آنفلوانزای نوع A

علائم و نشانه‌های آنفلوانزا نوع A

در انتظار بازبینی توسط تیم پزشکی درمانکده

آنفلوانزا یک عفونت ویروسی مسری است که به سیستم تنفسی حمله می کند. ویروس های آنفلوانزا آلوده کننده انسان را می توان به سه گروه اصلی تقسیم کرد: A ، B و C. عفونت آنفلوانزای نوع A می تواند جدی باشد. زیرا معمولا باعث شیوع و بیماری گسترده‌ای می‌شود.

علائم رایج عفونت آنفلوانزای نوع A را می توان با بسیاری از بیماری ها اشتباه گرفت. نکته اینجاست که برخی از موارد خفیف آنفلوانزا به خودی خود و بدون علائم قابل توجهی برطرف می شود، اما موارد شدید آن می تواند خطرناک باشد.

مشاهده بیشتر : پزشکان داخلی

علائم آنفلوانزای نوع A

برخلاف سرماخوردگی، معمولا آنفلوانزا با شروع ناگهانی علائم بروز می کند. علائم رایج این نوع عفونت شامل:

  • سرفه
  • آبریزش بینی یا گرفتگی بینی
  • عطسه
  • گلو درد
  • تب
  • سردرد
  • خستگی
  • لرز
  • بدن درد

بعضی اوقات، علائم آنفلوانزای نوع A ممکن است به خودی خود برطرف شوند. با این حال اگر علائم بیش از یک هفته بدون بهبود ادامه یافت، مراجعه به پزشک ضروری است.

آنفلوانزای نوع A

البته افرادی که در معرض خطر عوارض آنفلوانزا هستند، مانند افراد بالای 65 سال و دارای سیستم ایمنی ضعیف، باید فورا تحت درمان پزشکی قرار گیرند. زیرا در برخی موارد نادر، آنفلوانزا می‌تواند کشنده باشد.

عوارض آنفلوانزای نوع A در صورت عدم درمان

آنفلوانزای نوع A در صورتی که درمان نشود، می‌تواند عوارضی مانند آنچه که در ادامه آمده است را به همراه داشته باشد:

  • عفونت گوش
  • اسهال
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • سرگیجه
  • درد شکم
  • درد قفسه سینه
  • حمله آسم
  • ذات الریه
  • برونشیت
  • مشکلات قلبی

مقایسه آنفلوانزای نوع A و آنفلوانزای نوع B

آنفلوانزای نوع A و B رایج ترین اشکال این عفونت هستند که باعث شیوع فصلی می شوند. آنفلوانزای نوع C معمولاً فقط باعث عفونت های تنفسی خفیف می شود.

آنفلوانزای نوع B نیز می تواند به اندازه آنفلوانزای نوع A شدید باشد، اما در فصل آنفولانزا شیوع آن نسبت به نوع A کمتر مشاهده می شود. انسان به صورت طبیعی میزبان عفونت نوع B است.

ویروس های آنفلوانزای نوع B بسیار کندتر از عفونت های نوع A جهش می یابند و توسط سویه‌ها دسته‌بندی می‎شوند و نه سروتایپ‌ها. ساختار ژنتیکی سویه‌های ویروس B نسبت به A مدت زمان بیشتری طول می کشد تا تغییر کند.

آنفلوانزای نوع A

آنفلوانزای نوع A می تواند خطرناک باشد و ثابت شده است که خطر شیوع و ابتلا به بیماری را افزایش می دهد. برخلاف عفونت نوع B، ویروس های نوع A بر اساس زیرگروه ها و سویه ها دسته بندی می شوند.

آنفلوانزای نوع A سریع‌تر از آنفلوانزای B جهش می یابد، اما هر دو ویروس همیشه در حال تغییر هستند و در فصل آنفلوانزای بعدی سویه های جدید ایجاد می کنند. بنابراین انجام واکسیناسیون آنفلوانزا از ابتلا به یک سویه جدید جلوگیری نخواهد کرد.

پرندگان وحشی میزبان طبیعی ویروس نوع A هستند که به آنفلوانزای پرندگان نیز معروف است. این عفونت می تواند به سایر حیوانات و انسان نیز منتقل شود. این ویژگی در کنار سرعت بیشتر جهش در آنفلوانزای نوع A، می تواند موجب بروز بیماری های همه گیر شود.

نحوه تشخیص آنفلوانزای نوع A

قبل از درمان بیماری، پزشک باید ویروس آنفلوانزا را بررسی کند. این بررسی شامل آزمون ارجح سنجی سریع مولکولی است. در این روش، پزشک از بینی یا گلو سواب می گیرد. این آزمایش RNA ویروسی آنفلوانزا را ظرف 30 دقیقه یا کمتر تشخیص می دهد.

هر چند نتایج این آزمایش همیشه دقیق نیست و ممکن است پزشک مجبور باشد بر اساس علائم یا سایر آزمایش ها آنفلوآنزا را تشخیص دهد. اما انجام آن خالی از لطف نخواهد بود.

آنفلوانزای نوع A

درمان آنفلوانزای نوع A

در برخی موارد، علائم آنفلوانزای نوع A با استراحت کافی و مصرف مایعات به خودی خود برطرف می شود. در موارد دیگر، پزشک ممکن است برای مبارزه با عفونت داروی ضد ویروسی تجویز کند.

نسخه های ضد ویروسی رایج عبارتند از:

  • زانامیویر (رلنزا)
  • اوسلتامیویر (تامیفلو)
  • پرامیویر (راپیواب)

این داروها که به عنوان مهارکننده های نورآمینیداز شناخته می شوند، توانایی انتشار سلول به سلول ویروس آنفلوانزا را کاهش داده و روند عفونت را کند می کنند.

این داروها می توانند عوارض جانبی مانند حالت تهوع و استفراغ ایجاد کنند. اگر هر یک از این علائم را تجربه می‌کنید یا وضعیت شما رفته رفته بدتر می‌شود، بهتر است استفاده از نسخه خود را متوقف کرده و بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

داروی جدیدی به نام بالوکساویر ماربوکسیل (زوفلوزا) که توسط یک شرکت دارویی ژاپنی ایجاد شده است، در اکتبر 2018 توسط منبع معتبر سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تأیید شد. این داروی ضد ویروسی به جلوگیری از تکثیر ویروس آنفلوانزا کمک می کند.

درمان دارویی بدون نسخه نیز می تواند علائم آنفولانزا را کاهش دهد. همچنین به یاد داشته باشید که برای شل شدن مخاط قفسه سینه و تقویت سیستم ایمنی بدن، حتماً باید مایعات کافی مصرف کنید.

آنفلوانزای نوع آ

آنفلوانزای نوع A تا چه مدت مسری است؟

اگر آنفولانزا دارید، حداقل از یک روز قبل از شروع علائم تا پنج روز پس از آن، قادر به انتقال بیماری به دیگران هستید. البته در موارد شدیدتر، احتمال سرایت تا مدت ها پس از شروع علائم نیز می تواند وجود داشته باشد. اگر سیستم ایمنی بدن ضعیف یا تکامل نیافته باشد، به ویژه در مورد کودکان یا افراد مسن، این زمان متغیر خواهد بود.

پیشگیری از آنفلوانزای نوع A

بهترین راه پیشگیری از آنفولانزا دریافت واکسن های سالانه است. هر واکسیناسیون آنفلوانزا از سه تا چهار نوع ویروس در فصل آنفلوانزای آن سال محافظت می کند.

راه های دیگر جلوگیری از شیوع این بیماری عبارتند از:

  • شستن مرتب دست ها
  • اجتناب از ازدحام زیاد، به ویژه در هنگام شیوع آنفلوانزا
  • پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه یا عطسه
  • ماندن در خانه در صورت بروز تب و حداقل 24 ساعت پس از رفع آن

نتیجه گیری

آنفلوانزای نوع A یک عفونت ویروسی مسری است که در صورت عدم درمان می تواند باعث ایجاد عوارض خطرناکی شود. با وجود اینکه برخی از موارد این عفونت بدون داروهای تجویزی بهبود می یابد، اما برای اطمینان بیش‌تر مراجعه به پزشک ضروری است.

در مورد آنفلوانزا بهتر است از خود تشخیصی بپرهیزید. زیرا هر چند آنفلوانزا شبیه سرماخوردگی است، اما ممکن است با علائم بدتری همراه باشد. اگر فکر می کنید به آنفلوانزا مبتلا شده اید، برای دریافت راهنمایی در مورد درمان با پزشک خود تماس بگیرید.

شما عزیزان برای کسب اطلاعات در مورد علائم و نشانه‌های آنفلوانزای نوع A می‌توانید از راهنمایی‌های پزشکان عفونی استفاده کنید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز 4.1 / 5. تعداد رای‌ها 43

هنوز امتیازی ثبت نشده

Editorial team
تیم تحریریه درمانکده

تیم تحریریه درمانکده متشکل از نویسندگان باتجربه حوزه سلامت و پزشکی است که به صورت تخصصی به تحریر مقالات با موضوعات پزشکی، سلامت جسم و سلامت روان می‌پردازند. پیشنهاد می‌کنیم که محتوای تخصصی این نویسندگان را از دست ندهید.

مشاهده سایر مطالب
اشتراک در
اطلاع از
guest
(اختیاری)

در صورتی که سوال شما تخصصی هست و به دنبال نظر پزشک متخصص هستید، به بخش مشاوره آنلاین پزشکی مراجعه کنید.

6 پرسش و پاسخ
بیشترین رأی
تازه‌ترین قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه سؤال ها
مهران
مهران
1 سال قبل

سلام.راههای درمان دارویی آنفولانزای نوع آ چیست؟

شهر
اصفهان
زهرا
زهرا
1 سال قبل

سلام من سرگیجه و حالت تهوع و گاهی استفراغ دارم عفونت ریه و گوش هم دارم و فشارخون پایین نمیدونم آنفلوانزاست یانه باید چیکار کنم آبریزش بینی هم دارم

بدون نام
بدون نام
2 سال قبل

سلام پسرم یک ماه که مریضه تب سرفه چند روزی خوب میشه دوباره علایمش شروع میشه آنفولانزا ست؟

شیوا
شیوا
2 سال قبل

سلام بنده در ۲۶ هفته بارداری بودم که آنفولانزا نوع
A گرفتم،یعنی مردم و زنده شدم،به مدت ۱۰ روز تو بستری بودم،خیلی بد حواستون باشه چون علاوه بر اینکه برای مادر خطرناک است باعث پاره شدن کیسه آب و ختم حاملگی بشه

شکوه معصومی
شکوه معصومی
4 سال قبل

سلام من چند سالی هست که سمت چپم کنار کلیه ام درد شدیدی دارم لطفا مرا راهنمایی کنیر متشکرم

دکتر حامد باباخانیان
دکتر حامد باباخانیان
4 سال قبل
پاسخ به  شکوه معصومی

سلام
به شرح حال کامل تر و معاینه نیاز هست. بهتره به پزشک مراجعه کنید و شاید نیاز باشه با آزمایش، عملکرد کلیه تون بررسی بشه.