روغن ماهی یا همان مکمل امگا ۳ یکی از مفیدترین مکملهای رژیمی برای سلامت قلب، تقویت حافظه و بهبود سلامت پوست و مو است. از آن جایی که بدن ما قادر به تولید امگا ۳ نیست، لازم است این چربیهای مفید را از طریق مواد غذایی و مکملهای رژیمی دریافت کنیم. آیا میدانید روغن ماهی چه فوایدی برای بدن دارد و چطور باید مصرف شود؟ در این مقاله از مجله سلامت درمانکده به شما میگوییم که قرص روغن ماهی امگا ۳ برای چیست و این مکمل چه خواصی برای بدن دارد.
فهرست محتوا
- روغن ماهی چیست؟
- مهمترین خواص روغن ماهی امگا۳
- ۱- سلامت پوست
- ۲- سلامت مو
- ۳- سلامت قلب
- ۴- تقویت سیستم ایمنی بدن
- ۵- جلوگیری از سرطان پروستات
- ۶- بهبود افسردگی
- ۷- سلامت چشمها
- ۸- کاهش التهاب و درد مفاصل
- ۹- کمک به درمان کبد چرب
- ۱۰- جلوگیری از زوال عقل
- ۱۱- بهبود آسم
- ۱۲- سلامت استخوانها
- ۱۳- کاهش علائم صرع
- ۱۴- بهبود توانایی یادگیری در کودکان
- ۱۵- بهبود عملکرد ورزشی
- ۱۶- بهبود رشد جنین در بارداری
- طریقه مصرف قرص روغن ماهی
- سخن نهایی
- سوالات متداول
روغن ماهی چیست؟
روغن ماهی (Fish Oil) که به صورت مکمل امگا ۳ در داروخانهها به فروش میرسد، از ترکیب بافت بدن و برخی مواقع کبد ماهیهای چرب تهیه میشود. این مکمل سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است و از ماهیهایی مثل سالمون، ماکرل، ساردین و هرینگ استخراج میشود. مصرف این مکمل برای سلامت قلب، جوانسازی پوست و همچنین رشد موها مفید است و در کاهش التهاب و بهبود عملکرد مغز نیز موثر است.
مهمترین خواص روغن ماهی امگا۳
روغن ماهی یک مکمل ضروری برای جلوگیری از بیماریهای قلبی، بهبود عملکرد مغز و همچنین سلامت چشمها، پوست و مو بسیار مفید است و مصرف آن به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و برای جلوگیری از ایجاد التهاب در بدن ضروری است. در ادامه این بخش به شما میگوییم که قرص روغن ماهی برای چی خوبه و چه فوایدی برای سلامتی دارد.
۱- سلامت پوست
پوست ما حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب امگا ۳ است و از همین رو مصرف مکمل ماهی میتوانید از بروز مشکلات و بیماریهای پوستی جلوگیری کند. بررسیهای انجام شده در مورد خواص روغن ماهی برای پوست نشان میدهد که مکمل روغن ماهی برای درمان پسوریازیس و درماتیت مفید است و از بروز حساسیتهای پوستی نیز تا حد زیادی جلوگیری میکند.
از دیگر فواید روغن ماهی برای پوست صورت میتوان به افزایش مقاومت پوست در برابر آفتابسوختگی و همچنین جوانسازی پوست اشاره کرد. مصرف روغن ماهی از ایجاد چین و چروکهای پوستی جلوگیری میکند و با حفظ رطوبت پوست در جوانسازی پوست موثر است.
جالب است بدانید که روغن ماهی برای لک صورت مفید است و مصرف آن به بهبود جای جوش و آکنه و لکههای پوستی کمک زیادی میکند. از مهمترین خواص روغن ماهی روی پوست نیز میتواند به حفظ نرمی و لطافت پوست و همچنین بهبود التهاب و چروکهای پوستی اشاره کرد.
بیشتر بدانید: کپسول ژلاتینی روغن گل مغربی برای چیست؟
۲- سلامت مو
مصرف روغن ماهی موجب افزایش جریان خون در سر میشود و به افزایش رشد مو و جلوگیری از ریزش مو کمک میکند. از دیگر خواص روغن ماهی برای مو میتوان به جلوگیری از خشک شدن پوست سر و شوره اشاره کرد.
۳- سلامت قلب
تحقیقات انجام شده در مورد خواص روغن ماهی برای قلب نشان میدهد افرادی که در رژیم غذایی خود بیشتر از ماهی استفاده میکنند، کمتر به بیماریهای قلبی مبتلا میشوند. مصرف ماهیهای چرب و همچنین مکمل روغن ماهی میتواند به کاهش کلسترول، کاهش تریگلیسیرید، کاهش فشارخون و همچنین جلوگیری از گرفتگی عروق کمک کند. بررسیها نشان میدهد که مصرف امگا ۳ میتواند تا حد زیادی از سکته قلبی و مرگ و میر ناشی از آن جلوگیری کند.
بیشتر بدانید: خواص روغن کنجد
۴- تقویت سیستم ایمنی بدن
بهتر است بدانید که مصرف روغن ماهی میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و خطر ابتلا به بیماریهای عفونی و ویروسی را تا حد زیادی کاهش دهد. بررسیهای انجام شده در سال ۲۰۲۰ نشان میدهد، خانمهایی که در رژیم غذایی خود از پروبیوتیک، ویتامین D و مکمل امگا ۳ یا روغن ماهی استفاده کردند، کمتر در معرض ابتلا به کرونا قرار گرفتند.
۵- جلوگیری از سرطان پروستات
مصرف قرص روغن ماهی یا غذاهای سرشار از امگا ۳، خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش میدهد. اما به خاطر داشته باشید که زیادهروی در مصرف این مکمل میتواند نتیجه عکس داشته باشد.
بیشتر بدانید: فواید قرص امگا 3 برای مردان
۶- بهبود افسردگی
بهتر است بدانید که ۲۰ درصد از مغز ما از اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه تشکیل شده است و از همین رو مصرف امگا ۳ برای بهبود عملکرد مغز و جلوگیری از بروز بیماریهای روحی بسیار مفید است. مطالعات نشان میدهد، افرادی که در رژیم غذایی خود از امگا ۳ کمتری استفاده میکنند، بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند. برای بهبود خلقوخو و رفع علائم افسردگی میتوانید از مکمل روغن ماهی استفاده کنید.
۷- سلامت چشمها
مصرف امگا ۳ مانع خشک شدن چشمها میشود و خطر بروز بیماریهای چشمی را کاهش میدهد. از طرف دیگر بررسیها نشان میدهد که مصرف مکمل روغن ماهی به طور مستقیم با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای چشمی مثل دژنراسیون ماکولا (AMD) در سنین بالا مرتبط است.
۸- کاهش التهاب و درد مفاصل
روغن ماهی خواص ضد التهابی دارد و التهاب عامل بسیاری از بیماریها در بدن شناخته میشود. التهاب بالا در بدن موجب بروز درد و سفتی مفاصل میشود. بررسیها نشان میدهد که مکمل روغن ماهی میتواند به کاهش درد مفاصل کمک کند و موجب کاهش التهاب در بدن شود.
۹- کمک به درمان کبد چرب
یکی از مهمترین خواص روغن ماهی در طب سنتی، بهبود عملکرد کبد و همچنین کاهش چربی در ناحیه کبد است. مصرف مکمل امگا ۳ موجب کاهش التهاب کبد میشود و در درمان کبد چرب موثر است.
بیشتر بدانید: خواص روغن کرچک
۱۰- جلوگیری از زوال عقل
بهتر است بدانید افرادی که در طول هفته از ماهیهای چرب استفاده میکنند، در سنین بالا کمتر به زوال عقل مبتلا میشوند. مصرف روغن ماهی میتواند به بهبود عملکرد مغز کمک کند و خطر ابتلا به زوال عقل و زوال شناختی را تا ۲۰ درصد کاهش دهد.
بیشتر بدانید: خواص روغن درخت چای
۱۱- بهبود آسم
آسم موجب ایجاد تورم در ریهها و تنگی نفس میشود. مطالعات نشان میدهد که مصرف امگا ۳ به کاهش التهاب مرتبط با آسم کمک میکند و علائم این بیماری را تا حد زیادی کاهش میدهد.
بیشتر بدانید: خواص گرده گل در طب سنتی
۱۲- سلامت استخوانها
مصرف مکمل روغن ماهی میتواند به بهبود تراکم مواد معدنی در استخوان کمک کند و مانع بروز پوکی استخوان شود. مطالعات نشان میدهد که مصرف امگا ۳ موجب افزایش مقدار کلسیم در استخوانها میشود و از همین رو در افزایش استحکام استخوانها بسیار مفید است.
۱۳- کاهش علائم صرع
صرع یک بیماری عصبی است و مطالعات نشان میدهد که مصرف مکمل امگا ۳ میتواند به کاهش تعداد تشنجهایی که این افراد تجربه میکنند، کمک کند.
بیشتر بدانید: روغن بادام تلخ برای چی خوبه؟
۱۴- بهبود توانایی یادگیری در کودکان
بررسیهای انجام شده در مورد خواص روغن ماهی برای کودکان نشان میدهد که این مکمل میتواند به بهبود رشد مغز، بهبود بینایی و همچنین یادگیری بهتر کودکان کمک کند. کودکانی که در رژیم غذایی خود از امگا ۳ استفاده میکنند، در فعالیتهای مدرسه عملکرد بهتری دارند و نکات جدید را سریعتر یاد میگیرند.
جالب است بدانید که مصرف مکمل روغن ماهی میتواند به بهبود بیتوجهی و پرخاشگری در کودکان مبتلا به بیش فعالی (ADHD) کمک کند.
۱۵- بهبود عملکرد ورزشی
مصرف امگا ۳ برای ورزشکاران اهمیت بیشتری دارد. از مهمترین خواص روغن ماهی برای ورزشکاران میتوان به کاهش التهاب و درد عضلات، بهبود کیفیت تمرین، افزایش انعطافپذیری بدن و همچنین افزایش انرژی اشاره کرد. مطالعات نشان میدهد که مصرف امگا ۳ از تحلیل توده عضلانی جلوگیری میکند و برای کاهش ذخیره چربی بدن نیز بسیار مفید است.
بیشتر بدانید: فواید قرص امگا 3 برای بدنسازی
۱۶- بهبود رشد جنین در بارداری
بررسی مطالعات انجام شده در مورد خواص روغن ماهی در بارداری نشان میدهد که مصرف این روغن میتواند به بهبود رشد مغز و سیستم عصبی جنین کمک کند. مصرف امگا ۳ به ویژه در ۳ ماهه اول بارداری برای بهبود رشد اولیه جنین بسیار مفید است و به بهبود رشد شناختی و رشد بینایی نوزاد نیز کمک میکند. از دیگر خواص روغن ماهی برای زن باردار میتوان به کاهش خطر بروز آلرژی در نوزادان اشاره کرد.
بیشتر بدانید: فواید قرص امگا 3 برای زنان
طریقه مصرف قرص روغن ماهی
افرادی که در هفته از یک یا ۲ وعده ماهی چرب استفاده نمیکنند، میتوانند ۲ بار در هفته از مکمل امگا ۳ استفاده کنند. بهترین زمان مصرف قرص روغن ماهی، همراه با وعدههای غذایی است.
سخن نهایی
مصرف امگا ۳ فواید زیادی برای سلامت دارد و مصرف آن برای همه افرادی که از ماهی به مقدار کم استفاده میکنند، ضروری است. اگر قصد دارید از مکمل امگا ۳ استفاده کنید، میتوانید به وبسایت درمانکده سر بزنید و با بهترین پزشکان متخصص از جمله دکتر تغذیه آنلاین مشورت کنید. همچنین، درمانکده این امکان را برای شما فراهم کرده تا از طریق سیستم نوبتدهی اینترنتی جهت مراجعه حضوری دکتر تغذیه از متخصص تغذیه مورد نظر خود نوبت بگیرید.
سوالات متداول
بهتر است بدانید که فواید قرص امگا ۳ شباهت زیادی به خواص تن ماهی با روغن زیتون دارد. از مهمترین خواص کپسول روغن ماهی میتوان به سلامت قلب، سلامت مغز، کاهش التهاب و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.
افرادی که به غذاهای دریایی حساسیت دارند، به بیماری خاص مبتلا هستند یا از داروهای خاص استفاده میکنند، نباید بدون مشورت با پزشک از مکمل روغن ماهی استفاده کنند.
میتوانید مکمل روغن ماهی را از داروخانههای مجاز تهیه کنید.
منابع: healthline، webmd، medicalnewstoday
برای لاغری خوبع
پس با این حساب هر روز نباید از روغن ماهی استفاده کرد ؟