود را احساس می‌کند. به همین دلیل است که روانشناسان همواره به دنبال راهکارهایی هستند تا با تقویت عزت نفس به شکل‌گیری شخصیت افراد کمک کنند. در ادامه برخی از موثرترین این راه‌ها را برای شما گردآوری کرده‌ایم.

افزایش عزت به نفس در بزرگسالان

۱) کسب یک مهارت مشخص

لازمه کسب مهارت تمرین زیاد است. شایستگی و انضباط حاصل از این تمرین به همراه بهره حاصل از مهارت، می‌تواند احساس رضایتمندی بیش‌تری را در شما ایجاد کند. بنابراین می‌توان کسب مهارت در زمینه دلخواه را یکی از راه‌های تقویت عزت نفس عنوان کرد.

۲) ورزش مداوم

با ورزش کردن از نظر جسمی، ذهنی و عاطفی احساس بهتری پیدا می کنید. ورزش کردن همچنین می‌تواند نقش موثری در کنترل و مدیریت سلامتی شما داشته باشد. به همین دلیل است که افراد ورزشکار معمولا عزت نفس بالایی هم دارند.

۳) انجام کارهای داوطلبانه

حمایت از افرادی که نیاز به کمک دارند و خدمت کردن به آن‌ها می‌تواند به شما احساس باارزش بودن بدهد. از این رو می‌توان گفت که یکی از راه‌های همدلی با دیگران خدمت کردن به آن‌ها هنگام نیاز است. انجام کارهای داوطلبانه نیز یکی از بهترین راه‌های همدلی با دیگران است.

۴) نگه‌داری از حیوانات خانگی

حیوانات خانگی به ما عشق بدون شرط می دهند. همین عشق بدون شرط نیز تمایل ما به توجه و عشق را به شکل کاملی تامین می‌کند. این موجودات دوست داشتنی همچنین به مسئولیت‌پذیری و محبت همیشگی شما نیاز دارند. در نتیجه می‌توانند شما را از مشکلاتتان دور کنند.

افزایش عزت نفس به نفس

۵) اهمیت دادن به ظاهر خود

یکی از راه‌های افزایش عزت نفس اهمیت دادن به خود و علاقه‌مندی‌هایتان است. زیرا زمانی که شما به ظاهر خود اهمیت می دهید، احساس با ارزش بودن می‌کنید. بنابراین باید همیشه در برنامه روزانه خود، وقتی را صرفا به خودتان اختصاص دهید.

۶) تغییر محیط، هرچند کوتاه مدت

روحیه انسان همواره به تغییر نیاز دارد. کار کردن در یک محیط دیگر، سفر کردن، تفریح با دوستان و گذراندن زمان بیرون از خانه، انگیزه شما را افزایش می‌دهد.

۷) تعیین ارزش‌های زندگی

برای این‌که احساس بهتری نسبت به زندگی خود داشته باشید، بهتر است ارزش‌ها یا اصولی که زندگی شما قرار است بر آن محور متمرکز شود را تعیین کنید. سپس زندگی خود را ارزیابی کنید و تعیین کنید کدام قسمت‌ها با ارزش‌های شما هماهنگی ندارد. در نهایت می‌توانید تغییرات لازم را اعمال کنید و از زندگی لذت ببرید.

۸) یادداشت دستاوردها

یکی از راه‌های افزایش عزت نفس در بزرگسالان این است که هر دستاوردی را که در مسیر زندگی خود کسب کرده‌اید، بدون توجه به میزان آن یادداشت کنید. زیرا یادآوری دستاوردها همیشه احساس غرور و خرسندی را در درون فرد ایجاد می‌کند.

افزایش عزت به نفس در بزرگسالان

۹) تجربه‌های جدید

هیچ گاه از تجربه‌های جدید نترسید! سعی کنید از محیط امن خود خارج شوید. با افراد متفاوتی ملاقات کنید. از مکان‌های دیدنی جدیدی بازدید کنید و فعالیت‌های هیجان انگیز زیادی انجام دهید. به این ترتیب می‌توانید هم یک زندگی شاد داشته باشید و هم عزت نفس خود را تقویت کنید.

۱۰) مراقبت از روابط

افراد مهم زندگیتان را نه تنها از یاد نبرید! بلکه عشق، زمان و توجه خود را نیز به آن‌ها اختصاص بدهید. سعی کنید روش‌هایی را پیدا کنید که به کمک آن بتوانید ارتباطات خوب و کاملی را ایجاد کنید. به این ترتیب موفق می‌شوید روابط خود را پرورش دهید.

۱۱) تایید کردن خود

همیشه جملات مثبت و با محبت به خودتان بگویید. حتی می‌توانید این جملات را در یک دفترچه یادداشت بنویسید. هر روز پس از بیدار شدن از خواب و شب پیش از خوابیدن سعی کنید این جملات مثبت را با خودتان تکرار کنید.

۱۲) به چالش کشیدن افکار منفی و محدود کننده

زمانی که افکار منفی در مورد خودتان و ارزش‌هایتان به سراغتان می آید، سعی کنید با یادآوری دستاوردها یا شواهد مخالف آن‌ها را به چالش بکشید. به این ترتیب می‌توانید عزت نفس خود را تقویت کنید و احساس خوبی نسبت به خودتان داشته باشید.

۱۳) تعیین مرزهای شخصی

قبل از هر چیز باید شخصیت خودتان را به خوبی بشناسید. سپس مرزهای شخصی خود را تعیین کنید و اجازه ندهید دیگران از آن ها عبور کنند. به عبارت دیگر واکنش درست در شرایط مختلف را یاد بگیرید. در تصمیم‌های خود قاطع باشید و به دیگران اجازه ندهید از شما سوء استفاده کنند.

افزایش عزت به نفس

۱۴) پذیرش شکست به عنوان بخشی از مسیر رشد

شکست بخش ضروری از رشد و یادگیری است. بنابراین هیچ گاه نباید از شکست خوردن بترسید و خود را برای شکست سرزنش نکنید. شکست نشان دهنده تلاش شما است. فراموش نکنید که همیشه می توانید برای دستیابی به موفقیت از تجربه‌های شکست‌ها استفاده کنید.

۱۵) تفکر بیش از حد ممنوع!

افکار تکراری که همیشه در مغز شما در حال گردش هستند را متوقف کنید. همیشه زمان خود را با کار خوب پر کنید تا افکار تکراری و بیهوده به سراغتان نیایند.

برای کسب اطلاعاتی در خصوص افزایش عزت نفس در بزرگسالان می‌توانید از راهنمایی‌های دکتر روان شناس خوب و دکتر روان پزشک خوب استفاده کنید. البته برای دریافت این راهنمایی‌ها لزومی ندارد که صبر کنید تا در زمان ممکن از این راهنمایی‌ها بهره ببرید. می‌توانید رزرو نوبت خود را در یک چشم بر هم زدن به صورت آنلاین از طریق درمانکده انجام دهید.

تیم درمانکده پس از بررسی نیازهای بیماران مختلف و پزشکان، امکان نوبت دهی از بهترین روانشناسان و روانپزشکان تهران را در سایت خود فراهم کرده است. برای انتخاب روانپزشک یا روانشناس مورد نظر خود بدون نیاز به مراجعه حضوری و تماس با مطب، می‌توانید برای دریافت نوبت به لیست بهترین پزشکان روانشناس مراجعه کرده و با توجه به اولین نوبت خالی پزشک، نظرات بیماران، تلفن مطب و آدرس مطب، نوبت خود را به صورت آنلاین رزرو کنید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.1 / 5. تعداد رای‌ها 360

هنوز امتیازی ثبت نشده

Editorial team
تیم تحریریه درمانکده

تیم تحریریه درمانکده متشکل از نویسندگان باتجربه حوزه سلامت و پزشکی است که به صورت تخصصی به تحریر مقالات با موضوعات پزشکی، سلامت جسم و سلامت روان می‌پردازند. پیشنهاد می‌کنیم که محتوای تخصصی این نویسندگان را از دست ندهید.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

11 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها
بدون نام
بدون نام
2 سال قبل

عالی ممنون

محمود دهقانی
محمود دهقانی
4 ماه قبل

سلام وقت بخیر
برای تقویت اراده چه باید کرد.
فردی بی اراده هستم بیشتر اوقات تصمیم نمی توانم بگیرم
لطفاً راهنمایی بفرمائید.
تشکر

شهر
اصفهان
محمدرضا
محمدرضا
6 ماه قبل

کسایی دنبال درمان عدم عزت نفس میرن که توسط خانواده سرکوب شده باشند
وگرنه یک پدر یا مادر آگاه با درک بالا فرزندانشون رو طوری تربیت میکنند که عزت نفس و اعتماد به نفس کافی رو داشته باشند
و به نظرم در کل این وظیفه پدر مادر هست و اگه شخصی فاقد عزت نفس باشه مقصر پدر و مادر هستند.

شهر
مشهد
سانیا
سانیا
7 ماه قبل

چطوری اعتماد بنفس و عزت نفس خودمو بالا ببرم

شهر
شیراز
Ariyaa
Ariyaa
7 ماه قبل
پاسخ به  سانیا

..

امیر
امیر
1 سال قبل

سلام علیه

شهر
اصفهان
مرتضی
مرتضی
11 ماه قبل
پاسخ به  امیر

سلام امیره

شهر
تهران
خخخخ
خخخخ
9 ماه قبل
پاسخ به  مرتضی
شهر
تهران
ابی
ابی
1 سال قبل

لذذتنووننادنن

Shafiullah
Shafiullah
1 سال قبل

چطور کارکردیا هم سرعت ذهن خودرا افزایش بدهیم?

Ali
Ali
1 سال قبل
پاسخ به  Shafiullah

زمان انجام کارهارو محدود میکنی و برای خودت جایزه یا تنبیه و سرزنش در نظر میگیری مجبور میشی سریعتر فکر کنی و درست کارهارو انجام بدی تغذیه هم مهمه یه روشش اینه.

شهر
تهران
آخرین ویرایش 1 سال قبل توسط Ali