نوشته وضعیت پسر شما در 13 سالگی را با هم بررسی میکنیم. در نوشته پیشین وضعیت پسر شما در 12 سالگی را نیز بررسی کردیم. برای دوران سیزده سالگی با درمانکده همراه باشید.
پسر شما در 13 سالگی: نقاط عطف
پسر شما در 13 سالگی دیگر بچه نیست اما راه درازی تا مرد شدن دارد. فاصلهی این بین میتواند برای هردوی شما چالشبرانگیز باشد. در ادامه به تغییراتی که پسر شما در 13 سالگی پشت سر میگذارد نگاه دقیقتری میاندازیم و به شما نشان میدهیم چطور میتوانید به او کمک کنید تا به خوبی از سیزده سالگی عبور کند به یک بزرگسال عالی تبدیل شود.
زبان
پسر شما در 13 سالگی جملات طولانی تر و پیچیدهتری را بر زبان میراند. او از طنز و کنایه استفاده میکنند. میداند باید به جای تکیه بر کلماتی که ادا میشود، به زبان بدن و تن صدا توجه کند.
پسران در سیزده سالگی استایل صحبت کردن مخصوص به خود را دارند. مثلا، طوری که پسرتان با دوستانش صحبت میکند، متفاوت از نحوهی صحبت کردن او با معلم یا با شماست.
شما چه کمکی میتوانید بکنید:
- برای گفتگو زمان بگذارید: بسیاری از پسرها در این سن علاقهای به «گفتگوی صرف» ندارند. همزمان که مشغول انجام کار دیگری هستید، مثلا باغبانی، رانندگی یا چیدن میز شام، سعی کنید با پسرتان حرف بزنید.
- سوالاتی بپرسید که به «بله» یا «خیر» ختم نمیشود: به جای این که بپرسید «مدرسه خوب بود؟»، بگویید «چرا امروز خوش گذشت؟»
- آمادهی گوش دادن باشید: وقتی پسرتان آمادهی گفتگو است، آب دستتان است زمین بگذارید و توجه کاملتان را به او بدهید.
رشد فیزیکی پسر شما در 13 سالگی
بسیاری از پسرها در سیرده سالگی دوران بلوغ را پشت سر میگذارند. احتمالا بیضه و آلت تناسلی پسرتان بزرگتر میشود و موی شرمگاهی رشد میکند. بدون دلیل دچار نعوظ میشود و در خواب به انزال میرسد.
با بزرگ شدن حنجره و تارهای صوتی، صدای پسر شما در 13 سالگی کلفتتر میشود. مو و صورتش چرب میشود و صورتش جوش میزند.
مشاهده بیشتر : بهترین دکتر متخصص روانپزشک
شما چه کمکی میتوانید بکنید:
- پسرتان را به فعالیت ترغیب کنید: اگر ذاتا به ورزش علاقه ندارد، ترجیح میدهد از تمام ورزشها دوری کند. به او کمک کنید بعضی از فعالیتهای فیزیکی را که به آن ها علاقه دارد پیدا کند.
- وعدههای غذایی را همراه یکدیگر میل کنید: این باعث میشود پسرتان نسبت به غذاهایی که مصرف میکند انتخاب سالم داشته باشد.
- مدت زمان استفاده از وسایل الکترونیکی را کاهش دهید: پسرها در سیزده سالگی نباید بیشتر از 2 ساعت در روز را صرف نشستن پشت کامپیوتر یا تماشای تلویزیون کنند.
- به پسرتان اطمینان دهید این تغییرات طبیعی است: به او بگویید تمام پسرانی که دوران بلوغ را پشت سر میگذارند همین موارد را تجربه میکنند. بگذارید بداند نباید خجالت بکشد یا شرم زده باشد.
وضعیت اجتماعی پسر شما در 13 سالگی
حالا، برخلاف گذشته، برای پسر شما در 13 سالگی مهم است که همرنگ جماعت باشد. به همین دلیل، ترجیح میدهد بیشتر وقتش را با دوستانش بگذراند تا با خانواده. همچنین متوجه میشوید در تلاش برای امتحان کردن هویتهای مختلف، لباسها و سرگرمیهای جدید را کشف میکند.
اگرچه پسرها در سیزده سالگی درک خوبی از درست و غلط دارند، فشار همسالان دردسرساز میشود. بسیاری از پسرها در 13 سالگی محدودیتها را به چالش میکشند و رفتارهای پرخطر را امتحان میکنند.
شما چه کمکی میتوانید بکنید:
- بر رسانههای اجتماعی نظارت داشته باشید: سایتهایی را که پسرتان از آنها استفاده میکند بشناسید و مطمئن شوید که مورد تایید شما است.
- مطمئن شوید نسبت به خطرات مصرف مواد آگاه است: نیاز به احساس بزرگ بودن یا همرنگ جماعت شدن باعث میشود نوشیدن مشروب، مصرف سیگار یا امتحان کردن مواد مخدر باحال به نظر برسد. درمورد خطرات انجام این کارها با پسرتان حرف بزنید.
- درمورد سکس صحبت کنید: پسرتان برای گرفتن تصمیمات خوب به اطلاعات درست نیاز دارد. ارزشهای خود را با او به اشتراک بگذارید و بعد درمورد سکس امن و رضایت در سکس صحبت کنید.
- نبردتان را انتخاب کنید: سر مسائل بزرگ مانند مصرف مواد جدی و قاطع باشید و چیزهای کوچکتر مانند شلخته بودن اتاق خواب یا مدل مویی که از آن متنفر هستید را بیخیال شوید.
وضعیت عاطفی پسر شما در 13 سالگی
شاید پسرتان مستقل به نظر برسد اما درمورد «جدا شدن» از شما مطمئن نیست. به همین دلیل یک لحظه دوست دارد با شما وقت بگذارند و دقیقهی بعد به شما چشم غره میرود.
پسرها در سیزده سالگی اعتماد به نفس زیادی دارند و از طرفی شک و تردیدشان نسبت به خود نیز زیاد است. به علاوه، به شدت نسبت به نظرات و واکنش دیگران آگاه هستند.
مشاهده بیشتر : بهترین دکتر متخصص روانشناس
شما چه کمکی میتوانید بکنید:
- او را در مسائل شریک کنید: پسرتان باید در تصمیم گیریها و فعالیتهای خانوادگی سهیم باشد. چه خوشش بیاید چه نیاید، شما لنگر او هستید.
- به او کمک کنید برای دنیای واقعی آماده شود: پسرتان در 13 سالگی میتواند وظایف خانه را انجام دهد. همچنین میتواند چمن همسایه را کوتاه کند. داشتن درآمد به او کمی آزادی میدهد و کمک میکند تا مسوول بار بیاید.
- الگوی خوبی باشید: پسرتان با مشاهدهی رفتار شما یاد میگیرد با دیگران چطور رفتار کند، چطور مشکلات را حل کند و با احساساتش کنار بیاید.
- به او کمک کنید متمایز باشد: اگر پسرتان هنوز استعداد و سرگرمی مخصوص به خود را پیدا نکرده است، به او کمک کنید چیزهای جدید را امتحان کند تا به چیزی که میخواهد برسد.
وضعیت تحصیلی پسر شما در 13 سالگی
پسرها در سیزده سالگی مانند اسفنج آمادهی جذب حجم زیادی از اطلاعات هستند. بسیاری از پسرها در سیزده سالگی به یک موضوع خاص علاقهی شدید نشان میدهند.
حالا تفکر پسر شما در 13 سالگی عمیقتر شده است. میتواند مفاهیم را درک کند و از منظر دیگری به مسائل بنگرد.
شما چه کمکی میتوانید بکنید:
- اطلاعاتتان را به روز کنید: در جلسات اولیا و مربی شرکت کنید تا از وضعیت درسی او مطلع شوید.
- به انجام تکالیف اهمیت دهید: انجام تکالیف را در برنامهی کار قرار دهید. محیط لازم و ساکت را در اختیار او بگذارید تا به انجام تکالیف خود بپردازد. باید بداند که اگر به کمک نیاز داشت، میتواند نزد شما بیاید.
- به او کمک کنید برنامه داشته باشد: بسیاری از پسرها در سیزده سالگی به سختی میتوانند برای انجام تکالیف خود برنامهریزی کنند. به او کمک کنید با استفاده از تقویم یا برنامهی ریز نظم خاصی داشته باشد تا بداند چه زمانی باید پروژههای درسی خود را تحویل دهد.
- علائم اختلال یادگیری را بشناسید: ازجملهی این علائم میتوان به عدم تمایل به نوشتن یا خواندن با صدای بلند یا مشکل لغوی و اختلال در به خاطر آوردن حقایق اشاره کرد. درصورت مشاهدهی این علائم، با معلم پسرتان صحبت کنید.
سخن نهایی
به سلامت پسرتان در همه سنین توجه ویژه داشته باشید چرا که آینده و شخصیت او در این سنین بیشتر تعیین میشود و سیزده سالگی از سنین مهم زندگی اوست. در همین راستا، برای آگاهی بیشتر درباره وضعیت پسرتان در 13 سالگی و ارتباط با پزشک، از سایت درمانکده به صورت آنلاین نوبت بگیرید.
منبع: Webmd
[sibwp_form id=1]
پسرم ۱۳ سالشه به دلیل درد در زیر شکم سمت چپ به دکتر مراجعه کردیم ،دکتر هشدارهایی به من ذاد در مورد غریزه جنسی خیلی نگران شدم میشه راهنماییم کنین. هنوز علائم بلوغ رو نداره،
سلام من اکثرا شاغلم و پسرم که ۱۳ سالشه تو خونه تنهاست نگرانشم واقعا نمیدونم چیکار کنم میترسم کمکم کنید راهکار بهم بدید پدر هم نداره
احمدرضا عزیز