۱۴ گیاه دارویی برای درمان سرماخوردگی در سریع ترین زمان ممکن!

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

سرماخوردگی معمولا با علائم آزاردهنده‌ای مثل تب و لرز، گرفتگی بینی و گلودرد همراه است. به طور کلی برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا، هیچ درمان قطعی و مشخصی وجود ندارد، اما در بسیاری از مواقع مصرف گیاهان دارویی می‌تواند به بهبود علائم بیماری و همچنین جلوگیری از بروز آن کمک زیادی کند. در این مقاله از مجله سلامت درمانکده می‌توانید با بهترین روش درمان سرماخوردگی با گیاهان دارویی آشنا شوید.

۱۴ داروی گیاهی برای درمان سرماخوردگی

مصرف گیاهان دارویی یک راهکار ساده برای تقویت سیستم ایمنی بدن، تسکین گلودرد و رفع گرفتگی بینی است. برخی از این گیاهان آنقدر قوی و موثر هستند که از آن‌ها به صورت مکمل‌های دارویی نیز استفاده می‌شود. در ادامه به لیستی از موثرترین گیاهان دارویی برای درمان سرماخوردگی اشاره شده است.

اینفوگرافی بهترین درمان سرماخوردگی با گیاهان دارویی
برای درمان سرماخوردگی با گیاهان دارویی می‌توانید از آویشن، زنجبیل، بابونه و علف لیمو استفاده کنید.

۱- آویشن

آویشن یکی از اصلی‌ترین گیاهان دارویی در درمان علائم سرماخوردگی است که خواص آن در قدیم شناخته شده نبود. در ابتدا مصریان باستان از این گیاه تنها برای مومیایی کردن استفاده می‌کردند. در چند سال اخیر مطالعات زیادی روی تاثیر آویشن بر سرماخوردگی انجام شده است و امروزه تاثیر این گیاه دارویی بر درمان سرفه و تقویت سیستم ایمنی به طور کامل به اثبات رسیده است. 

بررسی برخی مطالعات نشان می‌دهد که آویشن خاصیت ضد باکتری و ضد قارچی دارد و مصرف آن موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. مصرف دمنوش آویشن برای رفع گرفتگی بینی، بهبود سرفه و ضدعفونی کردن مجاری تنفسی مفید است.

۲- نعنا

یکی دیگر از روش‌های درمان سرماخوردگی با گیاهان دارویی، مصرف برگ‌های نعنا به صورت تازه یا استفاده از دمنوش آن است. نعنا خاصیت ضد التهابی و ضد میکروبی دارد و از همین رو مصرف آن به رفع گرفتگی سینوس‌ها کمک می‌کند. این گیاه معجزه‌آسا، با بی‌حس کردن گلو، به کاهش درد آن کمک می‌کند و برای رفع سرفه و کاهش تب نیز مفید است. برای درمان سرماخوردگی می‌توانید برگ‌های تازه یا خشک شده نعنا را با مقداری آب جوش در قوری بریزید و آن را برای پنج دقیقه روی حرارت کتری قرار دهید تا دم بکشد. می‌توانید روزانه یک فنجان از این دمنوش میل کنید.

۳- زنجبیل

از خواص زنجبیل می‌توان به ضد التهابی بودن آن اشاره کرد و مصرف آن برای رفع التهاب گلو و درمان سرفه مفید است. مصرف دمنوش زنجبیل موجب بهبود علائم سرماخوردگی می‌شود و به کاهش تب نیز کمک می‌کند. برای درمان گلودرد باید یک تکه زنجبیل را رنده کنید و در قوری بریزید. مقداری آب جوش به آن اضافه و حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا دمنوش دم بکشد. در ادامه می‌توانید این دمنوش را جرعه‌جرعه بنوشید تا گلودرد شما برطرف شود.

۴- ریشه شیرین‌بیان

ریشه شیرین‌بیان یکی دیگر از گیاهان دارویی مفید برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا است که مصرف آن به کاهش سرفه و بهبود گلودرد کمک می‌کند. برای درمان سرماخوردگی می‌توانید مقداری از این گیاه را به صورت دم کرده مصرف کنید.

۵- اکالیپتوس

اکالیپتوس یک گیاه قوی برای رفع گرفتگی بینی و باز شدن سینوس‌ها است که در طب سنتی از عصاره یا دمنوش آن برای درمان سرماخوردگی استفاده می‌شود. برای تهیه دمنوش اکالیپتوس می‌توانید از برگ‌های خرد شده این گیاه استفاده کنید یا چند قطره روغن اکالیپتوس را با یک فنجان آب داغ ترکیب و مصرف کنید.

 ۶- بابونه

بابونه یک گیاه آرام‌بخش با خاصیت ضد التهابی است که مصرف آن به درمان گلودرد، سردرد و رفع سرفه کمک می‌کند. استفاده از دمنوش بابونه یک راهکار ساده برای تقویت سیستم ایمنی در دوران سرماخوردگی است که به سرعت علائم سرماخوردگی را کاهش می‌دهد.

تصویر دمنوش بابونه
بابونه یکی از بهترین گیاهان دارویی برای درمان سرماخوردگی و رفع سرفه و سردرد است.

۷- گل گاو زبان

گل گاو زبان یک گیاه فوق‌العاده موثر بر درمان سرفه است که مصرف آن عوارض سرماخوردگی را به طور قابل‌ملاحظه‌ای کاهش می‌دهد. این گیاه خاصیت ضد التهابی دارد و در تسکین درد و تقویت سیستم ایمنی بدن نیز مفید است. برای درمان سرماخوردگی با این گیاه دارویی می‌توانید یک قاشق از آن را همراه با یک فنجان آب جوش دم کنید.

۸- قاصدک

مصرف دمنوش قاصدک موجب افزایش تعداد گلبول‌های سفید خون و تقویت سیستم ایمنی می‌شود و از بدن شما در برابر سرماخوردگی محافظت می‌کند. این گیاه خاصیت ضد ویروسی و ضد میکروبی دارد و از همین رو در درمان سرماخوردگی بسیار مفید است.

۹-علف لیمو

علف لیمو یا لمون گرس (Lemon grass) یکی دیگر از بهترین گیاهان دارویی برای تسکین علائم سرماخوردگی و آنفولانزا است. این گیاه سرشار از آنتی‌اکسیدان است و ویتامین C فراوانی دارد. علف لیمو خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارد و به کاهش تب و درمان سرفه نیز کمک می‌کند. می‌توانید از این گیاه به صورت دمنوش استفاده کنید.

۱۰- سیر

بیشتر از ۵۰۰۰ سال است که از سیر برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود. سیر خاصیت ضد التهابی، ضد ویروسی و ضد قارچی دارد و یکی از موثرترین گیاهان برای تقویت سیستم ایمنی بدن محسوب می‌شود. سیر سرشار از آنتی‌اکسیدان است و به خاطر ویتامین C، گوگرد و آنزیم‌های فعالی که دارد به درمان سرماخوردگی کمک زیادی می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف سیر می‌تواند خطر ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا را تا ۶۳ درصد کاهش دهد و از بروز عفونت در بدن جلوگیری کند.

۱۱- شبدر قرمز

شبدر قرمز یک گیاه شگفت‌انگیز برای درمان بیماری‌های عفونی و پاکسازی ریه است که به رفع گرفتگی صدا و درمان سرفه کمک زیادی می‌کند. این گیاه در پیشگیری از سرماخوردگی نیز مفید است و به خاطر ویتامین C و ریزمغذی‌هایی مثل کلسیم، منیزیم و تیامین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

۱۲- رزماری

رزماری به خاطر خواص ضد ویروسی و ضد میکروبی که دارد، از سال‌های دور تا کنون، به عنوان یک گیاه دارویی موثر برای درمان سرماخوردگی شناخته می‌شود. مصرف دمنوش رزماری به درمان گلودرد کمک می‌کند و با افزایش گردش خون به مغز موجب درمان سردرد می‌شود. برای رفع گرفتگی بینی می‌توانید از بخور رزماری استفاده کنید.

۱۳- اکیناسه

اکیناسه یا گیاه سرخارگل بیشتر از ۴۰۰ سال است که برای درمان انواع عفونت استفاده می‌شود. این گیاه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های مختلف است و به درمان التهاب و کوتاه شدن زمان سرماخوردگی کمک می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف گیاه اکیناسه می‌تواند خطر ابتلا به سرماخوردگی را تا ۵۰ درصد کاهش دهد. مصرف دمنوش این گیاه موجب کاهش درد و التهاب می‌شود و برای رفع عفونت‌های تنفسی نیز بسیار مفید است.

تصویر گیاه اکیناسه
گیاه اکیناسه به عنوان یکی از قوی‌ترین گیاهان دارویی برای درمان سرماخوردگی شناخته می‌شود.

۱۴- جنسینگ

اگر به دنبال بهترین درمان سرماخوردگی با گیاهان دارویی هستید، بهتر است از جنسینگ استفاده کنید. مطالعات نشان می‌دهد که این گیاه تاثیر فوق‌العاده‌ای بر درمان و پیشگیری از بیماری‌های تنفسی و تقویت سیستم ایمنی بدن دارد و به افزایش انرژی در دوران سرماخوردگی کمک می‌کند.

سخن نهایی

هر چند درمان سرماخوردگی با گیاهان دارویی تاثیر زیادی بر کاهش علائم دارد، اما در موارد شدید لازم است در کنار مصرف این دمنوش‌ها و گیاهان دارویی از داروهای موثر نیز استفاده کنید. در صورتی که علائم سرماخوردگی شما بسیار شدید است یا پس از ۳ روز علائم کاهش پیدا نکرد، می‌توانید از طریق وب‌سایت درمانکده ویزیت آنلاین پزشک عمومی بگیرید. همچنین، درمانکده این امکان را برای شما فراهم کرده تا از طریق سیستم نوبت‌دهی اینترنتی جهت مراجعه حضوری دکتر عمومی به دکتر مد نظر خود مراجعه کنید.

سوالات متداول

 چه کسانی نباید برای درمان سرماخوردگی از جنسینگ استفاده کنند؟

خانم‌های باردار، افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت و همچنین کسانی که از داروی خاصی استفاده می‌کنند، نباید بدون مشورت با پزشک از دمنوش جنسینگ استفاده کنند.

بهترین گیاه دارویی برای درمان سرماخوردگی کودکان چیست؟

برای درمان سرماخوردگی کودکان می‌توانید از دمنوش نعنا استفاده کنید. بهتر است قبل از استفاده از انواع داروهای گیاهی برای کودکان با پزشک کودکان مشورت کنید.

منابع: passporthealthusa، webmd، hdfcergo

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای‌ها 0

هنوز امتیازی ثبت نشده

مژده عاشوری
مژده شرف عاشوری

من مژده شرف عاشوری هستم؛ لیسانس مترجمی زبان انگلیسی و فوق لیسانس فیزیولوژی ورزش که سال‌هاست به صورت تخصصی می‌نویسم و ترجمه می‌کنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت می‌برم و علاقه زیادی به ترجمه و نوشتن محتوا در حوزه سلامت، تغذیه و پزشکی دارم.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

0 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها