خواص میگو چیست؟ چه کسانی نباید میگو بخورند؟

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

میگو یکی از مغذی‌ترین غذاهای دریایی است که مصرف متعادل آن می‌تواند مواد معدنی ضروری بدن را تامین کند. بهبود سلامت قلب، تقویت سیستم ایمنی بدن، حفظ سلامت مغز و کمک به کاهش وزن بخشی از خواص میگو هستند. همچنین این ماده غذایی کم‌کالری، به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا۳، سلنیوم و ویتامین B۱۲ به حفظ سلامت کلی بدن کمک می‌کند و مانع از بروز بیماری‌های مختلف می‌شود. 

اگر شما هم کنجکاو شده‌اید درباره خواص میگو بیشتر بدانید، در این مقاله از مجله سلامت درمانکده همراه ما باشید.

ارزش غذایی میگو

قبل از بررسی مهم‌ترین خواص میگو برای سلامتی، خوب است کمی درباره ارزش غذایی این ماده مغذی بدانید. میگو یک منبع غذایی غنی از پروتئین و مواد معدنی به‌شمار می‌آید؛ به همین دلیل جایگاه ویژه‌ای در اغلب رژیم‌های غذایی مرتبط با سلامتی دارد. در جدول زیر می‌توانید ارزش غذایی یک وعده ۸۵ گرمی از میگو را مشاهده کنید:

ارزش غذاییمقدار
کالری۸۴
چربی کل۰.۱ گرم
پروتئین۲۰ گرم
کلسیم۷۰ میلی‌گرم
آهن۱ میلی‌گرم
منیزیم۳۹ میلی‌گرم
فسفر۲۴۰ میلی‌گرم
سدیم۹۴ میلی‌گرم
کلسترول۱۸۰ میلی‌گرم
پتاسیم۲۶۰ میلی‌گرم
روی۲ میلی‌گرم
جدول ارزش غذایی میگو

خواص میگو چیست؟

میگو دارای خواص متعددی برای سلامت بدن است که آن را به یکی از بهترین منابع غذایی دریایی تبدیل می‌کند. مهم‌ترین فواید این ماده غذایی مغذی شامل موارد زیر هستند:

۱- میگو و سلامت قلب

میگو سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ است که به کاهش التهاب، بهبود جریان خون، درمان فشار خون و کاهش کلسترول بد کمک می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

۲- خواص میگو برای مغز

تصویر میگوی پخته‌شده در یک ظرف همراه با لیموترش
این ماده غذایی به دلیل داشتن ید، کلسیم و سلنیوم برای سلامت عمومی بدن از جمله مغز مفید است.

این ماده غذایی سرشار از آستاگزانتین، نوعی آنتی‌اکسیدان قوی است که اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد در بدن، به‌ویژه مغز را خنثی می‌کند. رادیکال‌های آزاد نقش موثری در بروز بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون دارند که آستاگزانتین موجود در میگو خطر ابتلا به آن‌ها را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. همچنین اسیدهای چرب امگا۳ و سایر مواد معدنی مانند روی موجود در میگو برای عملکرد بهتر مغز و بهبود حافظه مفید هستند.

۳- میگو و تقویت سیستم ایمنی

میگو حاوی مقدار زیادی سلنیوم، روی و آنتی‌اکسیدان است که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند. این مواد مغذی، مقاومت بدن را در برابر بیماری‌ها و عفونت‌ها افزایش می‌دهند.

بیشتر بدانید: روغن ماهی

۴- خواص میگو برای چشم

ویتامین A و آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند آستاگزانتین موجود در میگو به تقویت بینایی و حفظ سلامت چشم‌ها کمک می‌کنند. این ترکیبات مغذی مانع از تحلیل رفتن شبکیه چشم و بروز بیماری‌های مرتبط با افزایش سن مانند آب مروارید می‌شوند. همچنین میگو حاوی اسیدهای چرب امگا۳ است که خطر ابتلا به خشکی و التهاب چشم را کاهش می‌دهد.

۵- میگو و کاهش وزن

میگو، منبع غنی پروتئین است و برای افرادی که می‌خواهند لاغر شوند، یک گزینه ایده‌آل به‌شمار می‌آید. پروتئین موجود در این ماده غذایی مغذی، می‌تواند احساس سیری طولانی‌تری ایجاد کند که این امر در بلندمدت باعث کاهش وزن می‌شود. همچنین میگو کالری پایینی دارد و به دلیل داشتن ماده معدنی روی که باعث افزایش ترشح لپتین (هورمون تنظیم‌کننده اشتها و مقدار مصرف انرژی) می‌شود، سطح اشتهای شما را کنترل می‌کند.

۶- خواص میگو برای تخمدان

تصویر میگو سوخاری
با توجه به تنوع بالا در روش طبخ میگو، گنجاندن آن در رژیم غذایی به ارتقای سلامتی و پیشگیری از بیماری‌ها کمک می‌کند. 

میگو می‌تواند از جهت‌های مختلف به بهبود سلامت زنان کمک کند. این ماده غذایی به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا۳ برای تنظیم هورمون‌های تولید مثل و تقویت عملکرد تخمدان‌ها موثر است. همچنین از خواص میگو برای باردار شدن می‌توان به افزایش کیفیت تخمک‌ها اشاره کرد. این غذای دریایی مغذی، سرشار از روی و سلنیوم است که نقش مهمی در تخمک‌گذاری سالم دارند.

بیشتر بدانید: گوشت قرمز

۷- میگو و پیشگیری کم‌خونی

ویتامین B۱۲ یکی از ویتامین‌های مهم میگو است که در تولید گلبول‌های قرمز خون و تشکیل هموگلوبین نقش مهمی دارد. به همین دلیل متخصصان معتقدند، مصرف متعادل میگو می‌تواند از کم‌خونی بر اثر فقر آهن جلوگیری کند.

۸- خواص میگو برای اسپرم

یکی از مهم‌ترین خواص میگو برای مردان، بهبود کیفیت اسپرم است. این ماده غذایی علاوه بر اینکه برای سلامت کلی بدن آقایان مفید است، به طور خاص به تقویت باروری آن‌ها کمک می‌کند. سلنیوم و روی موجود در میگو باعث افزایش تعداد و تحرک اسپرم می‌شود که نتیجه آن، تقویت قدرت باروری مردان است. در واقع، می‌توان گفت میگو به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌های قوی از آسیب به اسپرم‌ها جلوگیری می‌کند.

۹- میگو و افزایش کلسترول خوب

میگو کلسترول بالایی دارد، با این حال سطح کلسترول خوب و بد را به طور همزمان افزایش می‌دهد. این فرآیند باعث می‌شود تا میزان ۲ کلسترول به یک نسبت در بدن ثابت بمانند. متخصصان معتقدند، وجود کلسترول خوب (HDL) به میزان کافی در بدن می‌تواند به مرور زمان، اثرات مخرب کلسترول بد (LDL) را تعدیل کند و باعث افزایش سلامت قبل شود.

۱۰- خواص میگو برای معده

تصویر میگو و سبزیجات
برای بهره‌مندی از خواص میگو، ۲ تا سه بار در هفته آن را در وعده غذایی خود بگنجانید.

یکی از فواید میگو برای معده، هضم آسان آن است. این ماده غذایی پروتئین سبکی دارد و به راحتی در دستگاه گوارش هضم می‌شود. همچنین میگو حاوی خواص ضد التهابی است که به کاهش التهاب معده و بهبود عملکرد روده‌ها کمک می‌کند.

۱۱- میگو و بهبود عملکرد تیروئید

ید یکی از ترکیبات اصلی میگو به‌شمار می‌آید که وجود آن در بدن برای عملکرد صحیح غده تیروئید ضروری است. بدن از ید برای تولید هورمون تیروئید کمک می‌گیرید. این هورمون نقش مهمی در متابولیسم و رشد دارد. گنجاندن سطح متعادل این غذای دریایی مغذی در رژیم غذایی می‌تواند به جلوگیری از کمبود ید، سلامت تیروئید و حفظ انرژی بدن کمک کند.

بیشتر بدانید: کدام مواد غذایی پروتئین بیشتری دارد؟

۱۲- خواص میگو در بارداری

میگو به دلیل داشتن مواد معدنی ضروری، برای رشد و توسعه جنین مفید است. مصرف متعادل این ماده غذایی در دوران بارداری به رشد عصبی شناختی جنین و سلامت مادر کمک می‌کند. متخصصان معتقدند، اگر مادر باردار حدود ۱۲۰ گرم میگو در طول هفته مصرف کند، احتمال بروز اختلالات شناختی در کودک پس از تولد کاهش می‌یابد و موجب بهبود توانایی یادگیری و حافظه او می‌شود. 

با این حال، حواس‌تان باشد که در مصرف میگو زیاده‌روی نکنید، زیرا برخی غذاهای دریایی حاوی مقدار زیادی جیوه هستند و بارداری را به خطر می‌اندازند. برای اطمینان از مقدار مجاز مصرف میگو در دوران بارداری حتما از یک متخصص تغذیه مشورت بگیرید.

برای این کار می‌توانید به وب‌سایت درمانکده سر بزنید و با بهترین پزشکان متخصص از جمله دکتر تغذیه آنلاین مشورت کنید. همچنین، درمانکده این امکان را برای شما فراهم کرده تا از طریق سیستم نوبت‌دهی اینترنتی جهت مراجعه حضوری دکتر تغذیه از متخصص تغذیه مورد نظر خود نوبت بگیرید.

۱۳- میگو و سلامت پوست و مو

میگو سرشار از آنتی‌اکسیدانی به نام آستاگزانتین است که می‌تواند نشانه‌های پیری پوست ناشی از اشعه UVA خورشید را بهبود ببخشد. این آنتی‌اکسیدان با کاهش آسیب‌های سلولی به سلامت و جوان‌تر به نظر رسیدن پوست کمک می‌کند. از طرفی، میگو حاوی مقادیر زیادی ماده معدنی روی است که نقش مهمی در تولید سلول‌های جدید مو دارد. مصرف متعادل این ماده غذایی در هفته می‌تواند سطح روی بدن را بالا ببرد و از ریزش مو جلوگیری کند.

بیشتر بدانید: خواص سیرابی

۱۴- خواص میگو برای بدنسازی

میگو منبع غنی پروتئین سالمی است که با تامین اسید آمینه‌های ضروری بدن به بازسازی و رشد عضلات بدنسازان کمک می‌کند. همچنین وجود مواد معدنی همچون آهن و فسفر در میگو باعث افزایش انرژی و کاهش خستگی در ورزشکاران می‌شود.

بیشتر بدانید: بالا بودن فسفر در آزمایش خون

۱۵- میگو و تقویت استخوان

میگو در ترکیبات خود مواد مغذی مانند کلسیم، منیزیم، روی، فسفر و ویتامین D دارد که برای ساخت و تقویت استخوان‌ها مفید هستند. این مواد به تراکم استخوان‌ها و حفظ سلامت آن‌ها کمک می‌کنند و می‌توانند خطر بروز پوکی استخوان را کاهش دهند.

چه کسانی نباید میگو بخورند؟

اگرچه میگو یک غذای سالم و مقوی است، اما برخی افراد با شرایط خاص نباید آن را بخورند یا باید با احتیاط مصرف کنند. 

اینفوگرافیک چه کسانی نباید میگو بخورند؟
اگر بیماری خاصی دارید و داروی شیمیایی مصرف می‌کنید، درباره مزایا و معایب خوردن میگو با پزشک معالج خود حرف بزنید.

در ادامه به گروه‌هایی که ممکن است مصرف میگو برای آن‌ها مناسب نباشد، اشاره می‌کنیم:

  • افراد دارای آلرژی به غذاهای دریایی
  • افراد با کلسترول بالا
  • مبتلایان به بیماری نقرس
  • افراد دارای مشکلات تیروئیدی خاص
  • زنان باردار و شیرده
  • افراد با مشکلات کلیوی پیشرفته
  • خانم‌های مبتلا به ضخامت آندومتر

بیشتر بدانید: چه چیزهایی باعث التهاب در بدن میشود؟

مقایسه خواص ماهی و میگو

در جدول زیر ارزش غذایی برخی ماهی‌ها و میگو را با یکدیگر مقایسه می‌کنیم:

ارزش غذایی در هر ۱۰۰ گرمانرژیپروتئینچربی
ماهی سالمون۱۸۰ کیلو کالری۲۰ گرم۱۱ گرم
ماهی قزل‌آلا۱۱۲ کیلو کالری۱۹ گرم۴ گرم
ماهی تن۱۳۶ کیلو کالری۲۴ گرم۵ گرم
ماهی کیلکا۲۸۰ کیلو کالری۲۵ گرم۲۰ گرم
میگو۹۹ کیلو کالری۲۳ گرم۱ گرم
جدول مقایسه ارزش غذایی میگو با انواع ماهی‌ها

پیشنهاد چند غذای خوشمزه با میگو

موارد زیر چند نمونه از پرطرفدارترین غذاها با میگو هستند که هم طعم لذیذی دارند و هم خواص زیادی را منتقل می‌کنند:

  • میگو پلو: این غذا ترکیبی از میگو، برنج، سبزیجات معطر و ادویه‌های دل‌پذیر است. میگو پلو به دلیل داشتن پروتئین میگو و کربوهیدرات برنج، به افزایش سطح انرژی بدن کمک می‌کند.
  • املت میگو و تخم مرغ: این املت که از ترکیب میگوی تازه و تخم مرغ درست می‌شود، علاوه بر طعم فوق‌العاده، حاوی فواید زیادی است. از مهم‌ترین خواص میگو با تخم مرغ می‌توان به رشد عضلات، تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد مغز اشاره کرد.
  • سوپ میگو و سبزیجات: اگر به دنبال یک غذای سبک و سالم هستید، این سوپ که با میگو، هویج، کرفس و گشنیز درست می‌شود، پیشنهاد جذابی است. سوپ میگو و سبزیجات به تقویت سیستم ایمنی و سلامت گوارش کمک می‌کند.
  • سالاد میگو: برای تهیه این سالاد، هر نوع سبزیجاتی که دوست دارید را با میگوی خشک که کمی تفت داده‌اید، ترکیب کنید. از خواص میگو خشک به دلیل داشتن پروتئین متراکم و کلسیم بیشتر می‌توان به سلامت استخوان‌ها و عضلات، پیشگیری از آلزایمر و فشار خون بالا اشاره کرد.

نگاهی کوتاه به خواص میگو

میگو یکی از مغذی‌ترین غذاهای دریایی است که به دلیل کالری پایین و ارزش غذایی بالا، جایگاه ویژه‌ای در رژیم غذایی مرتبط با سلامتی دارد. از مهم‌ترین خواص میگو می‌توان به بهبود عملکرد مغز، سلامت قلب، رشد جنین، تقویت اسپرم، بهبود عملکرد تیروئید، استحکام استخوان‌ها، کاهش وزن، سلامت پوست و مو اشاره کرد. با وجود فواید بی‌نظیر این ماده غذایی، بسیار مهم است که میگو را به روش صحیحی طبخ کنید و قبل از مصرف از عدم آلرژی نسبت به آن مطمئن شوید. 

شما می‌توانید برای اطمینان از فواید میگو متناسب با شرایط خاص سلامتی خود به وب‌سایت درمانکده سر بزنید و از بهترین پزشکان متخصص مشورت بگیرید. همچنین درمانکده امکان دریافت نوبت اینترنتی جهت مراجعه حضوری یا مشاوره آنلاین تلفنی، متنی و تصویری را برای شما فراهم کرده است.

سوالات متداول

خواص میگو برای کودکان چیست؟

پروتئین‌های باکیفیت و اسیدهای چرب امگا۳ موجود در میگو برای رشد و توسعه مغز، استخوان‌ها و عضلات کودکان موثر هستند.

خواص میگو در طب سنتی چیست؟

مواردی همچون تقویت قوای جنسی، بهبود عملکرد مغز و حافظه، افزایش انرژی و بهبود ضعف بدنی، تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهابات بدن، تقویت استخوان‌ها و کمک به سلامت پوست و مو مهم‌ترین خواص میگو از نظر طب سنتی هستند.

آیا میگو برای بارداری مضر است؟

به طور کلی، مصرف میگو در بارداری باعث رشد و توسعه سالم جنین می‌شود. با این حال، بهتر است در دوران بارداری برای اطلاع از میزان مجاز مصرف میگو با متخصص تغذیه مشورت کنید.

منابع: healthline | webmd

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای‌ها 0

هنوز امتیازی ثبت نشده

r@dmanesh-salllam
دریا رادمنش

دریا رادمنش هستم کارشناس ارشد رشته روانشناسی بالینی. حدود پنج سال می‌شه که در کنار مشاوره روانشناسی در زمینه اختلالات روانشناختی، به دلیل علاقه شخصیم به نوشتن، در حوزه پزشکی، سلامت روان و... تولید محتوا می‌کنم.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

0 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها