خواص پوست انار؛ از درمان عفونت واژن تا زیبایی پوست

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

پوست انار یکی از قسمت‌های کمتر شناخته‌شده این میوه است که از ترکیبات مفید آن می‌توان به ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی اشاره کرد. شاید عجیب به نظر برسد اما خواص پوست انار همچون میوه آن بسیار زیاد است و می‌تواند به سلامت بدن و حتی پیشگیری از برخی بیماری‌ها کمک کند. پوست انار به دلیل داشتن ترکیبات فعال نقش موثری در لاغری، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، تقویت سیستم ایمنی، سلامت مغز و رفع مشکلات پوستی دارد. 

در این مقاله از مجله سلامت درمانکده همراه ما باشید تا شما را با خواص پوست انار بیشتر آشنا کنیم.

ترکیبات ارزشمند پوست انار

اگر با خواص انار آشنا باشید، می‌دانید که این میوه خوشمزه و پرطرفدار به دلیل داشتن ترکیبات آنتی‌اکسیدانی به حفظ سلامت بدن و پیشگیری از بیماری‌ها کمک می‌کند. پوست انار هم از ترکیبات مفیدی تشکیل شده و خواص درمانی دارد. از مهم‌ترین ترکیبات پوست انار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پلی‌فنول‌ها
  • فلاونوئیدها
  • ویتامین C
  • پتاسیم
  • کلسیم
  • منیزیم
  • آهن

خواص پوست انار چیست؟

اینفوگرافیک مهم‌ترین خواص پوست انار
برای بهره‌مندی از فواید پوست انار، آن را در حد اعتدال مصرف کنید.

پوست انار فواید متعددی دارد و می‌تواند به درمان برخی مشکلات مرتبط با سلامتی کمک کند. در اینجا مهم‌ترین خواص آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

۱- پوست انار و پیشگیری از سرطان

وجود ترکیباتی مانند اسید الاژیک در پوست انار از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کنند. این ترکیبات با خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی نقش موثری در خنثی کردن اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد دارند و موجب کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان می‌شوند.

۲- خواص پوست انار برای معده

ترکیبات مفید پوست انار به کاهش التهاب در معده و بهبود هضم کمک می‌کنند. همچنین پوست انار دارای خاصیت قابض‌کنندگی است و می‌تواند برای درمان مشکلاتی مانند اسهال، زخم معده و سوءهاضمه مفید باشد. شما می‌توانید از خواص پوست انار با عسل برای بهبود زخم معده و کاهش التهاب دستگاه گوارش بهره ببرید. برای این منظور کافیست یک قاشق چای‌خوری پودر پوست انار را با مقداری عسل در آب ولرم حل کرده و روزانه یک فنجان بنوشید.

بیشتر بدانید: خواص زغال اخته

۳- پوست انار و کاهش قند خون

پوست انار حاوی ترکیبات مفیدی است که حساسیت به انسولین را بهبود می‌بخشند و موجب کاهش قند خون در افراد دیابتی می‌شوند. در برخی مطالعات آمده است که مصرف روزانه یک فنجان از دمنوش پوست انار می‌تواند به مدیریت دیابت و جلوگیری از نوسانات شدید قند خون کمک کند. با این حال، بهتر است افراد دیابتی که دارو یا انسولین استفاده می‌کنند، قبل از مصرف پوست انار از پزشک مشورت بگیرند.

۴- خواص پوست انار برای رحم

یکی از خواص پوست انار در طب سنتی، بهبود مشکلات رحمی است. پوست انار به دلیل داشتن خواص ضد التهابی و ضد عفونی‌کنندگی می‌تواند به درمان مشکلاتی مانند ترشحات بیش از حد ناشی از عفونت رحم کمک کند. همچنین مصرف دمنوش پوست انار برای تقویت عضلات رحم و کاهش شدت خونریزی در دوران قاعدگی مفید است.

۵- پوست انار و تقویت سیستم ایمنی

تصویر انار کامل و دانه‌های آن
پوست انار سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های مفید است و به سلامت بدن کمک می‌کند.

پوست انار حاوی پلی‌فنول‌ها و ویتامین C است؛ از همین‌رو می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. این ترکیبات از بدن در برابر عفونت‌ها محافظت می‌کنند و خطر ابتلا به بیماری‌ها را کاهش می‌دهند. شما می‌توانید از خواص پوست انار سیاه به دلیل داشتن خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی برای تقویت سیستم ایمنی، از بین بردن باکتری‌های استافیلوکوک طلایی مقاوم و مقابله با ابر میکروب‌ها استفاده کنید.

۶- خواص پوست انار برای لاغری

پوست انار به طور غیر مستقیم موجب کاهش وزن می‌شود. در واقع، پوست انار به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌های مخصوص به کاهش کلسترول و قند خون کمک می‌کند. این فرآیند نقش موثری در کاهش ذخایر چربی بدن دارد و به مرور زمان موجب لاغری و کم شدن سایز می‌شود. شما می‌توانید برای این منظور از خواص پوست انار با شکر سرخ بهره ببرید. شکر سرخ از عصاره گیاه نیشکر به دست می‌آید و نسبت به شکر سفید کالری و ساکاروز کمتری دارد؛ به همین دلیل ترکیب آن با خواص پوست انار در روند کاهش وزن موثر است.

بیشتر بدانید: خواص آب زرشک

۷- پوست انار و سلامت مغز

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در پوست انار از سلول‌های عصبی مغز در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کنند. برخی مطالعات نشان می‌دهند، مصرف متعادل دمنوش پوست انار می‌تواند به بهبود حافظه و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند آلزایمر و پارکینسون کمک کند. همچنین این ترکیب به دلیل داشتن خواص ضد التهابی از التهاب مغز جلوگیری می‌کند و عملکرد شناختی را بهبود می‌بخشد.

۸- خواص پوست انار برای پوست صورت

منابع علمی زیادی تاثیر پوست انار را در درمان بیماری‌های پوستی و کاهش لک‌های پوستی تایید می‌کنند. مطالعه‌ای در این زمینه نشان داده افرادی که در طول یک ماه از ماسک و سرم‌های حاوی پوست انار یا عصاره آن استفاده کرده‌اند، با بهبود رنگدانه‌های لک‌های پوستی مواجه شده‌اند. در همین راستا، شما می‌توانید از خواص پوست انار با ماست برای صورت به عنوان یک روشن‌کننده و لایه‌بردار طبیعی استفاده کنید.

از دیگر فواید پوست انار برای صورت همچون خواص رب انار می‌توان به خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن اشاره کرد که از پیری زودرس پوست جلوگیری می‌کند. همچنین خاصیت ضد التهابی پوست انار برای درمان جوش و آکنه مفید است.

۹- پوست انار و کاهش التهاب بدن

پوست انار به دلیل داشتن فلاونوئیدها و تانن‌ها خاصیت ضد التهابی قوی‌ای دارد. شما می‌توانید از خواص پوست انار با زنجبیل برای کاهش التهاب مزمن بیماری‌هایی مانند آرتریت و تسکین دردهای مفصلی و عضلانی استفاده کنید.

۱۰- خواص پوست انار برای دندان درد

تصویر پوست انار درون ظرف
مصرف متعادل دمنوش پوست انار برای درمان برخی بیماری‌ها و بهبود سلامت کلی بدن مفید است.

یکی از خواص پوست انار خشک شده، کاهش درد دندان است. در طب سنتی از پوست انار خشک‌شده به دلیل داشتن خاصیت ضد باکتری، ضد ویروسی و ضد قارچی برای تسکین دندان درد استفاده می‌کنند. شما می‌توانید برای این منظور، پوست انار خشک‌شده را به شکل دهانشویه، خمیر دندان یا چای مورد استفاده قرار دهید. 

۱۱- پوست انار و تقویت مو

تقویت فولیکول مو را می‌توان یکی از مهم‌ترین خواص پوست انار برای مو دانست. ترکیبات موجود در پوست انار برای تقویت ریشه مو و جلوگیری از ریزش مو مفید هستند. به همین دلیل بسیاری از محصولات مراقبت از مو مانند ماسک‌های مو از عصاره پوست انار تولید می‌شوند. جالب است بدانید، استفاده از جوشانده پوست انار برای شستشوی مو به افزایش درخشندگی و کاهش شوره سر کمک می‌کند.

۱۲- خواص پوست انار برای عفونت واژن

شما می‌توانید از خواص اب پوست انار برای واژن و کاهش التهاب مرتبط با آن استفاده کنید. پوست انار دارای خاصیت ضد باکتری و ضد قارچی است؛ به همین دلیل استفاده موضعی از آن می‌تواند به درمان عفونت واژینال کمک کند. برای تهیه محلول شستشو با پوست انار کافیست پوست آن را ابتدا خشک کرده و پودر کنید، سپس پودر را درون آب ولرم بریزید و ناحیه واژینال را شستشو دهید.

۱۳- پوست انار و تقویت استخوان‌ها

پوست انار حاوی مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و پتاسیم است که به استحکام استخوان‌ها کمک می‌کنند. همچنین آنتی‌اکسیدان‌های موجود در پوست انار مانع از تخریب سلول‌های استخوانی و کاهش تراکم استخوان می‌شوند. شما می‌توانید از خواص پوست انار با شیر برای جلوگیری از ابتلا به بیماری پوکی استخوان استفاده کنید. 

بیشتر بدانید: مضرات لواشک

۱۴- خواص پوست انار برای اسهال

از خواص دمنوش پوست انار در طب سنتی می‌توان به بهبود سریع اسهال و تقویت دستگاه گوارش اشاره کرد. پوست انار حاوی تانن‌های طبیعی است که برای کاهش حرکات روده و درمان اسهال مفید هستند.

۱۵- پوست انار و کاهش کلسترول بد

پوست انار به دلیل داشتن ترکیبات آنتی‌اکسیدانی قوی به پایین آمدن کلسترول بد خون که موجب تشکیل پلاک‌های چربی در دیواره رگ‌ها می‌شود، کمک می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

۱۶- خواص پوست انار برای تکرر ادرار

پوست انار خاصیت قابض‌کنندگی دارد و می‌تواند به کاهش تکرر ادرار ناشی از عفونت مثانه کمک کند. برای این منظور کافیست یک قاشق چای‌خوری پودر پوست انار خشک‌شده را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کرده و ۲ تا سه فنجان از آن در طول روز بخورید. با این حال، اگر شدت تکرر ادرار شما زیاد است یا با علائم دیگری همراه شده، حتما به پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بدانید: خواص سرکه سیب

روش آماده‌سازی پوست انار برای مصرف

تصویری از یک لیوان آب انار همراه دانه‌های انار در کنار آن
دمنوش پوست انار یکی از دمنوش‌های گیاهی پرخاصیت برای سلامت بدن به‌شمار می‌آید.

حال که با خواص پوست انار آشنا شدید، باید روش مصرف آن را هم یاد بگیرید. پوست انار اغلب به شکل دمنوش مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای تهیه دمنوش به پودر پوست خشک‌شده انار نیاز دارید. می‌توانید پوست خشک‌شده انار را از عطاری‌ها بخرید یا خودتان آماده کنید. 

روش آماده‌سازی پوست انار به شرح زیر است.

  • انار را بشویید و پوست آن را جدا کنید.
  • پوست‌ها را به مدت چند روز در معرض نور خورشید قرار دهید تا به طور طبیعی خشک شوند.
  • آن‌ها را درون یک مخلوط‌کن بریزید و آسیاب کنید تا به شکل پودر دربیایند.
  • پودر پوست انار را درون یک ظرف درب‌دار بریزید و در دمای اتاق نگهداری کنید.
  • از این پودر می‌توانید برای تهیه دمنوش، محلول شستشوی دهان و واژن یا ماسک‌های خانگی صورت و مو استفاده کنید.

نگاهی کوتاه به خواص پوست انار

پوست انار یکی از بخش‌های مغذی این میوه است که معمولا نادیده گرفته می‌شود. از خواص مهم آن به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌ها، پلی‌فنول‌ها، ویتامین C و مواد معدنی می‌توان به تقویت سیستم ایمنی، سلامت معده، درمان اسهال، کاهش التهاب بدن، تسکین دندان درد، زیبایی پوست، کاهش ریزش مو … اشاره کرد. پوست انار را می‌توانید به صورت پودر در دمنوش یا ماسک و جوشانده به عنوان محلول شستشو استفاده کنید. با این حال، بهتر است از زیاده‌روی در مصرف آن بپرهیزید، زیرا موجب یبوست می‌شود. 

ما در این مقاله از مجله درمانکده شما را با مهم‌ترین خواص پوست انار آشنا کردیم. اگر درباره ایمنی مصرف آن متناسب با شرایط خاص خود سوالاتی دارید، می‌توانید به وب‌سایت درمانکده سر بزنید و با بهترین پزشکان متخصص از جمله دکتر تغذیه آنلاین مشورت کنید. همچنین، درمانکده این امکان را برای شما فراهم کرده تا از طریق سیستم نوبت‌دهی اینترنتی جهت مراجعه حضوری دکتر تغذیه از متخصص تغذیه مورد نظر خود نوبت بگیرید.

سوالات متداول

خواص پوست انار در بارداری چیست؟

خاصیت ضد التهابی دمنوش پوست انار برای بهبود جریان خون مادر و جنین مفید است. با این حال، بارداری دوره حساسی به‌شمار می‌آید و نباید بدون مشورت با پزشک از دمنوش‌های گیاهی مانند چای پوست انار استفاده کنید.

طرز تهیه دمنوش پوست انار برای لاغری چگونه است؟

برای تهیه دمنوش پوست انار، کافیست یک قاشق چای‌خوری از پودر پوست خشک‌شده آن را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کرده و روزانه یک فنجان میل کنید.

خواص پوست انار برای گلو درد چیست؟

در برخی از فرهنگ‌ها، جوشانده پوست انار را برای تسکین گلودرد غرغره می‌کنند. پوست انار حاوی خاصیت ضد باکتریایی است، اما در حال حاضر هیچ یک از منابع علمی اثربخشی آن را در درمان گلودرد تایید نمی‌کنند.

مضرات مصرف پوست انار چیست؟

پوست انار دارای خاصیت قابض‌کنندگی است و در صورت مصرف بیش از حد می‌تواند موجب بروز یبوست شود.

منابع: healthline | pukmedia

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 3.3 / 5. تعداد رای‌ها 3

هنوز امتیازی ثبت نشده

r@dmanesh-salllam
دریا رادمنش

دریا رادمنش هستم کارشناس ارشد رشته روانشناسی بالینی. حدود پنج سال می‌شه که در کنار مشاوره روانشناسی در زمینه اختلالات روانشناختی، به دلیل علاقه شخصیم به نوشتن، در حوزه پزشکی، سلامت روان و... تولید محتوا می‌کنم.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

0 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها